Hinge

hinge
Ben je op zoek naar een langdurige, serieuze relatie? Dan kan dat soms nog best lastig zijn. Daarom zijn dating apps de afgelopen tijd nog populairder geworden dan ze al waren. Een van de apps waarmee je op zoek kunt gaan naar een duurzame relatie is Hinge. Dit is een unieke dating app die de afgelopen jaren steeds populairder aan het worden is in Nederland.

Deze dating app is er speciaal voor ontworpen om zo snel mogelijk weer verwijderd te worden: “Designed to be deleted”. De app wil namelijk dat je zo snel mogelijk een leuke match hebt gevonden, waardoor je Hinge niet meer nodig zult hebben. Maar voor wie is Hinge nu eigenlijk bedoeld? Hoe werkt de app? Is de app betrouwbaar om te gebruiken? Hieronder vertellen we je er meer over.

Ben je op zoek naar een betrouwbare dating app met veel meer Nederlandse leden? Dan raden we deze dating app aan:

Bekijk deze dating app

Voor wie is Hinge bedoeld?

Hinge is een dating app die zich vooral richt op mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De app heeft als doel om zo snel mogelijk een leuke match te vinden voor je en Hinge is dus niet bedoeld voor een kortstondige relatie of een spannend avontuurtje. Natuurlijk kun je de app hier wel voor gebruiken, maar je zult vooral leden tegenkomen die echt op zoek zijn naar een serieuze relatie. Je kunt de app gebruiken wanneer je ouder dan 18 bent en de doelgroep zijn dus volwassenen. De meeste gebruikers zijn ouder dan 25 jaar en op zoek naar een serieuze relatie.

De app is beschikbaar in een groot aantal landen waaronder Nederland, België, Amerika, Canada en tal van andere Europese landen. De app is tot nu toe wel alleen beschikbaar in het Engels, dus je zult wel een beetje Engels moeten kunnen om alles te begrijpen. Een hoop gebruikers zijn echter gewoon Nederlands, dus daarmee kun je gewoon Nederlands praten.

Aanmelden bij Hinge: hoe gaat dat?

Bij een dating app is een van de eerste dingen die je moet doen natuurlijk de app installeren. Dit kun je volledig gratis doen en ook het aanmelden bij Hinge is vrijblijvend. Je kunt je op verschillende manieren aanmelden bij de dating app. De eerste optie is om je aan te melden via Facebook. Je hoeft alleen maar toestemming te geven om Hinge te koppelen aan je Facebook profiel en je kunt beginnen.

Als je liever geen gebruik maakt van je Facebook profiel, dan kun je je ook aanmelden via je telefoonnummer. Nadat je je telefoonnummer hebt ingevoerd krijg je een activatiecode waarmee je telefoon wordt gelinkt met je Hinge account. Nadat je je hebt aangemeld kun je beginnen met het aanmaken van je datingprofiel.

Je profiel aanmaken

Nadat je je hebt aangemeld bij Hinge kun je beginnen met het aanmaken van je profiel. Natuurlijk zul je eerst standaardgegevens dienen in te vullen zoals je naam, geboortedatum en een geldig e-mailadres. Daarna zijn er een aantal gemakkelijke stappen waarbij je meer persoonlijke informatie kunt geven. Door deze informatie over jezelf kunnen er betere matches voor je worden gevonden. Wil je sommige info niet tonen op je profiel? Dan kun je daar voor kiezen.

Een aantal vragen die worden gesteld zijn onder andere naar wat voor iemand je op zoek bent, wat voor werk je doet, wat je religieuze achtergrond is en wat je politieke voorkeur is. Ook kun je informatie geven over je lengte, je achtergrond en of je kinderen zou willen. Op deze manier is het gebruik van Hinge heel persoonlijk er kan er ook een betere match voor je worden gevonden.

Naast het invullen van deze vragen kun je ook een aantal persoonlijke ‘prompts’ toevoegen aan je account. Dit zijn vragen waarop je een persoonlijk antwoord kunt geven. Denk hierbij aan vragen zoals ‘Wat is een typische zondag voor mij?’ of ‘Wat is het spannendste wat ik ooit heb gedaan?’. Deze worden vervolgens getoond op je profiel zodat andere leden een goed beeld van je krijgen.

hinge app

De functionaliteiten van Hinge

De app koppelt je aan de beste matches op basis van wat je hebt ingevuld in je profiel. Op deze manier wil de app de kans vergroten dat je echt goede gesprekken hebt en een leuke date ontmoet. Door het aanmaken van een gedetailleerd en persoonlijk profiel kun je de ander als snel goed leren kennen.

Net als bij andere dating apps zoals Tinder, maakt Hinge gebruikt van een soort wachtrij voor profielen. Je kunt dus maar 1 persoon per keer bekijken en dan krijg je de keuze om deze te liken of af te wijzen. Het voordeel van Hinge is dat je direct het hele profiel van diegene te zien krijgt, dus niet alleen een foto. Op deze manier kun je direct een hoop te weten komen en erachter komen of het een leuke potentiële match is. Om profielen te kunnen liken dien je je eigen profiel ook volledig te hebben ingevuld. Als jullie elkaar allebei leuk vinden dan kun je beginnen met chatten.

Is de app betrouwbaar?

Privacy staat hoog in het vaandel bij Hinge. Er wordt daarom ook heel respectvol omgegaan met je gegevens en deze zullen dus ook niet zomaar worden gedeeld. Hinge heeft namelijk verschillende teams die zich speciaal richten om de gegevens van leden zo veilig mogelijk te houden. Je kunt ook snel misbruik melden als je een account niet vertrouwt. Kom je bijvoorbeeld een nep account tegen? Dan kun je via Hinge zelf een formulier invullen om dit aan te geven.

google playapp store

De kosten van de Hinge

Hinge is een dating app waarbij het prima mogelijk is om gratis een leuke match of date te vinden. Je kunt dit proces echter wel wat versnellen door voor een abonnement te kiezen. Hiermee kun je namelijk zoveel profielen liken als je wilt en gebruik maken van geavanceerde zoekvoorkeuren zoals iemands opleiding of eventuele kinderwens. Ook kun je met een betaald abonnement zien wie jouw profiel heeft geliked. De kosten van een betaald abonnement zijn €22 voor één maand, €42,99 voor 3 maanden en €64,99 voor 6 maanden.