Hinge

hinge
Ben je op zoek naar een langdurige, serieuze relatie? Dan kan dat soms nog best lastig zijn. Daarom zijn datingapps de afgelopen tijd nog populairder geworden dan ze al waren. Een van de apps waarmee je op zoek kunt gaan naar een duurzame relatie is Hinge. Dit is een unieke datingapp die de afgelopen jaren steeds populairder aan het worden is in Nederland.

Deze dating app is er speciaal voor ontworpen om zo snel mogelijk weer verwijderd te worden: “Designed to be deleted”. De app wil namelijk dat je zo snel mogelijk een leuke match hebt gevonden, waardoor je Hinge niet meer nodig zult hebben. Maar voor wie is Hinge nu eigenlijk bedoeld? Hoe werkt de app? Is de app betrouwbaar om te gebruiken? Hieronder vertellen we je er meer over.

Ben je op zoek naar een betrouwbare dating app met veel meer Nederlandse leden? Dan raden we deze dating app aan:

Bekijk deze dating app

De reviewscore van Hinge

Pluspunten

 • Beschikbaar als app
 • Alleen voor serieuze singles
 • Gebruiksvriendelijk design

Minpunten

 • Niet goedkoop
 • Niet veel Nederlanders

Wij beoordelen Hinge

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is Hinge?

Je bent op zoek naar een datingapp die net iets anders is dan de rest? Dan is Hinge misschien wel precies wat je zoekt. Hinge is een datingplatform dat in 2013 werd gelanceerd en sindsdien een trouwe fanbase heeft opgebouwd. Het is populair vanwege zijn unieke aanpak, die gericht is op het creëren van echte connecties in plaats van oppervlakkige matches. Met Hinge kun je niet alleen daten, maar ook chatten, flirten en meer.

Het platform heeft een gebruiksvriendelijke interface en is beschikbaar als app op zowel iOS als Android. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon wat plezier wilt hebben, Hinge is er om je te helpen bij elke stap van het datingproces. Dus waar wacht je nog op? Maak vandaag nog een profiel aan op Hinge en ontdek wat de app voor jou in petto heeft.

Voor wie is Hinge bedoeld?

Hinge is een datingapp die zich vooral richt op mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De app heeft als doel om zo snel mogelijk een leuke match te vinden voor je en Hinge is dus niet bedoeld voor een kortstondige relatie of een spannend avontuurtje. Natuurlijk kun je de app hier wel voor gebruiken, maar je zult vooral leden tegenkomen die echt op zoek zijn naar een serieuze relatie. Je kunt de app gebruiken wanneer je ouder dan 18 bent en de doelgroep zijn dus volwassenen. De meeste gebruikers zijn ouder dan 25 jaar en op zoek naar een serieuze relatie.

De app is beschikbaar in een groot aantal landen waaronder Nederland, België, Amerika, Canada en tal van andere Europese landen. De app is tot nu toe wel alleen beschikbaar in het Engels, dus je zult wel een beetje Engels moeten kunnen om alles te begrijpen. Een hoop gebruikers zijn echter gewoon Nederlands, dus daarmee kun je gewoon Nederlands praten.

Hoe werkt Hinge?

Bij een datingapp is een van de eerste dingen die je moet doen natuurlijk de app installeren. Dit kun je volledig gratis doen en ook het aanmelden bij Hinge is vrijblijvend. Je kunt je op verschillende manieren aanmelden bij de datingapp. De eerste optie is om je aan te melden via Facebook. Je hoeft alleen maar toestemming te geven om Hinge te koppelen aan je Facebook profiel en je kunt beginnen.

Als je liever geen gebruik maakt van je Facebook profiel, dan kun je je ook aanmelden via je telefoonnummer. Nadat je je telefoonnummer hebt ingevoerd krijg je een activatiecode waarmee je telefoon wordt gelinkt met je Hinge account. Nadat je je hebt aangemeld kun je beginnen met het aanmaken van je datingprofiel.

Je profiel aanmaken

Nadat je je hebt aangemeld bij Hinge kun je beginnen met het aanmaken van je profiel. Natuurlijk zul je eerst standaardgegevens dienen in te vullen zoals je naam, geboortedatum en een geldig e-mailadres. Daarna zijn er een aantal gemakkelijke stappen waarbij je meer persoonlijke informatie kunt geven. Door deze informatie over jezelf kunnen er betere matches voor je worden gevonden. Wil je sommige info niet tonen op je profiel? Dan kun je daar voor kiezen.

Een aantal vragen die worden gesteld zijn onder andere naar wat voor iemand je op zoek bent, wat voor werk je doet, wat je religieuze achtergrond is en wat je politieke voorkeur is. Ook kun je informatie geven over je lengte, je achtergrond en of je kinderen zou willen. Op deze manier is het gebruik van Hinge heel persoonlijk er kan er ook een betere match voor je worden gevonden.

Naast het invullen van deze vragen kun je ook een aantal persoonlijke ‘prompts’ toevoegen aan je account. Dit zijn vragen waarop je een persoonlijk antwoord kunt geven. Denk hierbij aan vragen zoals ‘Wat is een typische zondag voor mij?’ of ‘Wat is het spannendste wat ik ooit heb gedaan?’. Deze worden vervolgens getoond op je profiel zodat andere leden een goed beeld van je krijgen.

hinge app

De functionaliteiten van Hinge

De app koppelt je aan de beste matches op basis van wat je hebt ingevuld in je profiel. Op deze manier wil de app de kans vergroten dat je echt goede gesprekken hebt en een leuke date ontmoet. Door het aanmaken van een gedetailleerd en persoonlijk profiel kun je de ander als snel goed leren kennen.

Net als bij andere dating apps zoals Tinder, maakt Hinge gebruikt van een soort wachtrij voor profielen. Je kunt dus maar 1 persoon per keer bekijken en dan krijg je de keuze om deze te liken of af te wijzen. Het voordeel van Hinge is dat je direct het hele profiel van diegene te zien krijgt, dus niet alleen een foto. Op deze manier kun je direct een hoop te weten komen en erachter komen of het een leuke potentiële match is. Om profielen te kunnen liken dien je je eigen profiel ook volledig te hebben ingevuld. Als jullie elkaar allebei leuk vinden dan kun je beginnen met chatten.

Design en uiterlijk

De grafische elementen en visuele kwaliteit van Hinge zijn aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk. De app heeft een fris en modern ontwerp met een rustig kleurenpalet en een intuïtieve interface. Het navigeren door de verschillende functies en schermen van de app is eenvoudig en soepel, dankzij de vloeiende animaties en overgangen.

De profielen worden overzichtelijk weergegeven en je kunt gemakkelijk door de foto’s en informatie van andere gebruikers scrollen. Het minimalistische ontwerp en de heldere typografie dragen bij aan de algehele sfeer van de app, waardoor het prettig is om te gebruiken en er een gevoel van sereniteit en vertrouwen wordt gecreëerd.

Termen om te weten

 • Pass: Het afwijzen van een profiel door er niet in geïnteresseerd te zijn.
 • Like: Het aangeven van interesse in een profiel door erop te tikken of te vegen.
 • Match: Wanneer twee gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match.
 • Message: Het versturen van een bericht naar een match.
 • Rose: Een extra sterke uitdrukking van interesse in een profiel.
 • Profile: Een pagina met informatie en foto’s over een gebruiker.
 • Discover: Het bekijken van nieuwe profielen buiten uw voorkeuren.
 • Preferences: Criteria zoals leeftijd, locatie en geslacht waarop u profielen kunt filteren.
 • Virtual Date: Een in-app functie om virtueel met matches te daten.

Hinge prijzen

Bij Hinge kun je zeker een hoop plezier beleven zonder een cent uit te geven. Een heleboel features zijn namelijk gratis beschikbaar, waaronder het bekijken van profielen, het versturen van likes en het ontvangen van meldingen wanneer iemand iets leuk vindt op je profiel. Maar laten we eerlijk zijn, soms heb je gewoon behoefte aan wat extra’s om je zoektocht naar de ware iets gemakkelijker te maken.

Daarom heeft Hinge ook in-app aankopen en abonnementen waar je gebruik van kunt maken. Met de in-app aankopen kun je bijvoorbeeld “Roses” kopen, waarmee je kunt aangeven dat je bovengemiddeld veel interesse hebt in iemand. Deze in-app aankopen geven je de mogelijkheid om wat meer op te vallen tussen de andere profielen en zo je kans op het vinden van een geweldige match te vergroten.

Als je serieus aan de slag wilt gaan en het meeste uit Hinge wilt halen, dan kun je ook kiezen voor een abonnement. Met een abonnement krijg je toegang tot premium functies, zoals onbeperkte likes en de mogelijkheid om te zien wie je leuk vindt. Bovendien kun je met een abonnement ook een stapje terugzetten en naar een eerder weggeswipede profiel teruggaan, voor het geval je spijt hebt van je keuze. Dit is vooral handig als je net een match gemist hebt waarvan je denkt dat het wel eens een match made in heaven kon zijn.

Nu vraag je je natuurlijk af: wat zijn de kosten van zo’n abonnement? Nou, dat valt eigenlijk best wel mee. Hieronder vind je de prijzen van de abonnementen van Hinge:

 • 1 maand: €30,99
 • 3 maanden: €59,99 (€ 19,99 per maand)
 • 6 maanden: €89,99 (€ 14,99 per maand)

App en website

Als het gaat om datingapps in Nederland, is Hinge een naam die je zeker niet over het hoofd mag zien. Met zijn unieke aanpak en slimme functies heeft deze app snel aan populariteit gewonnen onder Nederlandse singles. Hoewel het misschien niet de meest populaire datingapp in Nederland is, heeft het zeker een stevige positie veroverd in het hart van veel daters.

Hoewel apps als Tinder en Bumble nog steeds de datingmarkt in Nederland domineren, is Hinge erin geslaagd om een gevestigde en loyale gebruikersgemeenschap op te bouwen. Steeds meer singles in Nederland zijn op zoek naar een meer authentieke datingervaring, en Hinge biedt precies dat.

google playapp store

Onze ervaring met Hinge

Wij stapten vol enthousiasme de wereld van Hinge in, op zoek naar de perfecte match. Meteen bij het openen van de app werden we begroet door een minimalistische, maar gebruiksvriendelijke interface die ons meteen aantrok. Het begon al met de zwart-witte graphics en slimme symbolen die een vrolijke en serieuze sfeer creëerden.

We begonnen met het aanmaken van ons profiel en waren aangenaam verrast door de verschillende opties die Hinge bood. Het was niet alleen je standaard “welkom, vul je naam en leeftijd in” – nee, dit was een app die je echt de ruimte gaf om jezelf te laten zien. We werden aangemoedigd om interesses en persoonlijke eigenschappen toe te voegen, waardoor potentiële matches een beter idee kregen van wie we werkelijk waren. Het voelde als een frisse wind tussen al die oppervlakkige datingapps die alleen maar om uiterlijk draaien.

En dan zijn er de gebruikers van Hinge – een bonte mix van interessante persoonlijkheden die ons keer op keer verrasten. Het viel ons meteen op dat de mensen op Hinge geïnteresseerd waren in meer dan alleen een snelle flirt. Ze wilden echt een connectie maken en dat maakte de gesprekken interessant en diepgaand. We hebben met mensen gesproken die dezelfde passies deelden, van reizen tot kunst, en we waren verbaasd over hoe snel we een connectie konden maken met deze wildvreemden.

Een ander aspect dat we waardeerden aan Hinge was het gemak waarmee je door potentiële matches kunt swipen. In tegenstelling tot sommige andere datingapps die ons in een eindeloze verslavende swirl van gezichten trokken, bood Hinge een gestructureerde benadering waarbij je niet eindeloos hoefde te scrollen. Het voelde als een verfrissende adempauze in een wereld vol dating-overload.

Tot slot willen we nog even zeggen dat we onder de indruk waren van de attentheid van de Hinge-ontwikkelaars. Ze hadden aan alles gedacht, van het toestaan van het verzenden van foto’s tot het markeren van favoriete gesprekken. We voelden dat Hinge over alles beschikten wat we nodig hadden, als een datingapp die naar ons luisterde en ervoor zorgde dat we ons op ons gemak voelden.

Al met al was onze ervaring met Hinge best goed. Het bood ons niet alleen de kans om nieuwe mensen te ontmoeten, maar het gaf ons ook het gevoel dat we echt gehoord en gezien werden. Dus als je op zoek bent naar een datingapp die meer is dan alleen oppervlakkige swipe-actie, dan is Hinge zeker een app die je moet uitproberen.

Privacy en betrouwbaarheid

Als het op jouw privacy aankomt, heeft Hinge alles goed op een rijtje. Deze datingapp begrijpt hoe belangrijk het is om je gegevens te beschermen en heeft daarom maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat jouw informatie veilig blijft. Ze hebben een streng beleid als het gaat om de bescherming van persoonlijke gegevens en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat alleen jij en je match toegang hebben tot de informatie die je deelt.

Hinge maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën om hun gebruikers te beschermen. Ze gebruiken versleutelingstechnologie om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn en niet toegankelijk zijn voor onbevoegden. Ze hebben ook sterke interne beveiligingsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig blijven, zelfs in het geval van een beveiligingsincident.

Wat betreft de betrouwbaarheid van de app, Hinge doet er alles aan om ervoor te zorgen dat gebruikers een echt en authentiek datingervaring hebben. Ze hebben een strikt beleid tegen nepprofielen en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat alleen echte mensen op de app actief zijn. Dit betekent dat je minder tijd besteedt aan het filteren van nepprofielen en meer tijd kunt besteden aan het ontmoeten van echte mensen.

Een ander voordeel van Hinge is de anonimiteit die het biedt. Je kunt ervoor kiezen om bepaalde informatie over jezelf te verbergen, zoals je achternaam, totdat je je comfortabel genoeg voelt om dit te delen met een match. Dit geeft je de controle over welke informatie je wilt delen en wanneer je dit wilt doen, zodat je je veilig en beschermd voelt tijdens het daten.

hinge

Wat je moet weten over Hinge

Als je op zoek bent naar een datingapp die net iets anders is dan de rest, dan is Hinge misschien wel de app voor jou. Hinge, opgericht in 2012 en gelanceerd in het jaar erna, heeft zichzelf op de kaart gezet als een app die het verbinden van mensen op een dieper niveau stimuleert. En ze zijn zeker succesvol geweest met hun unieke aanpak. Met miljoenen gebruikers wereldwijd heeft Hinge bewezen dat er vraag is naar een datingapp die draait om echte connecties en waarde hecht aan persoonlijkheid.

Wat Hinge onderscheidt van andere datingapps is hun focus op het opbouwen van betekenisvolle relaties. In plaats van eindeloos door profielen te vegen, moedigt Hinge gebruikers aan om op een dieper niveau verbinding te maken. Ze doen dit door gebruikers de mogelijkheid te geven om persoonlijke informatie en interesses toe te voegen aan hun profiel, waardoor gesprekken makkelijker op gang kunnen komen. Hinge gelooft dat echte chemie ontstaat door gedeelde waarden en interesses, en dat blijkt wel uit het hoge aantal succesverhalen dat ze hebben verzameld.

Een ander sterk punt van Hinge is dat het gebruikers de mogelijkheid geeft om op een speelse en leuke manier interesses te delen. Met de app kun je niet alleen foto’s en basisinformatie delen, maar ook reageren op specifieke onderdelen van iemands profiel, zoals een foto of een antwoord op een vraag. Dit zorgt voor een interactieve en dynamische datingervaring, waardoor gesprekken snel op gang komen en de kans op een match groter wordt.

Hinge heeft ook verschillende functies geïntroduceerd, zoals videochats en een ontmoetingsplanner, om het daten nog leuker te maken. Dus als je op zoek bent naar een datingapp met een unieke en frisse benadering, is Hinge zeker het proberen waard.