Hily

hily
Dating apps: je kunt er bijna niet meer omheen. De afgelopen jaren is online dating enorm populair geworden en vrijwel iedere single heeft wel een dating app op zijn of haar telefoon staan. Een van deze dating apps is Hily. Deze app maakt gebruik van kunstmatige intelligentie, waardoor het matchingsysteem leert van jouw keuzes. Op deze manier worden de voorgestelde matches, als het goed is, steeds beter. Daarnaast zijn er nog wat andere functionaliteiten die bijzonder zijn aan Hily.

Benieuwd geworden naar deze app? Hieronder vertellen we je meer voor wie deze bedoeld is, hoe de app werkt en of je er op een betrouwbare manier gebruik van kunt maken. Ben je op zoek naar een betrouwbare dating app met veel Nederlandse leden? Dan raden we deze dating app aan:

Bekijk deze dating app

Voor wie is Hily bedoeld?

Hily is een dating app die voor mensen geschikt is die op zoek zijn naar de perfecte vriend of vriendin. Je kunt hier niet alleen terecht als je op zoek bent naar een langdurige relatie, maar ook voor een kortstondig avontuurtje, een leuk gesprek of een nieuwe vriendschap. Na je inschrijving bij Hily kun je dan ook direct aangeven naar wat voor iemand je op zoek bent. Je moet minstens 18 jaar oud zijn om je te kunnen aanmelden bij Hily. De app is dus niet bedoeld voor tieners maar alleen voor volwassenen. In de Play Store staat beschreven dat de doelgroep vooral heteroseksuele volwassen zijn, maar dat ook homoseksuele relaties zeker welkom zijn.

Het aanmeldproces bij Hily

De dating app Hily is gratis te downloaden voor iedereen. Je kunt je gemakkelijk aanmelden door bij het inschrijfproces te kiezen om met je Facebook, Snapchat of mobiele nummer in te loggen. De app is heel duidelijk als het gaat om privacy en geeft daarom dus ook meteen aan dat ze niks op Facebook of Snapchat zullen delen. Vrienden op deze sociale media apps kunnen dus niet direct zien dat je je hebt aangemeld bij de dating app.

Nadat je je hebt aangemeld zul je een aantal vragen moeten beantwoorden. Allereerst moet je aangeven of je een man, vrouw of non-binair bent en op wat voor iemand je valt. Daarnaast moet je ook wat persoonlijke zaken over je zelf invullen en dien je een aantal vragen te beantwoorden. Ben je bijvoorbeeld een introvert of extrovert? Wat zijn je favoriete huisdieren? Wat is je ideale vakantie? En nog tal van andere vragen zodat de app weet wat voor persoon je bent.

Je profiel optimaliseren

Nadat je de eerste stappen van de aanmeldprocedure hebt doorlopen kun je je profiel gaan aanmaken. Hiervoor wordt er gevraagd of je je locatie aan wilt zetten, zodat Hily gebruikers bij jou in de buurt kan laten zien. Ook kun je instellen of je meldingen wilt ontvangen of niet. Een van de belangrijkste dingen op je profiel is je foto. Er worden in de app ook een aantal tips gegeven om een goede foto te kiezen.

Vervolgens kun je je profiel verder optimaliseren door een aantal vragen in te vullen. Denk hierbij aan vragen als: beschrijf jezelf in een paar woorden? Waar ben je naar op zoek op Hily? Wat is je afkomst? En nog een hoop andere vragen. Daarnaast kun je ook nog de compabiliteitsquiz invullen om te ontdekken hoe goed je bij anderen past.

hily app

Het gebruik van Hily: hoe werkt het?

Een van de standaardfunctionaliteiten in veel dating apps is het gebruik van ‘swipen’. Ook Hily maakt hier gebruik van. Je krijg in de app profielen van anderen te zien en deze kun je naar rechts swipen als je geïnteresseerd ben en naar links als je dit niet bent. Tijdens het swipen kun je al direct wat meer informatie over die persoon zien door op het profiel te klikken. Zo kun je er ook direct achter komen of diegene op zoek is naar een langdurige relatie of een vriendschap. Als je elkaar allebei leuk vindt kun je beginnen met het sturen van berichten.

Je kunt onbeperkt privé foto’s naar je matches sturen en ook kun je bijvoorbeeld GIFjes en video’s versturen in de chat. Een unieke functie van Hily is dat er ook verhalen zijn. Dit is een functionaliteit die veel lijkt op die van Instagram. Je kunt hier populaire en recente verhalen zien van anderen. Dit kan bijvoorbeeld een kort filmpje of een muziekje zijn.

Onder het kopje matches kun je jouw matches terug vinden. Hier is een handig overzicht te vinden waar je kunt zien of je al een leuke date aan de haak hebt geslagen. Verder kun je ook kijken in het ‘likes’ scherm. Hier kun je de personen zien die jij leuk vindt en ook de personen die jou leuk vinden.

Is Hily betrouwbaar: de idealen

Bij Hily hechten ze veel waarde aan privacy, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat je gegevens opeens worden gedeeld. Daarnaast staat duidelijk vermeld dat het verboden is om naaktfoto’s te versturen en dat ongepast seksueel beeldmateriaal kan worden verbannen. Ook is het verboden om pornomateriaal te gebruiken als profielfoto.

In de Play Store zijn echter ook wel een aantal negatieve recensies te vinden over de app. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over fake profielen en over het feit dat je na een week zult moeten gaan betalen. Doordat de app een betalend karakter blijkt te hebben, zijn er ook maar weinig actieve gebruikers te vinden. Ook zijn er recensies over nepprofielen die proberen geld af te troggelen. Vrijwel geen van de matches reageert ook daadwerkelijk en er wordt vermeld dat je na een aantal dagen zult moeten gaan betalen om nog gebruik te kunnen maken van de dating app. Let hier dus goed mee op als je Hily download.

google playapp store

De kosten van de app

Je kunt Hily volledig gratis downloaden en de eerste paar dagen kun je gratis gebruik maken van de app. Na de eerste drie dagen zul je echter moeten gaan betalen; maar liefst €15,99 per week. Dit is dus enorm prijzig voor een dating app, waardoor het ook logisch is dat er zo weinig actieve gebruikers te vinden zijn. Voor drie maanden betaal je ongeveer €60 en voor 1 jaar gaat dit bedrag richting de €80. Let er ook op dat wanneer je dit abonnement afsluit het automatisch wordt verlengd.