Het verschil tussen daten en ondervragen: hoe vermijd je het interview idee?

Het verschil tussen daten en ondervragen: hoe vermijd je het interview idee?

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

meeting

Is het een interview of een date? Soms is het verschil bijna niet te merken. Daten bestaat voor een groot deel uit vragen stellen aan je date maar als je het verkeerd aanpakt dan lijkt het meer op een ondervraging. Vragen stel je om meer te weten komen over de ander. Wat vindt de ander leuk om te doen? Heeft de persoon hobby’s? Wat voor werk doet de ander? Het zijn allemaal standaard vragen waar je een antwoord op wilt hebben. Toch is één van de meest voorkomende fouten tijdens daten het stellen van teveel vragen. Het lijkt er dan op dat je de ander aan het ondervragen bent. In plaats van dat je stiltes in het gesprek voor lief neemt probeer je de gaten steeds te vullen met nog meer vragen voor de ander. Alhoewel je goede bedoelingen hebt heeft het vaak een verkeerde uitkomst en dat is een slechte indruk.

Het is geen interview

Een date is geen interview of sollicitatie. Dat wordt door niemand als relaxt en plezierig ervaren. Dat is niet zoals een date eruit hoort te zien. Een gesprek tijdens een date moet natuurlijk zijn en vloeiend. Je moet de ander ook de kans geven om interesse te tonen in jou. Dat betekent dat je een stapje terug moet doen met je vragen en bereid moet zijn om vragen van de ander te beantwoorden. Als er een stilte valt dan is dat geen probleem. Het komt wel vaker voor dat beiden even een momentje nodig hebben om het allemaal te verwerken. Er is immers veel informatie dat gedeeld en ontvangen wordt. Een stilt is niet verkeerd, alleen als je denkt dat het verkeerd is. Het hoeft niet ongemakkelijk te zijn als je doet alsof het normaal is. Zeg nu zelf, als je in gesprek bent met een vriend of vriendin dan valt er toch ook vaak een stilte?

Het komt van twee kanten

Als jij steeds degene bent die de vragen stelt laat je geen ruimte voor de ander om vragen aan jou te stellen. Doordat de ander je geen vragen kan stellen leert de ander niets over jou. Dat is toch het doel van daten? Elkaar leren kennen. De persoon is steeds over zichzelf aan het praten doordat je steeds vragen stelt. Dat is een eenzijdig verhaal waar de ander niets aan heeft. Het gevolg is dat de persoon vermoeid is na de date door de vele vragen. De kans op een tweede date wordt hierdoor vele malen kleiner. Het is geen speeddate. Geef je date de ruimte om ook zelf op onderzoek uit te gaan naar wat jou beweegt en interesseert. Het gaat er niet alleen om dat jij de ander leert kennen maar ook dat de ander jou leert kennen.

Tips om je date niet te ondervragen

Kun je wel wat tips gebruiken om niet teveel vragen te stellen? Met deze tips kun je voorkomen dat je je date ondervraagt.

  • Ontmoet elkaar in een rustige, informele maar gezellige omgeving
  • Praat alleen over lichte onderwerpen
  • Stel om en om een vraag
  • Stel evenveel vragen aan de ander als de ander aan jou
  • Wees bereid om persoonlijke dingen te delen met de ander
  • Denk na voordat je iets zegt
  • Laat stiltes toe in het gesprek

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven