Happn

happnWaarom zou je een datingapp gebruiken als je in je dagelijkse leven tientallen of honderden mensen tegenkomt? Het klinkt logisch om in het echte leven op zoek te gaan naar een partner of (tijdelijke) liefde, maar in de realiteit is dat zo makkelijk nog niet. Hoewel mensen vaak zeggen dat het lot hen samen heeft gebracht, is er toch wel wat geluk voor nodig om die ene persoon te ontmoeten. Happn wil die toevallige ontmoetingen alsnog mogelijk maken, voor wanneer je net je ware bent misgelopen.

Happn, zo zeggen de makers zelf, is de tool die het proces gemakkelijker maakt. Dankzij de app kun je de mensen vinden die je bent tegengekomen (of net gemist), maar waarmee je geen verbinding hebt gemaakt. Om je de kans te geven om dat toch te doen, matcht Happn je aan andere Happners die je paden hebben gekruist. Als je bijvoorbeeld iemand – zonder dat je het doorhad – misgelopen bent, dan kun je dit zien in de Happn app.

“Vind de mensen terug die je tegenkomt” – Happn

Als je thuiswerkt en nauwelijks je woning verlaat, dan hoef je niet veel van Happn te verwachten. Voor reizigers die zich met het openbaar vervoer verplaatsen, kan Happn echter een goudmijn zijn. De datingapp helpt je om de gemiste connecties terug te vinden – bijvoorbeeld de singles die in een andere wagon van je trein zaten.

Bij Happn kun je echter niet zomaar benaderd worden door iemand anders. Daar is eerst een Crush voor nodig: een match tussen twee personen. Als je liever direct contact opneemt met een profiel dat je tegenkomt, dan kun je beter een andere datingapp proberen. In deze datingapp kun je zoeken tussen leden bij je in de buurt en contact opnemen wanneer en met wie jij dat wil.

Bekijk deze dating app

De reviewscore van Happn

Pluspunten

 • Matches in de buurt
 • Unieke benadering
 • Voice- en videofuncties

Minpunten

 • Premiumfuncties zijn niet gratis
 • Afnemende populariteit
 • Zoeken op locatie niet mogelijk

Wij beoordelen Happn

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is Happn?

Happn is een datingplatform. Daar kunnen we vrij kort en duidelijk in zijn. Maar Happn is niet zomaar een datingapp – het is een app die zich baseert op de plekken die je hebt bezocht. Deze unieke werkwijze en methode van matchen hebben ervoor gezorgd dat Happn een onvoorstelbare groei heeft doorgemaakt. Inmiddels heeft Happn al meer dan 100 miljoen geregistreerde gebruikers en elke maand neemt dit toe met anderhalf miljoen gebruikers.

De Happn-app bestaat al sinds 2014 en is daarmee net iets jonger dan Tinder, de marktleider in de digitale datingwereld. In het eerste jaar was de app alleen in Frankrijk actief, maar niet lang daarna begon Happn met de internationale expansie. Verschillende landen hebben kennis mogen maken met Happn, waaronder Nederland, en nu is het wereldwijd beschikbaar in meerdere talen. Of je nu op vakantie bent in Colombia of bij familie op bezoek in Australië; Happn is de app die je op beide plekken kunt gebruiken om de locals te ontmoeten.

Bij Happn zijn ze van mening dat het lot een boost nodig heeft. Want we kennen de situatie allemaal: je loopt over straat, zit in een kroeg of bent een avondje uit. Je maakt oogcontact met iemand die jij leuk vindt, maar op de ander afstappen gaat je wat te ver. Met Happn kun je die mensen terugvinden, in de app van Happn.

Aanmelden

Alles begint met een aanmelding in de wereld van datingapps, zo ook bij Happn. Maar terwijl je bij sommige datingapps alleen met je e-mailadres kunt inschrijven, kan dat bij Happn niet. Oorspronkelijk was aanmelden alleen mogelijk met je Facebook-profiel, maar inmiddels zijn er drie manieren om je aan te melden bij de app:

 • Facebook-account
 • Google-account
 • Telefoonnummer

Als je je aanmeldt worden bepaalde basisgegevens – zoals je naam en je geboortedatum – uit je profiel opgehaald en automatisch overgenomen in je Happn-profiel. Althans, dat is hoe het gaat met je Facebook-account. Dat gebeurt niet als je je inschrijft met je telefoonnummer of Google-account. Tijdens de aanmelding vraagt Happn je om een aantal gegevens die gebruikt worden om je profiel in te vullen. Als je niet wilt of kunt aanmelden met Facebook, Google of telefoonnummer, dan raden we dit alternatief aan:

Bekijk deze dating app

De aanmelding met je Facebook-profiel heeft wel een aantal voordelen. Happn kan controleren welke interesses je toont op Facebook en deze aan je profiel toevoegen. Zo kan iemand die je profiel bekijkt bijvoorbeeld zien dat je van Queen-muziek houdt, graag boeken leest van Karin Slaughter en een liefhebber bent van films met George Clooney erin.

happn featured

Profielen

Zodra je je hebt aangemeld op Happn, kom je meteen in het dashboard van je account terecht. Waarschijnlijk zie je meteen een tijdlijn met potentiële partners, maar je profiel is echter nog niet helemaal gereed. Sterker nog, je profiel is nog bijna leeg als je nieuw bent. Als anderen je pad kruisen, zullen ze niet veel over je te weten komen als ze jouw profiel bekijken. Je profiel heeft nog geen informatie over je baan, opleiding, passies, en ook heb je nog niet genoeg foto’s op je profiel zodat anderen een beeld kunnen vormen van wie jij bent.

Bij Happn moet je eerste foto een foto van je gezicht zijn – een headshot. Dat eist de app om de authenticiteit van je profiel te garanderen en andere gebruikers gerust te stellen over je identiteit. Je kunt meerdere foto’s aan je profiel toevoegen, waarbij vooral de hoofdfoto belangrijk is. Dit is de foto die iedereen het eerst te zien krijgt wanneer ze jou tegenkomen in de app.

Profielinformatie

Happn heeft een aantal nieuwe persoonlijkheidskenmerken aan de profielen toegevoegd om je te helpen jezelf in slechts paar woorden te omschrijven. Dat zijn het type relatie dat je zoekt, of je nu van koken, reizen, sporten houdt of andere interesses hebt. Met de steekwoorden geeft je andere gebruikers een voorproefje van je persoonlijkheid, terwijl je hen meteen laat weten wat het is dat je zoekt. De antwoorden op de vragen verschijnen als tags in je profiel wanneer je ze hebt ingevuld.

Wil je je muzieksmaak ook tonen? Dat is ook mogelijk op Happn, want de app kan een koppeling met Spotify maken. Datzelfde geldt overigens ook voor Instagram. Voeg je Instagram-account toe en Happn legt de koppeling. Alleen degenen met wie je pad is gekruist kunnen je Instagram-foto’s zien – die bovendien automatisch worden geüpdatet.

Profielcertificatie

Wil je aan iedereen bevestigen dat jij de real deal bent? Degene die werkelijk op de foto’s wordt getoond? Met de profielcertificatie van Happn kun je een blauw vinkje aan je profiel toevoegen waaraan anderen kunnen afleiden dat je geverifieerd bent. Handig om je matches te laten weten dat jij echt bent, en geen bot, nepprofiel of catfish.

Iedereen op Happn kan zijn of haar profiel laten certificeren – het is gratis. Het enige wat je hoeft te doen is navigeren naar je profiel en daar het verificatieproces starten. De app vraagt je een hoofdgebaar na te bootsen terwijl je naar je scherm staart. De app maakt er een korte video van om te controleren of je gezicht hetzelfde is als op de foto’s. Daarna worden de biometrische gegevens uit deze video vergeleken met je profielfoto’s. Als de verificatie slaagt, wordt je profiel gecertificeerd. Zo niet, dan zul je het opnieuw moeten doen.

Let op: het wijzigen van je foto’s kan betekenen dat je badge (tijdelijk) wordt verwijderd. In dat geval moet je het certificeringsproces opnieuw starten om de badge opnieuw te krijgen.

happn chat

Match en chat

We hebben allemaal een ervaring dat we iemand zagen lopen op straat waarvan we dachten: “Wow!” Het is ook vrij gebruikelijk dat je niets ondernam, doorliep en achteraf dacht: “Misschien had ik iets moeten zeggen.” Deze situatie omschrijft precies waar Happn voor bedoeld is: het geeft je een tweede kans om die Wow-persoon aan te spreken – niet in het echt, maar in de app. Hoe de app dat doet?

Alle gebruikers van Happn die bij je in de buurt zijn geweest, worden op je tijdlijn getoond. Dus iedere keer dat je een van deze gebruikers in het echte leven tegenkomt, verschijnt zijn of haar profiel op je tijdlijn. De app helpt je mensen te vinden die je paden hebben gekruist binnen een straal van een paar kilometer, of je ze nu hebt gezien of niet. Wanneer ze op je tijdlijn verschijnen kun je het volgende doen:

 • Je kunt het profiel van de ander liken.
 • Je kunt een FlashNote versturen.
 • Je kunt het profiel overslaan.

Wanneer je de ander (stiekem) leuk vindt, dan zal de ander dat nooit weten, tenzij het wederzijds is. Als de ander jou ook leuk vindt, dan heb je een Crush en kan het gesprek beginnen. Wil je de ander niet stiekem leuk vinden, maar mag de ander dat weten? Met de FlashNote kun je ander laten weten dat je geïnteresseerd bent. Met deze keuze ontvangt diegene een melding.

Happn Map

Er is niet alleen een tijdlijn waarmee je andere Happn-gebruikers kunt vinden. Het kan ook met de Happn Map, een kaart met alle plekken die je hebt bezocht. Je kunt ook een kijkje nemen op deze kaart om alle plaatsen te bekijken waar je bent geweest en waar andere Happn-gebruikers ook zijn geweest.

Shortlist

In aanvulling op de tijdlijn en de kaart is er ook nog een shortlist-functie. De Shortlist is een gratis functie en het principe erachter is vrij eenvoudig: elke dag beveelt Happn je 3 speciaal voor jou geselecteerde profielen aan. Wat je ermee doet, mag je helemaal zelf weten. Je mag ze liken of niet – dat is aan jou. Het doel van de Shortlist is om je nog meer en wellicht zelfs betere crushes voor te stellen, waarvan Happn denkt dat ze bij je passen.

CrushTime

In voor een spelletje? Als je in aanmerking komt voor CrushTime van Happn, dan ontvang je een melding om het spel te spelen. Iedereen die meedoet krijgt vier profielen te zien waarna je moet raden wie van de vier jou leuk heeft gevonden. De eerste ronde is gratis. Wil je nog een keer spelen? Dan moet je een FlashNote versturen om erachter te komen wie jou leuk vond.

Crush

Alleen wanneer jij en de ander elkaar leuk vinden, kun je een gesprek starten. Dat is dus alleen mogelijk wanneer je een Crush hebt. Heb je een Crush? Dan kun je met elkaar chatten. Dat kan zowel met tekstberichten als met spraakberichten en videobellen. En daarnaast is het ook mogelijk om Spotify-nummers te versturen. Het is niet mogelijk om de app te gebruiken of berichten uit te wisselen, terwijl je een audio- of videogesprek voert. En per Crush kun je maar één keer een gratis audio- of videogesprek voeren.

happn people

Happn prijzen

Je kunt Happn gratis uitproberen. Als je je registreert en een account hebt aangemaakt, kun je je tijdlijn bekijken, de kaart en mag je de profielen liken die je tegenkomt. Wanneer een andere appgebruiker jou ook leuk vindt, kun je met elkaar chatten. Dit is allemaal gratis – de basisversie van Happn is volledig kosteloos. Dat geldt echter niet voor alle functies van de Happn-app.

Happn heeft een aantal functies die alleen tegen betaling beschikbaar zijn. Dit zijn de extra FlashNotes, videogesprekken en de functies die onderdeel zijn van Happn Premium. Terwijl de FlashNotes en videogesprekken verkrijgbaar zijn in ruil voor een eenmalige betaling, is het Premium-lidmaatschap een abonnement.

Happn Premium

Het Premium-lidmaatschap van Happn is een maandelijks abonnement dat voor een bepaalde periode wordt afgesloten. Wil je weten wie jou leuk heeft gevonden op de tijdlijn? Zou je een tweede kans willen? Of de mysteriemodus gebruiken? Dan is Happn Premium nodig.

Met het Premium-abonnement zie je geen advertenties meer in de app en ontvang je tot 10 FlashNotes per dag. Ook krijg je toegang tot de lijst met mensen die jou leuk vonden, kun je de onzichtbare modus instellen, profielinformatie verbergen, keuzes ongedaan maken en 5 videogesprekken van 1 uur voeren. Dit zijn de kosten van Happn Premium:

 • € 22,99 euro voor 1 maand
 • € 81,99 euro voor 6 maanden
 • € 109,99 euro voor 12 maanden

Neem je dit abonnement? Houd er dan rekening mee dat het een automatisch verlenging betreft. Dat wil zeggen: als je het niet handmatig stopt, dan blijf je voor onbepaalde tijd betalen voor de Premium-functies.

Bullchat app en website

Bij Happn draait het uitsluitend om de datingapp, er is geen datingsite waarop je kunt inloggen vanaf een pc of laptop. Dankzij de werkwijze van het datingplatform is het vereist dat je een app gebruikt, omdat de app je koppelt aan de singles die je bent tegengekomen. Er is een versie voor Apple en Android-toestellen zodat iedereen er gebruik van kan maken.

De app werkt op basis van je locatie. Dit betekent dat je wel je locatiebepaling op je telefoon moet aanzetten, anders kan de app niet ‘zien’ waar je op dat moment bent. Je kunt op deze manier dus ook een match vinden als je niet thuis bent, maar bijvoorbeeld een weekendje in Valkenburg of Scheveningen. Wees niet bang dat je locatie open en bloot in de app vermeld wordt – er is niemand die precies kan zien waar je bent.

google playapp store

Onze ervaring met happn

Wanneer we happn voor het eerst openen, wordt onze nieuwsgierigheid meteen gewekt. De app begroet ons met een kleurrijk scherm vol vrolijke video’s en aantrekkelijke graphics. We voelen ons meteen op ons gemak en zijn klaar om ons avontuur te starten.

Laten we het eerst even hebben over de gebruikers van happn. Wat een gevarieerd publiek. We komen mensen tegen van alle achtergronden en interesses, maar allemaal wel relatief jong. Ergens begin 20 tot 30 jaar, dat is de leeftijdsgroep die het meest actief is. Je kan zomaar die ene speciale persoon tegenkomen, zonder het te verwachten, zo blijkt.

De gebruiksvriendelijkheid van happn is ook een groot pluspunt. Alles is duidelijk en intuïtief. We kunnen moeiteloos door profielen swipen en met één tik een hartje geven. En laten we het niet vergeten dat de chatfunctie geweldig is. Eenmaal in gesprek kunnen we niet alleen tekstberichten uitwisselen, maar ook foto’s en emoji’s versturen. Dat zorgt ervoor dat je leuke, afwisselende gesprekken kunt voeren.

En dan hebben we het nog niet gehad over het unieke aspect van happn – het vinden van mensen die je pad hebben gekruist. Het is als een magische kracht die ons in staat stelt om verbinding te maken met mensen die we anders misschien nooit zouden tegenkomen. Het geeft een extra dimensie aan het datingavontuur. We voelen ons als detectives die aanwijzingen volgen en onze eigen liefdesverhaal schrijven.

Samengevat hebben we genoten van onze ervaring met happn. Het heeft ons meegenomen op een opwindende trip vol verrassingen. Het is gebruiksvriendelijk, visueel aantrekkelijk en biedt een unieke manier om mensen te ontmoeten.

Veiligheid en privacy

Bij een datingapp als Happn wordt er veel waarde gehecht aan de veiligheid van gebruikers. De laatste jaren investeren datingapps steeds meer middelen (geld, technologie en werknemers) in het waarborgen van de veiligheid van gebruikers. Omdat er nogal wat persoonlijke gegevens op het spel staan bij een datingapp is dat maar goed ook. Volgens Happn worden de gegevens van alle gebruikers beveiligd met de hulp van gespecialiseerde partijen die ervoor zorgen dat deze nooit lekken. Wat in ieder geval in het voordeel van Happn spreekt is dat er nog nooit een datalek bij de app is geweest.

Wederkerigheid

Happn belooft het, niemand zal je lastig vallen. Hoe Happn daar zo zeker van is? Omdat er een wederzijdse like nodig is om met elkaar te kunnen communiceren. Deze voorwaarde van wederkerigheid is volgens Happn de beste manier om de app te gebruiken zonder angst voor spam of intimidatie. Hoewel het nog altijd mogelijk is dat je Crushes zich niet aan de regels houden, voorkomt de wederzijdse like voor minder ongewenste berichten.

happn app

Wat je moet weten over Happn

Happn is van oorsprong afkomstig uit Frankrijk waar het is opgericht door drie ondernemers die al aardig wat ervaring hadden met internetconcepten. In eerste instantie ging de app live in het thuisland. Daarna volgden eerst andere Europese landen waarna het niet lang daarna ook de zee overstak om meer landen te verwelkomen. Inmiddels is Happn wereldwijd actief en heeft het meer dan 100 miljoen registraties geteld in de gehele historie. Iedere dag worden er bijna 5 miljoen berichten uitgewisseld door de leden en komen er elke maand nog anderhalf miljoen nieuwe gebruikers bij.

 • In top 5 meest gedownloade dating-apps ter wereld
 • Een jong en stedelijk publiek, wereldwijd
 • Doelgroep van 18 t/m 45 jaar oud
 • Kerndoelgroep in leeftijd van 25 t/m 35 jaar oud

Zo’n zeven jaar geleden werd Happn nog de ‘Tinder-killer’ genoemd, maar zover is het nog nooit gekomen. Iedereen dacht dat Happn het zou kunnen opnemen tegen de grootmacht onder de datingapps. Het leidde tot de nodige blootstelling in de media en publiciteit via andere kanalen, maar alle heisa was niet genoeg om de scepter over te nemen van Tinder. In plaats daarvan verdween de app zelfs iets meer naar de achtergrond.

Ondanks dat Happn adverteerde in de appstores, video’s deelde op YouTube en andere advertentiestrategieën volgde, lukte het niet om dezelfde groei door te maken als de marktleider. De app heeft wereldwijd weliswaar veel gebruikers, maar zit nog lang niet op het niveau van Tinder. En de kans is groot dat Happn dat niveau nooit zal bereiken.

happn