Happn

happnHappn is een leuke maar ook spannende dating app die je kunt installeren op je smartphone. Wat Happn uniek maakt is dat het gebruik maakt van je ontmoetingen. Als je bijvoorbeeld iemand zonder dat je het doorhad misgelopen bent dan kun je dit zien in de Happn app. De datingapp helpt je om gemiste connecties weer te vinden. Je kunt niet zomaar benaderd worden door iemand anders. Daar is eerst een Crush voor nodig: een match tussen twee personen.

Als je er een hekel aan hebt dat je talloze berichten ontvangt dan hoef je dit bij Happn niet te verwachten, als je kieskeurig bent tenminste. Als je liever direct contact opneemt met een profiel dat je tegenkomt, dan kun je beter een andere datingapp proberen. Bij deze datingapp kun je zoeken tussen leden bij je in de buurt en contact opnemen wanneer je dat wil.

Bekijk deze dating app

Registreren bij Happn

Je registreert je bij Happn uitsluitend met je Facebook account. Dit betekent dat je lid moet zijn van Facebook om de app te kunnen gebruiken. Als je je aanmeldt worden bepaalde basis gegevens zoals je naam en je geboortedatum uit je profiel opgehaald. Maar ook pagina’s en andere zaken waarvan je hebt aangegeven in Facebook dat je ze leuk vindt worden opgehaald en in je profiel gezet. Zo kan iemand die interesse heeft bij voorbeeld zien dat je van de muziek van Queen houdt, graag boeken van Karin Slaughter leest en graag kijkt naar films met George Clooney. Dit kan een match opleveren als de ander één van deze dingen of meer ook leuk vindt.

Likes versturen

Nadat je bent geregistreerd bij Happn kun je zien wie er zich op dat moment bij je in de buurt bevindt. Als je iemand leuk vindt dan kun je een like versturen. Als de ander jou ook leuk vindt dan is er een match. Jullie kunnen vervolgens via de chatfunctie van Happn met elkaar in gesprek komen. Het feit dat je op het profiel van iemand gezamenlijke interesses kunt zien levert vaak al gespreksstof op. Je kunt natuurlijk ook het profiel van de ander op Facebook opzoeken en zien of er nog meer overeenkomsten zijn waar jullie het over kunnen hebben.

Happn app

De app

Bij Happn draait het uitsluitend om de app, er is geen datingsite waar je op de pc kunt inloggen. Er is een versie voor Apple en Android toestellen zodat bijna iedereen er gebruik van kan maken. De app werkt op basis van je locatie. Dit betekent dat je wel je locatiebepaling op je telefoon moet aanzetten, anders kan de app niet “zien” waar je op dat moment bent. Je kunt op deze manier dus ook een match vinden als je niet thuis bent maar bij voorbeeld een weekendje in Amsterdam of Maastricht. Wees niet bang dat je locatie open en bloot in de app vermeld wordt. Niemand kan precies zien waar je bent.

Werkt niet altijd

Gebruikers ondervonden wel dat het soms niet goed werkt. Twee collega’s die de app allebei op hun smartphone hadden staan en bij elkaar in de buurt waren (op hun werk namelijk) kregen elkaar niet te zien als mogelijke match terwijl de profielinstellingen dit wel hadden moeten filteren. Toch zijn er dan nog genoeg andere leden die je tegenkomt in de app. Probeert het zelf om erachter te komen.

Het gebruik is deels gratis

Je kunt Happn gratis uitproberen. Als je je registreert en een account hebt aangemaakt ontvang je namelijk tien gratis credits. Hiermee kun je een chatverzoek versturen. Heb je meer credits nodig dan moet je hiervoor betalen. Losse credits via een sms bericht zijn niet verkrijgbaar, je moet een package met credits aankopen. Maar als je geluk hebt en snel een match vindt met wie je op een andere manier verder in gesprek gaat, bij voorbeeld via Facebook Messenger, dan kun je de app dus gratis gebruiken.

Als je met iemand in gesprek bent en dit blijkt toch niet de persoon te zijn waar je naar op zoek bent, dan kun je de chat beëindigen door op de optie “no longer interested” te klikken. Als iemand je lastigvalt kun je deze persoon in de app blokkeren. Blokkeren op Facebook is natuurlijk eveneens mogelijk omdat deze optie bij Facebook beschikbaar is.

Pluspunten van Happn

  • Gekoppeld aan Facebook dus weinig kans op fake profielen
  • Gemakkelijk in gebruik

Minpunten van Happn

  • Alleen te gebruiken met een Facebook account
  • De app “slurpt” veel energie en data omdat voortdurend je locatie wordt bijgehouden

Over Happn

Twee jaar geleden werd Happn nog de Tinder-killer genoemd maar zover is het nog niet gekomen. De app heeft weliswaar wereldwijd veel gebruikers maar zit nog lang niet op het niveau van Tinder. Happn is van oorsprong afkomstig van een Frans bedrijf dat gesteund wordt door een groot aantal investeerders. Op dit moment is het niet bekend hoeveel gebruikers de app in Nederland heeft.