Grindr

grindrVoor gay mannen ontketende Grindr een revolutie. Als eerste gay dating app heeft Grindr een grote rol gespeeld in het samenbrengen van miljoenen mannen. Als je zo snel mogelijk een hook-up wilt regelen of een vriend wilt maken dan is Grindr één van de beste apps. Met wereldwijd meer dan 2 miljoen gebruikers die iedere dag inloggen is het een ledenbestand van formaat. De kans dat je er iemand tegen het lijf loopt die je bevalt is hierdoor erg groot. Als één van de apps met de meeste omzet in de Apple App Store is het een populaire app voor gay mannen die op zoek zijn naar een seksdate. Als je op zoek bent naar een gay datingsite waar het niet alleen om seksdates draait dan kun je beter een andere datingsite kiezen zoals deze:

App van Grindr

De software van de app is gebruiksvriendelijk zodat zelfs de personen die niet veel verstand van technologie hebben er mee om kunnen gaan. Dit is essentieel voor een dating app met dit aantal gebruikers. Grindr is beschikbaar om te downloaden voor je tablet, Apple telefoon, Android toestel en iPad. Eigenlijk kun je het op bijna elk apparaat installeren als er maar een App Store beschikbaar is. Het grote voordeel van de dating app is dat het gratis is. Tenminste, de basis functies binnen de app zijn gratis. Als je van alle functies gebruik wilt maken dan is een Premium lidmaatschap vereist.

grindr app

Snel aanmelden

Het aanmelden is snel achter de rug; het neemt maar enkele minuten in beslag. Als je eenmaal aangemeld bent dan is het makkelijker dan ooit om een man aan de haak te slaan. Bij Grindr heb je een profiel waarmee je andere mannen kunt overhalen om contact met je te leggen. Dit profiel is in feite je uithangbord die iedereen te zien krijgt; make it count. Vul je profiel helemaal in en verzin een leuke maar vooral unieke profieltekst. Gebruik je humor zodat de bezoekers van je profiel niets anders kunnen doen dan je een bericht versturen. Als je je eigen profiel ingevuld hebt, wat basisinformatie hebt gedeeld en foto’s hebt toegevoegd ben je ready to go.

Op zoek..

Nadat je je profiel ingericht hebt kun je zelf zoeken tussen de lijsten met profielen. Wat in eerste instantie opvalt is dat er veel torso’s zonder gezicht te zien zijn in de lijsten met profielen. Dit hoort er vaak nu eenmaal bij als je als gay man een date zoekt online. Het is allemaal wat meer bloot dan wat je ziet op de dating apps voor hetero’s. Als je iemand gevonden hebt die je leuk lijkt dan kun je op het profiel drukken om meer informatie te bekijken. Je ziet vervolgens de basisinformatie van de gebruikers zoals de leeftijd, lengte en gewicht. Aan de hand van deze criteria kun je snel bepalen of hij wat voor je is of niet.

Stuur het eerste bericht

Grindr maakt het je makkelijk om contact op te nemen met een andere gebruiker. Je kunt zelf de eerste stap zetten maar je kunt ook afwachten tot anderen jou een bericht versturen. Als Premium gebruiker heb je het voordeel dat de gebruikers die je een bericht stuurt een push-bericht ontvangen, als gratis lid kun je dit niet.

Als je genoeg hebt van de personen die je tijd verspillen dan kun je deze eenvoudig blokkeren. Deze personen kunnen dan geen contact meer met je opnemen binnen de dating app. Mocht je bedreigd worden of iets anders meemaken wat niet door de beugel kan dan kun je de persoon rapporteren.

De oudste dating app

Grindr bood als eerste gay dating app een plek waar gay mannen elkaar zonder problemen en toeschouwers konden ontmoeten. Het was de eerste maar zeker niet de laatste dating app voor mannen. Dat neemt niet weg dat er altijd een speciale plek is weggelegd voor degenen die het eerst met iets beginnen zoals Grindr dat deed. Het is al in 2009 opgericht toen smartphones nog maar in de kinderschoenen stonden. In de daaropvolgende jaren is Grindr snel gegroeid en al vele keren in het nieuws geweest, jammer genoeg niet altijd positief. De app wordt tegenwoordig voornamelijk gezien als een seksdating app voor mannen.