Gratis datingsites versus betaalde datingsites: wat is het verschil?

Gratis datingsites versus betaalde datingsites: wat is het verschil?

  • 28 jun 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Wat het grootste verschil is tussen gratis en betaalde datingsites is natuurlijk hoeveel geld je eraan kwijt bent. Dat is echter niet het enige verschil. Een betaalde datingsite heeft voordelen maar een gratis datingsite ook. Welke het beste voor jou werkt ligt aan jezelf. Voor de ene werkt een gratis datingsite goed terwijl de ander liever de betaalde datingsite kiest. Je hoeft niet te betalen om succes te kunnen hebben met daten via het internet. Het is goedkoop maar het heeft ook enkele nadelen. Dit zijn de nadelen van de gratis datingsites:

Advertenties

Gratis datingsites verdienen niet maandelijks aan de abonnementen van de leden. Dit zorgt voor een gebrek aan een maandelijkse stroom van inkomsten. Uiteraard moeten de kosten wel gewoon betaald worden. Als dit niet uit betaalde lidmaatschappen komt dan moet het ergens anders vandaan komen. Er moet dus op een andere manier inkomsten gegenereerd worden. Dit gebeurt doorgaans door advertenties te tonen aan de leden. De advertenties kunnen je gaan irriteren maar zijn noodzakelijk om de datingsite gratis te houden.

Minder serieuze singles

Eén van de voordelen van een gratis datingsite is het grote aanbod van singles (en niet-singles). Doordat het gratis is zijn er veel meer aanmeldingen maar worden er ook mensen aangetrokken die niet zo serieus zijn. Dit kunnen ook getrouwde personen zijn, mensen met een criminele achtergrond of slechte manieren. De kans dat je deze personen tegenkomt is groter op een gratis datingsite. Als er betaald moet worden voor online daten dan kiezen deze personen vaak eieren voor het geld.

Minder mogelijkheden

Gratis daten is vriendelijk voor je budget maar je kunt dan niet gebruik maken van alle features. Wat je kunt doen is beperkt. Bij deze datingsites kun je vaak wel extra mogelijkheden bijkopen, soms als onderdeel van een abonnement, soms door eenmalig credits te kopen. Door een betaald lidmaatschap te nemen kun je alle functionaliteiten gebruiken waardoor je je met volle kracht kunt richten op de singles die je ziet zitten.

Spam

De gratis datingsites die niet zo bekend zijn kunnen misbruik maken van je email adres. Deze kunnen je e-mails versturen over sexdating of andere ongewilde e-mails. Om dit te voorkomen kies je beter alleen de datingsites die wij op deze website vermelden. Je voorkomt hiermee dat je te maken krijgt met spam en datingsites die misbruik maken van je gegevens. Als je op geen enkele manier spam wilt ontvangen dan is het verstandig om een nieuw email adres te creëren, alleen voor online dating. Mocht je dan op de één of andere manier spam ontvangen dan is het in ieder geval niet op je echte email adres.

Als je wel betaalt voor daten via het internet dan is het meestal nog altijd goedkoper dan op een normale manier in contact te komen met andere singles. Als je een avondje uitgaat en zo’n vijftig euro uitgeeft dan kun je dit ook besteden aan een lidmaatschap van enkele maanden op een betaalde datingsite. Bij de betaalde datingsite spreek je veel meer singles dan tijdens het avondje uit (tenzij je een casanova bent).

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven