Gratis chat apps: zonder kosten chatten

Gratis chat apps: zonder kosten chatten

  • 18 mei 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Terwijl je zou denken dat chatten niet meer van deze tijd is zijn er nog steeds veel mensen op zoek naar gratis chat apps. Dit zijn de apps waarmee je snel in contact komt met anderen. Uiteraard kent iedereen Whatsapp en Facebook Messenger. Dit zijn de bekendste gratis chat apps waarmee je met anderen kunt chatten. Nieuwe mensen ontmoeten kun je echter niet eenvoudig met deze chat apps. Op Facebook moet je eerst vrienden zijn met iemand voor je kunt chatten en voor Whatsapp geldt dat je eerst het telefoonnummer van de ander moet weten voor je een bericht kunt versturen.

Gratis chatten

Online chatten met een app hoeft niets te kosten. Door de snelle toestroom van chat apps kun je op ieder moment van de dag een gratis app downloaden in de app store van je smartphone. Op het internet via de browser kun je hiernaast op veel “normale“ chatsites met anderen praten. Dit kan allemaal volledig gratis. Welke chat app het meest geschikt voor je is hangt af van wat je precies zoekt. Als je een single bent die gratis wilt chatten met andere singles dan is een chat app zoals Badoo een goede keuze. Je kunt er gratis chatten met andere personen. Door in profielen te zoeken kun je contact opnemen met de online leden zodat je snel kunt chatten.

Zonder registratie

Wat singles op zoek naar een chat app vaak willen is dat een registratie niet nodig is. Dit is een wens van velen waar veel chatsites op inspringen. Het is bij deze websites niet nodig om een profiel aan te maken. Vaak hoef je alleen maar in te loggen met een willekeurige gebruikersnaam en eventueel een foto toe te voegen.

Met vreemden

Als je niet met bekenden wilt chatten dan is Whatsapp niet geschikt en ook de Messenger van Facebook is dan niet voldoende. Met vreemden chatten kun je op veel andere websites. Er zijn de reguliere chatsites en apps maar je kunt ook op een datingsite deelnemen om mensen te leren kennen. Een populaire ontmoetingsplek waar mensen elkaar ontmoeten is Badoo. Dit is een zogenoemd sociaal ontdekkingsnetwerk, dat erop gericht is om je snel in contact te brengen met vreemden. Het is niet nodig om je profiel volledig in te vullen maar registratie is wel nodig om gebruik te maken van de functies van de website.

Chat app

Android

Het maakt niet uit welke Android telefoon je hebt. Een chat app is te downloaden in de Google Play Store. Dit is de app store van iedere Android smartphone. Je kunt in de app store zoeken naar de verschillende chat apps. Voor het Android besturingssysteem zijn meer dan anderhalf miljoen apps te downloaden waaronder vele chat apps. Whatsapp, Facebook Messenger, Signal, Badoo en meer zijn er gratis te downloaden.

iOS

Als je een iPhone hebt of een iPad dan kun je voor de chat apps terecht in de Apple App Store. Dit is de app winkel voor alle Apple apparaten. Net zoals bij Android zijn er vele miljoenen apps beschikbaar zoals Candy Crush, Wordfeud, Snapchat maar ook een groot aantal apps voor chatten zoals Badoo.

Let op

Welke app je ook kiest om te chatten, download het alleen uit de officiële app store. Als je wordt aangeboden om de app vanaf de website te downloaden dan stel je jezelf bloot aan bepaalde gevaren. Het is namelijk mogelijk dat je je niet op de officiële website van de app bevindt maar op een fishing website. Zonder dat je het doorhebt download je dan niet de app maar een virus of malware. Om dit te voorkomen is het verstandig om alleen apps uit de app store van je besturingssysteem te downloaden.

Zonder telefoonnummer

Als je niet wilt dat anderen waar je mee chat direct de beschikking krijgen over je telefoonnummer dan zijn er gelukkig apps waarbij je telefoonnummer niet bekendgemaakt wordt. Eén van deze apps is Kik Messenger. Voor het aanmelden is je telefoonnummer nodig maar als je wil kun je het voor iedereen afschermen en alleen je gebruikersnaam doorgeven. Niemand komt dan je telefoonnummer te weten. Hetzelfde geldt voor Telegram. Deze app is snel in gebruikers gegroeid en besteedt veel aandacht aan privacy. Uiteraard kun je chatten met Facebook Messenger met een afgeschermd telefoonnummer maar ook met de chat app Badoo kun je je aanmelden zonder telefoonnummer. Welke chat app heeft jouw voorkeur? Laat het ons weten in de reacties.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Reageer