Geen akelige stiltes meer tijdens een date: hoe doe je dat?

Geen akelige stiltes meer tijdens een date: hoe doe je dat?

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Als iemand zenuwachtig is voor een date dan komt dit meestal doordat men te veel nadenkt over de date. Wat als ik mijn date niet leuk vindt? Straks valt er die akelige stilte? Dat is wat veel mensen denken voor een eerste date. Dat iemand zenuwachtig is voor een date heeft vaak te maken met dat men bang is dat men door de gespreksonderwerpen heen raakt en beiden elkaar aanstaren met niets te zeggen. Deze situatie spookt door het hoofd van veel mensen als ze een date hebben. Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen om akelige stiltes te voorkomen:

Leer te luisteren

Een gesprek komt van twee kanten. Als de één praat luistert de ander. Luisteren is daardoor even belangrijk als praten. Een goed gesprek komt niet alleen doordat iemand goed kan praten. Het komt meestal doordat iemand goed luistert en elk woord van je begrijpt. Door goed te luisteren kun je akelige stiltes voorkomen. Als je niet weet wat je moet zeggen als een stilte valt dan heb je niet goed geluisterd. Wat je straks moet zeggen kun je direct afleiden uit wat nu wordt gezegd. Als je date zegt dat ze op vakantie is geweest naar Spanje dan heb je direct een paar vervolgvragen die daaruit voortvloeien. Spanje, vakantie en geweest zijn de drie woorden die van belang zijn. Je kunt wat vragen over Spanje, over de vakantie in het geheel en wanneer dat was.

Gebruik voorkennis

Voordat je afspreekt met een date heb je al heel wat informatie gekregen tijdens de gesprekken. Door al die onderwerpen tijdens het gesprek aan te halen kom je al een heel eind. Vraag de date meer over de interesses die men heeft. Aangezien het interesses zijn van de persoon zal deze er graag over willen praten en het zien als een leuk onderwerp. Je leert op deze manier ook veel over de persoon. Probeer niet te persoonlijk te worden tijdens de eerste dates. Het is niet slim om direct diepgaande gesprekken te hebben met iemand die je nog niet goed kent.

Universele vragen

Als je echt niet meer weet wat je moet zeggen dan kun je terugvallen op enkele universele vragen. Deze vragen kunnen in elke situatie gevraagd worden. Een voorbeeld is een vraag over de woonplaats van je date. Gebruik alleen open vragen zodat de ander de ruimte heeft om te antwoorden en jij verder kunt nadenken over het vervolg van het gesprek. In de tussentijd kun je door te luisteren naar je date nieuwe gespreksonderwerpen ontdekken.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven