GayRomeo

romeoGayRomeo is de datingsite dat zich voornamelijk richt op de homoseksuele man. Het is app, chat en datingsite ineen. Met wereldwijd meer dan twee miljoen gebruikers is dit de “place to be” voor de gay man. In Europa is het op dit moment zelfs het nummer één sociale netwerk voor gay mannen. Gebruik het om je sociale netwerk uit te breiden, dates te regelen of om gewoon te kletsen met anderen tijdens een saai avondje op de bank. In Nederland neemt GayRomeo het op tegen gevestigde namen zoals Gaybuddy dat vooral gericht is op seksdates. Als dat meer je ding is dan is Gaybuddy waarschijnlijk een betere optie.

Bezoek Gaybuddy

Voor wie het?

gayromeoJe bent welkom bij GayRomeo als je homoseksueel bent, transgender of biseksueel. Jongeren worden niet toegelaten op de datingsite en daarom geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. De Romeo’s op de datingsite zijn voor het grootste deel op zoek naar dates. Volgens GayRomeo is maar liefst 44 procent van de gebruikers op zoek naar een date. Toch kun je er ook terecht als je “gewoon” vriendschap zoekt want 26 procent van de gebruikers wil dit ook. Als je meer wil dan vriendschap of een date dan kan dit ook. Zo is 28 procent van de gebruikers op zoek naar liefde.

Waar je op andere sociale netwerken omringd worden door grote aantallen heteroseksuelen is dat bij GayRomeo niet het geval. Het netwerk wordt bevolkt door gay en bi mannen met daarbij nog enkele transgenders. Dit geeft je meteen het gevoel alsof je thuis bent en eindelijk jezelf kunt zijn.

Wat kun je er doen?

In eerste instantie is het nodig om je aan te melden bij de datingsite. Anders kun je er geen gebruik van maken. Eenmaal aangemeld kun je je eigen profiel inrichten met foto’s, persoonseigenschappen en een stukje tekst om jezelf te beschrijven. Deel je seksuele voorkeuren en waar je naar op zoek bent zodat iedereen weet wat je op GayRomeo doet. Zodra je dit achter de rug hebt kun je op zoek naar andere mannen. Met behulp van de zoekfunctie kun je andere mannen zoeken maar je kunt ook snel en eenvoudig de mannen bij je in de buurt bekijken aan de hand van profielfoto’s.

Als je meer over iemand te weten wilt komen dan kun je profiel beter bekijken met meer informatie. Je kunt dan ook direct een persoonlijk bericht naar de jongen sturen als je dat wil. Er zijn nog veel meer functionaliteiten waar je gebruik van kunt maken met de Plus versie. Dit is een betaald lidmaatschap waarmee je toegang tot alle functies krijgt zoals het bekijken van de XXX foto’s van andere leden.

Dating app

gay romeo appWaar je ook bent; je kunt altijd en overal verbinding maken met deze datingsite. Het is beschikbaar op je desktop computer, smartphone, smartwatch en tablet. Het is als app verkrijgbaar in de app store van Google Play en Apple App Store. Het grote voordeel dat GayRomeo met zich meebrengt is dat het voor het grootste deel gratis is. Daar houden wij als Nederlanders van. GayRomeo wil graag iedereen in de gay wereld toegang geven tot de diensten en daarom bieden ze zonder kosten te maken meer aan dan anderen.

Zo begon het

GayRomeo is van oorsprong een Duitse datingsite voor mannen. In 2001 kwam één van de oprichters met het idee om een simpele en vriendelijke gay datingsite te maken. Online dating was in deze periode nog nieuw en het aanbieden van onbeperkte chatmogelijkheden voor gay mannen bleek een schot in de roos. Wat begon als een hobby groeide snel uit tot een populaire datingsite voor gay mannen.

In ons buurland waren er een gegeven moment zoveel inschrijvingen van Duitse mannen dat het ook wel de gouden gids van gay mannen werd genoemd. Dat is ook niet zo vreemd als je kijkt naar de groei van het ledenaantal in de afgelopen jaren. Het is met recht een grote speler op de markt van homo mannen. Het team achter de datingsite bestaat uit maar liefst 70 individuen afkomstig uit meer dan 15 landen voor een gevarieerde blik op gay dating. Met kantoren in Amsterdam en Berlijn zetten deze medewerkers zich in om je tijd bij GayRomeo zo leuk mogelijk te maken.

google playapp store

Nu PlanetRomeo

In de loop der tijd is het bedrijf achter GayRomeo afgestapt van deze naam en is men verder gegaan onder de naam PlanetRomeo. Dit heeft als reden dat het vermelden van de term gay in de domeinnaam voor problemen zorgde in sommige landen. Hoewel Nederland nooit een probleem maakte van domeinnamen met gay erin geldt dit niet voor alle andere landen. Zo werden domeinnamen met gay erin door sommige landen geblokkeerd. Saoedi-Arabië protesteerde bijvoorbeeld ook tegen de introductie van de .gay extensie enkele jaren geleden1. Om dit soort problemen te voorkomen is GayRomeo nu te bereiken onder de naam PlanetRomeo of gewoon Romeo.