gayParship

gayparship
Gay, single en op zoek naar een langdurige liefdesrelatie? Tegenwoordig zijn er meer dan voldoende datingapps die je in contact kunnen brengen met andere singles. Maar of ze ook serieus op zoek zijn naar een vaste relatie? Dat valt meestal tegen. Bij gayParship vind je deze singles wel, het datingplatform voor gay singles die hun grote liefde willen ontmoeten.

Zoals de naam van gayParship al doet vermoeden, is het een website die lijkt op de datingsite Parship voor hetero’s. GayParship maakt gebruik van een persoonlijkheidstest voor het vinden van matches. Via deze methode zoekt gayParship de singles die het allerbeste bij jou passen. Of in andere woorden: gayParship koppelt je aan gelijkgestemde singles die relatiemateriaal zouden kunnen zijn.

Bekijk wie actief is op gayParship

De reviewscore van gayParship

Pluspunten

 • Speciaal voor serieuze relaties
 • Alleen voor LGBTQ’ers
 • Beschikbaar als app

Minpunten

 • Premiumfuncties zijn niet gratis
 • Swipen niet mogelijk

Wij beoordelen gayParship

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is gayParship?

Datingapp gayParship is een datingplatform voor gay singles. In het specifiek is gayParship de variant van Parship die bedoeld is voor homo’s en lesbiennes, hoewel je er ook welkom bent als je biseksueel bent. Als onderdeel van het bekende Parship is gayParship een plek waar (hoogopgeleide) serieuze singles elkaar kunnen ontmoeten. Parship zelf is opgericht in het jaar 2000, de gayvariant volgde enkele jaren later.

“Dé datingsite voor gay singles.” – gayParship

De naam Parship is een afkorting voor het woord ‘partnership’. Aangezien we het dan over een respectvolle en duurzame relatie hebben gaat het bij Parship niet om korte, op seks gerichte ontmoetingen. Parship, zowel de hetero als gayvarianten, is een datingsite voor het vinden van een liefdesrelatie.

Aanmelden

Inschrijven en kennismaken met deze datingsite is gratis. De inschrijving kost wel veel tijd, omdat je een persoonlijkheidstest moet invullen. De test is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek zodat er een goede match gemaakt kan worden op basis van persoonlijkheidskenmerken.

Het gayParship-principe is het resultaat van meer dan 30 jaar onderzoek van professor dr. Hugo Schmale van de Universiteit van Hamburg. Verder stelt gayParship dat een internationaal team van 16 psychologen verantwoordelijk is voor de voortdurende ontwikkeling van de werkwijze. De datingsite stelt je persoonlijkheidsprofiel samen en geeft je op basis van je profiel suggesties voor partners die volgens het principe goed bij je passen.

Jouw matches, uiteraard mannen voor mannen of vrouwen voor vrouwen, worden gevonden aan de hand van deze uitgebreide test. Men kan zich zo een goed beeld vormen van jou en van degene naar wie je op zoek bent. De test en de bijbehorende testuitslagen zijn geheel kosteloos, en dus sowieso de moeite waard om eens te doen. Via het gegeven aantal matchingpunten kun je zien hoe goed de ander bij je past. Je krijgt voorstellen, maar kunt ook gemakkelijk zelf zoeken.

Bekijk hoe de aanmelding verloopt

Wat betreft de hoeveelheid leden zal gayParship wellicht wat tegenvallen in vergelijking met de bekendere gay datingapps, maar de kwaliteit van de leden is daarentegen veel hoger. Er is geen gebrek aan kwaliteitsvoorstellen bij gayParship en zoals het ernaar uitziet melden vele nieuwe leden zich iedere dag aan bij het datingplatform. Maar gayParship heeft dus niet alleen een heleboel nieuwe mensen, het zijn op het eerste gezicht ook kwaliteitspartners. Dat komt niet helemaal als een verrassing, omdat de datingsite zich richt op hoogopgeleide, serieuze personen, maar het is toch fijn om te zien dat het ledenbestand dit ook uitstraalt.

Het aanmeldingsproces duurt ongeveer een kwartier (afhankelijk van hoe snel of langzaam je bent met het beantwoorden van meerkeuzevragen). Toen we ons aanmeldden bij gayParship om deze review te voltooien, moesten we tijdens de persoonlijkheidstest meer dan 30 vragen beantwoorden – om je een idee te geven over het aantal vragen. Het goede nieuws is dat dit bijna allemaal meerkeuzevragen zijn, en velen ervan kunnen snel beantwoord worden. Er zijn maar weinig antwoorden waarover je lang moet nadenken of een tekstueel antwoord voor moet verzinnen.

gayparship app

Foto’s

Als we kijken naar de invulling van je profiel, dan laat gayParship je vrij in de keuze van een foto. Het is echter geen seksgerichte app, wat zich vertaald naar strengere voorwaarden voor de foto’s. Over het algemeen is een selfie of gezichtsfoto wenselijk – geen sixpack of ingezoomde foto op je edele delen. Gezien het serieuze karakter van gayParship is dit niet gewenst.

Wat wel mag? Foto’s die een ander trots aan een collega kan laten zien – denk aan een prachtige vakantiefoto of gemaakt op een bruiloft. Als aanvulling kun je vervolgens foto’s plaatsen die jou uitbeelden terwijl je een hobby beoefent. Recente foto’s zijn belangrijk en nog belangrijker is dat je er goed op te herkennen bent. Foto’s waarop een zonnebril je ogen en gezicht verbergt of een pet die een schaduw op je gezicht werpt zijn niet de beste keuze. Dit zijn foto’s die niet worden toegelaten:

 • Foto’s waarop anderen herkenbaar zijn.
 • Foto’s waarop je zelf niet bent afgebeeld.
 • Foto’s met of van kinderen.
 • Foto’s met een (sterk) seksueel getinte inhoud.
 • Foto’s waar een copyright op rust.
 • Foto’s met een beledigende of ongepaste inhoud.
 • Foto’s met een commercieel karakter.
 • Foto’s met persoonlijke contactgegevens.

parship profiel

gayParship prijzen

Bijna elke datingsite kost geld. Hoewel je overal gratis lid kunt worden en een profiel kunt invullen en voltooien, kun je niet alles doen. De persoonlijkheidstest is bij gayParship gratis, rondkijken ook. En met een gratis lidmaatschap kun je zelfs je partnervoorstellen bekijken. Maar dat is zo’n beetje waar het eindigt. Daadwerkelijk contact leggen met je voorstellen is niet mogelijk met een gratis lidmaatschap.

Met een Premium lidmaatschap kun je bij gayParship gebruik maken van alle functionaliteiten waaronder de lokale zoekfunctie, is er een contactgarantie en ontvang je een uitgebreid persoonlijkheidsrapport. Dit zijn de verschillen tussen een gratis en premium lidmaatschap:

Functionaliteiten per lidmaatschap

OmschrijvingGratisPremium
Gratis profiel aanmaken
Persoonlijkheidstest maken
Profielen bekijken
Likes versturen
Glimlach versturen
IJsbreker versturen
Foto’s plaatsen
Partnervoorstellen ontvangen
Hoofdfoto’s bekijken
Persoonlijke berichten sturen
Bezoekerslijst bekijken
Onbeperkt berichten lezen
Onbeperkt berichten versturen
Laatste bezoekers bekijken
Video Date gebruiken

gayParship abonnement

Wil je lokaal kunnen zoeken tussen de leden? Een uitvoering persoonlijkheidsrapport ontvangen? En het belangrijkste: wil je onbeperkt berichten kunnen uitwisselen? Dan is een Premium abonnement vereist. Laten we ook eerlijk zijn, je mag er best wat voor over hebben om de liefde van je leven te ontmoeten toch? Dit zijn de actuele kosten voor het Premium-abonnement:

 • 6 maanden voor € 269,40 /mnd (€ 44,90 /mnd)
 • 12 maanden voor € 478,80 /mnd (€ 39,90 /mnd)
 • 24 maanden voor € 597,60 /mnd (€ 24,90 /mnd)

Bekijken op gayParship

gayParship app en website

De webapp van gayParship is ontworpen in een gebruiksvriendelijke lay-out dat is meegegaan met de tijd. Ondanks het feit dat gayParship al meer dan 15 jaar geleden is opgericht, kan niemand dat zien aan het design. Alles heeft een moderne stijl en uiterlijk wat het een gebruiksvriendelijke ervaring maakt om te daten via het platform. Maar gayParship is niet alleen beschikbaar via de webapp, ook is er een app voor smartphones en tablets.

Stel, je hebt leuk partnervoorstel ontvangen. Nog voordat je uit huis vertrok heb je snel een bericht verzonden in de hoop op een vlugge reactie. Je verwacht dus elk moment een antwoord van de ander. Maar helaas ben je onderweg voor de komende uren. Dankzij de mobiele applicatie van Parship hoef je niet achter de computer te blijven zitten. Je kunt altijd en overal toegang hebben tot je berichteninbox – waar je ook bent.

De app biedt ongeveer dezelfde tools en functies als de datingsite. In tegenstelling tot de datingsite is er echter geen individuele gayParship-app te downloaden in een appstore. Daarvoor gebruik je de reguliere Parship-app. Deze is te downloaden in de appstores van Google en Apple.

google playapp store

Veiligheid en privacy

Wat betreft de veiligheid is er niets om je zorgen over te maken. Parship is een grote partij die handmatig profielen checkt op echtheid en geen mensen toelaat die geen lid zijn van de datingsite. Hierdoor kun je redelijk anoniem actief zijn op de datingsite, zonder dat iemand erachter komt. Omdat er ook nog gebruik wordt gemaakt van partnervoorstellen is het niet mogelijk om op specifieke personen te zoeken. Daardoor ben je niet publiekelijk te zien op de datingsite, maar alleen zichtbaar voor degenen bij wie je zou kunnen passen.

Parship neemt de bescherming van persoonsgegevens serieus en gebruikt daar up-to-date technologieën en concepten voor. De effectiviteit van deze maatregelen wordt ook regelmatig gecontroleerd door externe dienstverleners, zo zegt Parship. Onafhankelijke experts worden daarvoor ingehuurd om de kwaliteit, veiligheid en transparantie te controleren. Naast een regelmatige veiligheidscheck worden ook de interne processen en beveiligingsmaatregelen voortdurend gecontroleerd. Zo zorgen de SSL-encryptie en andere technische obstakels ervoor dat je toegangs- en betalingsgegevens veilig worden verzonden.

“Bij ons vind je op een veilige en betrouwbare manier de juiste partner.” – gayParship

Keurmerken

Als we je zouden vragen waar je op moet letten bij een aankoop via een webwinkel, dan denk je waarschijnlijk ook meteen aan een keurmerk. Het keurmerk dat bij de meeste grote webwinkels aanwezig is heet de Thuiswinkel Waarborg, als een teken van de vertrouwde kwaliteit van de dienstverlening. Parship en gayParship zijn al meer dan tien jaar aangesloten bij dit Thuiswinkel Waarborg, sinds 9 februari 2011. Daardoor hoef je niet te twijfelen aan de voorwaarden die gesteld worden door het datingplatform, het voldoet namelijk aan de strenge eisen die gesteld worden door de Thuiswinkel-organisatie.

Een strenge juridische en financiële controle is onderdeel van de procedure om lid te mogen worden van Thuiswinkel. Dat wil ook zeggen dat de Algemene Voorwaarden in lijn zijn met de voorwaarden van Thuiswinkel, die bovendien tot stand zijn gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. En mocht er toch iets zijn waarover je wilt klagen, dan zou je de klacht kunnen voorleggen aan een onafhankelijke geschillencommissie.

In aanvulling op de Thuiswinkel Waarborg is Parship ook aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten, een initiatief van de Consumentenbond en een groep betrouwbare datingsite. Het Keurmerk gaat nog dieper in op de voorwaarden van de Thuiswinkel Waarborg en dan specifiek over de features van datingsites. Zo moet de datingsite eerlijk en transparant zijn over de prijzen en abonnementsmodellen, een beleid voeren tegen oplichting en maatregelen nemen tegen oplichters.

Wat je moet weten over gayParship

Liefde vinden kan een uitdaging zijn in de wereld van vandaag. Als je lesbisch of homo bent, kan het soms onmogelijk lijken. Dat was ook de gedachte van de makers van Parship die al vroeg ontdekten dat ook deze doelgroep interesse had om hun liefdesmatch te vinden op de Parship-website. Nadat Parship in 2000 werd opgericht duurde het echter nog vijf jaar voordat er een versie voor de gaygemeenschap werd ontwikkeld. Dat werd gayParship – een exclusieve Parship-variant voor homo- en biseksuele alleenstaanden.

Volgens gayParship vindt ruim meer dan een derde een nieuwe liefde op het platform, een fenomenaal resultaat waar ze trots op zijn. Ze verklaren dit succes door de instelling van de leden, maar ook door de kwaliteit van de datingservice. Bij gayParship vind je mensen die actief en serieus op zoek zijn en goed weten wat ze willen. Weet jij dat ook?

gayparship

Veelgestelde vragen

Voor wie is gayParship geschikt?

Wat is de minimumleeftijd op gayParship?

Controleert gayParship alle aanmeldingen handmatig?

Wanneer is gayParship opgericht?

Heeft gayParship een app?