gayParship

gayparship
Gay, single en op zoek naar een langdurige liefdesrelatie? Tegenwoordig zijn er meer dan voldoende datingapps die je in contact kunnen brengen met andere singles. Maar of ze ook serieus op zoek zijn naar een vaste relatie? Dat valt meestal tegen. Bij gayParship vind je deze singles wel, het datingplatform voor gay singles die hun grote liefde willen ontmoeten.

Zoals de naam van gayParship al doet vermoeden, is het een website die lijkt op de datingsite Parship voor hetero’s. GayParship maakt gebruik van een persoonlijkheidstest voor het vinden van matches. Via deze methode zoekt gayParship de singles die het allerbeste bij jou passen. Of in andere woorden: gayParship koppelt je aan gelijkgestemde singles die relatiemateriaal zouden kunnen zijn.

Bekijk wie actief is op gayParship

De reviewscore van gayParship

Pluspunten

 • Speciaal voor serieuze relaties
 • Alleen voor LGBTQ’ers
 • Beschikbaar als app

Minpunten

 • Premiumfuncties zijn niet gratis
 • Swipen niet mogelijk

Wij beoordelen gayParship

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is gayParship?

Datingapp gayParship is een datingplatform voor gay singles. In het specifiek is gayParship de variant van Parship die bedoeld is voor homo’s en lesbiennes, hoewel je er ook welkom bent als je biseksueel bent. Als onderdeel van het bekende Parship is gayParship een plek waar (hoogopgeleide) serieuze singles elkaar kunnen ontmoeten. Parship zelf is opgericht in het jaar 2000, de gayvariant volgde enkele jaren later.

De naam Parship is een afkorting voor het woord ‘partnership’. Aangezien we het dan over een respectvolle en duurzame relatie hebben gaat het bij Parship niet om korte, op seks gerichte ontmoetingen. Parship, zowel de hetero als gayvarianten, is een datingsite voor het vinden van een liefdesrelatie.

“Dé datingsite voor gay singles.” – gayParship

Het brein achter dit platform had een visie: gay mannen de mogelijkheid bieden om een partner te vinden die echt bij hen past. Dit betekent dat GayParship zich richt op serieus daten en niet op snelle, oppervlakkige ontmoetingen. Het platform maakt gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest, die je helpt bij het vinden van de perfecte match op basis van gedeelde interesses, waarden en doelen.

Met GayParship kun je niet alleen daten, maar ook chatten en communiceren met andere leden. Het platform biedt een veilige en betrouwbare omgeving waar je jezelf kunt zijn en andere mannen kunt leren kennen. Of je nu op zoek bent naar liefde, vriendschap of gewoon een leuke date, GayParship zorgt ervoor dat je de juiste mensen ontmoet.

GayParship is uitgegroeid tot een van de meest populaire gay datingplatforms in Europa. Het heeft miljoenen gebruikers over de hele wereld en een reputatie voor het samenbrengen van mensen die op zoek zijn naar iets meer dan oppervlakkigheid. Het is een plek waar je serieuze mannen vindt die oprecht geïnteresseerd zijn in het opbouwen van een duurzame relatie.

Doelgroep en gebruikers

Als GayParship-gebruiker behoor je tot een diverse groep mensen die op zoek zijn naar liefde, connectie en vriendschap. De leeftijden van de gebruikers variëren, van jonge twintigers tot volwassenen in hun vijftiger jaren en ouder. Wat zij allen gemeen hebben, is een verlangen naar een diepere verbinding met iemand van hetzelfde geslacht. Ze willen zichzelf kunnen zijn en openlijk hun gevoelens delen zonder angst voor oordeel of afwijzing. Op GayParship vinden zij een platform waar zij zich veilig en geaccepteerd voelen.

De redenen waarom mensen actief zijn op de app verschillen. Sommigen zijn op zoek naar een serieuze relatie en hopen hun soulmate te vinden, terwijl anderen openstaan voor casual dates en verkennen wat er op hun pad komt. Wat de intenties betreft, zijn de gebruikers van GayParship op zoek naar iemand met wie ze een langdurige en betekenisvolle relatie kunnen opbouwen. Ze willen iemand vinden met wie ze hun leven kunnen delen, zowel in goede als slechte tijden. Ze hebben geen interesse in oppervlakkige ontmoetingen of vluchtige connecties. Ze willen de sterke basis leggen voor een duurzame relatie gebaseerd op wederzijds respect, vertrouwen en liefde.

Aanmelden

Inschrijven en kennismaken met deze datingsite is gratis. De inschrijving kost wel veel tijd, omdat je een persoonlijkheidstest moet invullen. De test is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek zodat er een goede match gemaakt kan worden op basis van persoonlijkheidskenmerken.

Het gayParship-principe is het resultaat van meer dan 30 jaar onderzoek van professor dr. Hugo Schmale van de Universiteit van Hamburg. Verder stelt gayParship dat een internationaal team van 16 psychologen verantwoordelijk is voor de voortdurende ontwikkeling van de werkwijze. De datingsite stelt je persoonlijkheidsprofiel samen en geeft je op basis van je profiel suggesties voor partners die volgens het principe goed bij je passen.

Jouw matches, uiteraard mannen voor mannen of vrouwen voor vrouwen, worden gevonden aan de hand van deze uitgebreide test. Men kan zich zo een goed beeld vormen van jou en van degene naar wie je op zoek bent. De test en de bijbehorende testuitslagen zijn geheel kosteloos, en dus sowieso de moeite waard om eens te doen. Via het gegeven aantal matchingpunten kun je zien hoe goed de ander bij je past. Je krijgt voorstellen, maar kunt ook gemakkelijk zelf zoeken.

Bekijk hoe de aanmelding verloopt

Wat betreft de hoeveelheid leden zal gayParship wellicht wat tegenvallen in vergelijking met de bekendere gay datingapps, maar de kwaliteit van de leden is daarentegen veel hoger. Er is geen gebrek aan kwaliteitsvoorstellen bij gayParship en zoals het ernaar uitziet melden vele nieuwe leden zich iedere dag aan bij het datingplatform. Maar gayParship heeft dus niet alleen een heleboel nieuwe mensen, het zijn op het eerste gezicht ook kwaliteitspartners. Dat komt niet helemaal als een verrassing, omdat de datingsite zich richt op hoogopgeleide, serieuze personen, maar het is toch fijn om te zien dat het ledenbestand dit ook uitstraalt.

Het aanmeldingsproces duurt ongeveer een kwartier (afhankelijk van hoe snel of langzaam je bent met het beantwoorden van meerkeuzevragen). Toen we ons aanmeldden bij gayParship om deze review te voltooien, moesten we tijdens de persoonlijkheidstest meer dan 30 vragen beantwoorden – om je een idee te geven over het aantal vragen. Het goede nieuws is dat dit bijna allemaal meerkeuzevragen zijn, en velen ervan kunnen snel beantwoord worden. Er zijn maar weinig antwoorden waarover je lang moet nadenken of een tekstueel antwoord voor moet verzinnen.

gayparship app

Foto’s

Als we kijken naar de invulling van je profiel, dan laat gayParship je vrij in de keuze van een foto. Het is echter geen seksgerichte app, wat zich vertaald naar strengere voorwaarden voor de foto’s. Over het algemeen is een selfie of gezichtsfoto wenselijk – geen sixpack of ingezoomde foto op je edele delen. Gezien het serieuze karakter van gayParship is dit niet gewenst.

Wat wel mag? Foto’s die een ander trots aan een collega kan laten zien – denk aan een prachtige vakantiefoto of gemaakt op een bruiloft. Als aanvulling kun je vervolgens foto’s plaatsen die jou uitbeelden terwijl je een hobby beoefent. Recente foto’s zijn belangrijk en nog belangrijker is dat je er goed op te herkennen bent. Foto’s waarop een zonnebril je ogen en gezicht verbergt of een pet die een schaduw op je gezicht werpt zijn niet de beste keuze. Dit zijn foto’s die niet worden toegelaten:

 • Foto’s waarop anderen herkenbaar zijn.
 • Foto’s waarop je zelf niet bent afgebeeld.
 • Foto’s met of van kinderen.
 • Foto’s met een (sterk) seksueel getinte inhoud.
 • Foto’s waar een copyright op rust.
 • Foto’s met een beledigende of ongepaste inhoud.
 • Foto’s met een commercieel karakter.
 • Foto’s met persoonlijke contactgegevens.

parship profiel

Het contact leggen met andere gebruikers op GayParship is eenvoudig en verloopt via berichten. Nadat je een match hebt gekregen, kun je beginnen met chatten en elkaar beter leren kennen. Je kunt berichten sturen, foto’s delen en zelfs videobellen met andere gebruikers. Het is belangrijk om authentiek te zijn en jezelf te laten zien tijdens het chatten, zodat anderen een goed beeld van je krijgen.

De grafische elementen en visuele kwaliteit van GayParship zijn van hoog niveau. De app maakt gebruik van kleuren die passen bij de LGBTQ+ gemeenschap, vooral de kleur van de liefde, rood. Hierdoor krijgt de app een inclusieve en vrolijke uitstraling. De interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor het gemakkelijk is om door de profielen te bladeren en berichten te sturen. De animaties zorgen voor een speels effect en dragen bij aan de algehele sfeer van de app. Al met al zorgt dit ervoor dat het gebruik van GayParship een plezierige ervaring is.

GayParship staat bekend om zijn gedetailleerde profielen. Gebruikers hebben de mogelijkheid om uitgebreide informatie over zichzelf en hun interesses te delen. Dit betekent dat je een goed beeld kunt krijgen van wie iemand is voordat je besluit om met hen in contact te komen. Het helpt je om beter te matchen met mensen die dezelfde interesses en waarden delen.

Termen om te weten

 • Match: wanneer twee profielen elkaar leuk vinden.
 • Chat: het communiceren met andere gebruikers via berichten.
 • Profiel: de persoonlijke pagina met informatie en foto’s van een gebruiker.
 • Interesses: de hobby’s en voorkeuren van een gebruiker.
 • Filters: instellingen waarmee gebruikers kunnen bepalen welke profielen ze willen zien.
 • Bericht: een tekst die naar een andere gebruiker wordt gestuurd.
 • Online: actief en beschikbaar zijn op de app.
 • Offline: niet actief en niet beschikbaar zijn op de app.
 • Profielfoto: de hoofdfoto die wordt weergegeven op het profiel van een gebruiker.
 • Blokkeren: het beperken van toegang tot het profiel en de communicatie met een gebruiker.
 • Rapporteren: het melden van een profiel dat de regels van de app schendt.

gayParship prijzen

Bijna elke datingsite kost geld. Hoewel je overal gratis lid kunt worden en een profiel kunt invullen en voltooien, kun je niet alles doen. De persoonlijkheidstest is bij gayParship gratis, rondkijken ook. En met een gratis lidmaatschap kun je zelfs je partnervoorstellen bekijken. Maar dat is zo’n beetje waar het eindigt. Daadwerkelijk contact leggen met je voorstellen is niet mogelijk met een gratis lidmaatschap.

Met een Premium lidmaatschap kun je bij gayParship gebruik maken van alle functionaliteiten waaronder de lokale zoekfunctie, is er een contactgarantie en ontvang je een uitgebreid persoonlijkheidsrapport. Dit zijn de verschillen tussen een gratis en premium lidmaatschap:

Functionaliteiten per lidmaatschap

OmschrijvingGratisPremium
Gratis profiel aanmaken
Persoonlijkheidstest maken
Profielen bekijken
Likes versturen
Glimlach versturen
IJsbreker versturen
Foto’s plaatsen
Partnervoorstellen ontvangen
Hoofdfoto’s bekijken
Persoonlijke berichten sturen
Bezoekerslijst bekijken
Onbeperkt berichten lezen
Onbeperkt berichten versturen
Laatste bezoekers bekijken
Video Date gebruiken

gayParship abonnement

Wil je lokaal kunnen zoeken tussen de leden? Een uitvoering persoonlijkheidsrapport ontvangen? En het belangrijkste: wil je onbeperkt berichten kunnen uitwisselen? Dan is een Premium abonnement vereist. Laten we ook eerlijk zijn, je mag er best wat voor over hebben om de liefde van je leven te ontmoeten toch? Dit zijn de actuele kosten voor het Premium-abonnement:

 • 6 maanden voor € 269,40 /mnd (€ 44,90 /mnd)
 • 12 maanden voor € 478,80 /mnd (€ 39,90 /mnd)
 • 24 maanden voor € 597,60 /mnd (€ 24,90 /mnd)

Bekijken op gayParship

gayParship app en website

De webapp van gayParship is ontworpen in een gebruiksvriendelijke lay-out dat is meegegaan met de tijd. Ondanks het feit dat gayParship al meer dan 15 jaar geleden is opgericht, kan niemand dat zien aan het design. Alles heeft een moderne stijl en uiterlijk wat het een gebruiksvriendelijke ervaring maakt om te daten via het platform. Maar gayParship is niet alleen beschikbaar via de webapp, ook is er een app voor smartphones en tablets.

Stel, je hebt leuk partnervoorstel ontvangen. Nog voordat je uit huis vertrok heb je snel een bericht verzonden in de hoop op een vlugge reactie. Je verwacht dus elk moment een antwoord van de ander. Maar helaas ben je onderweg voor de komende uren. Dankzij de mobiele applicatie van Parship hoef je niet achter de computer te blijven zitten. Je kunt altijd en overal toegang hebben tot je berichteninbox – waar je ook bent.

De app biedt ongeveer dezelfde tools en functies als de datingsite. In tegenstelling tot de datingsite is er echter geen individuele gayParship-app te downloaden in een appstore. Daarvoor gebruik je de reguliere Parship-app. Deze is te downloaden in de appstores van Google en Apple.

google playapp store

Onze ervaring met GayParship

We doken met volle enthousiasme in de wereld van GayParship en downloaden de app. Met lichte zenuwen en torenhoge verwachtingen begonnen we aan ons avontuur op deze datingapp. Als we de app openen, worden we begroet door een rood en levendig scherm. De graphics zien er strak en modern uit, waardoor we ons meteen thuisvoelen. We worden gevraagd om een persoonlijkheidstest te voltooien en nadat we die hebben afgerond voelen we ons meteen op ons gemak en klaar voor actie.

De gebruikers op GayParship zijn een bonte mix van persoonlijkheden en interesses. Van stoere binken tot meer ingetogen mannen, de diversiteit is verbluffend. We bladeren door profielen en ontdekken mannen met verschillende achtergronden en levensverhalen. Het is fascinerend om te zien hoeveel keuze er is en welke bijzondere persoonlijkheden er op deze app te vinden zijn.

Wat betreft gebruiksvriendelijkheid scoort GayParship hoog bij ons. De app is intuïtief en gemakkelijk te navigeren. Met slechts een paar tikken kunnen we onze zoekcriteria aanpassen en binnen no-time in contact komen met de juiste match. De symbolen en functies zijn duidelijk en overzichtelijk, waardoor we niet verdwalen in de digitale datingjungle.

Het uiterlijk van de app is modern en fris, met strakke lijnen en een minimalistisch design. Het kleurenschema is aantrekkelijk en geeft ons een gevoel van vertrouwen en betrouwbaarheid. We worden niet overweldigd door ingewikkelde toeters en bellen, maar kunnen ons richten op waar het echt om draait: het vinden van de perfecte match.

Al met al kunnen we zeggen dat GayParship een must-have is voor elke gay single die op zoek is naar liefde en connectie. Met haar aantrekkelijke graphics, gebruiksvriendelijke interface en diverse gebruikersgroep biedt de app alles wat je nodig hebt om jouw datingavontuur tot een succes te maken. Wij zijn overtuigd.

Veiligheid en privacy

Wat betreft de veiligheid is er niets om je zorgen over te maken. Parship is een grote partij die handmatig profielen checkt op echtheid en geen mensen toelaat die geen lid zijn van de datingsite. Hierdoor kun je redelijk anoniem actief zijn op de datingsite, zonder dat iemand erachter komt. Omdat er ook nog gebruik wordt gemaakt van partnervoorstellen is het niet mogelijk om op specifieke personen te zoeken. Daardoor ben je niet publiekelijk te zien op de datingsite, maar alleen zichtbaar voor degenen bij wie je zou kunnen passen.

Parship neemt de bescherming van persoonsgegevens serieus en gebruikt daar up-to-date technologieën en concepten voor. De effectiviteit van deze maatregelen wordt ook regelmatig gecontroleerd door externe dienstverleners, zo zegt Parship. Onafhankelijke experts worden daarvoor ingehuurd om de kwaliteit, veiligheid en transparantie te controleren. Naast een regelmatige veiligheidscheck worden ook de interne processen en beveiligingsmaatregelen voortdurend gecontroleerd. Zo zorgen de SSL-encryptie en andere technische obstakels ervoor dat je toegangs- en betalingsgegevens veilig worden verzonden.

“Bij ons vind je op een veilige en betrouwbare manier de juiste partner.” – gayParship

Keurmerken

Als we je zouden vragen waar je op moet letten bij een aankoop via een webwinkel, dan denk je waarschijnlijk ook meteen aan een keurmerk. Het keurmerk dat bij de meeste grote webwinkels aanwezig is heet de Thuiswinkel Waarborg, als een teken van de vertrouwde kwaliteit van de dienstverlening. Parship en gayParship zijn al meer dan tien jaar aangesloten bij dit Thuiswinkel Waarborg, sinds 9 februari 2011. Daardoor hoef je niet te twijfelen aan de voorwaarden die gesteld worden door het datingplatform, het voldoet namelijk aan de strenge eisen die gesteld worden door de Thuiswinkel-organisatie.

Een strenge juridische en financiële controle is onderdeel van de procedure om lid te mogen worden van Thuiswinkel. Dat wil ook zeggen dat de Algemene Voorwaarden in lijn zijn met de voorwaarden van Thuiswinkel, die bovendien tot stand zijn gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. En mocht er toch iets zijn waarover je wilt klagen, dan zou je de klacht kunnen voorleggen aan een onafhankelijke geschillencommissie.

In aanvulling op de Thuiswinkel Waarborg is Parship ook aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten, een initiatief van de Consumentenbond en een groep betrouwbare datingsite. Het Keurmerk gaat nog dieper in op de voorwaarden van de Thuiswinkel Waarborg en dan specifiek over de features van datingsites. Zo moet de datingsite eerlijk en transparant zijn over de prijzen en abonnementsmodellen, een beleid voeren tegen oplichting en maatregelen nemen tegen oplichters.

Wat je moet weten over gayParship

Liefde vinden kan een uitdaging zijn in de wereld van vandaag. Als je lesbisch of homo bent, kan het soms onmogelijk lijken. Dat was ook de gedachte van de makers van Parship die al vroeg ontdekten dat ook deze doelgroep interesse had om hun liefdesmatch te vinden op de Parship-website. Nadat Parship in 2000 werd opgericht duurde het echter nog vijf jaar voordat er een versie voor de gaygemeenschap werd ontwikkeld. Dat werd gayParship – een exclusieve Parship-variant voor homo- en biseksuele alleenstaanden.

Volgens gayParship vindt ruim meer dan een derde een nieuwe liefde op het platform, een fenomenaal resultaat waar ze trots op zijn. Ze verklaren dit succes door de instelling van de leden, maar ook door de kwaliteit van de datingservice. Bij gayParship vind je mensen die actief en serieus op zoek zijn en goed weten wat ze willen. Weet jij dat ook?

GayParship is de crème de la crème als het gaat om gay dating. Het is niet zomaar een platform waar je kunt swipen en hopen op een match. Nee, het is veel meer dan dat. GayParship is een plek waar je betekenisvolle connecties kunt maken met gelijkgestemde mannen die op zoek zijn naar liefde en duurzame relaties.

GayParship is dus een populaire datingapp die speciaal is ontworpen voor homoseksuele singles die serieus zijn over het vinden van een langdurige relatie. Met moderne functies zoals een uitgebreide persoonlijkheidstest en een slim matching-algoritme, helpt GayParship je bij het vinden van een compatibele partner.

Met duizenden actieve gebruikers in Nederland en over de hele wereld, biedt deze app een veilige en betrouwbare omgeving om gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Of je nu op zoek bent naar een casual afspraakje of een levenslange partner, GayParship heeft alles in huis om je te helpen in je zoektocht naar liefde.

gayparship