Gay

Day datingHet internet is niet meer uit onze wereld weg te denken. En zo ook de datingsmarkt duidelijk verbeterd sinds de komst van het wereldwijde web. Niet alleen voor hetero mensen. Nee, zeker ook voor alle gay mensen is het in contact komen om te daten veel gemakkelijker geworden. Datingsites worden steeds populairder, voor alle mensen, in alle leeftijden. Er bestaan speciale datingsites voor homo’s, lesbiennes, bi- en transgenders. Welke voorkeur je ook hebt; er is een datingsite die je helpt om een geschikte partner te vinden (niet alleen voor de seks). Niets voor niets is gay dating zo populair. We zullen hieronder een paar voorbeelden geven van de datingsites die momenteel bestaan.

Voor elke seksuele voorkeur

homo mannenBen je op zoek naar een partner van jouw eigen geslacht of wil je bijvoorbeeld graag jouw homo of biseksuele gevoelens eens delen of proberen, dan is het aan te raden om eens een datingsite met deze doelgroep te proberen. Je vindt er gemakkelijk matches, doordat je heel laagdrempelig en gratis een account kan aanmaken. Er is eigenlijk geen reden om het niet te doen. Toch?

Gratis account proberen

Je kan jezelf bijvoorbeeld kosteloos inschrijven en even rondneuzen. Vind je het uiteindelijk niets voor jou? Dan is uitschrijven geen enkele moeite, en je weet voor jouzelf dat je het wel geprobeerd hebt. Maar doordat de datingsites veel succes boeken, is het bijna onvoorstelbaar dat je het niets vindt. Eén ding is zeker, het is nooit eerder zo eenvoudig geweest om nieuwe, leuke en passende contacten op te doen.

Voorbeelden van gay datingsites

Enkele voorbeelden van datingsites voor jouw seksuele voorkeur kunnen zijn: Bullchat, GayParship, LexaGay en de Gaybuddy datingsite. Een hele rits aan mogelijkheden. Elk van deze datingsite zal zijn eigen manier van werken hebben. Het is handig om hier even wat tijd aan te besteden. Zo kan je kijken naar klantreviews en beoordelingen, eventuele keurmerken waar de datingsite aan voldoet ja of nee en de algemene informatie die op de site zelf te vinden is. Als je niet teveel tijd wilt besteden aan je onderzoek dan kies je gewoon de datingsites die wij samengesteld hebben. De controle hebben wij immers al voor je gedaan.

Verschil met apps

grindr screenshotDe datingsites voor gay mannen zijn te verdelen in twee categorieën. De eerste categorie richt op de gay man die op zoek is naar een vaste relatie, de tweede categorie is er om snel een seksdate te regelen met een andere mannen. Een combinatie is ook mogelijk, maar dit komt minder vaak voor.
Als je in een fase van je leven bent dat je vastigheid zoekt dan is een gay dating app zoals Grindr waarschijnlijk niet de beste optie. De dating apps worden in de regel benut voor de snelle contacten terwijl de datingsites meer gebruikt worden voor serieuze contacten die ook een relatie willen.

De gaysites letten minder op je locatie en meer op je eigenschappen. Je kunt zoeken op leden bij je in de buurt maar niet zoals je dat kunt op een dating app. Dit is voor de één een afknapper terwijl de afstand voor de ander geen belangrijke factor is. De datingsites houden vaker rekening met je persoonlijkheid, eisen, wensen en verwachtingen. Dating apps houden hier aan de andere kant minder rekening mee; het gaat meer om het uiterlijk dan het innerlijk. Deze apps maken bovendien gebruik van je locatie om je te matchen aan leden in de buurt.

Waarom betalen

Zoals voor bijna alles in het leven is het nodig om te betalen als je maximaal wilt profiteren van de mogelijkheden. Daar zijn deze datingsites niet anders in. Door een betaling te doen kun je onbeperkt berichten versturen en zijn er totaal geen restricties meer die je wel tegenkomt met een gratis lidmaatschap. Zo is het mogelijk dat je met een gratis lidmaatschap alleen maar flirtberichten kunt versturen en geen echte persoonlijke berichten. Als je contact wilt dan ligt het voor de hand dat je dit wel moet kunnen. Met het betaalde lidmaatschap kun je alles doen wat je maar wilt en van alle functies gebruik maken.

Veiligheid

Als het aankomt op je veiligheid dan kun je er nooit genoeg aan doen. Gelukkig helpen de meeste datingsites je een handje mee om veilig te blijven. De gay datingsites die wij voor je geselecteerd hebben controleren alle personen en profielen op echtheid. Met behulp van geavanceerde technieken worden bepaalde gebruikersgroepen automatisch geweerd maar de handmatige check geldt als extra bescherming. Niemand wil namelijk te maken krijgen met nep datingprofielen; jij niet en de datingsite niet. Een ander punt waar we op letten bij de selectie is het gebruik van SSL-encryptie. Dit is een veilig internetprotocol dat je waarschijnlijk wel kent van het groene slotje als je aankopen in webshops doet. Met dit groene slotje weet je zeker dat je gegevens bijvoorbeeld niet gestolen kunnen worden tijdens het afrekenen. Gebruikt een datingsite dit niet? Dan is het verstandig om een andere gay datingsite te kiezen.

Gay liefde bezegeld

Nederland staat bekend om de vrijheid die we hebben en dat werd bekrachtigd door het homohuwelijk in 2001. Als eerste land ter wereld was het hier in ons eigen land voor twee personen van hetzelfde geslacht mogelijk om te trouwen. Sinds 1 april 2001, en dit is geen grap, kunnen twee mannen of twee vrouwen met elkaar trouwen. Nederland opende hiermee de deur voor verschillende andere landen waaronder België (2003), Spanje (2005) en veel meer landen om dit te introduceren. Inmiddels is de liefde tussen twee mensen van hetzelfde geslacht volledig geaccepteerd; dat is waarom gay dating booming is. Bekijk nu waar jij de liefde van je leven of voor even vindt.