Gay seksdating

gay seksdatingDe historie van gay seksdating loopt parallel aan dat van de datingsites voor hetero’s. Al vroeg in de beginjaren van het internet werden gay seksdatingsites opgericht om mannen met elkaar te verbinden. Sommige van deze gay sekssites dateren terug naar de eindjaren negentig, toen online daten nog nieuw, onbekend en verrassend was. Met op de achtergrond chatprogramma’s zoals IRC, ICQ en MSN hadden gay mannen opeens genoeg gelegenheden om een connectie te maken met andere gay mannen. Zelfs fora en prikbord websites werden aangehaald om andere mannen uit te dagen voor een blind seksdate.

Dat mannen met elkaar in verbinding staan door technologie is niet nieuw. De gay sekdatingsites zoals we deze vandaag de dag kennen zijn wat dat betreft niet uniek. Jaren geleden werd technologie al benut om snel een casual date te regelen. Op dit moment is enkel nog makkelijker dan toen; niet alles is beter dan “vroeger”. Als het op no-strings-attached seksdates aankomt dan is het heden zoveel beter.

Waar je jaren geleden nog eerst een trage computer moest aanschaffen en wegwijs moest worden hoe dat internet precies werkte is het nu binnen een minuut geregeld. Je haalt je smartphone uit je broekzak, bezoekt de website van Gaybuddy en voor je het weet ben je aan het chatten met een half ontblote man.

Voor alle mannen

homo mannenDe gay gemeenschap in Nederland is zo divers als alle andere demografische groepen in Nederland. Uit alle lagen van de bevolking vind je gay mannen die actief zijn op de datingsites. De bakker op de hoek van de straat, de accountant die de boeken van de bakker controleert en de kapper die iedere maand de accountant knipt; gay mannen kom je overal tegen, ook op de online datingsites. Wat veel van deze mannen in gemeen hebben is dat ze op zoek zijn naar seks; lust is wat veel van deze mannen verbindt. Het vinden van een manier om deze lust te temmen is nu nog makkelijker door de gay seksdatingsites. Als op dit moment de gedachte bij je opkomt om het te proberen dan is er niemand die je tegenhoudt; neem een duik in het diepe en ervaar hoe het is.

Waarom een gay seksdating website gebruiken?

Als je lid wordt van een gay seksdating website dan wordt er van je verwacht dat je er klaar voor bent om af te spreken voor een sekdate. Wat niemand op deze websites wil is dagenlang contact voordat er sprake is van intimiteit. De termen “snel” en “seks” gaan hand in hand op de gay seksdatingsites. Iemand die op zoek is naar een diepe connectie voor een langdurige verbintenis hoort er niet thuis; deze voelt zich ook niet thuis al deze opgewonden mannen. De mannen zijn er voor actie, niet voor een goed gesprek zoals op een “normale” gay datingsite. Of je single bent of in een relatie maakt niet uit, zelfs als stel kun je deze websites gebruiken. Iedereen die op zoek is naar sekscontact met iemand van hetzelfde geslacht is welkom.

Hoe werkt het?

Of je nu een app gebruikt of lid wordt op een datingsite. De eerste stap is het aanmaken van een account. Bij een app kan dit vaak met Facebook koppeling, bij een datingsite met je email adres. Je kiest vervolgens een gebruikersnaam of je kunt je voornaam invullen. Wees verstandig, gebruik niet je volledige echte naam. Je krijgt vervolgens de gelegenheid om foto’s toe te voegen en meer informatie te delen. Bij een seksdatingsite voor mannen hoef je niet veel gegevens in te vullen. Het belangrijkste onderdeel zijn je interesses en wat je zoekt. Hiermee laat je andere gebruikers weten waar je naar op zoek bent. Als je dit achter de rug hebt kun je op zoek gaan naar homoseksuele mannen die ook los van ketting willen en iets nieuws willen ervaren. Of het nu een jongeman is die net uit de kast is of een beer die veel in te halen heeft; met de zoekfunctie kun je deze mannen vinden. Gebruik deze zoekfunctie om te filteren in het ruime aanbod gewillige mannen die op je liggen te wachten. Iemand gevonden waar je het liefst meteen wil afspreken? Stuur deze dan meteen een bericht om zo snel mogelijk tot een “no strings attached” afspraak te komen.

Tip: begin gratis

Terwijl de meeste datingsites vereisen dat je een betaling doet om van het volledige aanbod functionaliteiten gebruik te kunnen maken is het slim om te starten met een gratis lidmaatschap. Op deze manier kun je een gevoel krijgen voor wat de gay datingsite te bieden heeft, of het bij je past en of er überhaupt genoeg bereidwillige jongens te vinden zijn. Dit alles zonder jezelf te verbinden aan maandelijkse betaling. Iedere dag melden zich honderden homofielen aan, volledig gratis. Waar wacht je nog op? Meld je aan bij een seksdatingsite, stuur een flirt of ondeugend bericht en spreek direct af voor een gay sexdate.

“No strings attached”

De online datingscene is net zo gevarieerd als dat het populair is. Er is letterlijk voor ieder wat wils. Er zijn datingsites voor hoogopgeleide single, voor mensen met een beperking maar ook voor volwassenen die zin hebben in een avontuur. De zogenaamde hook up websites zijn het perfecte voorbeeld van wat er mogelijk is op het internet. Deze websites richten zich op volwassenen die op zoek zijn naar een vurige ontmoeting om gezamenlijk de menselijke behoeften te vervullen. Het is de plek waar volwassenen elkaar zoeken voor een “no strings attached” afspraak.

Is het wat voor mij?

Hookup sites zijn er voor de mensen die ruimdenkend zijn en mensen niet direct een hokje plaatsen. Je komt er namelijk niet alleen mannen tegen die “alleen” een seksdate zoeken maar ook jongemannen die specifieke wensen hebben. Wat deze wensen zijn verschilt per persoon maar ga er vanuit dat je mensen spreekt die een vreemde fetisj hebben. Denk niet dat je één van de weinige Nederlanders bent die lid wordt op een seksdatingsite exclusief voor mannen. Om het geheel wat in perspectief te plaatsen, honderden Nederlandse mannen loggen iedere dag in op deze websites. Het is ouderwets om te denken dat seksdaten verkeerd is. Misschien dat het geen onderwerp voor een verjaardag is maar het is geen taboe meer.