Gay dating apps

Gay dating apps; wie kan er nog zonder? Zoals enkele jaren geleden de datingsites voor gays als paddenstoelen de grond uit schoten gebeurt dat nu met dating apps. De smartphone en bijbehorende apps domineren het dagelijkse leven en dat geldt nu ook voor gay dating. Hoewel je nog altijd terecht kunt op een klassieke en traditionele datingsite is de LGBT gemeenschap nu in grote aantallen op de apps te vinden.

Wat zijn de voordelen?

Een dating app speciaal voor gays heeft  het voordeel dat de mensen die je er aantreft daadwerkelijk gay of bi zijn. Er is simpelweg geen gaydar meer nodig om de gay guy te spotten in de wereld van de hetero. Dankzij de gay dating apps hoef je niet bang te zijn voor de teleurstelling. Deze teleurstelling kent iedereen wanneer die ene leuke jongen die je op een feest ontmoet toch echt zeer overtuigd hetero blijkt te zijn. Gay dating via de smartphone en dating apps is daarom in de loop der jaren erg populair geworden. Dit zijn de voordelen van de gay dating apps:

  • Je weet direct of iemand bi of gay is
  • De meeste apps zijn (grotendeels) gratis te gebruiken
  • Elk moment van de dag up-to-date met je berichten
  • Grote aantallen gay mannen (en vrouwen)
  • Meerdere contacten tegelijk onderhouden
  • Voor sekscontacten maar ook relaties

Top 5 beste gay dating apps

Of een dating app voor gays, maar voor hetero dating is dit niet anders, populair is hangt af van het aantal gebruikers. Sommige apps hebben de mazzel dat ze snel populair worden omdat ze via mond tot mond reclame binnen korte tijd door vele duizenden en uiteindelijk miljoenen gebruikers wereldwijd worden gedownload en ook gebruikt. Want een app waar niets te doen is en waar je alleen maar slapende profielen aantreft zal een spoedige dood sterven. Het is dus het handigst om je energie te steken in een dating app die populair is en waar je een redelijke kans maakt op een leuke date of misschien wel de liefde van je leven. Dit is de top 5 dating apps voor gay mannen van dit moment.

1. Grindr

GrindrMet stip en ook wel met grote afstand op 1 staat Grindr, de veruit populairste app voor homo- en biseksuele mannen. Grindr werkt net zoals bijna naamgenoot Tinder, alleen dan net wat anders en compleet gericht op de LGBT gemeenschap. Als de oudste app voor gay dating ter wereld heeft Grindr de marktleider positie nog steeds in handen, ook in Nederland. Hoewel de concurrentie op de datingmarkt hevig is kan niemand om Grindr heen als de nummer één.

Je kunt op zoek gaan naar mensen die bij je in de buurt zijn en deze door middel van swipen laten weten of je ze leuk vindt. Als er een match is dan kunnen jullie met elkaar in contact komen en chatten. Het staat je natuurlijk vrij om meteen af te spreken voor een date. Je begint echter op een grid waar je een mozaïek van foto’s van profielen ziet waar je jouw favorieten uit kunt kiezen.

App StoreGoogle Play

2. Scruff

scruffScruff is een zeer populaire dating app voor homo en bi mannen. Wereldwijd heeft de app zo’n 12 miljoen gebruikers en dagelijks worden miljoenen berichten uitgewisseld onder de leden. Je kunt net als bij Grindr via een grid met profielfoto’s jouw favoriete profielen uitkiezen. Deze mannen kun je laten weten dat je interesse hebt en als dit wederzijds is dan kunnen er berichten worden gestuurd. Een interessebericht heet een Woof bij Scruff, zoals een hond blaft. Zo kun je in een lijst zien wie jou een Woof heeft gestuurd en andersom.

Aan de hand van je swipe gedrag leert de app waar je voorkeur naar uit gaat en zal proberen om nog betere profielvoorstellen aan je voor te schotelen. Scruff is een dating app met een goede reputatie door de betrouwbare service zonder storingen maar ook door de krachtige profielopties en handige filters om gericht naar andere gebruikers te zoeken.

App StoreGoogle Play

3. Jack’d

jackdJack’d is een nog vrij jonge dating app voorgays en bi-mannen. Je kunt een profiel aanmaken met foto’s die voor iedereen zichtbaar zijn en foto’s die alleen mensen kunnen zien die jij daarvoor toestemming geeft. Deze app timmert hard aan de weg maar in Nederland is er nog best wat werk aan de winkel. Van de ruim 5 miljoen gebruikers wonen er slechts enkele tienduizenden in ons land.

Je kunt op Jack’d terecht als je een serieuze relatie zoekt. Maar ook voor alleen een chatgesprek ben je er welkom of als je gewoon een snelle seksdate zoekt voor de zaterdagavond. Je kunt in je profiel aangeven wat je zoekt zodat andere gebruikers weten wat ze bij jou kunnen verwachten.

App StoreGoogle Play

4. Gaydar

Onder Gaydar wordt in de homoscene verstaan dat je als homo intuïtief aanvoelt of iemand die je ontmoet ook homoseksueel is. Dat werkt zoals je waarschijnlijk al weet helaas niet altijd en dus heeft menig man al eens een blauwtje gelopen omdat die lekkere jongen toch echt hetero bleek te zijn. Via Gaydar loop je geen risico want hier vind je uitsluitend gay mannen die op zoek zijn naar een leuke date in de buurt. Je ziet een soort van radar op het scherm waar mannen worden getoond die zich bij je in de buurt bevinden. Dat kan bij je thuis zijn maar ook als je een weekendje weg gaat of gaat stappen in een andere stad.

Via Gaydar kun je iemand direct  een bericht sturen, er hoeft dus geen match vooraf te zijn. Je kunt een profiel met foto’s aanmaken om te laten zien wie je bent en wat je zoekt. Gaydar is in veel landen erg populair, in Nederland blijft de populariteit wat achter.

App StoreGoogle Play

5. Gaybuddy

Gaybuddy
Gaybuddy is er voor mannen die een spannende date zoeken. Hoewel het technisch gezien geen app is, kan iedereen Gaybuddy gebruiken op de mobiel en tablet. De website richt zich specifiek op de snelle contacten tussen mannen die een leuke avond willen beleven. Niets moet, alles mag.

Je kunt leuke foto’s op je profiel plaatsen en die kun je ook meesturen in berichten. Je kunt de website gebruiken om je vriendenkring uit te breiden, maar het is toch vooral bedoeld om te daten. Vooral cruisers, mannen die van wisselende contacten houden, vinden het heerlijk om er rond te hangen. Voor deze mannen is het doel uiteraard om een leuke date te kunnen scoren.

Bekijken op Gaybuddy

Welke dating app moet je kiezen?

gay romeo appNaast deze vijf dating apps zijn er natuurlijk nog veel meer apps voor de LGBT gemeenschap. Welke je uiteindelijk kiest ligt helemaal aan je persoonlijke voorkeur. Veel apps kun je gratis gebruiken, dat is een groot pluspunt boven de klassieke gay datingsites waar je vrijwel altijd moet betalen om contact te kunnen leggen. Door het gratis karakter van de gay apps kun je natuurlijk meerdere apps uitproberen en zien welke het beste bij je past. Het is tenminste niet voor niets gratis; proberen mag altijd.

Welke gay app bij je past hangt bovendien sterk van af waar je naar op zoek bent. Bij de ene app ben je meer op je plaats als je een levenspartner zoekt, bij de andere heb je meer succes voor een seksdate of een stapavond. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de mannen op de gay apps voornamelijk zoekende zijn naar seks en alles wat daarbij hoort. Het zit nu eenmaal in de aard van de man blijkbaar. Desalniettemin kun je ook liefde vinden op de apps als je niet vies bent van een uitdaging.

Welke features zijn er?

Een feature waar niemand zonder kan is de mogelijkheid om berichten te versturen. Bij de genoemde apps is dit gratis, hoewel er wel beperkingen zijn. Sommige apps geven je de optie om te swipen, andere apps laten je zoeken in een grid met profielen, weer andere apps laten je beide doen. Swipen kan dus maar het hoeft niet als je dat niet wilt. Verder heb je bij alle apps een profiel die je kunt invullen en aanvullen met foto’s. Je wil jezelf immers wel op je allerbest (en halfnaakt) laten zien aan de mannen die footprints op je profiel achterlaten.

Je kunt bij veel apps je profiel tijdelijk op onzichtbaar zetten als je een date hebt ontmoet met wie het misschien wat kan worden voor de langere termijn. Mocht dat niet het geval zijn dan kun je je profiel gewoon weer activeren om je weer op het datingpad te begeven om opnieuw je geluk te beproeven. Met duizenden gay mannen in Nederland die ook actief zijn op de app is er in ieder geval geen tekort aan actie.