Fruitz

fruitzSoms hoor je een datingapp voorbij komen die meteen je interesse wekt. Zo kan het gebeuren dat je op een verjaardag zit en te horen krijgt dat je vriend(in) actief is op een datingapp met perziken, kersen, druiven en andere lekkere stukjes fruit. De app waar ze het dan over hebben is Fruitz – een datingapp waarin verschillende vruchten aangeven wat je intenties zijn.

Ben je toe aan een nieuwe datingapp vol leuke en handige functies, om zo nog sneller een date te kunnen vinden die bij jouw voorkeuren past? Dan is deze ‘fruitige’ app precies wat jij nodig hebt. Waarschijnlijk heb je de naam al voorbij horen komen in het nieuws, want zeker toen de datingapp werd overgekocht door Bumble steeg de bekendheid. We gaan het met je hebben over Fruitz.

Ondanks de gestegen populariteit zijn er op dit moment betere alternatieven voor Fruitz. Wil je daten via een app met veel Nederlanders? Of daten met wat meer diepgang? Probeer dan deze dating app:

Bekijk deze dating app

De reviewscore van Fruitz

Pluspunten

 • Beschikbaar op alle apparaten
 • Onderdeel van Bumble
 • Gebruiksvriendelijke app

Minpunten

 • Niet zo geschikt voor liefde
 • Niet veel serieuze gebruikers

Wij beoordelen Fruitz

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is Fruitz?

Fruitz is een datingapp voor jongvolwassenen. De app werd in 2017 geïntroduceerd op de Franse markt en is sindsdien sterk gegroeid in Europa. Vooral in Frankrijk, België, Nederland, Zwitserland, Spanje en Canada heeft een snelle groei doorgemaakt. De dating-app is vooral populair bij Gen Z, de leeftijdscategorie 18 t/m 25 jaar.

 • Gelanceerd in 2017
 • Fruitz is sinds 2022 onderdeel van Bumble
 • 6+ miljoen downloads

Uiteraard is iedereen welkom op deze vernieuwende datingapp, maar over het algemeen is die zeker populair onder jongeren die bij generatie Z horen. Vanaf achttien jaar kun je een account aanmaken en de meeste gebruikers zijn tot ongeveer 25 jaar oud. De app is trots op hun inclusiviteit, dus het maakt niet uit hoe jij je identificeert. Mannen, vrouwen, non-binair, hetero’s en mensen binnen de LGBTQIA+, voor iedereen is er een plekje.

De inmiddels bekende Franse app stimuleert open en eerlijke communicatie van datingintenties door middel van vier speelse fruitmetaforen – kersen, druiven, watermeloenen en perziken. Kies een vrucht om aan te geven wat je intenties zijn en vinden mensen die naar precies hetzelfde op zoek zijn.

Hoe Fruitz werkt

Zoals de naam al duidelijk maakt, is fruit het thema. Zo geef je door middel van verschillende soorten fruit aan welke soort date je zou willen. Je hebt bijvoorbeeld de kers, die laat zien dat je opzoek bent naar een serieuze relatie, de druif betekent dat je graag vrijblijvend wil daten, de meloen staat voor friends with benefits (of zoals Fruitz het zelf verwoord: fruits with benefits) en de perzik is voor de onenightstands.

Tijdens het swipen zie je alleen dezelfde soorten fruit, zodat je al zeker weet naar hetzelfde opzoek te zijn. Ja, ook bij deze datingapp vind je andere mensen door profielen naar links (niet geïnteresseerd) of naar rechts (wel geïnteresseerd) te swipen. Jullie worden een ‘smoothie’, wanneer je elkaar naar rechts hebt geswiped en dan kan het chatten beginnen.

 • Kers: om je wederhelft te vinden
 • Druif: Om samen een drankje te doen, wie meet meer
 • Meloen: fruitz with benefits
 • Perzik: alleen voor vanavond

Swipe, match en chat

Tijdens het swipen zijn er meerdere extra functies die je kan gebruiken. Crushnotes zijn daar één van. Je krijgt drie gratis Crushnotes, daarna kun je ze optioneel kopen Dit is te vergelijken met de ‘Superlike’ van Tinder. Zie jij bijvoorbeeld iemand en wil je graag laten weten dat je geïnteresseerd bent, dan kun je een Crushnote sturen. Dit is een direct berichtje, dat diegene gelijk te zien krijgt. Je hoeft dus niet te wachten tot een match, voordat je jouw beste openingszin kan gebruiken. Is de andere overtuigd door het leuke berichtje, dan is het een match.

Een andere functie is de ‘ga terug’, die handig is wanneer je iemand per ongeluk naar links hebt geswipet. Ook dit kun je drie keer gratis doen. De ‘pollen’ functie geeft jouw profiel een boost. Alle profielen met dezelfde date-voorkeur als jij zien jou als eerste tijdens het swipen. Hier moet je altijd voor betalen.

Termen om te weten

 • Swipe: Het naar links en rechts vegen van profielen.
 • Pass: Het afwijzen van een profiel.
 • Match: Een wederzijdse interesse tussen twee profielen.
 • Chat: Het online communiceren met andere gebruikers.
 • Profiel: Persoonlijke informatie en foto’s van een gebruiker.
 • Interesses: Hobby’s en voorkeuren van een gebruiker.
 • Bio: Een korte beschrijving van een gebruiker om zichzelf voor te stellen.
 • Notificaties: Meldingen van nieuwe activiteiten of berichten.

Profiel

Op je profiel is jouw naam, leeftijd en geslacht te zien. Ook kun je foto’s uploaden, want mensen willen natuurlijk graag weten hoe leuk jij eruit ziet. Naast deze algemene informatie, is er de optie om een korte bio over jezelf te schrijven. Laat mensen weten wat jouw favoriete sport of film is en misschien hebben jullie die wel gemeen. Maak je profiel compleet door één of twee GIF’s toe te voegen.

fruitz app

Fruitz prijzen

Zoals vele andere datingapps is Fruitz gratis tot je gebruik wil maken van de extra functies. Een premium abonnement is vanaf 6,66 euro per maand beschikbaar (dit geldt voor een abonnement van een jaar). Hiermee kun je oneindig veel profielen likes geven per dag, anders is het maximaal 25 likes per dag, vijf Crushnotes gebruiken per dag en kun je één keer per week de pollen functie gebruiken.

Wanneer je Crushnotes los wil kopen, zijn ze vanaf 3,49 euro beschikbaar. Wil je je nooit meer zorgen maken en onbeperkt Crushnotes kunnen gebruiken? Met een eenmalige aankoop van 79,99 euro is dat mogelijk. Pollen kun je per keer kopen voor 3,99 euro en met een eenmalige betaling van 9,49 euro kun je onbeperkt gebruik maken van de go terug functie, zodat je nooit per ongeluk de liefde van je leven de verkeerde kant op swipet.

Fruitz alternatief

Bekijk deze dating app

Fruitz app en website

De Fruitz-app is gebruiksvriendelijk, intuïtief en enorm makkelijk om te gebruiken. De simpele werking van de datingapp zorgt ervoor dat iedereen ermee overweg kan. Wat dat betreft slaat Fruitz de plank niet mis. De app is verkrijgbaar voor alle Android- en Apple-toestellen zodat (bijna) iedereen met een smartphone er gebruik van kan maken.

google playapp store

Onze ervaring met Fruitz

Wij kunnen niet anders dan enthousiast zijn over onze ervaring met de datingapp Fruitz. Het voelt alsof we in een sappige, juicy wereld van daten zijn gestapt, waar elke swipe een nieuwe en verrukkelijke verrassing met zich meebrengt.

Het eerste wat ons opviel, was de diverse groep gebruikers op Fruitz. Het lijkt wel alsof ze hier een fruitmand hebben omgekieperd, want je vindt er werkelijk allerlei soorten mensen. Er zijn sappige appels, zoetekauwige aardbeien en zelfs exotische kiwi’s. Het voelt als een tropische fruitmarkt waar je kunt rondlopen en genieten van het uitzicht. Fruitz doet zijn naam eer aan. Maar de diversiteit is niet het enige dat Fruitz zo aantrekkelijk maakt.

De gebruiksvriendelijkheid van de app is ook zeker het vermelden waard. Alles is zo intuïtief en simpel te bedienen dat zelfs een kiwi oma het zou kunnen doen. Van het aanmaken van je profiel tot het sturen van berichten, alles gaat soepel en snel. Er zijn geen verwarrende symbolen die je moet ontcijferen, alleen duidelijke en kleurrijke graphics die je in een oogwenk begrijpt.

En laten we het uiterlijk van Fruitz niet vergeten. Deze app is fris en kleurrijk, en het design is strak en eigentijds, met heldere kleuren die een vrolijke en positieve sfeer creëren. Je voelt je meteen op je gemak en klaar om je fruitige avontuur te beginnen. Maar het beste van alles is nog wel het speelse aspect van Fruitz. De intenties die worden aangegeven met fruit, dat is gewoon grappig.

Veiligheid en privacy

Als het gaat om privacy, staat Fruitz voorop. Ze begrijpen hoe belangrijk het is om je gegevens te beschermen en zorgen ervoor dat jouw persoonlijke informatie veilig blijft. Fruitz maakt gebruik van geavanceerde veiligheidsmaatregelen en versleutelingsprotocollen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens niet in verkeerde handen vallen.

Met betrekking tot de beveiliging van je data heeft Fruitz een streng beleid. Ze slaan je persoonlijke en gevoelige informatie alleen op zolang als nodig is en gebruiken deze nooit voor andere doeleinden. Ze volgen strikte interne protocollen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig worden bewaard en niet worden gedeeld met derden.

De recensies over Fruitz zijn verschillend. De app is leuk, het idee is redelijk vernieuwend en het design geeft het geheel een vrolijk tintje. Als het gaat om betrouwbaarheid gaan de meningen twee kanten op. Aan de ene kant ontvang je inderdaad de Crushnotes, Pollen en andere extra functies, wanneer je ervoor betaald hebt. Dus daar hoef je je niet druk om, eenmaal betaald kun je rekenen op al die functies die de app onderscheidt van bijvoorbeeld Tinder en Bumble.

De andere kant van de betrouwbaarheid die wel in twijfel wordt getrokken is het aantal neppe accounts en inactieve accounts op de app. Veel recensies schrijven over het feit, dat ze na vele dagen actief te hebben geliket, nog steeds geen matches of Crushnotes van andere gebruikers hebben gekregen. De kans bestaat natuurlijk dat dit ligt aan hun profiel, maar dit is nog steeds iets dat je in gedachte kan houden als je twijfelt over het wel of niet downloaden van Fruitz.

Wat je moet weten over Fruitz

Hoe is Fruitz ontstaan? De app is van origine een Franse app, opgericht door Arnoud Ruols, Julian Kabab en Fabrice Bascoulergue in 2017. Na de lancering van de app begon de populariteit onder jongeren (met name bij generatie z) met een rap tempo te groeien en namen de downloads ook in landen zoals Canada, Zwitserland en Spanje toe. Nederlandse jongeren vonden snel daarna de app en zo begon ook hier de populariteit te stijgen. De media-aandacht nam sterk toe op het moment dat Bumble (één van de bekendste datingapps) besloot de Franse app over te kopen.

De eerlijke en open manier van daten waar Fruitz bekend om staat, sprak hen aan en paste binnen de visie die Bumble binnen de date-wereld wil promoten. De oprichters van Fruitz zijn altijd enthousiast geweest over de interesse van Bumble en zagen de verkoop als een goede volgende stap voor de app. Samen willen ze van Fruitz de beste datingapp maken. Omdat beide bedrijven hetzelfde doel hebben, de date-wereld eerlijk, veilig en open houden, zagen ze beiden in hoe de samenwerking dat doel alleen dichterbij kan krijgen. Het originele team van Fruitz kon de app blijven leiden na de verkoop, maar dan namens het bedrijf van Bumble.

Met miljoenen gebruikers over de hele wereld zijn ze erin geslaagd om de harten van velen te veroveren. Dus als je op zoek bent naar liefde, avontuur of gewoon een leuke avond, dan zou Fruitz wel eens de perfecte keuze voor jou kunnen zijn.