Friends with benefits: de betekenis, regels en hoe je zo’n relatie vindt

Friends with benefits: de betekenis, regels en hoe je zo’n relatie vindt

  • 30 jun 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

friends with benefits

De term Friends with Benefits heeft een vlucht genomen sinds er een film uitkwam met deze titel. In deze film staat een relatie tussen twee mensen centraal; een relatie die puur op seks is gebaseerd. De term raakte ingeburgerd en wordt nu in allerlei publicaties gebruikt om een vrije ongebonden relatie tussen twee personen aan te duiden. Deze relatie is puur gebaseerd op seks en heeft niets met liefde te maken. Of het wat voor jou is hangt af van hoe je met relaties en gevoelens omgaat. Je moet er in ieder geval wel stevig voor in je schoenen staan.

Wat betekent Friends with benefits?

Als je met iemand friends with benefits besluit te worden dan betekent dit dat jullie een relatie met elkaar aangaan die puur op seks is gebaseerd. Jullie worden dus seksmaatjes die verder niets of in ieder geval weinig met elkaar gemeen hebben. Jullie maken afspraken die alleen bedoeld zijn om seks met elkaar te hebben. Er zijn geen gezellige dates, geen gezamenlijke activiteiten buitenshuis en jullie omgeving weet niet beter of jullie zijn goede vrienden die af en toe bij elkaar over de vloer komen. Dat er seks aan te pas komt is jullie geheim.

Friends with benefits is een relatievorm waarin twee individuen die vrienden zijn seks met elkaar hebben, hoewel ze niet emotioneel intiem zijn of toegewijd aan elkaar.

Waar komt het begrip friends with benefits vandaan?

fwb filmIn 2011 verscheen er een film met in de hoofdrol Justin Timberlake en Mila Kunis1. Beiden hadden een tamelijk rampzalige relatie achter de rug en geen behoefte aan een nieuwe partner. Maar ze verlangen wel allebei naar seks. Mila, die de rol speelt van een headhunter, besluit daarop met Justin, één van haar klanten, een relatie aan te gaan die puur om de seks gaat.

Ze maken goede afspraken over hoe ze hun relatie zien en dat gaat ook een hele tijd goed. Maar na verloop van tijd komen er gevoelens bij kijken en dan wordt het natuurlijk een ander verhaal. Ze moeten de keuze maken of ze de relatie beëindigen en ieder hun eigen weg gaan of uiteindelijk toch voor elkaar kiezen.

Hoe vind je een “friend with benefits”?

Als je op zoek gaat naar een “friend with benefits” dan maak je op het internet waarschijnlijk nog de meeste kans. Je kunt je aanmelden op een datingsite en op die manier proberen iemand te vinden die onder de voorwaarde van “alleen seks” een relatie met je wil aangaan. Wees wel duidelijk in waar je naar op zoek bent en dat het je dus niet om een liefdesrelatie te doen is.

Gecontroleerd en bevestigd: geen fictieve profielen bij deze seksdating websites.

Wat je moet weten voordat je aan een fwb relatie begint

Je moet zeker geen fwb relatie beginnen als je net uit een relatie komt en daar nog niet overheen bent. Het is geen goed idee om een relatie aan te knopen om je ex jaloers te maken terwijl je er zelf geen goed gevoel over hebt. Dat geldt voor een gewone relatie maar ook zeker voor een fwb relatie. Als je nog regelmatig huilbuien hebt omdat je ex je heeft gedumpt dan is het geen goed idee om je in een wild avontuur te storten. Dan kun je beter het gezelschap van vrienden of vriendinnen opzoeken om samen leuke dingen te gaan doen als afleiding.

Maak goede afspraken

Ontmoet je iemand met wie je een friends with benefits relatie overweegt maak dan goede afspraken. Zorg dat je altijd veilige seks met elkaar hebt. Zwanger raken of een soa oplopen is wel het laatste waar je op aan moet sturen. Bespreek ook hoe jullie met elkaar omgaan. Zijn andere sekscontacten wel of niet geoorloofd en zo ja onder welke voorwaarden?

Wat doen jullie als één van jullie toch gevoelens voor de ander krijgt? Betekent dat het directe einde van de relatie of zijn er nog andere opties? Hoe gaan jullie om met de omgeving? Spelen jullie de rol van goede vrienden of zorgen jullie ervoor dat jullie familie en vrienden de ander niet te zien krijgen? Allemaal zaken waar jullie het over eens moeten worden voordat jullie met elkaar in bed belanden of het contact na een one-night-stand willen voortzetten.

Let op
Het is bij een relatie tussen friends with benefits belangrijk dat je elkaar fysiek aantrekkelijk vindt maar dat er verder niet zo veel overeenkomsten zijn. Dit zijn namelijk goede redenen om niet verliefd op elkaar te worden en dat is een voorwaarde voor een succesvolle friends with benefits relatie.

Wees alert op ongewenste situaties

stel met wapenHet is belangrijk dat je je niet laat “meeslepen” in en relatie die puur op seks is gebaseerd waar je niet achter staat. Ben je verliefd op iemand? Laat je dan niet overhalen tot een fwb relatie. Je gevoelens zullen alleen maar sterker worden en deze relatievorm is zeker niet geschikt om de ander alsnog verliefd op je te laten worden2. Dat wil hij of zij blijkbaar pertinent niet anders zou dit voorstel immers niet op tafel liggen.

Als je gevoelens voor de ander hebt is het belangrijk om niet aan een fwb relatie te beginnen. Je zult enorm gekwetst worden als de ander uiteindelijk verliefd wordt op een ander en jou doodleuk laat weten dat het leuk geweest is maar dat het nu voorbij is omdat hij of zij weer gelukkig is met iemand anders.

Behandel elkaar met wederzijds respect

Het feit dat er geen sprake is van een liefdesrelatie betekent natuurlijk niet dat je de ander respectloos mag behandelen. Iemand met wie je een fwb relatie hebt heeft er recht op te weten waar hij of zij aan toe is. Dus verliefd worden op een ander, je fwb vriend of vriendin dit niet laten weten en het er op aan laten komen dat diegene uiteindelijk via anderen moet horen dat je een nieuwe relatie hebt is zo ongeveer het ergste wat je kunt doen. Het is zelfs vergelijkbaar met een affaire als je een relatie hebt.

Vertel het eerlijk als je verliefd bent geworden en dus wilt stoppen met de fwb relatie. En doe dit persoonlijk en niet via een whatsappje. Je was ook stoer genoeg om de fwb relatie aan te gaan, wees dan ook stoer genoeg om deze relatie op een nette manier te beëindigen.

Redenen om een friends with benefits relatie te beëindigen

De belangrijkste reden om een fwb relatie te beëindigen is dat één van beiden verliefd wordt3. Dit kan een verliefdheid op de friends with benefits partner maar natuurlijk ook op iemand anders. Als je een relatie krijgt met iemand anders dan is het niet fair om je fwb een soort van achter de hand te houden voor als die relatie mislukt. Je kunt iemand niet straffeloos in de wacht zetten en dat hij of zij een soort van op afroep beschikbaar is.

Vreemdgaan kan niet?
Het is bovendien ook vreemdgaan als je met je friends with benefits partner hebt afgesproken dat je geen seks met anderen hebt terwijl je dat wel doet. Geschonden regels die in een normale relatie tot een breuk leiden kunnen ook leiden tot het einde van de friends with benefits relatie.

Wees eerlijk over hoe de zaken ervoor staan. Wees er ook op voorbereid dat de ander de relatie om dezelfde redenen kan stoppen. Blijf iemand die heeft aangegeven niet verder te willen als friends with benefits niet lastigvallen en stalken. Dit kan jullie ongetwijfeld goede verstandhouding onherstelbaar beschadigen. En dat kan dan weer tot gevolg hebben dat jullie fwb relatie op straat komt te liggen omdat de ander wraakgevoelens krijgt. Dat laatste moet je zeker niet willen.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Reageer