Feeld

feeldWie de app store opent en op zoek gaat naar een dating app, komt erachter dat de keuze reuze is. En we zijn nog lang niet swipe-moe, want er blijven nieuwe apps bijkomen. Zo ben je vast al bekend met een aantal bekende dating apps zoals Tinder, maar heb je ook al van Feeld gehoord? Het is een bijzondere applicatie voor zowel stellen als singles, waarbij de verwijzing naar trio’s al snel is gemaakt.

Bij Feeld zijn ze van mening dat niets zo onvoorspelbaar is als het menselijke verlangen. Of dat nu een trio is of stellen die met stellen daten, bij deze dating app kun je gelijkgestemden vinden als je jouw datingverlangens wilt ontdekken. Om je meer te vertellen over deze applicatie, vertellen we je voor wie het is, hoe het werkt en welke functies je nog meer kunt ontdekken.

Hoewel de insteek van Feeld uniek is, heeft de app in Nederland nog niet veel gebruikers. Helaas, maar daarom raden we wel een andere datingsite aan met meer Nederlandse gebruikers. Dit zijn drie datingsites die op dit moment beter zijn dan Feeld:

Gecontroleerd en bevestigd: geen fictieve profielen bij deze seksdating websites.

Voor wie is Feeld geschikt?

Datingapp Feeld is een sekspositieve ruimte voor iedereen die dating buiten de norm willen verkennen. Of je nu nieuwsgierig bent naar ethische niet-monogamie of op zoek bent naar partners-in-kink, Feeld brengt je in contact met gelijkgestemde mensen. Het is zowel voor koppels als voor singles (vanaf 18 jaar) een plek waar je jouw wensen kunt ontdekken. Het is toegankelijk voor alle geslachten en seksuele geaardheden en zo kun je via deze app gelijkgestemden vinden op een van de grootste ruimdenkende community’s van de wereld.

Feeld kun je omschrijven als een hulpmiddel waarmee je jouw datingwensen en verlangens kunt ontdekken, mocht je daarvoor openstaan. Het is bedoeld voor zowel open-minded mensen die al gebonden zijn als singles die meer willen ontdekken in het leven. Feeld wil met deze datingapp de menselijke connectie en het seksuele verlangen normaliseren.

Hoe werkt Feeld?

Je kunt met deze datingapp mensen ontmoeten vanuit de hele wereld en je kunt jouw profiel koppelen met een partner, een geliefde of een nieuwsgierige vriend(in) waarmee je Feeld kunt ontdekken als een koppel. Mocht je niet op zoek zijn naar een trio, dan heeft het platform nog veel meer te bieden.

Daarnaast kun je ook uit verschillende seksuele voorkeuren kiezen, zoals heteroseksueel, biseksueel, heteroflexibel, homoseksueel, panseksueel et cetera. Maar dat is nog niet alles, je kunt ook kiezen uit meer dan twintig identiteiten, zoals cisseksueel, queer, non-binair of bijvoorbeeld transgender.

Deel je interesses met mensen over de hele wereld

In de datingapp kun je groepschats maken, foto’s delen en andere nieuwsgierige mensen ontmoeten. Daarnaast kun je jezelf als het ware transporteren naar een andere locatie, zoals Londen, New York, Los Angeles of Parijs. Zo ben je niet gebonden aan je lokale omgeving, maar kun je ervaringen en interesses delen met mensen over de hele wereld.

feeld app

Prijzen

Feeld kan gratis gebruikt worden, maar als je de volledige app wilt gebruiken kun je kiezen voor het Majestic lidmaatschap. Hiermee is het mogelijk om te zien wie je leuk vindt, kun je privéfoto’s toevoegen en genieten van de uitgebreide privacy-opties. Na aankoop wordt je abonnement automatisch verlengd, maar mocht je dit niet willen dan kan je dat na aankoop uitschakelen in de accountinstellingen. Het is mogelijk om eerst een proefperiode te starten om de datingapp te ontdekken. Dit zijn de prijzen van Feeld Majestic:

  • 1 maand voor $11,99
  • 3 maanden voor $24,-

App en website

Dating app Feeld is zowel in de Google Play Store als in de Apple Store beschikbaar. Er is weliswaar een website, maar deze is niet te gebruiken als datingplatform en dient slechts ter informatie. Je kunt er handige en interessante blogs lezen om je meer te verdiepen in verschillende onderwerpen op het gebied van seksualiteit. Ook bieden ze verschillende ervaringen aan over sociale onderwerpen met gelijkgestemde organisaties.

Ben je benieuwd naar verschillende experimenten? Dan ben je op de website van Feeld ook aan het goede adres. Je leest er ervaringen van open-minded mensen. En heb je vragen over de datingapp zelf, dan kun je terecht bij het Feed Help Center om je zo goed mogelijk te helpen.

google playapp store

Beoordelingen

In de Google Play Store zijn de recensies zijn voornamelijk positief en zo geeft iemand aan dat er bijna geen catfish of nepaccounts bij Feeld aanwezig zijn en dat is alleen maar prettig. Op het moment van schrijven zijn er nog niet veel gebruikers, maar wanneer mensen meer over Feeld te horen krijgen is het mogelijk dat het aan populariteit gaat winnen.

Er zijn echter ook ook recensies die zeggen dat er nog redelijk wat bugfouten te vinden zijn. Op Google Play Store reageert Feeld altijd op de feedback dus dat is zeker iets positiefs. In de Apple Play store geven gebruikers een hogere score voor Feeld. Daar krijgt de datingapp dan ook 4.1 van de 5 sterren.

Sommige mensen zijn ontevreden over het inlogproces, dat het niet mogelijk is om met Facebook in te loggen. Anderen geven aan dat ze weinig matches krijgen of dat de zoekafstand niet goed werkt. Over het algemeen zijn de recensies lovend en zeggen gebruikers dat het een erg leuke app is omdat er eindelijk een plek is voor mensen die zich niet alleen hetero of biseksueel voelen.

“More than a threesome app.” – Feeld

Hoe Feeld is ontstaan

Feeld was in eerste instantie bekend onder de naam 3nder, maar is in 2016 overgestapt naar een nieuwe naam. Dat was vooral bedoeld om aan te geven dat Feeld voor meer te gebruiken is dan het vinden van een trio. Als Feeld is het de eerste applicatie voor koppels en singles die het mogelijk maakt om het daten met elkaar en anderen te ontdekken.

De dating app is ontwikkeld door twee mensen die de wereld willen inspireren, Dimo en Ana. Ze waren twee jaar samen toen zij aangaf dat ze ook gevoelens had voor een vrouw. In de huidige samenleving wil dat nog wel eens spanning opleveren, maar Dimo en Ana willen juist aan de wereld laten zien dat het ook mogelijk is om in deze datingapp elkaars en de eigen seksuele verlangens te ontdekken.

Ontmoet gelijkgestemden

Zijn eigen ervaringen hebben Dimo ertoe gebracht om in 2014 de datingapp Feeld te ontwikkelen, zodat mensen zoals Ana en hij kunnen daten als een koppel en gelijkgestemden kunnen ontmoeten. Ze willen graag het taboe doorbreken en de connectie tussen mensen en het normaliseren van seksuele verlangens kenbaar maken aan iedereen in de wereld.

De app is al vanaf de introductie in verschillende media verschenen, zoals Time out, New York Times, VICE en vele anderen. Feeld is dus een ideale app als je als koppel wilt daten of als je meer ervaringen wilt uitwisselen tussen verschillende genderidentiteiten of seksuele geaardheden.