Elitedating

elitedating

  • Gratis aanmelden
  • Voor hoogopgeleide singles
  • Via website en app bereikbaar

Bezoek Elitedating

Elitedating, eerder bekend onder de naam eDarling, is een datingsite met meer dan 10 jaar ervaring in Nederland. Op dit moment groeit Elitedating snel met meer dan 1500 nieuwe leden per week waarvan 52% vrouw en 48% man. De naam van de datingsite is niet zomaar gekozen. Het grootste deel van de gebruikers van de datingsite zijn hoogopgeleid. Dat wil zeggen dat meer dan 70% van de leden een bachelorsdiploma heeft volgens de datingsite zelf.

Geschikte singles vinden

De website van Elitedating ziet er overzichtelijk uit. Het werkt echter op een iets andere manier dan normaal. Er zijn namelijk geen lange pagina’s met profielen. In plaats hiervan krijg je iedere dag een aantal passende matches voorgeschoteld die door het algoritme van de datingsite gekozen worden. Dit betekent dat je elke dag kennis kunt maken met drie tot zeven singles. Het algoritme is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek waarbij gelet wordt op de Big Five. Door een uitgebreide vragenlijst in te vullen kan de datingsite jou koppelen aan andere singles. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de voorkeuren die je kunt aangeven.

Bezoek Elitedating

Het aanbod

De strijd tussen datingsite voor hoger opgeleiden is hoog. Dat weet Elitedating als geen ander. Toch heeft de datingsite maar liefst 1500 nieuwe leden per week. De verdeling is bijna gelijk maar vrouwen zijn iets meer aanwezig dan mannen (52%/48%). Niet alle singles worden toegelaten op de datingsite. Dit is ervoor bedoeld om het niveau hoog te houden. De datingsite heet niet voor niets “Elite”. De leden van de datingsite zijn grotendeels ouder dan 30 jaar, maar liefst 90% van de singles heeft deze leeftijd al bereikt. Je vindt er gelijkgestemde en ambiteuze singles; allen op zoek naar een duurzame relatie.

Anonimiteit

elitedating appAnders dan bij veel andere datingsites staat anonimiteit hoog in het vaandel bij Elitedating. Je kunt niet zoeken tussen de profielen maar je kunt alleen je matches zien. Dit betekent dat niemand je foto’s en profiel kan bekijken, tenzij je aan de persoon gematcht wordt. Voor velen die niet open en bloot op een datingsite willen staan is dit een belangrijke eigenschap van de datingsite. Als je bijvoorbeeld een publieke baan hebt dan wil je natuurlijk niet makkelijk gevonden worden. Gezien het hoge opleidingsniveau van de leden ben je zeker niet de enige die er zo over denkt.

Elitedating app

In de huidige dating wereld kan een datingsite bijna niet overleven zonder een handige datingapp. Elitedating blijft niet achter en heeft een nieuwe app ontwikkeld. De app is te downloaden in de Google Play Store voor Android apparaten en het is ook beschikbaar in de Apple app store. Alle functies die op de website beschikbaar zijn kun je ook gebruiken in de app.

Wat kun je als gratis lid?

Of Elitedating gratis is ligt er volledig aan naar wat je onder gratis verstaat. Uiteraard is het mogelijk om een gratis profiel aan te maken. Daarin verschilt Elitedating niet van andere gratis datingsites. Met het gratis profiel kun je de profielen bekijken van de partnervoorstellen, alleen niet de foto’s. Je kunt zonder kosten een glimlach sturen naar andere singles en de “leuk” functie gebruiken waarmee je laat merken dat je de ander leuk vindt. Als je de foto’s wilt bekijken, onbeperkt berichten wilt versturen en lezen is een betaald lidmaatschap nodig. Met het betaalde lidmaatschap kun je gebruik maken van alle functionaliteiten waaronder het bekijken van de persoonlijkheidsprofielen.

Bezoek Elitedating

Profielen en vragen

De datingsite controleert actief de profielen die aanwezig zijn op de website. Nepprofielen kom je dan ook niet snel tegen op Elitedating aangezien er een strenge controle uitgevoerd wordt. De profielen worden hiernaast handmatig gecontroleerd zodat deze met het menselijk oog beoordeeld worden. De klantenservice van de datingsite is bijna iedere dag aanwezig waardoor je zes dagen per week gebruik kunt maken van de optie om vragen te stellen. Hiernaast is de datingsite beveiligd met een SSL encryptie zodat je gegevens op een veilige manier over het internet verzonden worden. De encryptie zorgt ervoor dat niemand je gegevens kan onderscheppen. Het is bij Elitedating zelfs mogelijk om jezelf te laten verifiëren met behulp van een ID-verificatie. Andere leden kunnen dan aan een embleem zien dat je bent wie je zegt dat je bent.

Over Elitedating

Elitedating is een serieuze datingsite dat alleen bedoeld is voor serieuze singles. In samenwerking met zeven andere datingsites heeft Elitedating het Keurmerk Veilig Daten opgericht. De datingsite voor hoger opgeleiden is al meer dan 7 jaar actief op de Nederlandse markt, vanaf 2010 om precies te zijn. Het mag het Thuiswinkel waarborg dragen en is onderdeel van het in Berlijn gevestigde Affinitas GmbH. Dit is een overkoepelende organisatie die meerdere toonaangevende Europese datingsites in beheer heeft. Op dit moment heeft dit bedrijf meer dan 13 miljoen leden in het bestand die afkomstig zijn uit meer dan 25 landen.