Elitedating

elitedatingHoogopgeleid, ambitieus en een veelbelovende toekomst? Als je jezelf met deze woorden kunt omschrijven, dan mag je jezelf een ‘elite single’ noemen. En als je dan ook nog eens op zoek bent naar iemand die zich op dezelfde manier mag omschrijven, dan ben je bij EliteDating aan het juiste adres.

EliteDating, eerder bekend onder de naam eDarling, is een datingsite met meer dan tien jaar ervaring in Nederland. De naam van de datingsite is niet zomaar gekozen. Het grootste deel van de gebruikers van de datingsite is hoogopgeleid. Dat wil zeggen: meer dan 70% van de leden heeft een bachelorsdiploma.

Er zijn geen lange pagina’s met profielen en swipen is ook geen optie. In plaats daarvan krijg je iedere dag een aantal passende matches voorgeschoteld die door het algoritme van de datingsite worden gekozen. Het algoritme is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek waarbij uitgegaan wordt van de welbekende Big Five.

Bekijk de singles op Elitedating

De reviewscore van Elitedating

Pluspunten

 • Beschikbaar op smartphones
 • Handmatig gecontroleerde profielen
 • Uniek matchingsprincipe

Minpunten

 • Premium-lidmaatschap is prijzig
 • Wereldwijd matchen niet mogelijk

Wij beoordelen Elitedating

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is Elitedating?

Elitedating is een datingplatform dat is ontworpen en toegewijd om hoogopgeleide singles te helpen om een langdurige verbintenis te vinden. Het is geen datingapp voor hookups: EliteDating is alleen bedoeld voor serieuze relaties tussen ambitieuze singles. Op een intelligente wijze maakt het algoritme gebruik van een persoonlijkheidstest om singles aan elkaar te koppelen. De resultaten van de test staan aan de basis van de partnersuggesties die in overeenstemming zijn met je persoonlijke zoekvoorkeuren.

“Dating voor singles met niveau.” – Elitedating

Voor hoger opgeleiden

Zoals de naam van EliteDating al verraadt, is dit een platform voor de ‘elite’. Nu hoef je geen lid te zijn van het Koninklijk Huis en ook hoeft er geen blauw bloed door je aderen te stromen om lid te worden van deze datingsite. Maar er wordt wel om een bepaalde mate van niveau gevraagd wat erop neerkomt dat er vooral veel hoger opgeleiden aanwezig zijn. Door zich alleen op de elite singles te richten strijdt EliteDating tegen anderen die dat ook doen.

Ondanks de relatief kleine doelgroep heeft de EliteDating nog steeds 1500 nieuwe leden per week. De verdeling is bijna gelijk, maar de vrouwen zijn iets meer aanwezig dan mannen – een verdeling van 52% vs 48%. Zoals gezegd worden niet alle singles toegelaten op de datingsite om het niveau hoog te houden. De leden van de datingsite zijn grotendeels ouder dan 30 jaar, meer dan 90% van de singles heeft deze leeftijd al bereikt. Je vindt er gelijkgestemde en ambitieuze singles; allen op zoek naar een duurzame relatie.

Hoewel Elitedating misschien niet de overweldigende populariteit heeft van Tinder, mag de app niet onderschat worden. Het heeft een specifiek doelpubliek: mensen die serieus op zoek zijn naar een langdurige relatie. Als je moe bent van het oppervlakkige swipen en meer wilt investeren in een diepgaande verbinding, dan is Elitedating zeker het proberen waard.

Aanmelden

Aanmelden bij EliteDating is geen secondewerk. Integendeel, het is een uitvoerig proces waarbij je persoonlijkheid in kaart wordt gebracht. Aan de hand van een reeks zorgvuldig geselecteerde vragen maakt EliteDating een persoonlijkheidsprofiel dat de basis is van het matchmakingproces is.

De vragen die zijn gebaseerd op de vragen die zijn gesteld in het beroemde ‘Five Factor Model’ van Costa en McCrae. Het is een test die psychologische methodologie gebruikt om je niveaus te bepalen op het gebied van openheid, consciëntieusheid, extraversie, vriendelijkheid en neuroticisme. Of, eenvoudiger gezegd, het is een manier om erachter te komen wat jou uniek maakt.

Als EliteDating eenmaal heeft geleerd over wie je bent en wat je wilt van een langdurige relatie, kunnen ze serieus beginnen met de matchmaking. Ze vergelijken je resultaten met die van anderen uit elke hoek van Nederland en maken op basis van de matching een shortlist van potentiële matches met wie je veel gemeen heeft. Dit maakt de persoonlijkheidstest een belangrijk onderdeel van het matchmaking-proces.

Bekijk hoe de aanmelding verloopt

Hoewel de persoonlijkheidstest een goede basis is om partnervoorstellen te doen, begrijpen ze bij EliteDating dat relaties met een langetermijnpotentie om meer vragen dan alleen overkomst in persoonlijkheden. Je moet immers ook een gelijkwaardige levensstijl hebben of bereid zijn om die verschillen te omarmen. Daarom proberen ze bij matchmaking ook rekening te houden met leefstijlfactoren, toekomstplannen en dealbreakers. Omdat je gaandeweg wellicht andere zoekvoorkeuren krijgt tijdens het gebruik van de datingsite, kun je later alsnog je persoonlijke voorkeuren wijzigen.

elitedating app

Profielen

Tijdens de aanmelding vraagt EliteDating al om heel veel gegevens waardoor je profiel al helemaal ingevuld is. Je kunt het echter wijzigen wanneer jij dat wilt. Wanneer je een nieuwe profieltekst schrijft moet deze eerst door het kwaliteitsteam gecontroleerd worden. Sommige profieldetails zijn vooraf vastgesteld en kun je selecteren in een vervolgkeuzemenu, anderen kun je zelf invullen.

Geef een realistisch beeld van jezelf in je datingprofiel. De inhoud van je profiel en berichten mag geen onrealistisch beeld scheppen van wie je bent. Eerlijkheid is echt het beste beleid, vooral als het gaat om online dating – EliteDating hoopt dat je je daaraan houdt. Profielen die nepinformatie over de identiteit van een gebruiker bevatten, worden zonder waarschuwing verwijderd.

Actieve profielen

Wanneer jij je inschrijft op een datingsite, is er niets meer ontmoedigend dan een veelbelovend profiel dat niet meer actief is op de datingsite. Vooral niet als je op het punt staat om een zorgvuldig uitgedacht bericht te versturen. EliteDating wil dat de gebruikers van het platform deze frustraties vermijden en daarom worden nieuwe profielen geverifieerd op de site terwijl inactieve profielen worden verwijderd. Op basis van deze werkwijze zorgt EliteDating ervoor dat de matches die ze je voorstellen, singles bevatten die actief op zoek zijn naar liefde, in plaats van degenen die al jaren niet meer hebben ingelogd.

“Ik had de commercials van EliteDating gezien en was aanvankelijk aarzelend. Maar na de registratie en interactie met de site was ik onder de indruk van de kwaliteit van mijn partnersuggesties en hoeveel ze rekening hielden met wat ik zocht in mijn zoektocht naar een partner. Ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast ben.” Mark

Foto

Je profielfoto kan het beste een portretfoto zijn waarop je goed te herkennen bent. Onduidelijke foto’s worden niet geaccepteerd. Je kunt uiteraard meerdere foto’s toevoegen aan je profiel. Er zijn wel een aantal richtlijnen die EliteDating stelt aan de profielfoto:

 • Het is een foto (geen tekening of animatie).
 • Het is geen duplicaat (geen dubbele foto’s).
 • Je gezicht is duidelijk zichtbaar.
 • Je bent herkenbaar op de foto.
 • De foto is van goede kwaliteit.
 • De foto is van voren genomen.
 • De foto is goed belicht.
 • Foto’s van vrienden/familie of van veraf genomen verschijnen alleen in je fotoalbum.
 • Seksueel getinte foto’s worden niet toegelaten.
 • Geen foto’s die afstotend, beledigend of discriminerend zijn.
 • Geen commerciële inhoud, kinderen of persoonlijke gegevens.

Bekijken op Elitedating

Termen om te weten

 • Profiel: Een persoonlijke pagina waarop gebruikers informatie zoals foto’s, interesses en een bio delen.
 • Chat: Een functie waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren nadat er een match is.
 • Bericht: Een tekst die gebruikers naar elkaar sturen via de chatfunctie.
 • Interesses: Activiteiten of hobby’s die gebruikers op hun profiel vermelden om gemeenschappelijke interesses te vinden.
 • Privacyinstellingen: Opties waarmee gebruikers hun persoonlijke informatie kunnen beheren en beperken wie toegang heeft tot hun profiel.
 • Algoritme: Een wiskundige formule die gebruikt wordt om potentiële matches te bepalen op basis van overeenkomende eigenschappen en voorkeuren.
 • Geolocatie: Het gebruik van de locatie van een gebruiker om andere gebruikers in de buurt te vinden.

Partnervoorstellen en chat

EliteDating is een datingsite waar je het werk aan uitbesteedt. Je hoeft zelf namelijk niet te swipen of te zoeken: EliteDating stelt partners voor die bij jou zouden kunnen passen. Dat doet het algoritme dus op basis van je persoonlijkheid en zoekvoorkeuren. Elke dag krijg je drie tot zeven partnervoorstellen.

Tijdens je zoektocht naar een partner zult je ongetwijfeld persoonlijke berichten sturen naar je partnervoorstellen. De schrijfstijl en de woorden die je gebruikt om met hen te communiceren is cruciaal en onthullen ook veel over wie je bent. Denk na over de indruk die je woorden achterlaten. Vermijd bijvoorbeeld het gebruik van ‘massaberichten’ – zoals dezelfde tekst kopiëren en plakken om naar iedereen te versturen. Neem de tijd om een individueel bericht te schrijven naar je partnervoorstellen. Verder is het belangrijk voor je succes om alle berichten op spelling te controleren.

Vergeet bij het berichten versturen niet dat de ontvanger ook een mens is. Anonimiteit kan sommige mensen en hun gedrag nadelig beïnvloeden. Het is maar al te gemakkelijk om iemand te beledigen wanneer je wordt afgewezen waarbij je andere gebruikers kunt kwetsen door grof of kortaf te zijn. Als je in zo’n situatie komt, vermijd dan om de situatie verder te laten escaleren. Behandel anderen zoals jij ook verwacht behandeld te worden.

elitedating tablet

Elitedating prijzen

Of Elitedating gratis is? Dat ligt er volledig aan naar wat je onder gratis verstaat. Uiteraard is het mogelijk om een gratis profiel aan te maken. Daarin verschilt Elitedating niet van andere gratis datingsites. Met het gratis profiel kun je de profielen bekijken van de partnervoorstellen, alleen niet de foto’s. Je kunt zonder kosten een glimlach sturen naar andere singles en de ‘leuk’-functie gebruiken waarmee je laat merken dat je de ander leuk vindt. Als je de foto’s wilt bekijken, onbeperkt berichten wilt versturen en lezen is een betaald lidmaatschap nodig. Met het betaalde lidmaatschap kun je gebruik maken van alle functionaliteiten waaronder het bekijken van de persoonlijkheidsprofielen.

Met het Premium lidmaatschap kun je onbeperkt berichten naar leden sturen en ontvangen. Maar dat niet alleen. Je kunt ook een gedetailleerd overzicht bekijken van je testresultaten, zien wie je profiel heeft bezocht en de ‘Kismet’-functie gebruiken voor maximaal 20 extra matches per dag.

Elitedating abonnement

Het Premium lidmaatschap van EliteDating is niet gratis. In ruil voor een vergoeding krijg je toegang tot de betaalde functies. Het is een abonnement dat automatisch wordt verlengd. Wil je onbeperkt en alle functies gebruiken? Dan kun je dit lidmaatschap nemen voor een periode van 3, 6 of 12 maanden. Hoe langer de looptijd van het abonnement, hoe minder je maandelijks betaalt voor het Premium lidmaatschap. Dit zijn de Elitedating-tarieven:

 • € 119,70 voor 3 maanden (€ 39,90 p/m)
 • € 149,40 voor 6 maanden (€ 24,90 p/m)
 • € 238,80 euro voor 12 maanden (€ 19,90 p/m)

Bekijken op Elitedating

Elitedating app en website

Op zoek naar liefde, maar moet je de zoektocht in je drukke dagelijkse schema proppen? De datingsite van EliteDating is geoptimaliseerd voor gebruik op alle apparaten – smartphones, tablets, pc’s en laptops. Op al deze apparaten kun je je registreren en de persoonlijkheidstest doen, evenals je account, nieuwe partnervoorstellen en berichten bijhouden.

In de huidige datingwereld kan een datingsite bijna niet overleven zonder een handige datingapp. Elitedating is niet achtergebleven en heeft ook een app ontwikkeld. De app is te downloaden in de Google Play Store voor Android apparaten en het is ook beschikbaar in de Apple App Store.

google playapp store

Onze ervaring met Elitedating

Wij hebben de afgelopen dagen de datingapp Elitedating uitvoerig getest en we kunnen jullie vertellen dat het een leuke ervaring was! Het eerste wat ons opviel was de diversiteit aan gebruikers op de app. Van serieuze mannen met simpele banen tot de wat meer excentrieke versies met trendy baarden. We waren bijna jaloers op al die perfecte profielfoto’s.

Wat betreft gebruiksvriendelijkheid, was het een eitje om door de app te navigeren – iets wat niet altijd gezegd kan worden van andere datingapps. De graphics waren strak en modern, met overzichtelijke symbolen die het makkelijk maakten om te swipen naar links of rechts. Het verbaasde ons hoe snel we gewoon raakten aan het hele ritueel van het vinden van onze ideale match.

Het uiterlijk van de app was ook zeker niet mis. Het kleurenschema was mooi en rustgevend, waardoor we ons meteen op ons gemak voelden tijdens. De lay-out was gestroomlijnd en de profielen waren goed gepresenteerd, met genoeg informatie om een eerste indruk te krijgen van de potentiële matches.

Maar het hoogtepunt van onze ervaring met Elitedating was toch wel de functie om persoonlijke berichten te sturen. Dat is immers waar het om gaat bij een datingapp. Het voelde als het schrijven van liefdesbrieven uit het digitale tijdperk. We hebben lang en diepgaand gechat met verschillende gebruikers, van serieuze gesprekken over onze toekomstplannen tot levendige discussies over onze favoriete pizzatoppings.

Al met al kunnen we zeggen dat Elitedating absoluut een datingapp is die je moet proberen als je op zoek bent naar serieuze relaties. De diverse gebruikers, gebruiksvriendelijkheid, mooie graphics en de mogelijkheid om persoonlijke berichten te sturen, maken deze app een winnaar. We hebben zelfs een aantal veelbelovende matches gevonden die ons hart sneller doen kloppen.

Veiligheid en privacy

Alle datingprofielen worden gecheckt om de authenticiteit te bevestigen, en EliteDating gebruikt profielverificatie, SSL-encryptie en fraudedetectiesystemen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn wanneer je je aanmeldt op het platform.

Anonimiteit

Anders dan bij veel andere datingsites staat anonimiteit hoog in het vaandel bij Elitedating. Je kunt niet zoeken tussen de profielen, maar je kunt alleen je matches zien. Dit betekent dat niemand je foto’s en profiel kan bekijken, tenzij je met deze persoon gematcht wordt. Voor velen die niet open en bloot op een datingsite willen staan is dit een belangrijke eigenschap van EliteDating. Als je bijvoorbeeld een publieke baan hebt, dan wil je natuurlijk niet makkelijk gevonden worden. Gezien het hoge opleidingsniveau van de leden ben je zeker niet de enige die er zo over denkt.

Profielen en vragen

De datingsite controleert actief alle aanmeldingen en profielen die aanwezig zijn op de website. Nepprofielen kom je dan ook niet snel tegen op EliteDating aangezien er een strenge controle uitgevoerd wordt op zowel de foto’s als de teksten. De profielen worden hiernaast handmatig gecontroleerd zodat deze met het menselijk oog beoordeeld worden. Heb je daar vragen over? De klantenservice van de datingsite is bijna iedere dag aanwezig waardoor je zes dagen per week gebruik kunt maken van de optie om vragen te stellen.

Hiernaast is de datingsite beveiligd met een SSL encryptie zodat je gegevens op een veilige manier over het internet verzonden worden. De encryptie zorgt ervoor dat niemand je gegevens kan onderscheppen. Het is bij Elitedating zelfs mogelijk om jezelf te laten verifiëren met behulp van een ID-verificatie. Andere leden kunnen dan aan een embleem zien dat je bent wie je zegt dat je bent.

Bekijken op Elitedating

Wat je moet weten over Elitedating

Elitedating is een serieuze datingsite dat alleen bedoeld is voor serieuze singles. De datingsite voor hoger opgeleiden is al meer dan tien jaar actief op de Nederlandse markt, vanaf 2010 om precies te zijn. Het mag het Thuiswinkel waarborg dragen en is onderdeel van Spark Networks, een grote datingpartij met miljoenen gebruikers over verschillende datingapps. Dit is een overkoepelende organisatie die meerdere toonaangevende Europese en internationale datingsites heeft.

Wat Elitedating ook onderscheidt van andere datingapps is het matching-algoritme dat ze gebruiken. Het algoritme analyseert niet alleen je voorkeuren en interesses, maar kijkt ook naar je persoonlijkheid en relatievoorkeuren om je te matchen met de meest compatibele partner. Dit zorgt ervoor dat je niet zomaar een willekeurige match krijgt, maar potentiële partners die echt bij je passen.

De app heeft ook een uitgebreid profiel- en matching-systeem, wat betekent dat je meer tijd en moeite moet investeren in het creëren van je profiel. Maar dit zorgt er weer voor dat je matches van hogere kwaliteit krijgt die meer overeenkomen met wat je zoekt in een partner. Door de gedetailleerde vragenlijst en het uitgebreide proces, trekt Elitedating mensen aan die serieus zijn over online dating en klaar zijn voor een langdurige relatie. Met miljoenen gebruikers over de hele wereld is het duidelijk dat deze app een plek heeft veroverd in de harten (en telefoons) van veeleisende singles.

elitedating