Eerste date fouten: voorkom dat je je date verknalt

Eerste date fouten: voorkom dat je je date verknalt

  • 24 aug 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

denken vrouw

Degenen met ervaring met online daten weten dat het een spel van aantallen is. Hoe meer singles je benadert, hoe groter de kans dat er één toehapt. Het klinkt als een makkelijk spelletje maar dat is het niet. Wat je ook doet, zet altijd je beste been voor als je een dating profiel tegenkomt die een enorm leuke single vertegenwoordigt. Wat veel singles soms vergeten is dat je waarschijnlijk niet de enige bent die hem of haar leuk vindt. In de tijd dat je de profielfoto’s bekijkt en de tekst leest verstuurt iemand anders misschien al een bericht naar de single. De favoriet van jou is misschien de favoriet van velen. Net als bij een veilig wint de hoogste bieder, degene die de beste indruk achterlaat. Als je de voorkeur krijgt boven een reeks andere singles die het ook geprobeerd hebben dan is het zaak om de eerste niet te verknallen. Maak dezelfde fouten als anderen doen en je kunt net zo snel weer terug aan het swipen zijn. Dit zijn de fouten die je niet wilt maken als je hoop hebt op een tweede date.

Vermijd praten over je ex

Een fout die door veel singles gemaakt wordt tijdens de eerste date is het praten over de ex. Het is een onderwerp dat je ten alle tijde moet vermijden. Krijg je een vraag over je vorige relaties? Houdt het algemeen, noem geen namen en probeer het gesprek zo snel mogelijk naar een ander onderwerp te dirigeren. Houdt de eerste date luchtig en ga niet te diep op de onderwerpen in. Het is een eerste date, niet een onderzoek naar je relationele achtergrond.

Flirt niet met anderen

Je hebt voor de eerste date een etentje gepland bij een plaatselijk restaurant en plotseling loopt er een leuke man of vrouw voorbij. Wat doe je? Als je er ook maar een seconde aan denkt om diegene na te kijken dan kun je de rest van de date wel vergeten. Een iets te lange glimlach naar de serveerster of ober is not done tijdens de eerste date. Leg je aandacht volledig op degene met wie je op date bent en voorkom dat je de bekende flirtfout maakt.

Laat de sexy kleding thuis

Als vrouw zijnde wil je er aantrekkelijk uitzien tijdens de eerste date maar dit betekent niet dat je je meest sexy outfit moet aantrekken. Mannen houden ervan als er genoeg aan de verbeelding overgelaten wordt, vooral tijdens de eerste date. Draag te sexy kleding tijdens de eerste date en al snel krijgt je date een verkeerd beeld van je.

Betaal als je vraagt

man of vrouwVraag je je date om iets te gaan drinken? Wees dan bereid om de rekening te betalen. Jij bent degene die de ander vraagt, dan kun je niet verwachten dat de ander voor jou betaalt. In de praktijk wordt de rekening vaak gedeeld als de vrouw de man uitnodigt. Als de man de vrouw vraagt dan betaalt de man de rekening. Het is geen rocket science; wees in ieder geval bereid om een deel te betalen, wie het voorstel om af te spreken ook gedaan heeft.

Verstop je smartphone

De smartphone is handig om singles te ontmoeten, je weg te vinden naar de locatie van de date maar als je er eenmaal aangekomen bent dan is het tijd om de smartphone weg te stoppen. Stop je smartphone in je zak of tas en laat het daar tot de date afgelopen is. Maak niet de fout door tijdens de date appjes te beantwoorden of social media te checken. Het lijkt dan net alsof je op een beter aanbod wacht. De enige uitzondering die gemaakt kan worden is als je als vrouw een “ik ben veilig” bericht verstuurt naar een vriend of familielid.

Doe je huiswerk

Als je agenda van deze maand vol staat met dates dan is het eenvoudig om het overzicht te verliezen. Met wie ga je nu weer op date? Als je een date hebt dan moet je in ieder geval laten merken dat je dingen onthouden hebt. De leeftijd, opleiding, werk en noem het maar op. Het is ook erg handig dat je de naam nog weet. Bereid je voor zodat je tijdens de date geen opvallende fouten maakt. Een man vragen of hij ooit kinderen wil terwijl hij al eerder aangegeven heeft twee dochters te hebben is bijvoorbeeld een fout die je niet wilt maken.

Een eerste date is een eerste date; meer niet. Het kan het begin van een relatie zijn maar vaak is het dat niet. Er is meer voor nodig dan een eerste date om iemand te leren kennen. Zelfs als je meteen het gevoel hebt over alles hetzelfde te denken is het slim om niet te hard van stapel te lopen. De eerste date is niet het goede moment om het over de toekomst van de relatie te hebben. Je zult niet de eerste zijn die het totaal verkeerd inschat en een “geen interesse” bericht ontvangt na de date. Geniet van het moment en laat je niet teveel leiden door de verwachtingen. Het loopt zoals het loopt en de toekomst komt later pas aan de orde.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Reageer