E-matching

ematching
Op zoek naar hoogwaardige, goed opgeleide singles? Als dat je doel is, dan wil je meer weten over e-Matching waar ‘dating voor hoger opgeleiden’ de norm is. De datingsite beweert enkele van de slimste en best opgeleide mannen en vrouwen te hebben. En daar is geen woord aan gelogen, want e-Matching is een datingsite speciaal voor de hoger opgeleiden onder ons.

Ben je als academicus of HBO-er serieus op zoek naar een relatie? Dan ben je op deze datingsite op het juiste adres. Je vindt er een duidelijk omschreven doelgroep die aansluit op je wensen, zodat je gemakkelijk en gericht op zoek kan gaan naar je ideale match.

Bekijk de singles op e-Matching

De reviewscore van e-Matching

Pluspunten

 • Beschikbaar op smartphones
 • Handmatig gekeurde profielen
 • Kennismakingsactie

Minpunten

 • Wereldwijd matchen niet mogelijk
 • Premium-lidmaatschap is prijzig

Wij beoordelen e-Matching

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is e-Matching?

Dating e-Matching is de oudste datingsites van Nederland. Met de oprichting in 1998 is het een platform dat al 20+ jaren ervaring heeft in het matchen van hoger opgeleiden. E-Matching is ooit begonnen met een simpele datingsite, maar inmiddels heeft alles – van het ontwerp tot de features – een update gehad. De website is intuïtiever, de stappen zijn vereenvoudigd en de veiligheid is continu verbeterd. Maar ondanks dat alles zo’n beetje is veranderd, is één ding hetzelfde gebleven: de betrouwbaarheid van het platform.

“Vaste relaties voor hoger opgeleiden.” – e-Matching

Het Nederlandse e-Matching is een zogenoemde ‘niche datingsite’ omdat het zich volledig richt op een deel van de alleenstaanden. Alleen singles met een hoge opleiding worden toegelaten op de datingsite. Met behulp van deze simpele werkwijze heeft e-Matching al vele jaren succes. E-Matching is nu ook beschikbaar als iOS- en Android-app. De apps zijn te downloaden in de appstores van Apple en Google

Handige functies

Datingsite e-Matching heeft diverse leuke en handige extra functies, zoals interessante contacten in ‘lijsten’ zetten, om al jouw leuke matches goed te organiseren. Ook het swipen van profielfoto’s is mogelijk, zodat je snel leden kan doornemen. En een goede foto kan je al veel vertellen. Elke dag stelt e-Matching leden aan je voor, en de site geeft vele datingtips inclusief een digitaal magazine. Er is zelfs de mogelijkheid tot professionele coaching – een ‘DatingPro’ die je profiel onder de loep neemt en adviezen geeft.

Aanmelden

Als de naamgever van ‘hoger opgeleiding dating’ laat e-Matching laat echt enkel en alleen hoogopgeleiden toe. Dat wil zeggen: iedereen met een opleiding van HBO of hoger (of vergelijkbaar) wordt toegelaten tot deze datingsite. Met deze aanpak splitste e-Matching zich jaren geleden af van de algemene datingsites die iedereen toelieten. Bij de aanmelding wordt er gevraagd om je opleidingsniveau – dat kan ofwel ingevuld worden als Hbo-niveau of als academisch niveau. Opties voor lagere opleidingsniveaus zijn er niet.

Het inschrijven zelf is gemakkelijk, maar kost wel wat tijd. Hoewel vragen overslaan mag, wordt er wel het nodige gevraagd om je profiel in te vullen. Vooraf vraagt men eerst naar je voorkeuren, altijd handig als je een uitgesproken eisen hebt. met behulp van deze voorkeuren kun je gericht zoeken naar de single van je dromen. Uiteraard is het niet verstandig om je voorkeuren te scherp af te stellen zodat vrijwel geen enkele single in de resultaten verschijnt.

Na je voorkeuren vraagt de site naar je eigen profiel: wat je achtergrond is, je basisgegevens en je uiterlijk. Of je kinderen hebt en wilt, je burgerlijke staat, bezigheid en sterrenbeeld: in je eigen profiel kun je dit alles tonen. Tot slot kan jij je interesses invullen zoals je lievelingsboeken en meer. Vervolgens heb je nog de mogelijkheid om een zoektekst of oproep en foto’s toe te voegen. Dan kan het ‘daten’ beginnen.

Bekijk hoe de aanmelding verloopt

Kennismakingsactie

Voor alle nieuwe aanmeldingen heeft e-Matching een promotie beschikbaar in de vorm van een kennismakingsactie. Om het platform te testen – zonder kosten te maken – mag je 3 gratis contacten leggen. Wil je gebruik maken van de actie? Dat kan, maar alleen als je aan de voorwaarden voldoet. Dat zijn deze voorwaarden:

 • Goedgekeurd profiel
 • Eerste inschrijving bij e-Matching (of afgelopen 3 jaar niet ingeschreven geweest)
 • Gratis contacten moeten binnen 3 dagen na goedkeuring gelegd worden.

profiel e-matching

Profielen

Omdat je bij de inschrijving al behoorlijk veel hebt gedeeld met e-Matching, weten ze al genoeg om een profiel voor je aan te maken. Met de inschrijving vul je dus meteen je profiel in die je later – na het inloggen – nog kunt wijzigen. Je profiel wordt zichtbaar op het datingplatform nadat het is gecontroleerd en goedgekeurd door de medewerkers. Daarna wordt je profiel naar de leden gestuurd met wie je mogelijk matcht.

Is je profiel niet goedgekeurd? Maak je geen zorgen – het gebeurt vaker. Meestal worden profielen niet goedgekeurd omdat de ‘toelichting op mijzelf’ of de ‘wat voor iemand zoek ik’ delen nauwelijks inhoud bevatten. Redenen om een profiel af te keuren zijn:

 • Geen informatie of een te korte tekst
 • Storende spel- en stijlfouten
 • Slecht Nederlands

Zodra je je profiel hebt aangepast, controleren ze het opnieuw. Tot die tijd is het niet zichtbaar voor andere leden. Zorg dat je genoeg vertelt over jezelf en je zoekwens en controleer het geheel nog even op spel- en stijlfouten.

“Enerzijds ben ik een bezig bijtje; anderzijds geniet ik enorm van rust (en heb ik dat ook nodig). Af en toe even niets doen, vind ik heerlijk. Ik heb een serieuze kant, en een heel blije en enthousiaste kant. Ik vind het leuk om de deur uit te gaan, maar kan ook erg genieten van een avondje thuis.” Profieltekst anonieme e-Matching gebruiker.

Second Opinion

Heb je hulp nodig bij het invullen van je profiel? De DatingPro van e-Matching kan tegen betaling hulp bieden. De DatingPro kijkt naar je foto’s, eigen profiel en tekst, zoekprofiel en tekst, je laatste zoekopdrachten en jouw berichten. Op basis van alles wat de DatingPro ziet zal deze een gericht advies geven om je kans op succes te vergroten. Dit zijn de kosten van de Second Opinion:

 • € 24,95 voor persoonlijk advies
 • € 39,90 voor persoonlijk advies en 1 maand lidmaatschap
 • € 64,90 voor persoonlijk advies en 3 maanden lidmaatschap

Foto

Geen enkele datingapp kan zonder beelden, dus e-Matching ook niet. Van alle onderdelen van een datingprofiel is de hoofdfoto het belangrijkst. Hoewel je niet verplicht bent om foto’s te publiceren op je profiel, krijgen profielen die wel een foto hebben veel meer reacties. Want eigenlijk zou er geen excuus moeten zijn om géén foto te plaatsen, tenzij je iets te verbergen hebt.

Natuurlijk mag je zelf weten welke foto’s er geplaatst worden op je profiel. Maar e-Matching stelt wel een aantal voorwaarden aan de foto’s die je uploadt. Dat zijn:

 • Jij bent het hoofdonderwerp op de foto.
 • Je gezicht is herkenbaar.
 • Geen andere mensen herkenbaar in beeld.
 • Geen erotische uitstraling.
 • Geen collage of sterk bewerkte foto.

Bekijken op e-Matching

Termen om te weten

 • Chat: het versturen van berichten naar andere gebruikers.
 • Profiel: de persoonlijke pagina van een gebruiker met informatie en foto’s.
 • Filter: het selecteren van bepaalde criteria om te zoeken naar geschikte profielen.
 • Voorstellen: profielen die passen bij de zoekcriteria van een gebruiker.
 • Favoriet: een profiel dat is opgeslagen als favoriet.
 • Blokkeren: het blokkeren van een gebruiker om geen berichten meer van hen te ontvangen.

Partnervoorstellen en chat

Wie niet van swipen houdt maar wel van zoeken tussen lijsten met profielen, zit goed bij e-Matching. Hoewel je in de app van e-Matching wel kunt swipen, is de werkwijze van het platform wat meer volgens de tradities die de klassieke datingsites typeren. Niet zo gek ook, want e-Matching komt natuurlijk uit een tijd waarin smartphones nog niet bestonden.

Om je match te vinden kun je op e-Matching zoeken naar singles die aan je voorkeuren voldoen. De gegevens die je hebt ingevuld tijdens de inschrijving zijn leidend. Als je deze zoekvoorkeuren wilt wijzigen, dan kan dat natuurlijk. Via de zoekfunctie kun je filteren op de gebruikers die getoond worden. Zo kun je een leeftijdsbereik opgeven, regio, opleidingsniveau, kinderen en andere informatie. Zodra je dit hebt gedaan toont e-Matching je alle profielen die aan deze criteria voldoen. Zit er iemand tussen die je beter wilt leren kennen? Neem dan direct contact op.

Magic match

Ben je van mening dat een algoritme betere matches voor je kan vinden dan jijzelf? Met de ‘Magic Match’ van e-Matching kun je je laten leiden door zo’n algoritme dat voorstellen doet. Met de Magic Match doet het systeem snelle voorstellen van singles die bij je zouden kunnen passen. Je krijgt geen volledige profielen te zien, maar een preview met alleen een beknopte versie van het profiel. Een hoofdfoto, naam, leeftijd, beroep, locatie en korte intro: dat is het enige wat je te zien krijgt. Het is ook het enige waarop je je keuze mag baseren. Neem je contact op of ga je door naar het volgende profiel?

e-matching app

e-Matching prijzen

Wie zich inschrijft bij e-Matching begint standaard als ‘passief lid’. Het is de naam voor het lid dat nog geen betaling heeft gedaan. Als je een gratis lidmaatschap hebt, dan kun je altijd reageren op berichten die je van anderen ontvangt. Zelf kun je gratis contact leggen met drie leden tijdens de kennismakingsperiode. Als gratis lid bij E-matching ben je dus niet verplicht om een betaling te doen.

Als je bijvoorbeeld zelf nooit het eerste contact legt, zoals veel vrouwen, dan is het niet eens nodig om een betaald lidmaatschap af te sluiten. Er is een goede zoekfunctie, zodat je gemakkelijk geschikte profielen vindt. Op basis van jouw zoekprofiel ontvang je altijd nieuwe matches via e-mail. En het mogelijk om jouw eigen inschrijving en instellingen op ieder moment te wijzigen. Maar als je door de drie gratis contacten heen bent en nog meer contacten wilt leggen, dan is een betaald lidmaatschap nodig, ‘actief lid’ genaamd.

e-Matching abonnement

E-Matching is niet gratis. Althans, niet als je gebruikt wilt blijven maken van alle features na de kennismakingsactie. Als deze periode afgelopen is kun je namelijk geen contact meer leggen, alleen maar berichten ontvangen. Het abonnement van e-Matching is verkrijgbaar met een looptijd van 1, 3 en 6 maanden. Hoe langer de looptijd van het abonnement, hoe minder je maandelijks betaalt voor het actieve lidmaatschap. Het 6-maanden abonnement is per maand bijvoorbeeld meer dan de helft goedkoper dan het 1-maanden abonnement. Daar staat wel tegenover dat je een hoger bedrag ineens en vooraf betaalt. Dit zijn de e-Matching-tarieven:

 • € 21,95 per maand doorlopend
 • € 27,95 voor 1 maand
 • € 55,95 voor 3 maanden (€ 18,65 p/m)
 • € 89,95 euro voor 6 maanden (€ 14,99 p/m)

Bekijken op e-Matching

e-Matching app en website

Terwijl alle bekende en grote datingapps van deze wereld zijn begonnen met een datingapp, begon het voor e-Matching allemaal met een datingsite. Het enige wat je ervoor nodig had was een werkende internetverbinding en een computer of laptop. Inmiddels heeft iedereen echter een smartphone en die gebruiken we veel vaker dan de computer.

Toen de smartphone-apps werden ontwikkeld voor de eerste smartphones kon e-Matching niet achterblijven. Dat heeft ervoor gezorgd dat e-Matching tegenwoordig niet alleen als datingapp beschikbaar is, maar ook als datingapp. Zowel de datingsite als de app beschikken over alle benodige features om contact te kunnen leggen op het datingplatform.

google playapp store

Onze ervaring met e-Matching

Wij hebben de datingapp e-Matching de afgelopen dagen uitgebreid getest en we kunnen je vertellen: dit is een app die zich duidelijk op één doelgroep richt. De eerste indruk is meteen goed. De app ziet er strak en modern uit, met heldere graphics en een gebruiksvriendelijk interface. Het is alsof je een restaurant binnenstapt waar je meteen weet dat je goed zit.

Wat ook meteen opvalt, zijn de gebruikers van deze app. Het zijn allemaal hoogopgeleide mensen die serieus op zoek zijn naar een partner. Geen tijdverspilling met oppervlakkige praatjes of ongemakkelijke ontmoetingen. Nee, hier kom je mensen tegen die weten wat ze willen en waar ze voor gaan. Het voelt als een community van gelijkgestemden, waar iedereen elkaar begrijpt.

Binnen de app zijn er tal van handige functies die het daten gemakkelijk maken. Zo kun je eenvoudig zoeken naar profielen die aan jouw criteria voldoen. En als je iemand interessant vindt, kun je direct een bericht sturen. Geen gedoe met onduidelijke symbolen of ingewikkelde navigatie. Alles is intuïtief en vanzelfsprekend.

Kortom, e-Matching is een datingapp die zichzelf serieus neemt en dat ook uitstraalt. Als je op zoek bent naar een serieuze, hoogopgeleide partner en geen tijd wilt verspillen aan oppervlakkige ontmoetingen, dan is dit de app waar je moet zijn. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface, een ledenbestand van hoog niveau en een persoonlijkheidstest die je helpt om de juiste matches te vinden. Probeer het zelf en ontdek waarom e-Matching een van de oudste datingapps van Nederland is.

Veiligheid en privacy

Als je op zoek bent naar een datingapp waar privacy hoog in het vaandel staat, dan is e-Matching jouw match made in heaven. De website hecht veel waarde aan de veiligheid van de leden. Aangezien iedereen allerlei persoonlijke gegevens met het platform deelt is dat ook wel nodig. Tot op heden – en dus al vele jaren – is e-Matching nog nooit in opspraak geraakt betreffende een datalek of privacyprobleem. Hoewel dat een toekomstige breuk in het vertrouwen van de leden niet uitsluit, zegt het toch wel wat over de veiligheid van het platform. Uiteindelijk gaat het erom dat er vertrouwd met je gegevens wordt omgegaan. En dat lijkt wel het geval te zijn bij deze datingsite.

Het verwijderen of inactief maken van je profiel kan op elk gewenst moment. Dat is vooral handig als je na een paar dates besluit om je profiel niet live wilt hebben op de datingsite. Je voorkomt er scheve gezichten mee als je date erachter komt dat je nog actief bent op de datingsite. Ook zorgt de datingsite er zelf voor dat inactieve accounts niet meer worden weergegeven in de zoekresultaten.

Aan de foto’s die je wil uploaden stelt e-Matching hoge eisen. Alle foto’s moeten daarom door het team van de datingpagina goedgekeurd worden. De profielen op de website worden handmatig gecontroleerd. Dit voorkomt dat nepprofielen voet aan de grond kunnen krijgen op de datingsite. Bovendien worden alleen leden van 18 jaar en ouder toegelaten op de datingsite.

Speeddaten

Speeddaten via e-Matching is een uitdagende en interessante manier om je match te vinden. Het vormt een mooie aanvulling op het online daten, waarmee je je kansen op het vinden van een match aanzienlijk kunt vergroten. In samenwerking met een speeddatingbureau organiseert e-Matching veel van deze speeddates die verdeeld door Nederland plaatsvinden.

Hoe dat speeddaten in z’n werk gaat? Bij aankomst word je met een drankje ontvangen. Je krijg een matchkaart met je voornaam en tafelnummer erop vermeld. Na een korte uitleg over hoe het werkt, kan het speeddaten beginnen. Iedereen begint aan een tafel met één gesprekspartner en kan gedurende drie minuten een conversatie hebben. Daarna schuiven de mannen op naar een andere tafel, de vrouwen kunnen blijven zitten. Na 7 à 8 rondes is er een pauze van 15 minuten. Normaal gesproken kun je meedoen voor een bedrag van 29,99 euro (inclusief welkomstdrankje). Heb je niemand gevonden die je opnieuw zou willen zien, dan mag je de keer erop gratis meedoen.

Wat je moet weten over e-Matching

Deze app heeft al een indrukwekkende geschiedenis achter de rug, want het bestaat al sinds het jaar 1998. Ja, je leest het goed, deze site heeft al meer dan twee decennia ervaring in het matchmakingspelletje. En dat is niet zonder succes geweest, want e-Matching heeft in al die jaren een trouwe groep gebruikers weten op te bouwen. Ze hebben zelfs een stel succesverhalen onder hun riem, dus je weet maar nooit wat voor spannende ontmoetingen er op jou liggen te wachten.

Door de bekendheid van het platform blijft het aantal actieve leden altijd op een stabiel niveau, terwijl de datingsite ook nog geregeld adverteert op televisie en radio. Elke dag melden zich ruim honderd leden zich aan. Wat deze app zo bijzonder maakt, is het aanbod gebruikers. Bij e-Matching vind je namelijk voornamelijk hoogopgeleide singles die serieus op zoek zijn naar een relatie. Dus als je op zoek bent naar iemand die naast een knap koppie ook nog wat hersenen heeft, dan is e-Matching jouw place to be.

ematching