De eerste indruk telt tijdens een date: de beste versie van jezelf

De eerste indruk telt tijdens een date: de beste versie van jezelf

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

man in pak

De eerste paar minuten van de eerste date zijn het belangrijkst. Dit zijn de minuten waarin de eerste indruk gemaakt wordt. De eerste indruk is een combinatie van je uiterlijk en hoe je overkomt op de ander. Bij een sollicitatie is de eerste indruk meestal doorslaggevend. Hetzelfde geldt bij een date. Je hebt elkaar bekeken via foto’s maar je hebt elkaar nog niet gezien. Je hebt lange gesprekken gevoerd via de datingsite maar je hebt elkaar nog niet gesproken. Hoe klinkt je date in het echt zul je je afvragen. Als je eindelijk de single ontmoet dan zoek je naar overeenkomsten met wat je in gedachten had van hoe de ander zou zijn. De ander doet dit ook. Dit is het moment om er op je best uit te zien en je te gedragen zoals het hoort. De beste versie van jezelf; het klinkt mooi maar hoe doe je dat? De volgende tips kunnen je helpen om de eerste indruk van jezelf te verbeteren.

Zie er op je best uit

Een goede eerste indruk laat je achter door er op je allerbest uit te zien. Zelfs als je snel een kopje koffie gaat drinken is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan je uiterlijk. Neem van tevoren een lange douche zodat alle denkbare geuren volledig verdwenen zijn. Trek schone kleding aan die passen bij de locatie waar je de date hebt en zorg voor een frisse adem. Poets je tanden vlak voor je vertrekt, doe je nagels en controleer je haren nog een laatste keer voor je de deur achter je dicht trekt.

Jezelf presenteren

Veel mensen geven het advies om gewoon jezelf te zijn tijdens een date. Het is echter beter om de beste versie van jezelf te zijn. Lach iets vaker en wees nog een tikkeltje positiever. Houdt de negativiteit buiten het gesprek met je date. Heb je geldproblemen? Zeg het nooit op de eerste date. Is er weer een aanslag gepleegd? Dit is niet het moment om het erover te hebben. Het is wel belangrijk om niet te veel af te wijken van je eigen persoonlijkheid. Als je doet alsof je iemand anders bent dan jezelf dan duurt het maar kort voordat de ander erachter komt.

Positieve lichaamstaal

Het grootste deel van hoe mensen met elkaar communiceren is non-verbaal. De lichaamstaal speelt een grote rol bij de communicatie tussen mensen. De houding en de stand van je lichaam geven veel signalen af. Let jij op je lichaamstaal tijdens een date? Waarschijnlijk niet. Er gebeurt al zoveel om over na te denken dat het moeilijk is om je ook nog eens op je eigen lichaamstaal te letten. Wat je dan wel kunt doen is tijdens de date de lichaamstaal van de ander proberen te lezen om erachter te komen hoe de ander over je denkt. Oogcontact met de ander met een lach laat zien dat je open staat voor contact met de ander en interesse hebt. Als iemand afstand neemt en bij je uit de buurt probeert te blijven dan heeft de persoon waarschijnlijk geen interesse. Hoe staan de voeten? Richting jou of naar de zijkant? Voeten in de richting van jou geven aan dat je toegankelijk bent. Als deze kleine signalen kunnen je helpen om je presentatie aan te passen zodat je meer succes hebt tijdens de eerste date.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven