Datingsites zonder inschrijven: waarom dit niet zo slim is

Datingsites zonder inschrijven: waarom dit niet zo slim is

  • 10 aug 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

inschrijven

Daten via het internet wordt steeds populairder. Steeds meer mensen zetten zich er overheen dat ze het misschien niet zo’n sympathieke manier is om iemand te leren kennen. Maar veel mensen hebben het tegenwoordig erg druk met werk en hun sociale leven. Dan komt het er soms niet van om serieus naar een partner te zoeken.

Steeds meer relaties lopen stuk, het aantal scheidingen neemt toe en komen er dus steeds meer mensen opnieuw “op de markt” voor een relatie. Er zijn op het internet honderden datingsites te vinden. Bij de meeste moet je je inschrijven, maar er zijn ook websites waar dit niet verplicht is.

Waarom zonder inschrijving?

Een datingsite zonder inschrijving: het klinkt mooier dan het in werkelijkheid is. Wanneer je je niet inschrijft en een profiel aanmaakt dan kan niemand je sporen op het internet herleiden naar je echte identiteit maar er zijn nog meer pluspunten:

  • Je hebt geen openbaar profiel
  • Je bespaart tijd
  • Je bent anoniem

Je hebt geen openbaar profiel

De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor een datingsite waar registratie niet nodig is, is hun privacy. Dat anderen je profiel kunnen bekijken en alles over je kunnen lezen maakt veel mensen wat onrustig en het geeft misschien zelfs een onveilig gevoel.

Je bespaart tijd

Het gebrek aan een registratieproces bespaart uiteraard ook tijd, omdat je geen tijd kwijt bent voor het creëren van een profiel en andere zaken die tijd kosten. Wanneer je gewoon snel even wilt chatten dan is dit allemaal verloren tijd.

Je bent anoniem

Waarom velen een datingsite zonder inschrijven kiezen is de anonimiteit. Iemand die al een relatie heeft en op zoek is naar een affaire wil bijvoorbeeld niet aan de grote boom hangen dat hij of zij met anderen chat. Een openbaar profiel is geen optie voor deze groep gebruikers.

De nadelen: waarom niet doen?

Dat je relatief anoniem kunt daten op een datingsite heeft voordelen maar nog meer nadelen. Alle voordelen hebben een nadeel en dat geldt ook voor dating zonder registratie.

  • Anderen zijn ook anoniem
  • Geen controle van profielen
  • Moeilijker contact houden

denken vrouw

Anderen zijn ook anoniem

De anonimiteit van jezelf is bijvoorbeeld gewaarborgd als je je niet registreert maar dat geldt ook voor de ander. Dit kan een groot probleem worden als iemand je lastigvalt op dit soort sites en hij of zij dus niet te traceren is. Het is dan niet makkelijk om de persoon te rapporteren omdat deze de volgende keer eenvoudig weer van de datingsite gebruik kan maken.

Geen controle van profielen

Het grootste nadeel van de datingsites zonder registreren is dat iedereen er lid van kan worden. Er is geen handmatige controle van de profielen waardoor je nooit zeker weet of iemand echt is. Wie bang is om een catfish te ontmoeten blijft het beste zo ver mogelijk uit de buurt van datingsites zonder registreren. Het gebrek aan een handmatige en geautomatiseerde controle van profielen zorgt vaker voor ongewenst gedrag en illegale activiteiten die er plaatsvinden.

Moeilijker contact houden

Het belangrijkste nadeel van een datingsite waar je je niet hoeft in te schrijven is dat je wat moeilijker in contact blijft met andere members. Als je met iemand een leuk gesprek hebt in een chatroom en diegene gebruikt iedere dag een andere nickname om zich aan te melden dan zal je die persoon dus niet of nauwelijks terug kunnen vinden. Sommige chatwebsites hebben de mogelijkheid om zowel zonder als met registratie gebruik te maken van de faciliteiten.

Datingsites met registratie?

Zoals je leest wordt het aangeraden om je aan te melden bij een datingsite met registratie. Door de pluspunten doet bijna iedereen het. Dit zijn op dit moment de populairste datingsites met registratie:

Zijn er datingsites waar je terecht kunt zonder registratie?

Er zijn verschillende datingsites op internet te vinden waar je kunt chatten of een date afspreken zonder dat je je hoeft in te schrijven. Dit zijn dan echter wel zogenaamde chatsites en geen echte datingsites. Op sommige datingsites kun je wel door de profielen zoeken zonder dat je je hoeft te registreren. Dit worden er echter wel steeds minder.

Steeds meer datingsites beschermen de privacy van hun leden en zorgen er dus voor dat alleen mensen met een account bij de profielen kunnen.

Er zijn ook websites waar mensen een advertentie kunnen plaatsen. Deze zogenaamde prikborden zijn wel wat achterhaald en komen vooral voor bij seksdating websites. Het zijn vaak verouderde websites waar veel oproepen op staan die allang niet meer actueel zijn. Je schiet er dus meestal niet zo veel mee op. Als je op zo’n oproep reageert is de kans groot dat je nooit een reactie krijgt. Het kan goed zijn dat de plaatser het opgegeven mailadres allang niet meer gebruikt. Of dat hij of zij allang niet meer op zoek is naar een date, relatie of vriendschap en daarom dus niet reageert.

Chatsites voor dating

Wil je toch daten zonder dat je je ergens registreert dan zijn er de chatsites waar je terecht kunt. Hier kun je in een chatroom maar ook 1 op 1 met andere bezoekers chatten. Je kunt een account aanmaken zodat mensen je gemakkelijk kunnen terugvinden, maar dit is niet verplicht. Je kunt hier dus zonder problemen ongeregistreerd  chatten met vreemden. Dit kan heel spannend zijn, maar er kleven zeker gevaren aan het gebruik van een chat- of datingsite zonder registratie.

Volledig anoniem?

Ook al gebruik je een schuilnaam en kies je een profielfoto waar je niet direct mee te traceren bent, dan nog bestaat de kans dat iemand je identiteit achterhaalt. Dat kan vervelende gevolgen hebben. Je kunt te maken krijgen met identiteitsdiefstal, maar ook maakt het je vatbaar voor chantage als je bijvoorbeeld op een datingsite zit terwijl je (nog) een relatie hebt. Als je iemand leert kennen die vervolgens dreigt je partner in te lichten dan kun je daardoor flink in de problemen komen.

catfish

Niet iedereen is wie hij zegt te zijn

Een chatsite waar je je niet hoeft te registreren heeft als grootste nadeel dat je je daar gemakkelijk voor iemand anders kunt uitgeven. Een man van 50 kan zich voordoen als een jongen van 18 en zo een 15-jarig meisje proberen te versieren. Andersom kan natuurlijk ook, oudere dames die een toyboy zoeken en dus op een chatsite zo’n 20 jaar van hun leeftijd af liegen. Op zich niet zo erg maar als je een afspraak met zo iemand maakt kom je dus wel ernstig bedrogen uit.

Maar het kan natuurlijk ook nog erger, mensen kunnen behalve over hun leeftijd over nog veel meer dingen liegen. En ja, dat komt ongetwijfeld ook op “gewone” datingsites voor. Maar als je je moet registreren is de kans toch een stuk kleiner dat iemand over zo ongeveer alles liegt wat hij of zij in het profiel zet.

Is zonder registratie aan te raden?

Daten of chatten zonder registratie kan wel. Maar handig is het vaak niet. De mogelijkheden zijn beperkt als het gaat om het aantal beschikbare websites. Contact leggen is een stuk lastiger. Registreren is op zich niet zo’n bezwaar; als je je registreert op een dating- of chatsite kun je je privacy beschermen. Dit doe je door een gebruikersnaam te kiezen die totaal niet lijkt op je echte naam. Gebruik een profielfoto die je speciaal voor de datingsite maakt zodat die niet hetzelfde is als op bijvoorbeeld je Facebook pagina.

Met deze simpele maatregelen kun je redelijk veilig en anoniem chatten en daten zonder dat je ware identiteit ontdekt wordt. Zolang je niet teveel persoonlijke gegevens deelt met de personen die je spreekt zal er niet veel gebeuren. Dit geldt voor datingsites met en zonder registratie. Als je voor de optie kiest om je wel te registreren dan kun je wel altijd makkelijk in contact komen met die leuke man of vrouw die je op een datingsite hebt ontmoet.

Blijf veilig daten

Als je online gaat daten, ongeacht of je dat nu via een website doet waar je geregistreerd moet zijn of niet, is het altijd belangrijk om te proberen het nodige over iemand te weten te komen. Zeker als je op zoek bent naar een serieuze relatie.

Als iemand zichzelf tegenspreekt of bepaalde vragen ontwijkt is de kans aanwezig dat hij of zij niet eerlijk is over zijn of haar identiteit. Dan nog kun je wel met iemand afspreken. Misschien heeft diegene een goede reden om bepaalde dingen niet te vertellen. Maar wees wel altijd op je hoede.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Reageer