Datingsites met Keurmerk Veilig Daten

Datingsites met Keurmerk Veilig Daten

  • 17 mei 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Het Keurmerk Veilig Daten is een speciaal keurmerk dat in 2013 voor datingsites is opgericht. Dit is ervoor bedoeld om de keuze makkelijker te maken als je op zoek bent naar een betrouwbare datingsite. Door de wildgroei aan datingsites is het overzicht immers al vele jaren geleden volledig verdwenen. De Consumentenbond heeft samen met de Thuiswinkel organisatie en negen grote datingsites de voorwaarden opgesteld waar datingsites aan moeten voldoen om het keurmerk te mogen dragen. Als onderdeel van het keurmerk is er een stichting dat controleert of de datingsites zich aan alle regels houden.

Waarom het keurmerk?

Het keurmerk is in het leven geroepen om onderscheid te maken in het grote aanbod datingsites. Er zijn maar een beperkt aantal datingsites die op dit moment het keurmerk mogen dragen. Van deze datingsites weet je dat ze er alles aan doen om online daten op de websites zo veilig mogelijk te maken. Ook weet je dat het goed zit met de transparantie en de bereikbaarheid van de klantenservice. Met de weetjes op zak kun je snel en eenvoudig een keuze maken.

Waar kijkt het keurmerk naar?

Alle datingsites die het keurmerk mogen dragen moeten zich aan bepaalde regels houden. Deze regels wordt vermeld in de voorwaarden van het keurmerk. Een belangrijk onderdeel van de voorwaarden is het certificaat van Thuiswinkel.org voor het Thuiswinkel Waarborg. Hiernaast moet de datingsite eerlijk en transparant zijn over de kosten van het betaalde lidmaatschap. Dit is een probleem dat veel voorkomt bij datingsites; de kosten zijn heel moeilijk op de website te vinden. Het keurmerk wil dit voorkomen. Om aan de voorwaarden te voldoen moet de datingsite ook klantvriendelijk zijn met een goede bereikbaarheid van de klantenservice. Hiernaast moet er een beleid gevoerd worden om oplichting te voorkomen. De handmatige controle van profielen is hier een voorbeeld van. Deze datingsites mogen op dit moment het Keurmerk Veilig Daten dragen:

Keurmerk Veilig Daten

Gratis?

De kosten die gemaakt worden om aan de voorwaarden van het keurmerk te voldoen moeten op de één of andere manier terugverdiend worden. Dit zie je terug in de mogelijkheden die je hebt als gratis lid op veel van deze datingsites. Van de datingsites met het keurmerk zijn er maar weinig die berichten versturen mogelijk maken voor gratis leden. De enige uitzondering op de regel is e-Matching. Bij deze website is het mogelijk om berichten van betalende leden te beantwoorden. Als je normaal gesproken nooit het eerste bericht verstuurd, en dat ook niet van plan bent, dan kun je e-Matching zien als een échte gratis dating website.

Veiligheid

Welke datingsite je ook kiest, het is belangrijk om op bepaalde kenmerken van de datingsite te letten. Aan de hand van deze punten kun je erachter komen hoe het met de veiligheid op de website gesteld is. Eén van de simpele dingen waar je op moet letten is of de profielen handmatig gecontroleerd worden. Dit wordt meestal duidelijk op de homepage van de datingsite vermeld en anders in het Over ons gedeelte. Als je een veilige datingsite wilt vinden dan kijk je ook naar andere eigenschappen zoals het Thuiswinkel.org certificaat, het Keurmerk Veilig Daten en of het aangemeld is bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Datingsites met Keurmerk Veilig Daten
5 (100%) 1 stemmen

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven