Datingsites voor mensen met een beperking

Datingsites voor mensen met een beperking

  • 25 aug 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

dating beperking

De meeste mensen willen hun leven graag delen met een partner. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen met een beperking. Maar als je een handicap hebt is het vaak een stuk lastiger om een leuke partner te vinden. Uitgaan kan lastig zijn en dan is de kans dat je iemand ontmoet natuurlijk gelijk een stuk kleiner.

Als je vanwege je handicap niet kunt werken is de kans dus ook verkeken dat je een leuke collega ontmoet met wie het klikt. Als je beperking invloed heeft op je sociale leven dan ontmoet je nu eenmaal minder mensen dan iemand die geen beperking heeft. Het heet immers niet voor niets een beperking.

Het is echter nog altijd mogelijk om iemand te ontmoeten zoals anderen dat doen. Zoals mensen zonder handicap of een beperking dat doen kun jij je ook inschrijven op een datingsite om een leuke partner te vinden. Dat kan een “gewone” datingsite zijn, maar er zijn ook speciale datingsites voor mensen met een beperking.

Inschrijven op “gewone” datingsites

Je kunt je als gehandicapte natuurlijk ook op een gewone datingsite inschrijven. Sites als Relatieplanet en Lexa staan nadrukkelijk open voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Relatieplanet gebruikt bepaalde wetenschappelijke instrumenten om mensen goede matches voor te stellen. Lexa organiseert regelmatig activiteiten en feesten voor singles waar je ook als je een handicap hebt aan deel kunt nemen. Als je als gehandicapte een partner zoekt die zelf geen beperking heeft dan is de kans dat je die op één van deze websites vindt zeker aanwezig. Dit zijn de populaire datingsites:

Dating met een verstandelijke beperking

Wanneer je een verstandelijke beperking hebt wil dat niet zeggen dat je geen relatie wilt. Juist deze mensen hebben vaak grote behoefte aan genegenheid en zijn ook maar al te graag bereid deze te geven. Het risico bestaat dan wel dat hier misbruik van wordt gemaakt. Wanneer iemand met een verstandelijke beperking online gaat daten is het dan ook vaak verstandig dat een begeleider met hem of haar mee kijkt bij het zoeken van een leuke partner om grote teleurstelling te voorkomen.

Er zijn speciale websites voor dating met mensen met een verstandelijke beperking zoals bijvoorbeeld ABC Date. En dan is er nog de website Zonder Stempel COC, deze is bedoeld voor LHBT’ers met een verstandelijke beperking.

liefde

Daten met een lichamelijke handicap

Ook mensen met een lichamelijke handicap zoals slechthorendheid, slechtziendheid of een motorische beperking zijn op zoek naar liefde in hun leven. Ook voor deze doelgroepen zijn er websites waar zij in contact kunnen komen met mensen die ook een beperking hebben, of mensen die dit niet hebben maar die het totaal geen probleem vinden om een partner met een beperking te hebben.

De bekendste datingsite voor gehandicapten

G-Date is misschien wel de bekendste datingsite voor gehandicapten. Deze website kwam voorbij in het BNN programma “The Undateables”. In dit programma werden jongeren met een beperking geholpen om een leuke partner te vinden of in ieder geval een date. Op G-Date kun je je inschrijven om in contact te komen met mensen die ook een beperking hebben, maar ook als je zelf geen handicap hebt kun je je hier aanmelden, als je het geen probleem vindt als je partner een beperking heeft.

Dating met een autistische beperking

Mensen met een autistische beperking zijn vaak heel goed in staat om een relatie te hebben. Zij hebben natuurlijk hun beperkingen, maar een partner die hier op de juiste manier mee omgaat kan aan iemand met een aandoening in het autistisch spectrum een heel lieve en betrouwbare partner hebben. Vaak zijn deze mensen heel intelligent en hebben ze veel sneller door dat er iets aan de hand is of dat ze ergens op een bepaalde manier op moeten reageren.

Dating voor slechthorenden en slechtzienden

Voor slechthorenden en slechtzienden zijn er ook speciale datingsites. De bekendste datingsite voor mensen met een lichamelijke beperking is Datetoo.nl. Hier kun je je inschrijven als je slechthorend of slechtziend bent of van een rolstoel gebruik maakt. Blinden en slechtzienden kunnen uiteraard gebruik maken van spraaknavigatie om de website te gebruiken. De website heeft vanzelfsprekend extra functies om het gebruik door mensen met een beperking te vergemakkelijken. Ook voor deze website geldt dat je je er ook kunt inschrijven als je zelf niet gehandicapt bent maar een relatie met iemand meteen beperking geen probleem vindt.

Wanneer vertel je over je handicap?

kussen rolstoelAls je je inschrijft op een datingsite die niet specifiek voor gehandicapten is, dan is het wel verstandig om vóór de eventuele eerste date te vertellen dat je een handicap hebt. Wanneer iemand denkt een date te hebben met een man of vrouw die “niets” mankeert dan is het toch even slikken als er iemand in een rolstoel tegenover hem plaatsneemt aan het tafeltje in het restaurant.

Als je een lichte beperking hebt zoals een visuele of audiovisuele beperking waar je wel vrijwel normaal mee kunt functioneren, dan kun je deze eventueel verzwijgen tot aan een eerste date. Er zijn immers veel mensen die een bril of lenzen dragen of een hoortoestel maar die met deze hulpmiddelen wel gewoon in de maatschappij kunnen functioneren zonder al te veel beperkingen.

Een beperking verzwijgen tot laat in de relatie is geen goed idee. Stel dat je een psychische aandoening hebt waarvoor je medicijnen slikt, dan is het niet handig dat je partner daar pas achter komt als jullie gaan samenwonen en je ineens een potje tabletten tevoorschijn haalt met de mededeling “Ja die slik ik iedere avond want anders ga ik raar doen”.

Wees altijd eerlijk als er vragen worden gesteld over je handicap of beperking. Liegen of dingen verzwijgen zal uiteindelijk altijd averechts werken.

Tips voor dating met gehandicapten

Als je zelf geen beperking hebt is het wel belangrijk dat je je goed de consequenties realiseert als je gaat daten met iemand met een beperking. Als je jong bent zal het je beperken in je bewegingsvrijheid zoals bij het uitgaan of reizen die je wilt maken. Als je een kinderwens hebt kan dit een probleem zijn als je partner gehandicapt is. De aandoening kan erfelijk zijn. Op latere leeftijd kan een beperking een grotere belasting worden. Als je partner rolstoelafhankelijk is kan het uiteindelijk te zwaar worden om hem of haar de juiste zorg te bieden.

Maar natuurlijk hoeven deze bezwaren je er niet van te weerhouden om een relatie aan te gaan met iemand met een beperking. Een relatie tussen iemand met en iemand zonder een beperking kan even stabiel zijn als tussen twee gezonde mensen. Als jullie beiden een beperking hebben kan dat bovendien een band scheppen. Zorg dan wel voor extra ondersteuning of begeleiding als dit nodig blijkt te zijn.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Reageer