Dating chat: waar kun je met singles chatten?

Dating chat: waar kun je met singles chatten?

  • 20 jul 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Dating chatten; het is net als normaal chatten maar dan alleen met singles. Het doel? Een enerverend gesprek met iemand dat uitloopt op een date en mogelijk zelfs een relatie.Waar kun je dit nu doen? Natuurlijk kun je chatten bij de meeste échte datingsites maar als je jezelf niet open en bloot op een presenteerblaadje wilt overleveren aan het oordeel van vele anderen waar kun je dan terecht? Wij helpen je om de beste keuze te maken zodat je snel kunt chatten om te daten.

Datingsites

Zoals gezegd, een groot percentage van de gerenommeerde datingsites biedt de mogelijkheid om te chatten. Lexa, Elitedating en Badoo; voor iedere single is er een dating chat beschikbaar. Het voordeel van de datingsites is dat de profielen handmatig gecontroleerd worden. Scammers, spammers en kwaadwillenden krijgen moeilijk toegang tot de datingsites waardoor het veiliger is om met andere mensen te chatten.

Als extra zijn er datingsites waar je niet vindbaar bent met de zoekfunctie maar alleen door je contacten. Als je niet wilt dat iemand erachter komt dan je online chat met anderen dan bieden deze datingsites je de tools om je anonimiteit te waarborgen. Een voorbeeld is Elitedating. Aan de hand van een wetenschappelijk algoritme wordt je gekoppeld aan andere singles waar je mee kunt chatten; niemand anders ziet je profiel en foto’s.

Het nadeel? Chatten om te daten bij de datingsites is vaak pas mogelijk als je een lidmaatschap afgenomen hebt. Als je dat liever niet doet dan zijn er nog de gratis chatsites.

Gratis chatsites

Als je op zoek bent naar een gratis chatsite dan zijn er veel opties. Ooit is het online daten begonnen bij de reguliere chatsites die enorm populair waren in de beginjaren van deze eeuw. Wie opgegroeid is in deze tijd komt de namen IRC, ICQ en TMF chat bekend voor. Dat de populariteit van deze chatsites is afgenomen is te zien aan de lege chatkamers. Niet alleen is de controle van deze websites vaak niet in orde maar ook zijn de websites verouderd en niet goed bruikbaar op een smartphone. De tijd verandert en veel van deze gratis chatsites hebben overduidelijk de boot gemist.

Gay mannen chatten gratis bij Bullchat. Let op: niet aanbevolen (zie Bullchat)

Chat apps

Als je een date chat wilt dan ben je waarschijnlijk het beste af bij chat apps zoals dat van Badoo. Dit is een sociaal ontdekkingsnetwerk dat vooral bedoeld is om mensen met elkaar te laten chatten. Je kunt naar andere personen zoeken in de buurt en met een druk op de knop open je een gesprek om te chatten. Het is laagdrempelig en bovendien gratis. Andere opties die je hebt om gratis te chatten met een app zijn Tinder, Lovoo en Happn.

Als je wilt chatten om een date te regelen dan is het goede nieuws dat je dit bij vele chats kunt doen. Er zijn chatsites voor serieuze singles, hoger opgeleiden, gays maar ook voor mensen met een beperking. Wie je bent, wat je doet en wat je ook zoekt; er is altijd een chatsite die bij je past.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Reageer