8+ beste dating apps

In de mindset van de hedendaagse singles is ‘keuzestress’ een herhalend patroon. Er zijn tegenwoordig zoveel keuzes dat singles zich verlamd voelen als ze een keuze moeten maken. En als ze eenmaal een keuze maken, dan is het nog niet goed. Want ja, stel je voor dat het de verkeerde keuze was. Daarom kan het kiezen van een datingapp ook zo’n lastige opgave zijn.

“Get the app.”

Moet je voor de bekende datingapp gaan? Een nieuwe datingapp? Een betaalde of een gratis app? Pff… er is ook zoveel om over na te denken. Er zijn nu zoveel datingapps op de markt dat het geen verrassing is dat je niet meer weet wat je moet doen. Gelukkig voor jou hebben wij al het onderzoek gedaan, zodat jij dat niet hoeft te doen. We presenteren de allerbeste datingapps van nu: van swipe-apps en hookup-apps, tot datingapps voor langdurige relaties, vreemdgaan en 50-plussers.

8 beste dating apps

De beste datingapps helpen mensen om contact te maken met elkaar, of het nu om vriendschap gaat, liefde of hook-ups. In de basis hebben ze allemaal een vergelijkbaar doel, maar de manier waarop ze dat doel willen bereiken verschilt per app. Van de bekende swipe-apps die je matchen met de singles die dichtbij zijn tot de relatie-apps die vooral behulpzaam zijn als je niet langer alleen door het leven wilt gaan. Dit zijn de beste datingapps voor Nederlandse singles.

lexa

1. Lexa

Er zijn maar weinig apps die een rijkere historie dan Lexa hebben. Dankzij de jarenlange ervaring heeft Lexa een platform kunnen bouwen waarop de behoeften en wensen van serieuze singles centraal staan. Want toen de swipe-apps enorm populair werden onder singles, ontstond er tegelijkertijd een duidelijke vraag naar apps voor singles die liefde en een vaste relatie zoeken. Lexa is het antwoord op die vraag. Met een gebruiksvriendelijk datingplatform weet Lexa zich te onderscheiden van de oppervlakkige apps: meer inhoud, meer persoonlijkheid gericht en meer kansen op succes.

“Start Something Real.”

Lexa is meer gericht op liefde en vaste relaties. Het is ontwikkeld als datingsite om mensen bij elkaar te brengen – en is nu ook als app beschikbaar. De doelgroep is iedereen die serieus wil daten. Daardoor wordt deze app veel gebruikt door de Nederlandse singles die op zoek zijn naar een duurzame relatie. De Lexa-app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

google playapp store

tinder

2. Tinder

Tinder is de bekendste datingapp in Nederland: de originele swipe-app. Met slechts een virtuele druk op de knop ben je beschikbaar om gevonden te worden door duizenden leden bij je in de buurt. Niet meer rondkijken in de supermarkt of je iemand kunt aanspreken; dat is niet meer nodig door Tinder. Het is eigenlijk de eerste stop voor alle nieuwe singles die de datingwereld betreden.

De app werkt met een eenvoudig uitgangspunt: veeg naar rechts als je iemand leuk vindt. Als twee mensen dat doen en elkaar naar rechts vegen, krijgen ze de kans om een gesprek te beginnen. Wees gewaarschuwd: qua reputatie wordt Tinder door veel mensen nog steeds gezien als een ‘hook-up app’.

“Swipe. Match. Chat.”

Hoe populair Tinder ook is, de populariteit neemt af. Qua reputatie heeft de app het nooit echt goed gedaan, hoewel het al jaren bezig is om de associatie met hook-ups van zich af te schudden. Dat neemt niet weg dat Tinder nog altijd een bijzondere datingapp blijft. Ondanks de slechte naam heeft Tinder nu nog steeds de meeste registreerde gebruikers van alle datingapps. Maar kwantiteit is niet altijd gelijk aan kwaliteit.

Veel gebruikers van de app zijn niet zozeer op zoek naar een relatie, maar vaker naar de ‘bevestiging’ die men krijgt door grote aantallen matches. Dankzij deze gewoontes op de app is Tinder vooral geschikt voor entertainment en amusement, maar niet voor het vinden van liefdesgeluk. De Tinder-app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

google playapp store

parship

3. Parship

Parship is actief sinds 2000 en het eerste platform in zijn soort dat een matchingsalgoritme implementeerde om de best mogelijke matches te maken. Nadat je je hebt aangemeld, moet je een vragenlijst doorlopen zodat het systeem een persoonlijkheidsprofiel kan maken. Het is dit profiel dat de app gebruikt om je te matchen met singles die bijpassende persoonlijkheidstypen en relatiewaarden hebben.

Houd er rekening mee dat de vragenlijst aardig wat vragen bevat – het zijn er 80 om precies te zijn. De antwoorden die je geeft op de vragen, helpen Parship om te begrijpen waar je naar op zoek bent in een relatie en wat jou gelukkig maakt. De test is gebaseerd op verschillende theorieën uit de psychologie en sociologie. Ze gebruiken begrippen uit de gedragstheorie, sociale psychologie, psychoanalyse en gestaltpsychologie.

Klinkt dit wat complex? Dat is het ook. Maar het geeft wel aan dat er is nagedacht over de app. Als je zelf niet de beste partnerkeuzes maakt, dan zou je Parship kunnen overwegen. De app stelt je elke dag een aantal partners voor die bij jou zouden kunnen passen.

google playapp store

happn

4. happn

Het Franse happn is een datingapp die volledig gebaseerd is op je ‘gemiste connecties’. De app toont namelijk alleen gebruikers met wie je paden letterlijk zijn gekruist – of dat nu in de buurt van je werk was, op een feest of in je stamcafé. Alleen de singles die je in het echt tegenkomt, komen tevoorschijn op je tijdlijn. De dating app zoekt in een straal om je heen naar singles die bij je in de buurt zijn (geweest).

Kom je iemand in real life tegen? Of heb je elkaar net gemist? Dan wordt deze happner aan je tijdlijn toegevoegd en kun je deze leuk vinden. Althans, wanneer diegene je aandacht trekt. De ander krijgt er geen bericht van, maar als deze jou ook leuk vindt kun je met elkaar chatten. Datingapp happn heeft op dit moment al meer dan 2 miljoen Nederlandse gebruikers.

google playapp store

inner circle

5. Inner Circle

Er zijn niet zoveel Nederlandse apps die wereldwijd indruk maken. Maar één van de apps die zich wel kan meten met de gevestigde orde is Inner Circle. Gelanceerd in 2012 is deze app met name geschikt voor mensen die er goed uitzien – op papier en fysiek. Om lid te mogen worden van de app is een zekere vorm van klasse nodig, hoewel het niet nodig is veel geld te verdienen of bekend te zijn.

Inner Circle richt zich vooral op jonge professionals en geeft prioriteit aan opleiding en functietitel. Als deze niet bevallen, dan laten de medewerkers je niet toe. Voor de screening maakt Inner Circle gebruik van LinkedIn of Facebook, de twee manieren waarop je kunt inloggen is met de inlogmethode van deze netwerken. Aangezien Inner Circle vooral in de grote steden wordt gebruikt is de app niet de beste keuze voor singles die buitenaf wonen. Er is een app beschikbaar voor zowel iOS- als Android-smartphones.

google playapp store

hinge

6. Hinge

Een datingapp in opkomst en steeds populairder in Nederland is Hinge. Deze app maakt zichzelf uniek door de ‘prompts’ waarmee het werkt: opdrachten waarop je antwoord dient te geven om je profiel op te vullen. Van zinnen als ‘De sleutel tot mijn hart is…’ tot ‘Het slechtste idee dat ik ooit heb gehad…’: de prompts van Hinge maken het makkelijk om iets over jezelf te vertellen. Bovendien is Hinge heel wat anders dan de swipe-apps. Sterker nog: swipen is helemaal niet mogelijk.

“Designed to be Deleted.”

Hinge is een datingapp waar je eerder zinvolle gesprekken kunt hebben dan oppervlakkige contacten. Met het ‘Designed to be Deleted’ zegt de app niets liever te willen dan dat jij liefde vindt – zodat je uiteindelijk de app weer kunt verwijderen. De Hinge-app is beschikbaar in de appstores van Apple en Google.

google playapp store

bumble

7. Bumble

Bumble lijkt op Tinder, maar dat is ook niet zo vreemd: de app is namelijk ontwikkeld door een ex-medewerker van Tinder. Bumble onderscheidt zich door naar voren te komen als de ‘feministische’ datingapp – een app waar vrouwen het voor het zeggen hebben. Hoewel Bumble met het swipe-gebaseerde systeem op dezelfde manier werkt als andere datingapps, hebben alleen vrouwen de macht om gesprekken te beginnen.

“Make the first move.”

Wanneer een vrouw niet binnen 24 uur het gesprek start, dan gebeurt het nooit. De match gaat verloren, terwijl mannen niet de kans krijgen om het gesprek te starten. Ondanks de interessante en vrouwvriendelijke benadering van daten, melden vrouwen dat de vereiste om het eerste bericht te verzenden soms stressvol kan zijn. Bumble is te downloaden in alle grote appstores.

google playapp store

facebook dating

8. Facebook Dating

Waarom zou je een compleet nieuwe datingapp ontwikkelen als je al het platform hebt waar miljarden mensen dagelijks op kijken? Dat is waarschijnlijk ook de gedachte van Facebook geweest toen het ‘Dating’ ontwikkelde: de datingfunctie van het sociale netwerk. Hoewel contact onderhouden met kennissen en familie heel wat anders is dan daten, heeft Facebook Dating inmiddels een klein stukje van de datingmarkt veroverd.

Find love through what you like.

Facebook Dating is nu beschikbaar in Nederland. Het is geen individuele app, maar onderdeel van de normale Facebook-app – een aparte datingsectie is te vinden onder het menu. De datingfunctie koppelt je aan singles met gemeenschappelijk vrienden, interesses en groepen. Maar het kan ook gebruikmaken van alles wat Facebook al over je weet om je te helpen een partner te vinden.

google playapp store

Hoger opgeleiden datingapps

Als mensen zoeken we naar een partner die zo goed mogelijk bij ons past. Vanuit een evolutionair perspectief is het ook iemand die goede toekomstvooruitzichten biedt. En één van de kenmerken waar we tegenwoordig op letten bij de partnerkeuze is het opleidingsniveau. Als het kan, dan hebben we het liefst een partner met een gelijkwaardig onderwijsniveau, zo blijkt ook uit cijfers van het CBS.

Bij de meeste partners geen verschil in opleidingsniveau. En mocht dat wel zo zijn, dan is het verschil vaak slechts één niveau. Voor hoogopgeleide singles zijn er datingapps en sites die alleen voor deze groep singles beschikbaar zijn. Dit zijn de drie bekendste en grootste datingapps voor hoger opgeleiden.

ematching

1. e-Matching

‘Dating voor hoger opgeleiden’: het is de slogan waarmee e-Matching al vele jaren te horen is in televisiereclames en radiospotjes. Als datingsite is e-Matching zelfs de eerste partij die zich exclusief ging richten op hbo’ers en academici. Daarmee kunnen we deze app zelfs wel de grondlegger noemen van daten voor hoogopgeleide singles. Dat deed het al in 1998 – ruim voordat smartphones bestonden. Maar ook e-Matching is met de tijd meegegaan. Het datingplatform is nu mobielvriendelijk en ook is er een app te downloaden in de appstores.

google playapp store

elitedating

2. Elitedating

Iedereen is op zoek naar die ene speciale persoon die boven de rest uitsteekt: de ‘elite’ single. En dat is precies waar Elitedating zich op richt. De datingsite heeft een afgesloten doelgroep met enkel en alleen hoger opgeleiden: singles met een afgerond hbo- of wo-opleiding. Het feit is dat hoger opgeleide singles elkaar opzoeken en dat doen ze op datingsites zoals Elitedating. Het doel? Hoger opgeleide singles bij elkaar brengen. Uit het succes van de app blijkt dat dit werkt.

Elitedating heeft een handige app waarmee je op ieder moment van de dag op de hoogte blijft van je contacten. Anders dan wat je bij andere datingapps ziet, hoef je niet door een lijst met profielen te scrollen. Iedere dag krijg je een aantal passende matches die uitgekozen worden door het ingenieuze algoritme van Elitedating. De datingsite voor hoogopgeleiden is beschikbaar als app in de Apple App Store en Google Play Store.

google playapp store

match4me

3. Match4me

Match4me heeft een andere benadering dan de grote, bekende apps. Deze app is op maat gemaakt voor professionals en ambitieuze singles die liefde willen vinden. Het richt zich niet op een bredere doelgroep zoals andere datingapps. Deze app is specifiek op zoek naar mensen met een hoger opleidingsniveau van minimaal een afgeronde hbo-opleiding.

De gebruikersinterface van Match4me is vergelijkbaar met andere datingsites die een serieus karakter hebben. Het heeft geen veegoptie om potentiële matches te keuren, maar biedt je wel de mogelijkheid om in je eigen provincie te zoeken. De app is beschikbaar op zowel Android als iOS en neemt weinig ruimte in beslag op je smartphone. Dus als je waarde hecht aan een hoog onderwijsniveau, kan deze app je misschien de match geven die je zoekt.

google playapp store

50-plus datingapps

50-plus dating is gericht op oudere singles die andere behoeften en interesses hebben dan hun jongere tegenhangers. Sommige 50-plussers zijn bijvoorbeeld op zoek naar een liefdespartner om de rest van hun leven mee te delen, terwijl anderen gewoon geïnteresseerd zijn om in contact te komen met leeftijdsgenoten om samen mee naar evenementen te gaan, dagtripjes te maken of uit eten te gaan. En in tegenstelling tot jongeren weten oudere singles beter wat ze willen, wat zich bijvoorbeeld kan uiten in een latrelatie in plaats van samenwonen. De datingapps voor 50-plussers spelen hierop in en maken het mogelijk om deze leeftijdsgenoten te vinden… en te daten.

50plusmatch

1. 50plusmatch

50plusmatch is een van de grootste namen in de datingwereld van vijftigplussers. De desktopversie bestaat al een eeuwigheid (lang voordat apps een ding waren) en nu is er ook een app voor smartphones en tablets. De datingapp 50plusmatch spreekt iedereen aan die gelijkgestemden en leeftijdsgenoten wil ontmoeten: of dat nu voor een vriendschap, (lat)relatie, date of iets anders is. 50plusmatch is voor iedereen die op zoek is naar iemand ouder dan 50 jaar, geen uitzonderingen.

Waar je ook bent, met deze dating app kun je binnen enkele minuten verdwalen in een diepgaand op gesprek met één van de andere leden. Persoonlijke berichten versturen, chatten met online leden, delen wat je meemaakt op Things2Share; bij 50plusmatch zijn er ontelbare manier om met andere leden in contact te komen. De datingsite voor 50-plussers is beschikbaar als app in de Apple App Store en Google Play Store.

google playapp store

ourtime

2. Ourtime

Het bekende Lexa staat achter dit uitzonderlijke platform waar 50-plussers nog een kans krijgen op liefde. Ourtime is een datingsite en app waar serieuze en actieve 50-plussers elkaar kunnen vinden. Het is een plek waar je op zoek kunt gaan naar een date, vriendschap en langdurige partners. En zelfs mensen die niet technisch onderlegd zijn, zullen de app probleemloos kunnen gebruiken.

Samen van het leven genieten.

Over het algemeen is Ourtime een leuke, ontspannen gemeenschap waar je online of tijdens de activiteiten nieuwe mensen kunt ontmoeten. In de app kun je elkaar eerst beter leren kennen via de beveiligde chat voordat je beslist om in het echt af te spreken. De app laat je profielen zien die overeenkomen met je interesses, voorkeuren en locatie, zodat er altijd iets is waar je over kunt praten.

google playapp store

seniorengeluk

3. Seniorengeluk

Seniorengeluk maakt het voor senioren zo gemakkelijk mogelijk om liefde te vinden via de digitale weg dat internetdating wordt genoemd. Het beste van deze datingsite is dat het onderdeel is van een groter netwerk, waardoor er meer beschikbare 50-plussers zijn dan alleen op Seniorengeluk. Zoek in je regio, bekijk de profielen en neemt contact op met wie je maar wilt.

Hoewel Seniorengeluk veel gebruikers van in de vijftig en zestig heeft, kun je er ook leeftijdsgenoten vinden die ouder zijn. En aangezien de behoeften van deze doelgroep anders zijn dan alleen daten, is Seniorengeluk meer een toevluchtsoord voor gezelschap – in welke vorm dan ook. Of je nu op zoek bent naar een latrelatie of een maatje om leuke activiteiten mee te delen: je kunt diegene vinden op Seniorengeluk.

google playapp store

Vreemdgaan datingapps

Monogamie is al heel lang de standaard voor daten, maar dat is niet voor iedereen van toepassing. Sommige stellen willen hun relatie wat spannender maken door elkaar wat meer vrijheid te geven, andere stellen hebben het moeilijk waardoor één van beiden een slippertje begaat. Het is de realiteit. En vreemdgaan apps kunnen dat faciliteren.

Soms is het een geheime stap buiten de relatie, terwijl er soms de toestemming is van een partner. Andere keren is er een afspraak dat de partner ‘het niet wil weten’. Soms willen gebonden mensen alleen genieten van een flirterig gesprek en een tijdje weer ervaren hoe het is om vrijgezel te zijn, en andere keren zijn ze serieus in hun zoektocht naar een affaire.

Wat de exacte reden ook is, datingapps en sites kunnen een gemakkelijke en discrete manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten terwijl je al gebonden bent. Dit zijn de beste datingsites en apps voor vreemdgaan.

secretflirt

1. Secretflirt (SF Dating)

Secretflirt is een verademing voor single en gebonden mensen die seksueel gezien een mindere periode ervaren. Zoals de naam van deze (web)app al aangeeft, kun je er terecht als je in het geheim wilt flirten. Dat wil echter niet meteen zeggen dat het er alleen om affaires gaat. Ook mensen die zonder vooroordelen zichzelf willen ontdekken zijn er net zo goed welkom.

Door de jaren heen is Secretflirt een gevestigde naam geworden is de datingscene voor vreemdgaan en hook-ups. Het is de perfecte plek om een friend with benefits te vinden, een eenmalige afspraak of affaire. De opwindende datingsite biedt talloze mogelijkheden om discreet te chatten, flirten en af te spreken.

App StoreGoogle Play

second love

2. Second Love

Als we het over een bekende app voor vreemdgaan en affaires hebben, dan kunnen we Second Love niet negeren. Het is wellicht zelfs het bekendste platform dat gebruikt kan worden voor vreemdgaan. Omdat ze er vinden dat ‘flirten niet alleen voor singles’ is, nodigen ze juist ook gebonden en getrouwde mensen uit om lid te worden van de datingsite.

Second Love is een discrete datingsite en webapp waar mannen en vrouwen ongedwongen contact kunnen leggen met gelijkgestemden. Hoewel een groot deel van de leden alleen maar ‘rondkijkt’, is er een groep leden dat het niet alleen bij woorden houdt. Over het algemeen kun je Second Love als een oordeelvrije zone zien waar alles mag en niets taboe is – zelfs als je al een relatie hebt of getrouwd bent.

App StoreGoogle Play

victoria milan

3. Victoria Milan

Victoria Milan is een klassieke datingsite voor affaires die er al vroeg bij was met de ontwikkeling van een app. Met meer dan 8 miljoen profielen in de database zit deze app vol met verleiding. Als je niet tevreden bent met je huidige relatie, maar ondertussen wel wilt kijken hoe je in de markt ligt, dan is Victoria Milan de app die je zoekt. Het is de datingsite die je een blik op de toekomst kan geven.

Vinden anderen je nog aantrekkelijk? Heb je het nog in je? En lig je nog in de mark? Op deze dating app kun je je (ongelukkige) relatie voor heel even vergeten, terwijl je je weer jong, levendig en single voelt. De datingapp voor affaires is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

google playapp store

LHBTIQ+ datingapps

De meeste dingen in het leven zijn ontwikkeld voor hetero en cisgender mensen. Dat betekent dat veel apps niet gemaakt zijn voor mensen in de LHBTIQ-gemeenschap – iets wat nog meer geldt voor transgenders en andere genderidentiteiten. Maar omdat steeds meer jonge mensen zich niet langer als exclusief hetero identificeren, groeit ook de vraag naar apps die inclusiever zijn. Gelukkig is er één appcategorie die zich al vroeg toespitste op de niet-hetero’s: de gay datingapps. Dit zijn de beste apps voor LHBTIQ+ singles:

lexa

1. Lexa Gay

Lexa Gay, dat nu gewoon onder de Lexa-naam beschikbaar is, genereerde veel aandacht toen het zich voor het eerst beschikbaar stelde in de datingscene. Dat was vooral omdat het als de eerste in zijn soort werd beschouwd – een digitale ontmoetingsplek voor homo en lesbische singles die een vaste relatie zochten. Voordat Lexa Gay bestond was er geen reguliere datingsite die speciaal was gemaakt voor lhbti’ers die liefde wilden vinden. Inmiddels is Lexa Gay onderdeel geworden van Lexa; dezelfde features, dezelfde lay-out, maar alleen beschikbaar voor de LHBTIQ-gemeenschap.

Vrouwen die van vrouwen houden, lesbische, biseksueel of queer, en mannen die van mannen houden: alles is mogelijk op het hernieuwde platfrom van Lexa Gay. Waar je ook bent, met de dating app blijf je op ieder moment van de dag op de hoogte van berichten die andere singles naar je versturen. De app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

google playapp store

grindr

2. Grindr

Als je homo, bi of queer bent, dan is er geen betere plek om een hook-up te vinden dan Grindr. Het is de grootste mannen-app die er is en daarmee is het ook een must have voor elke man die vandaag nog plezier wil hebben. We leggen de nadruk op plezier, want voor liefdesdoelen is Grindr wellicht niet de beste keuze. De app is niet ontwikkeld om een partner voor het leven te vinden: het is eerder een (seks)partner voor even.

De originele ‘homo-app’ geeft je de mogelijkheid om nooit meer in een homobar te hoeven stappen. Dat was de gedachte achter de oprichting van Grindr. Vanuit dit oogpunt is dat ook aardig gelukt, want nog niet eerder was het zo makkelijk om een man bij je in de buurt te vinden. Het gebruik van Grindr is gratis, maar er zijn grenzen. Gratis gebruikers krijgen slechts 100 profielen in hun gebied te zien en ook zijn er beperkingen in andere delen van de app.

App StoreGoogle Play

romeo

3. Romeo

Romeo is – we mogen het eigenlijk niet zeggen – de Facebook voor gay dating. Het werkt op dezelfde manier als een sociaal netwerk, maar toch is het net wat meer gericht op ontmoetingen tussen mannen. We vinden het geweldig dat bij Romeo alles draait om inclusiviteit van de man in het algemeen. Van snelle afspraken tot de man van je dromen: bij Romeo mag je zijn wie je bent, terwijl je op zoek gaat naar je ideale match.

Je kunt je snel aanmelden en foto’s van je filmrol, Facebook of Instagram uploaden naar je profiel. Het is ook gratis om te gebruiken – met beperkingen – en je kunt door potentiële matches swipen (een beperkt aantal per dag) en chatten. De app van Romeo is beschikbaar in alle grote appstores en via de webversie.

App StoreGoogle Play

Seksdatingapps

Datingapps zijn er voor iedereen en voor alle doeleinden. Zo zijn er singles die vandaag nog liefde willen vinden, terwijl anderen vandaag nog tussen de lakens willen belanden. Het is immers vrij normaal geworden om geen vaste relatie te willen totdat je voelt dat je er klaar voor bent. Sterker nog: sommige mensen zullen er nooit helemaal klaar voor zijn, en dat is ook helemaal goed. Voor de singles die geen vastigheid zoeken maar wel hun behoeften willen vervullen, zijn andere apps beschikbaar. Dit zijn de beste apps voor seksdating:

novamora

1. Novamora

Bij Novamora heb je weliswaar geen échte app tot je beschikking, maar dat wordt goedgemaakt door de mobielvriendelijke webapp. Als Nederlander is er waarschijnlijk geen beter seksdatingplatfrom dan Novamora, omdat het binnen korte tijd een grote naamsbekendheid heeft opgebouwd – zelfs onder mensen die niet aan seksdating doen.

Met de slogan ‘dating vol passie’ weet Novamora dagelijkse nieuwe gebruikers te lokken. En al deze nieuwe leden zijn wel in voor een opwindend en uitdagend flirtgesprek. Al al met al is Novamora een geweldige plek om je volgende one-night stand of sexting-partner te vinden. Novamora heeft alles wat je nodig hebt om die spannende date te scoren… vandaag nog.

App StoreGoogle Play

cdate

2. C-Date

Zoek je een vaste partner om mee samen te wonen en kinderen te krijgen? Dan kun je beter een andere app kiezen dan C-Date, want deze app is duidelijk niet voor jou bedoeld. C-Date is de app voor casual daten, oftewel seksdaten zonder de bekende relatieverplichtingen. Of dat nu in de vorm is van een FWB of ONS: deze app brengt gelijkgestemden samen om discreet met elkaar af te spreken.

C-Date heeft niet een geheel moderne benadering van casual dating, maar dat maakt het ook zo makkelijk in gebruik. Alle leden hebben hun eigen profiel met foto’s en op basis van je locatie kun je zoeken bij jou in de buurt of juist wat verder bij je vandaan. Als je interesse hebt in een seksdate, dan is C-Date een van de beste apps om te overwegen.

App StoreGoogle Play

feeld

3. Feeld

Feeld is een plek waar je volledig open mag zijn over je seksuele gevoelens. Voor stellen en voor singles: deze app noemt zichzelf een platform waar je je verlangens kunt ervaren, en daar kunnen we allemaal wel een voorstelling bij maken. De meeste gebruikers van de app zijn op zoek naar een booty call – zonder de complicaties of gemengde gevoelens.

Experience what you really desire.

De afgelopen jaren is Feeld sterk in populariteit gestegen. Ondanks het feit dat de app vooral is gegroeid in de Engelstalige landen, beginnen ook Nederlanders kennis te maken met de app. Deze is te vinden in de appstores van Google en Apple.

App StoreGoogle Play

Datingapp kiezen, downloaden en installeren

Onthoud dat jij je tot niets verplicht door een datingapp te kiezen. Je kunt het uitproberen, kijken hoe je je erbij voelt, wat je ermee kunt en later de keuze maken om het te gebruiken of niet. Wat vooral handig is aan datingapps, is dat je er meerdere tegelijk kunt downloaden. Als je graag een beetje afwisseling hebt, dan helpt het als je je niet exclusief beperkt tot één enkele app: voel je vrij om van app te wisselen wanneer jij dat wilt.

Met behulp van een datingapp kun je eenvoudig weer een begin maken als je er een tijdje uit bent geweest. Kies een app waar de verwachtingen laag zijn zodat je je niet gedwongen voelt om direct weer in een nieuwe relatie te stappen. Misschien ben je er wel helemaal niet klaar voor om in het diepe te springen. Dat is waarom de keuze van een datingapp belangrijk is. Sommige apps zijn er echt op gericht om singles af te laten spreken, terwijl het bij andere apps meer om het chatten draait en minder op het afspreken. De voordelen van datingapps op een rij:

 • De app zoekt naar singles bij jou in je buurt.
 • De afstand is in te stellen (niet bij allemaal).
 • Je kunt op een maximale en minimale leeftijd te zoeken.
 • Er zijn niet veel gegevens voor nodig.
 • Het is een snelle manier om in contact te komen met andere singles.
 • Je persoonlijke gegevens worden niet gedeeld.
 • Zoeken op bepaalde kenmerken en eigenschappen.
 • Je kunt foto’s bekijken van andere singles, chatten of berichten versturen.
 • In de profieltekst kun je kort iets over jezelf vertellen.

Wij beoordelen de datingapps

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

App downloaden en installeren

Elke tablet of smartphone heeft een appstore voor het downloaden van apps die de functionaliteit van het apparaat vergroten. Voor Android-telefoons en tablets is dit de Google Play Store, voor Apple-apparaten is dit de Apple App Store. De datingapps die we beoordelen zijn verkrijgbaar in de Apple App Store of de Google Play Store, afhankelijk van het besturingssysteem van je apparaat. Dit is hoe je een dating app installeert:

 • Open de appstore van je toestel
 • Zoek de datingapp op
 • Download de app
 • Installeer de app
 • Open de datingapp

De datingapps die wij voor je hebben geselecteerd zijn stuk voor stuk te downloaden in een officiële appstore. Want als je het nog niet weet: download nooit een applicatie die niet uit een appstore komt. Bonafide en betrouwbare datingapps verwijzen je altijd door naar de betreffende appstore. Wees extra voorzichtig en sla het aanbod af wanneer een app je aanbiedt om de app direct vanaf de website te downloaden.

Het gevaar dat hierin schuilt ligt in het feit dat dit een bekende wijze is van criminelen om een virus, malware of trojan op je toestel te installeren. Voorkom dat je het slachtoffer wordt van kwaadwillenden en download om deze reden alleen apps vanuit de officiële appstore van je apparaat.

Pluspunten

 • De beste manier voor online ontmoetingen
 • Voor hook-ups, liefde en vriendschap
 • Gebruiksvriendelijke platforms

Minpunten

 • Meeste apps zijn niet volledig gratis
 • Moeilijk om écht contact te maken

Wat je moet weten over datingapps

Datingapps zijn leuk, spannend en vermoeiend tegelijk. Naast het feit dat je het tegenkomen van engerds niet kunt vermijden, kom je mensen tegen die oprecht geen respect voor je hebben. En terwijl je wellicht denkt dat het allemaal een makkie is, kom je daar al snel op terug zodra je een bio moet maken en je berichten genegeerd worden. Een datingapp proberen kan eerlijk gezegd een frustrerende en teleurstellende ervaring zijn, of je nu het doel hebt om romantiek, een relatie, one-night stand of affaire te vinden.

We willen allemaal manieren vinden om zinvolle connecties met mensen te maken, maar sommige datingapps maken het eigenlijk alleen maar moeilijker. Hoewel het zo makkelijk lijkt als het spelen van een game, is dat nu juist ook het probleem. Datingapps hebben er een spelletje van gemaakt wat ten koste gaat van de kwaliteit van de connecties. Afhankelijk van je doelen is het dus uiterst belangrijk dat je de juiste keuze maakt.

Wat is het goede nieuws? Er is nu geen betere manier om nieuwe mensen te leren kennen. Dat is er waarschijnlijk ook niet eerder geweest, omdat de datingapps ongekende mogelijkheden bieden voor iedereen die contact wil leggen met een vreemde. Er verschijnen continu nieuwe datingapps die gezamenlijk voor een oneindige mogelijkheid zorgen om nieuwe mensen te ontmoeten. En de datingapps die er al zijn, passen zich voortdurend aan naar de moderne wensen van de hedendaagse singles. Met onze geselecteerde toplijst hopen we in ieder geval dat we je hebben geholpen om de beste datingapp te kiezen.