Dating apps

dating app happnAls je het liefst vandaag nog met andere singles in contact wil komen dan zijn er de handige dating apps zoals die van Badoo. Deze apps zijn verkrijgbaar voor iedere mobiele telefoon; of je nu een iPhone of Huawei smartphone hebt, voor elke smartphone is er een dating app. De apps zijn tegenwoordig compatibel met elk besturingssysteem waardoor alle singles er gebruik van kunnen maken. Dit geeft je de mogelijkheid om binnen enkele minuten kennis te maken met andere singles.

Tinder, Badoo, Happn; wie heeft er nog niet van gehoord? Iedereen doet het en het is volledig geaccepteerd. De single van vandaag kan niet meer zonder. De dating apps zijn voor elk doel te gebruiken; of je nu op zoek bent naar een relatie, een gezellig gesprek of nog dezelfde avond een date zoekt. Op deze pagina vind je alle populaire dating apps, verdeeld per categorie.

Ga direct naar de dating apps: TOP 3HoogopgeleidOuderenVreemdgaanGay

Top 3 dating apps

De top drie dating apps op deze pagina hebben we geselecteerd op basis van het aantal gebruikers, de mogelijkheden en de functionaliteiten van de app. Dit zijn de drie beste dating apps van Nederland:

Badoo

badoo logoBadoo is met recht de nummer één dating app van Nederland. Er zijn maar weinig apps die meer gebruikers dan Badoo hebben. Het is net als Tinder maar toch heel anders. Badoo is ontwikkeld als app om mensen bij elkaar te brengen. Of je nu een relatie hebt en op zoek bent naar een vriend(in) of single en op zoek naar een date; het kan allemaal. Terwijl de app voor iedereen bedoeld is wordt het veel gebruikt door de Nederlandse singles die op zoek zijn naar een date of relatie. Mocht je liever wat verder over de grens kijken dan kan dat ook. Badoo is wereldwijd actief met honderden miljoen leden wereldwijd. De kans op een date is niet groot als je iemand in het buitenland kiest maar het kan leuke gesprekken opleveren als je inzicht krijgt in het leven van iemand aan de andere kant van de wereld. De Badoo dating app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

google playapp store

Tinder

tinderTinder is de bekendste dating app in Nederland. Met slechts een virtuele druk op de knop ben je beschikbaar om gevonden te worden door duizenden leden bij je in de buurt. Niet meer rondkijken in de supermarkt of je iemand kunt ontmoeten; dat is niet meer nodig door Tinder. Hoe populair Tinder ook is, de populariteit neemt af. Veel gebruikers van de app zijn niet zozeer op zoek naar een relatie maar vaker naar “bevestiging” die men krijgt door grote aantallen matches. Vervolgens wordt er nooit iets gezegd tegen de matches en gaat het alleen om de aantallen. Hiernaast wordt er vaak gezegd dat Tinder oppervlakkig is. Met slechts een paar seconden tijd dat besteed wordt aan de foto’s is de kans groter dat de persoon achter de foto als een object gezien wordt, niet als een mens met een eigen persoonlijk. De Tinder dating app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

google playapp store

Happn

HappnHet zijn niet meer alleen Tinder en Badoo die in Nederland het voortouw nemen. Happn nadert en komt aardig dichtbij. Steeds meer Nederlandse singles maken gebruik van de app. Anders dan bij Tinder kun je niet swipen. Je kunt ook niet aan de andere kant van Nederland op zoek gaan naar singles. Alleen de singles die je in het echt tegenkomt komen tevoorschijn op je tijdlijn. De dating app zoekt in een straal van 250 meter naar singles bij je in de buurt. Kom je iemand in real life tegen? Dan wordt deze single aan je tijdlijn toegevoegd en kun je deze leuk vinden, als de persoon je bevalt. De ander krijgt er geen bericht van maar als deze jou ook leuk vindt dan kun je met elkaar chatten. Happn heeft op dit al 600.000 Nederlandse gebruikers.

google playapp store

Hoogopgeleiden: Elitedating

ElitedatingIedereen is op zoek naar die ene speciale persoon die boven de rest uitsteekt: de elitesingle. Dat is precies waar Elitedating zich op richt. De datingsite heeft een afgesloten doelgroep met enkel en alleen hoger opgeleiden. Het feit is dat hoger opgeleide singles elkaar opzoeken en dat doen ze op datingsites zoals Elitedating. Het doel? Hoger opgeleide singles bij elkaar brengen. Uit het succes van de datingsite blijkt dat dit werkt. De datingsite heeft een handige app waarmee je op ieder moment van de dag op de hoogte blijft van je contacten. Anders dan wat je bij andere datingsites ziet is dat je niet door een lijst met profielen hoeft te scrollen. Iedere dag krijg je een aantal passende matches die uitgekozen worden door het ingenieuze algoritme van Elitedating. De datingsite voor hoogopgeleiden is beschikbaar als app in de Apple App Store en Google Play Store.

google playapp store

Ouderen: 50plusmatch

50plusmatchDe dating app 50plusmatch spreekt iedereen met een leeftijd van meer dan 50 jaar aan die gelijkgestemden wil ontmoeten. Iedereen ouder dan 18 jaar kan zich aanmelden maar het draait er om de oudere single; iedereen die op zoek is naar iemand ouder dan 50 jaar is welkom, geen uitzonderingen. Waar je ook bent, met deze dating app kun je binnen enkele minuten verdwalen in een diepgaand op gesprek met één van de andere leden. Persoonlijke berichten versturen, chatten met online leden, delen wat je meemaakt op Things2Share; bij 50plusmatch zijn er ontelbare manier om met andere leden in contact te komen. De datingsite voor ouderen is beschikbaar als app in de Apple App Store en Google Play Store.

google playapp store

Vreemdgaan: Victoria Milan

victoria milanPik iemand op wanneer je wil met de dating app van Victoria Milan. Als je niet tevreden bent met je huidige relatie maar ondertussen wel wilt kijken hoe je in de markt ligt dan is Victoria Milan de website die je zoekt. Het is de datingsite die je een blik op de toekomst kan geven. Lig je nog in de markt en is het daten wel wat voor jou? Op deze datingsite kun je je ongelukkige relatie voor even vergeten en je weer jong en single voelen. Let op, Victoria Milan is niet voor iedereen geschikt. Alleen als je het aankunt is dit een datingsite waar je je ei kwijt kunt. De datingsite voor affaires is beschikbaar als app in de Apple App Store en Google Play Store.

google playapp store

Gay: LexaGay

lexaIedereen kent Lexa van televisie en radio. Het is één van de bekende datingsites uit Nederland. Wat veel mensen niet weten is dat Lexa niet alleen voor hetero’s beschikbaar is maar ook voor gays. Homo’s en lesbiennes zijn welkom op de datingsite dat ook een handige dating app heeft. Waar je ook bent, met de dating app blijf je op ieder moment van de dag op de hoogte van berichten die andere mannen (of vrouwen) je versturen. LexaGay geeft je meer manieren om single gays te ontmoeten. De datingsite voor gays is beschikbaar als app in de Apple App Store en Google Play Store.

google playapp store

Aangeven van je voorkeuren

Je kunt in de dating app je voorkeuren aangeven. De app houdt dan rekening met wie je gematcht wil worden. Je kunt de minimale en maximale leeftijd instellen en ook of je ver wilt zoeken of dichtbij. Het is meestal mogelijk om een aantal kilometers te selecteren. De app zoekt dan in straal om jou heen naar singles tot maximaal het aantal geselecteerde kilometers.

De voordelen van mobiele telefoon apps op een rij:

  • De app zoekt naar singles bij jou in je buurt.
  • Je kunt dichtbij of ver weg zoeken (niet bij Happn)
  • Je kunt op een maximale en minimale leeftijd te zoeken.
  • Er zijn niet veel gegevens van je nodig.
  • Het is een snelle manier om in contact te komen met andere singles.
  • Je persoonlijke gegevens worden niet gedeeld.
  • Meestal kun je zoeken op bepaalde kenmerken en eigenschappen.
  • Je kunt foto’s bekijken van andere singles en chatten of berichten versturen.
  • In de profieltekst kunnen je kort iets over jezelf vertellen.

Voor beginners

tinder appNog maar net single? Met behulp van de app kun je eenvoudig weer een begin maken als je er een tijdje uit bent geweest. Kies een app waar de verwachtingen laag zijn zodat je je niet gedwongen voelt om direct weer in een nieuwe relatie te stappen. Misschien ben je er wel helemaal niet klaar voor om direct in het diepe te springen. Dat is waarom de keuze van een dating app belangrijk is. Sommige apps zijn er echt op gericht om singles af te laten spreken waar het andere apps meer om het chatten draait en minder op het afspreken.

Blauwtjes lopen? Nope

Flirten alsof je in het café bent, het kan op deze dating apps. Uiteraard is het niet hetzelfde maar zo werkt het tegenwoordig nu eenmaal. Het voordeel? Een blauwtje lopen kun je niet meer van spreken, niemand komt het te weten. Het is alsof je in het geheim navigeert tussen lange rijen met singles. Je kunt aanspreken wie je wilt en als je geen reactie krijgt dan ga je door naar de volgende in de rij. Zo werkt het op de dating apps. Je kunt flirten met wie je wilt en met hoeveel je wilt; het is een spel van aantallen. Hoe meer contacten, hoe meer kans dat de ware er tussen zit.

Geen druk

Chatten om af te spreken kan maar je bent niets verplicht. Afspreken is leuk maar als je nog niet klaar voor bent niet. Dat hoeft gelukkig ook niet als je alleen maar voor het tijdverdrijf en de entertainment lid bent. Je hebt alles zelf in de hand. Terwijl de één dezelfde avond nog een seksdate probeert te regelen heeft de ander eerste urenlange gesprekken verdeeld over vele dagen voordat er uberhaupt gesproken wordt over een date. Wat je doet op de datingapp, wat je doelen zijn en wanneer je afspreekt heb je zelf onder controle. Maak er het beste van!

Dating apps
5 (100%) 1 stemmen