Dateplanet

dateplanetDe zoektocht naar een partner kan soms aardig moeilijk zijn. Waar loop je tegenwoordig nog een leuke man of vrouw tegen het lijf die ook nog eens single is? Dit is natuurlijk niet altijd aan de buitenkant van iemand af te lezen. Afwijzingen of een blauwtje lopen zijn nooit leuk. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hele hoop datingsites en apps beschikbaar die jouw zoektocht naar een partner een stuk eenvoudiger maken. Hier weet je tenminste dat alle gebruikers net als jij op zoek zijn naar de liefde.

Dateplanet is een van deze datingsites waar jij jouw datingavontuur kunt beginnen. Het grote nadeel van Dateplanet? Dat er geen app beschikbaar is. Als dit je niet bevalt, dan kun je beter een andere dating app installeren. Zoals de onderstaande app, die wel een iOS en Android app heeft.

Bekijk deze dating app

Voor wie is het?

Bij Dateplanet is iedereen welkom. Deze dating app is bedoeld voor vrouwen en mannen. De verhouding tussen mannen en vrouwen is eerlijk verdeeld. Met meer dan duizenden actieve gebruikers is het eenvoudig om andere singles te ontmoeten. Bij Dateplanet vind je mensen in allerlei leeftijdscategorieën. Of je nu op zoek bent naar een korte flirt, leuke date of een langdurige serieuze relatie.

Hoe werkt Dateplanet?

Registreren bij Dateplanet is volledig gratis en geheel vrijblijvend. Wil je je registreren, dan heeft Dateplanet wat informatie van je nodig. Je moet allereerst een gebruikersnaam en een wachtwoord opgeven. Met een e-mailadres, naam, geboortedatum moet je een account aanmaken. Daarnaast geef je je woonplaats op en waar je naar op zoek bent. Wanneer deze registratie is afgerond, ga je door naar het aanmaken van je profiel.

Aanmaken profiel

Op je profiel kun je informatie over jezelf opgeven, een korte bio tekst schrijven en natuurlijk een aantal foto’s uploaden. Bij Dateplanet upload je een profielfoto en daarnaast wat extra foto’s die enkel te zien zijn wanneer iemand op je profiel klikt. Deze foto’s gaan vervolgens door een handmatige keuring. Zo wordt er gecheckt dat je duidelijk te zien bent op de foto en dat de foto niet te veel bloot bevat. Zorg ervoor dat de extra foto’s echt iets extra’s over jezelf vertellen, bijvoorbeeld je vrienden, familie of hobby’s. De foto’s die je privé kunt verzenden naar anderen mogen wel bloot bevatten.

In de velden van je profiel, genaamd ‘Over mij’ en ‘Geïnteresseerd in’ kun je wat over jezelf vertellen. Maak duidelijk wie je bent en waar jouw interesses liggen. Ook deze teksten gaan door een handmatige keuring door het Dateplanet team voordat ze op de website getoond worden. Geef hier geen privé gegevens weg en deze teksten mogen uiteraard niet obsceen, aanstootgevend of racistisch zijn.

“Scoor snel en makkelijk een date” – Dateplanet

Bekijken profielen

Nu je een account en een profiel hebt aangemaakt, is het officieel tijd om te beginnen met je dating avontuur. Dateplanet maakt niet zoals veel andere datingsites gebruik van een swipe-systeem. Zo hoef je hier niet bang te zijn voor een vleeskeuring en is het eenvoudiger om op zoek te gaan naar een echte match gebaseerd om gedeelde interesses. Bekijk profielen van anderen en zet ze in je favorietenlijst wanneer je iemand ziet zitten. Zo zien ze dat je hem of haar aantrekkelijk of interessant vindt. Trek de stoute schoenen aan en stuur een leuk berichtje.

Prijzen

Je kunt je geheel gratis aanmelden bij Dateplanet. Wil je gebruik maken van alle functies, diensten en features die Dateplanet aanbiedt, dan is het verstandig om een betaald abonnement te nemen. Dit werkt bij alle dating apps ongeveer hetzelfde. Door een lidmaatschap te betalen, steun je niet alleen de datingsite, maar zo maak je je eigen zoektocht naar de ware een stuk gemakkelijker en sneller. Dateplanet biedt twee abonnementen aan: VIP en Diamanten. Hierbij de bijbehorende functies en prijzen van deze twee lidmaatschappen.

VIP abonnement

Met een VIP abonnement komen een aantal extra functies, diensten en features kijken. Dit zijn ze:

 • Je kunt onbeperkt met andere leden chatten.
 • Je kunt advertenties verwijderen zodat je hier niet langer last van hebt.
 • Je kunt onbeperkt leden toevoegen aan je favorieten lijsten.
 • Je kunt gebruik maken van de ghost modus. Met deze modus kun je geheel anoniem andere profielen bekijken zonder dat zij kunnen zien dat je hen bezocht hebt.
 • Je kunt alle profielafbeeldingen van andere leden bekijken.

Voor het VIP abonnement ga je een maandelijks terugkerende betalingsverplichting aan die elke keer wordt vernieuwd. Dit zijn de prijzen van een VIP abonnement bij Date Planet:

 • 1 maand VIP kost € 29,99
 • 3 maanden VIP kost € 59,99
 • 1 jaar VIP kost € 119,99

Diamanten abonnement

Een Diamanten abonnement zorgt ervoor dat je extra aandacht krijgt. Met dit abonnement kun je gebruiken maken van alles wat Dateplanet aanbiedt. Met een Diamanten abonnement komen een aantal extra functies, diensten en features kijken. Dit zijn ze:

 • Je kunt jezelf in de spotlight zetten.
 • Je kunt bovenaan de ledenlijst staan voor 24 uur lang. Zo kom je telkens bovenaan een lijst van zoekresultaten staan voor andere leden. Dit vergroot de kansen voor een match.
 • Je kunt privé afbeeldingen sturen naar andere gebruikers.
 • Je kunt bloemetjes sturen naar andere leden. Dit is een leuke subtiele manier van online flirten.

Dit zijn de prijzen van een Diamanten abonnement bij Dateplanet. Zoals je kunt lezen, betaal je niet per maand voor een Diamanten abonnement, maar voor de diamanten zelf. Die diamanten kun je dus inzetten voor diverse upgrades die je gaan helpen bij je date avontuur bij Dateplanet. Hierbij de prijzen:

 • 150 diamanten kost € 29,99
 • 500 diamanten kost € 59,99
 • 1.200 diamanten kost € 119,99

laptop smartphone

Alleen bereikbaar via website

Date Planet heeft een site die je gemakkelijk kunt gebruiken. Er is vooralsnog geen app die beschikbaar is voor Apple of Android gebruikers. Maar de website van Date Planet werkt op ieder device erg goed, zo kun je ook naar de Dateplanet website surfen op je smartphone, laptop of tablet.

De interface en het design van Dateplanet zijn overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken. Alles wijst zich automatisch en het is zeker geen ingewikkelde website om te gebruiken voor daten. Daarnaast wordt Date Planet ook geprezen om haar regelmatige updates om de datingsite nog gebruiksvriendelijker te maken.

Privacy en veiligheid

Date Planet maakt gebruik van een beschermde SSL-verbinding. Hierdoor kun je er gerust van zijn dat jouw persoonlijke gegevens beschermd zijn tegen hackers of mensen van buitenaf. Wanneer je aan het online daten bent, geef je persoonlijke gegevens op of schrijf je berichtjes of foto’s waarvan je uiteraard wilt dat ze volledig privé blijven en niet in de handen van anderen vallen. Bij Date Planet hoef je je hier verder geen zorgen over te maken.

Kom je een verdacht profiel tegen, dan kun je dit direct melden bij de klantenservice van Date Planet. De datingsite doet er alles aan om nepprofielen of oplichters zo snel mogelijk te verwijderen.

Voor en nadelen

Over het algemeen zijn gebruikers zeer positief over Date Planet. Dit is vrij uniek, want dat is zeker niet voor alle datingsites het geval. Dateplanet krijgt gemiddeld vier van de vijf sterren van mensen en krijgt als gemiddelde een 8. Ook het percentage gebruikers dat succesvol de datingsite verlaat is zeer hoog, namelijk 82%.

Een ander groot voordeel dat door velen genoemd wordt, is dat er veel leuke lieve oprechte mensen hier te vinden zijn. Ook de regelmatige updates en verbetering worden opgemerkt. Een nadeel is dat Date Planet vooralsnog geen app heeft om te gebruiken. De mobiele website is gebruiksvriendelijk, maar over het algemeen is een app natuurlijk altijd fijner om te gebruiken.