Daten als je ouder bent dan 60: deze voordelen moet je benutten

Daten als je ouder bent dan 60: deze voordelen moet je benutten

 • 14 dec 4

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

ouderen 60+

Je bent nooit te oud om te daten, ook niet als je ouder bent dan 60. Het voordeel van daten op oudere leeftijd is dat je veel beter weet wat je wilt en wat je te bieden hebt. Je hebt veel vrije tijd als je het goed gedaan hebt en de eventuele kinderen zijn al oud. Een nieuwe liefde kun je vinden door op de datingsites te zoeken naar leeftijdsgenoten. Gelukkig zijn er datingsites speciaal voor de singles met een leeftijd van 50+. Daarvoor heb je verschillende keuzes. De populairste datingsites voor ouderen met een leeftijd van 60 jaar zijn 50Plusmatch en 50Liefde. Dit zijn de voordelen als je gaat daten terwijl je ouder bent dan 60:

Je weet wat je wilt

Door schande en schade weet je op een 60-jarige leeftijd precies wat je zoekt. Niet onbelangrijk, je weet ook exact wat je niet zoekt. Of het nu een LAT-relatie is met iemand van dezelfde leeftijd of een liefdesrelatie met iemand jonger dan jou: het kan allemaal. Door al je levenservaring heb je ondervonden wat wel en niet voor je werkt. Al deze waardevolle informatie kun je benutten om meer succes te hebben met daten.

Je kunt emotioneel meer hebben

Daten gaat gepaard met emoties. Als je jong bent en je hebt met de dagelijkse gang van zaken te maken dan kun je minder hebben dan als je ouder bent. Als je ouder bent heb je al veel meegemaakt. Je bent sterker geworden door de jaren heen waardoor je beter bestand bent tegen emoties. De emoties zijn ook stabieler dan wanneer je jonger bent. Doordat emoties beter onder controle gehouden worden op oudere leeftijd heeft daten meer kans op een gezonde relatie.

Je hebt meer vrije tijd

Op latere leeftijd heeft iedereen veel meer vrije tijd. Het werkleven is achter de rug en het pensioen is bereikt. Dit is een spannende tijd waar iedereen naar uitkijkt. Een nieuwe relatie past hier goed bij en dat is ook waarom ouderen dating booming is. Je hebt immers veel vrije tijd te besteden aan de nieuwe relatie. Al die vrije tijd wil je natuurlijk ook niet alleen doorbrengen. Er zijn ook minder afleidingen zoals werk of kinderen. Hierdoor kan men op oudere leeftijd veel meer genieten van de tijd die ze hebben.

Je kent jezelf goed

Je kunt alleen liefde overbrengen aan een ander en een gezonde relatie hebben als je goed in je vel zit. Als je niet van jezelf houdt dan is het heel moeilijk voor een ander om wel van jou te houden. Mensen op oudere leeftijd hebben zichzelf meer geaccepteerd dan jongeren. Volwassenheid en zelfvertrouwen komen met de jaren. Door je levenservaring ben je gegroeid als persoon en heb je een goed beeld van jezelf. Dit werkt in je voordeel als je weer gaat daten.

Je bent aantrekkelijk voor jongere singles

Je hoeft geen sugar daddy te zijn om aantrekkelijk te zijn voor laten we zeggen dertigjarige singles. Alle voordelen die je biedt zijn aantrekkelijk voor bepaalde singles in deze leeftijdsgroep. Je bent volwassen, weet je wat je wilt, je hebt vrije tijd en bovendien weet je ondertussen waar het leven om draait. Al deze pluspunten zorgen ervoor dat ook singles jonger dan jou geïnteresseerd in je kunnen zijn.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

4 Reacties

 1. Czestawa Marinus 31 mei 2017 at 20:38 - Reply

  Samen is leuker dan alleen. Ik ben 64 jaar en acht jaar alleen. Graag zou ik mijn leven meer kleur willen geven en een niet rokende man willen ontmoeten die uit de regio Eindhoven of Helmond komt. Hou erg van wandelen , weekendjes of dagjes weg en verder samen genieten van de gewone dingen van het leven. Wie maakt mij blij met een leuke brief ?

 2. R Brandon 18 maart 2018 at 20:05 - Reply

  Niet te oud om te daten? Vergeet het maar, ik ben als 70 jarige veel te oud om te daten. Zelfs vrouwen van 65 jaar wijzen me af omdat ik te oud ben. Voor veel datingsites kom ik niet in aanmerking, reden: Te oud!

  • Th 7 april 2018 at 17:16 - Reply

   Ook als je vrouwen van 65+ benadert?

 3. Ivonna Nieuwlandt 10 oktober 2018 at 12:52 - Reply

  Onderweg naar mijn 68 winters, sta nog vrij actief in het leven. Voel me ‘vaak’ minstens 30 jaar jonger. Mannen worden makkelijker verliefd, is mijn ervaring wat in schril contrast staat tot het feit dat ze ‘vaak’ niet uit zijn op iets dat kans heeft te groeien naar méér. Betreurenswaardig vind ik dat… Bestaan er nog Weel (h)eerlijke mannen..?