Contactadvertentie plaatsen: waar kan dat?

Contactadvertentie plaatsen: waar kan dat?

  • 01 mei 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

De contactadvertentie in de lokale krant; wie kent hem niet. Jaren geleden was de contactadvertentie één van de populaire manieren om in contact te komen met een potentiële partner. Of je nu op zoek was naar een vaste relatie, een vriendschap of seks; de contactadvertentie was het makkelijke middel om contact te leggen. Nu zijn we in het jaar 2017 terecht zijn gekomen zijn er nog maar weinig mensen die er gebruik van maken. Dat is ook niet nodig. Met de intrede van de lange reeks gespecialiseerde datingsites kun je online je contactadvertentie plaatsen zodat je benaderd kunt worden door andere personen. Dit werkt op dezelfde manier, alleen sneller en makkelijker.

Wat zet je in een contactadvertentie?

Als je een advertentie plaatst dan wil je jezelf in een goed daglicht plaatsen en je unieke en positieve eigenschappen naar voren laten komen. Ten eerste vermeld je in de advertentie of je een man of vrouw bent, hoe oud je bent en wat je belangrijkste eigenschap is. Vervolgens geef je aan waar je naar op zoek bent en in welke leeftijdscategorie. Uiteraard wil je dat iemand contact met je op kan nemen waardoor ook een telefoonnummer vereist is. Een voorbeeld van een contactadvertentie is “MAN 52j. zelfst. Zoekt vrouw, 45 à 55 jaar. TEL”. Zoals je kunt zien is er maar een beperkte hoeveelheid gegevens dat je kwijt kunt in een contactadvertentie.

Het verschil tussen contactadvertenties en online dating

De advertentie bestaat uit een korte beschrijving van jou als persoon, waar je interesses liggen en waar je naar op zoek bent. Het is goedkoper om afkortingen te gebruiken en dat wordt dan ook veelvuldig gedaan. Een contactadvertentie in de krant wordt door weinig mensen gelezen terwijl de kosten relatief hoog zijn. In vergelijking met een datingsite is het veel duurder. Op een online datingsite kun je zonder kosten, of eventueel tegen lage tarieven, een profiel aanmaken dat gelijk staat aan een contactadvertentie. Dit kan bijvoorbeeld bij de website Badoo. In het profiel kun je vermelden wie je bent, wat je zoekt en waar je interesses liggen. Als extra is er ook de mogelijkheid om je foto te vertonen. Dit heeft een groot voordeel ten opzichte van de klassieke contactadvertentie. De andere leden zien immers meteen hoe je eruit ziet maar je ziet zelf ook meteen hoe anderen eruit zien. Bij een contact via een advertentie is het altijd nog maar te zien hoe de ander eruit ziet of je dat bevalt.

Verschuiving van krant naar online

Zoals met bijna alles het geval is verschoof het leggen van contact via de krant naar online media. De krant zelf wordt op dit moment ook vaker online gelezen dan met een fysieke krant. Dit heeft gezorgd voor een verschuiving van waar de singles op zoek gaan naar een partner. Terwijl de krant en tijdschriften ooit populaire media waren kiest de moderne single voor een datingsite of app. De rol van bemiddelaar is niet meer weggelegd voor traditionele media maar voor de datingsite.

Online marktplaatsen

In Nederland is iedereen bekend met de online marktplaatsen waar consumenten iedere dag producten verhandelen aan particuliere kopers. Deze website beschikken over tientallen categorieën waarin het aanbod verhandeld wordt. Eén van de categorieën is bedoeld voor het leggen van contacten met behulp van een advertentie. Zo heeft Marktplaats bijvoorbeeld een contacten categorie. Je kunt er meer kwijt dan in een krant waardoor je beter kunt aangeven waar je naar op zoek bent, wat je doel is en wie je bent. Er is echter een probleem met dit soort advertenties en dat is dat je niet iedereen kunt vertrouwen. Als je even rondkijkt op de online marktplaatsen en het aanbod onder de loep neemt dan kom je er al snel achter dat er veel nepadvertenties geplaatst worden die verwijzen naar onbetrouwbare websites. Misschien reageer je zelfs op een advertentie van iemand die enkel de verkeerde bedoelingen heeft.

Dat is niet het enige waar je op moet letten. Er is een reëel risico van het plaatsen van je gegevens op dit soort websites. De gegevens zijn namelijk voor iedereen in te zien en je weet maar nooit wie er meekijkt. Anders dan bij een gecontroleerde datingsite kan iedereen de advertentie zien en er is geen drempel om kwaadwillende personen tegen te houden. Als je er toch gebruik van maakt let dan op dat je niet teveel over jezelf vrijgeeft. Vermeld bijvoorbeeld niet je echte naam, adres, geboortedatum en woonplaats. Als je het op fase wilt spelen, kies dan voor een betrouwbare datingsite zoals Pepper die de profielen en contactadvertenties handmatig keurt.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven