Complimenten gebruiken tijdens het daten

Complimenten gebruiken tijdens het daten

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Complimenten zijn een krachtig wapen als je iemand voor je wilt winnen. Ze kunnen het begin betekenen van een langdurige relatie maar ook de relatie in stand houden als het een tijdje wat slechter gaat. Door iemand complimenten te geven geef je aan dat je het waardeert wat de ander doet. Het is ook fijn om complimenten te ontvangen. Het is een bevestiging van dat je het goed doet. Een compliment geven geeft ook een fijn gevoel. Zo zijn er twee partijen die profiteren van een compliment. Hoe meer complimenten je een ander geeft, hoe vaker jij zelf ook complimenten van een ander krijgt. Verwacht nooit een compliment terug. Zie het als een cadeau. Je krijgt er een goed gevoel bij omdat je iemand een cadeau geeft en de ander krijgt een goed gevoel van het ontvangen van het cadeau. Complimenten kunnen gebruikt worden als iets krachtigs in sociale situaties.

Complimenten met een averechts effect

Let er wel op dat bepaalde complimenten het averechtse effect kunnen hebben. Dit zijn de algemene complimenten die op iedereen gericht kunnen worden. Het compliment is dan eerder een niet-originele opmerking die gemaakt wordt. Gebruik complimenten niet alleen om iemand voor je te winnen. Zorg dat als je een compliment geeft dat het uniek is, simpel gezegd en oprecht. Vrouwen zijn er goed in om niet gemeende complimenten te doorzien. Zorg er daarom voor dat elk compliment gemeend is.

Je kunt bijvoorbeeld niet tegen iemand zeggen dat degene lief is terwijl je er nog nooit een gesprek mee hebt gevoerd. Dit komt niet gemeend over. Geef niet continu een stroom van complimenten. Dit komt al snel over als slijmen. Gebruik de normale taal en leg niet teveel de nadruk op hoeveel complimenten je de ander geeft. Een compliment moet makkelijk worden uitgelegd in één zin.

Verassing?!

Door een compliment te geven kun je de ander verassen. Met een kort compliment terwijl je oogcontact houdt en lacht kun je veel bereiken. Er volgt meestal een dank je waarna dit nog de rest van de dag door het hoofd gaat van de persoon. Als je als man een vrouw een compliment geeft dan voelt de vrouw zich meteen beter, meer sexy en vrouwelijker. Als je de vrouw daarna verlaat dan laat je het aan haar over wat ze ervan moet denken. Wat betekende het? Doet hij dit altijd? Waarom ik? Dit zijn vragen die door het hoofd gaan van de vrouw. Door haar tijd te geven om erop te reageren geef je haar het idee dat zij de controle heeft en kan beslissen of ze je beter wil leren kennen. Als ze naar je lacht of meerdere keren naar je kijkt dan kun je haar opnieuw benaderen.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven