Clover

cloverOf je nu alleen met iemand wilt chatten of daadwerkelijk een vaste relatie wilt vinden; de Clover dating app kan je daar mee helpen. Sinds de oprichting in 2014 heeft de app continu meer leden getrokken maar ook zijn de features opeengestapeld waardoor de app nu boordevol functionaliteiten zit. Voor wie eens wat anders wil dan Tinder maar wel wil swipen is Clover een leuke afwisseling.

Miljoenen leden zijn je al voorgegaan, maar in Nederland heeft de dating app nog geen groot gebruikersbestand. Voorlopig ben je waarschijnlijk beter af bij een dating app met meer Nederlandse leden zoals deze:

Bekijk deze dating app

Gratis lid worden

clover appAanmelden is eenvoudig en zo gebeurt. Zoals vele dating apps maakt ook Clover gebruik van de Facebook inloggen functie. Mocht je geen Facebook hebben of dit niet willen koppelen dan kun je eventueel ook je e-mailadres gebruiken. Begin met het toevoegen van je foto’s en vul de antwoorden in op de standaardvragen die gesteld worden om je profiel te vullen. Met maximaal 200 karakters kun je ook iets over jezelf vertellen en ook kun je je interesses delen. Als je wilt dan kun je ook je Instagram en Twitter account koppelen om meer van jezelf te laten zien. De Clover app bestaat uit vier onderdelen.

Match Qeueu

Het eerste onderdeel is de Match Queue. Op deze plek zie je de potentiële matches die je kunt keuren. Onder de naam Prospects kun je kiezen wat je met een profiel wil doen. Je kunt net als op Tinder op de X drukken als je geen interesse hebt of op het hartje als hem of haar leuk vindt. Betalende leden kunnen direct contact opnemen, zonder eerst te matchen.

On-Demand Dating

Het tweede onderdeel is On-Demand Dating. Dit is de plek waar de dates geregeld worden. Je ziet in deze sectie alle singles die een date willen. Je kunt laten weten dat je geïnteresseerd bent en een date voorstellen als je iemand leuk vindt. Bovendien kun je een tijd en locatie voorstellen of dit overlaten aan de ander. De ander ontvangt vervolgens een melding dat je een date met hem of haar wilt.

Clover Mixer

Het derde onderdeel is de Clover Mixer waar je groepen kunt vinden of er zelf één kunt beginnen. Wanneer je een interessant groep voorbij ziet komen, of tijdens het zoeken, dan kun je lid worden en met de andere leden communiceren.

Berichten

Het vierde onderdeel is de plek waar al je berichten staan. Dit is waar je op de hoogte blijft van al je berichten. De gesprekken zijn per gebruiker verdeeld waarbij je ook kunt zien of de ander online is, Premium lid is en de datum van het laatste bericht.

google playapp store

Premium

Clover is een functionele dating app voor gratis gebruikers zodat het niet vereist is om kosten te maken om van de basisfuncties gebruik te maken. Het is echter wel mogelijk om een betaald lidmaatschap te nemen, met allerlei extra features die je kunt benutten. De naam voor dit lidmaatschap is Clover Premium. Clover Premium kost $ 29,99 per maand, of $ 14,99 per maand als je je voor 6 maanden tegelijk engageert. Dit zijn de voordelen van Clover Premium:

  • Berichten naar iedereen versturen, gematcht of niet
  • Verzenden van audio, video, foto’s en geschenken
  • Geavanceerde zoekfilters zoals intentie, lengte en inkomen.
  • Leesbevestigingen ontvangen
  • Prospects sorteren op leeftijd, inkomen, locatie en online

Kortom, met het Clover Premium lidmaatschap kun je van alle functies gebruik maken. Je kunt ook boosts kopen om je profiel meer aandacht te geven. Je kunt 1 boost kopen voor $ 2,99, 5 voor $ 2,59 per stuk, of 10 voor $ 1,99 per stuk. Mocht je er gebruik van willen maken, neem dan eerst het proeflidmaatschap. Deze is voor zeven dagen geldig.

Over Clover

De app van Clover is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. Clover maakt gebruik van het Secure Sockets Layer protocol voor alle berichten die persoonlijke informatie bevatten. Alle gegevens die vanuit de app naar de servers verzonden worden kunnen hierdoor niet onderschept worden. De dating app is in 2014 opgericht om singles sneller met elkaar kennis te laten maken. De slogan “Swipe less, date more” zegt wat dat betreft alles. Of Clover in Nederland bekend gaat worden valt nog maar te bezien. De dating app heeft de functionaliteiten om dit te bereiken maar vooralsnog is het nog niet gelukt om de Nederlandse markt te penetreren zoals Tinder en de onderstaande app dat hebben gedaan.

Bekijk deze dating app