C-Date

cdate
Iedereen heeft eigen verwachtingen van online daten, maar het is wel heel erg prettig dat er voor specifieke wensen en behoeften ook specifieke apps bestaan die deze kunnen vervullen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en ga je gericht op zoek naar een partner.

Ben je op zoek naar iemand met een bepaald geloof? Dan kan dat net zo makkelijk als wanneer je op zoek bent naar iemand met een gelijkwaardig opleidingsniveau. Voor elke niche is tegenwoordig wel een site bedacht en dat juichen we alleen maar toe. In het geval van de datingapp C-Date is dat een erotisch getinte partner of ontmoeting, want C-Date is vooral gericht op seksueel contact.

Zoek je een vaste liefdespartner? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om een kijkje te nemen bij de andere datingsites die we aanraden, want C-Date is toch echt bedoeld voor kortstondig contacten of ieder geval zonder de verplichtingen van een romantische relatie. Bovendien is C-Date een plek geworden waar nepprofielen de dienst uitmaken en gebruikers mogelijk worden opgelicht. Daarom raden wij nu deze andere app aan.

Bekijk deze dating app

De reviewscore van C-date

Pluspunten

 • Beschikbaar als app
 • Alleen voor casual dating
 • Gebruiksvriendelijk design

Minpunten

 • Premiumfuncties zijn prijzig
 • Mannen in de meerderheid

Wij beoordelen C-Date

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is C-Date?

C-Date is een datingplatform voor casual daten. Heb je simpelweg geen tijd of zelfs geen behoefte aan een ingewikkelde liefdesrelatie, maar ben je wel in voor de intieme contacten daarbij horen? Dan behoor jij tot de doelgroep van de datingsite C-Date. De ‘C’ staat in dit geval voor ‘casual’ en we hebben zo’n idee dat je wel kunt inbeelden wat dat betekent.

“Meer dan een gezellige date” – C-Date

Alleen voor volwassenen

Terwijl je in een discotheek of bar misschien rare gezichten krijgt als je meteen duidelijk maakt dat je op zoek bent naar niets meer dan een casual date, is daar op een website als C-Date gelukkig alle ruimte voor. Deze aanbieder wil casual contact namelijk zo toegankelijk mogelijk maken. In dit geval wordt al snel duidelijk dat C-Date zich richt op mensen die in hun dagelijkse leven veel te druk zijn om inhoudelijk te daten en nieuwe relaties op te bouwen.

Hoewel C-Date zelf aangeeft een redelijk eerlijke verdeling te hebben tussen mannen (52%) en vrouwen (48%) lijkt het aantal mannen toch iets hoger te liggen dan wordt geclaimd. Houd daar als lid dus wel rekening mee. C-Date is bedoeld voor individuele leden die op zoek zijn naar iemand van het andere of hetzelfde geslacht.

Of je nu nieuwe mensen wilt ontmoeten, wilt chatten of gewoon wilt genieten van een ongedwongen date-ervaring, C-date biedt een gebruiksvriendelijk platform met tal van mogelijkheden. Het is de perfecte plek om mensen te vinden die dezelfde interesses en verlangens delen en die openstaan voor een opwindend en vrijblijvend avontuur.

Aanmelden

Het inschrijfproces werkt vrij simpel op deze website. Je vult in wat je geslacht is, waar je naar op zoek bent, en vult dit weer aan met andere persoonsgegevens. Na de activatie van je account kan je speurtocht beginnen. Daarbij wordt wel aangeraden om je profiel zoveel mogelijk in te vullen, want er wordt hier gewerkt met partnervoorstellen. Dat gebeurt op basis van jouw eigen voorkeuren, maar ook wat er allemaal in je eigen profiel staat ingevuld.

Voor de duidelijkheid: je gaat dus niet zelf op zoek naar een partner via bijvoorbeeld een zoekformulier. C-Date geeft aan een speciaal matchmaking-algoritme toe te passen waarmee ze mannen en vrouwen die bij elkaar passen goed aan elkaar kunnen koppelen.

Profielen

Ben je bekend met de traditionele werkwijze van een datingsite? Dan zal C-Date je wel enigszins bekend voorkomen, aangezien het van dezelfde methode gebruik maakt. Iedereen die zich inschrijft op het platform begint met het invullen van een eigen profiel. Je profiel is wat anderen van je zien. Het is in feite datgene wat jou representeert op C-Date.

De profielen van C-Date zijn doorgaans wat pikanter dan op andere datingsites. De nadruk ligt dan ook veel meer op de seksuele aspecten, zoals een voorkeur voor seksspeeltjes en orale seks. Zelfs vrouwen lijken er geen probleem mee te hebben om deze seksvoorkeuren te delen in hun profiel. Althans, de profielen die wij bekeken. Daarnaast vullen alle gebruikers de seksuele voorliefdes in, ook mannen, en voegen ze nog andere onderdelen over zichzelf toe:

 • Foto’s
 • Type die zij zoeken
 • Zoekcriteria
 • Over henzelf

Dankzij de zoekcriteria kun je zelf aangeven waar je interesses liggen en wie je wilt vinden op C-Date. Zou je niets liever willen dan een seksdate met een slanke blondine van max. 30 jaar? En het liefst ook nog uit de regio Utrecht? Met de criteria kun je precies aangeven wie je wilt vinden. Maar wees slim: hoe breder je de criteria invult, hoe meer leden je kan ontmoeten.

c-date voorkeuren

C-Date prijzen

Zoals op wel meer datingsites het geval is, zul je – om volledig gebruik te maken van de website – moeten beschikken over een betaald, premium membership. Zonder dit lidmaatschap kun je namelijk geen berichtjes versturen of ook maar profielen volledig bekijken. Wel kun je je gratis aanmelden om een beeld te krijgen van hoe de site ongeveer werkt. Wat je moet invullen om optimaal gebruiken te maken van de website? Wat voor soort contacten je zoekt, maar ook wat je fantasieën bijvoorbeeld zijn.

“Elke 9 seconden start een live chat.” – C-Date

Dat sommige leden een erotische galerij hebben, zorgt ervoor dat het allemaal wel heel erg kinky kan worden. Ook je gesprekken worden handig opgeslagen in de betaalde variant en uiteindelijk is dat ook wel waar het om draait, het zijn de gesprekken die tot een uiteindelijke ontmoeting moeten leiden. Dit zijn de verschillen tussen het gratis en premium lidmaatschap:

Functionaliteiten per toegangsvorm

OmschrijvingStandaardPremium
Gratis profiel aanmaken
Partneraanbevelingen ontvangen
Berichten ontvangen
Foto uploaden
Erotische type definiëren
Zien wie je profiel heeft bezocht
Persoonlijke berichten ontvangen
Ongelimiteerde toegang tot matches (+24 uur)
Ongelimiteerde toegang tot berichten (+24 uur)
Favorieten toevoegen
Berichten en contacten bewaren
Gehele erotische gallerij bekijken
Foto’s bekijken
Volledige profielen bekijken
Berichten versturen
Berichten lezen

C-Date abonnement

Je kunt dus gratis lid worden bij C-date, maar om gebruik te maken van alle functionaliteiten zul je een betaald abonnement moeten afsluiten. De kosten van een premium membership verschillen, afhankelijk van de duur van het abonnement. Als je een lidmaatschap voor 3 maanden afsluit is dit € 39,90 per maand. Voor 6 maanden is het € 29,90 per maand en voor 12 maanden is het bedrag € 12,90 per maand. Valt mee, niet? Na het afsluiten van je abonnement krijg je toegang tot de extra functionaliteiten en kun je beginnen met het leggen van contacten voor de start van je erotische avontuurtje.

 • € 119,70 voor 3 maanden (€ 39,90 p/m)
 • € 179,40 voor 6 maanden (€ 29,90 p/m)
 • € 238,80 voor 12 maanden (€ 19,90 p/m)

c-date app

C-Date app en website

C-Date is begonnen als een datingwebsite, maar heeft inmiddels ook een app. Als we het eerst over de site gaan hebben dan zien we dat deze vrij eenvoudig is, maar wel functioneel. Helaas beschikt het niet over bepaalde keurmerken die staan voor veilig daten, maar dat betekent niet automatisch dat het meteen foute boel is. Je privacy is namelijk wel gewaarborgd, want je profiel is bijvoorbeeld afgeschermd voor niet-leden. Pas als je een profiel aanmaakt, kun je die van andere leden bekijken. Dat geeft op zich een veilig en vertrouwd gevoel.

Dan is er ook de mobiele app voor zowel gebruikers van Android als iOs-toestellen. De applicatie werkt in principe net zo eenvoudig als de website en zal vooral uitweg bieden voor mensen die liever hun telefoon gebruiken of bijvoorbeeld onderweg zijn. Het aanmaken van een profiel verloopt op dezelfde manier als op de website. Ook in de app krijg je suggesties aangeleverd wanneer jouw profiel volledig is ingevuld. Dit gebeurt bijvoorbeeld op basis van woonplaats, maar dus ook op grond van jouw profiel en opgegeven interesses. En daarna? Dan kan het swipen beginnen. De app werkt namelijk ook met een swipe-systeem.

Onze ervaring met C-date

We waagden de sprong en besloten om C-date eens uit te proberen. De eerste indruk was meteen goed. We werden begroet met een overzichtelijk en strak vormgegeven interface, wat de belofte inhield van een gebruiksvriendelijke ervaring. De graphics waren modern en aantrekkelijk, en de symbolen waren intuïtief en gemakkelijk te begrijpen. Navigeren door de app was een eitje, wat ons meteen hielp om in de juiste mindset te komen voor het vinden van dates.

Maar de app was niet alleen mooi om naar te kijken, hij had ook nog eens een flinke hoeveelheid gebruikers die ons in een mum van tijd deden duizelen. We waren aangenaam verrast door de diversiteit aan mensen op C-date. Van jong tot oud, van alle achtergronden en interesses, het leek erop dat iedereen hier welkom was. Het voelde als een gigantisch datingwalhalla waar we binnen konden stappen en ons konden onderdompelen in een zee van mogelijkheden.

Het was niet alleen de hoeveelheid gebruikers die indruk op ons maakte, maar ook de kwaliteit van sommige profielen. Aantrekkelijke mensen die ons meteen een bericht verstuurden, en dat deed ons twijfelen. Zijn het wel echte profielen? Worden we hier genept? Zeker weten we het niet, maar we hadden het vermoeden dat deze app met chatoperators werkt.

Wat ons wel opviel was de aandacht voor privacy en veiligheid op C-date. We kregen meteen de mogelijkheid om de zichtbaarheid van onze profielinformatie aan te passen en we konden zelfs bepalen wie onze foto’s mocht zien. Dit stelde ons gerust, omdat we wisten dat onze persoonlijke gegevens veilig waren en dat we de controle hadden over wie toegang had tot onze informatie.

Al met al kunnen we zeggen dat C-date ons aangenaam heeft verrast. Het gaf ons een verfrissende ervaring met een aantrekkelijke vormgeving, maar we hadden tegelijkertijd veel twijfels over de echtheid van de profielen. Als je op zoek bent naar een datingapp, dan zouden we C-date daarom niet aanraden.

Beste C-Date alternatieven

Gecontroleerd en bevestigd: geen fictieve profielen bij deze seksdating websites.

Veiligheid en privacy

Als we kijken naar de basismaatregelen die zijn getroffen op de datingsite, dan geeft dat een beeld weer van een modern en veilig platform. Van buitenaf zijn de profielen van leden niet te bekijken en daardoor heb je toch een bepaalde vorm van privacy op het platform. Alleen degenen die lid zijn en onder je zoekcriteria vallen kunnen je profiel zien. Mocht je een relatie hebben of getrouwd zijn, zal het dus niet snel gebeuren dat je ontdekt wordt op het platform. Maar ook als je een publieke functie hebt is dit belangrijk om te weten.

“Anoniem communiceren met bijnamen.” C-Date

Een ander punt waar we altijd naar kijken is de verbinding met het platform. Het goede nieuws is dat de verbinding is beveiligd. Daardoor worden alle gegevens die je deelt met C-Date en de gebruikers alleen ontvangen door het platform – en niet door derden en mogelijke kwaadwillenden. Het is tegenwoordig een basismaatregel om een SSL-verbinding te hebben, maar er zijn nog steeds datingsites die dit niet op orde hebben. C-Date dus wel.

Na het bekijken van de singles die ons op C-Date werden voorgesteld, werd het duidelijk dat niet alle profielen echt lijken te zijn. We kunnen het mis hebben, maar op het oog lijken er in ieder geval profielen te zijn die ‘too good to be true’ uitstralen. Het vraagt om voorzichtigheid wanneer je actief bent op C-Date, want niemand wil dat je slachtoffer wordt van een fictief profiel. Wannneer we naar een aantal echte profielen keken viel daarentegen op dat het singles van kwaliteit zijn die daadwerkelijk op zoek zijn om iemand te ontmoeten.

Uitschrijven

Heb je een gratis abonnement, dan kun je deze heel gemakkelijk verwijderen. Dit kan via ‘Mijn Profiel’, instellingen en vervolgens het verwijderen van je account. Hierna worden je gegevens direct verwijderd uit de database van de website. Je Premium account loopt af nadat de periode van het abonnement is verlopen; daarna kun je je account ook gemakkelijk verwijderen. Er is geen mogelijkheid om je account tijdelijk te deactiveren.

c-date profiel

Wat je moet weten over C-Date

C-date staat dus voor niets anders dan casual dating, zo simpel kan het zijn. Weet je toch niet helemaal wat je je daarbij moet voorstellen? Casual dating wordt gedefinieerd als contacten zonder verplichtingen of verantwoordelijkheden. Of om het ook wel in het Engels te zeggen: with no strings attached.

Hoe dat ongedwongen contact precies vorm krijgt, kan natuurlijk verschillen per ontmoeting, maar denk bijvoorbeeld aan een stevige one-night stand, maar ook een affaire die langere tijd aanhoudt. Het doel van C-Date is om in te spelen op de behoeften van een deel van de daters die vaak te weinig tijd hebben om echt te investeren in een liefdesrelatie.

Steeds meer mensen die op zoek zijn naar kortstondig contact doen dat online en C-Date probeert deze mensen bij elkaar te brengen. Behoor jij daar ook toe? Dan wensen we je een spannende date toe, met no strings attached.

Casual Daten

Deze datingapp bestaat al meer dan tien jaar en heeft sindsdien een revolutie teweeggebracht in de wereld van casual dating. Met miljoenen gebruikers wereldwijd is C-date uitgegroeid tot een van de meest populaire en succesvolle datingapps op de markt. Door de jaren heen is C-date echter aanzienlijk minder populair geworden en men twijfelt vaak over de echtheid van de profielen op deze app.

C-Date heeft veel geweldige functies en het spreekt in het voordeel van het platform dat het gemakkelijk te gebruiken is. Als je op zoek bent naar een gratis datingervaring dan zul je echter merken dat C-Date zeer beperkt is. Hoewel je berichten kunt ontvangen, kun je ze niet meteen lezen. Alles wat met berichten te maken heeft is bijna ontoegankelijk voor een gebruiker die geen premium lidmaatschap neemt. Kortom, om C-Date volledig te kunnen benutten moet je een betaald account hebben.

Als betaalde site is C-Date een geweldige optie omdat het een nogal ruimdenkende doelgroep heeft. Het is eens wat anders dan het gebruikelijke geswipe op andere apps. De functies zijn talrijk en de maandelijkse kosten zijn relatief laag in vergelijking met vergelijkbare datingsites. Dus als je op zoek bent naar casual datingsite, kan C-Date een heel goede keuze voor je zijn.

cdate