C-Date

cdate

  • Gratis aanmelden
  • Voor casual dating
  • Via app en website bereikbaar

Bezoek C-Date

Iedereen heeft eigen verwachtingen van het online daten, maar het is wel heel erg prettig dat er voor specifieke wensen en behoeften ook specifieke datingsites en apps bestaan. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en ga je gericht op zoek naar een partner. Ben je op zoek naar iemand van een bepaald geloof? Dan kan dat net zo makkelijk als je op zoek kunt naar iemand van je eigen opleidingsniveau. Voor elke niche is tegenwoordig wel een site bedacht en dat juichen we alleen maar toe.

In het geval van de datingsite C-Date is dat een erotisch getinte partner, want C-dating is vooral gericht op seksueel contact. Zoek je een vaste partner? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om een kijkje te nemen bij de andere datingsites die we aanraden, want C-Date is toch echt bedoeld voor kortstondig contact. Ben je wel nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Is het wat voor jou?

Heb je simpelweg geen tijd of zelfs geen behoefte aan een ingewikkelde liefdesrelatie, maar ben je wel in voor de intieme contacten daarbij horen? Dan behoor jij tot de doelgroep van de datingsite C-Date. C staat in dit geval voor casual en we hebben zo’n idee dat je wel kunt inbeelden wat dat betekent.

Terwijl je in een discotheek of bar misschien rare gezichten krijgt als je meteen duidelijk maakt dat je op zoek bent naar niets meer dan een casual date, is daar op een website als C-Date gelukkig alle ruimte voor. Deze aanbieder wil casual contact namelijk zo toegankelijk mogelijk maken. In dit geval wordt al snel duidelijk dat C-Date zich richt op mensen die in hun dagelijkse leven veel te druk zijn om inhoudelijk te daten en nieuwe relaties op te bouwen.

Hoewel C-Date zelf aangeeft een redelijk eerlijke verdeling te hebben tussen mannen (52%) en vrouwen (48%) lijkt het aantal mannen toch iets hoger te liggen dan wordt geclaimd. Houd daar als lid dus wel rekening mee. C-Date is bedoeld voor individuele leden die op zoek zijn naar iemand van het andere of hetzelfde geslacht.

Bezoek C-Date

c-date app

Snel en gratis aanmelden

Het inschrijfproces werkt vrij simpel op deze website. Je vult in wat je geslacht is, waar je naar op zoek bent, en vult dit weer aan met andere persoonsgegevens. Na activatie van je account kan je speurtocht dan beginnen. Daarbij wordt wel aangeraden om je profiel zoveel mogelijk in te vullen, want er wordt hier gewerkt met partnervoorstellen. Dat gebeurt op basis van jouw eigen voorkeuren, maar ook wat er allemaal in je eigen profiel staat ingevuld.

Voor de duidelijkheid: je gaat dus niet zelf op zoek naar een partner via bijvoorbeeld een zoekformulier. C-date geeft aan een speciaal matching-algoritme toe te passen waarmee ze mannen en vrouwen die bij elkaar passen goed aan elkaar kunnen koppelen.

Volledig gratis?

Zoals op wel meer datingsites het geval is, zul je om volledig gebruik te maken van de website moeten beschikken over een betaald, premium membership. Zonder dit lidmaatschap kun je namelijk geen berichtjes versturen of ook maar profielen volledig bekijken. Wel kun je je gratis aanmelden om een beeld te krijgen van hoe de site ongeveer werkt. Wat je moet invullen om optimaal gebruiken te maken van de website? Wat voor soort contacten je zoekt, maar ook wat je fantasieën bijvoorbeeld zijn.

Je kunt dus gratis lid worden bij C-date, maar om gebruik te maken van alle functionaliteiten zul je een betaald abonnement moeten afsluiten. De kosten van een premium membership verschillen, afhankelijk van de duur van het abonnement. Als je een lidmaatschap voor 3 maanden afsluit is dit €39,90 per maand. Voor 6 maanden is die €29,90 per maand en voor 12 maanden is het bedrag €12,90 per maand. Na het afsluiten van je abonnement krijg je toegang tot de extra functionaliteiten en kun je beginnen met het leggen van contacten voor de start van je erotische avontuurtje.

Dat sommige leden een erotische galerij hebben, zorgt ervoor dat het allemaal wel heel erg kinky kan worden. Ook je gesprekken worden handig opgeslagen in de betaalde variant en uiteindelijk is dat ook wel waar het om draait, het zijn de gesprekken die tot een uiteindelijke ontmoeting moeten leiden.

App én website

C-Date is begonnen als een datingwebsite, maar heeft inmiddels ook een app. Als we het eerst over de site gaan hebben dan zien we dat deze vrij eenvoudig is, maar wel functioneel. Helaas beschikt het niet over bepaalde keurmerken die staan voor veilig daten, maar dat betekent niet automatisch dat het hier foute boel is. Je privacy is namelijk wel gewaarborgd, want je profiel is bijvoorbeeld afgeschermd voor niet-leden. Pas als je een profiel aanmaakt, kun je die van andere leden bekijken. Dat geeft op zich een veilig en vertrouwd gevoel.

Bezoek C-Date

App voor zowel Android als iOS

Dan is er ook de mobiele app voor zowel gebruikers van Android als iOs-toestellen. De applicatie werkt in principe net zo eenvoudig als de website en zal vooral uitweg bieden voor mensen die liever hun telefoon gebruiken of bijvoorbeeld onderweg zijn. Het aanmaken van een profiel verloopt op dezelfde manier als op de website.

Ook in de app krijg je suggesties aangeleverd wanneer jouw profiel volledig is ingevuld. Dit gebeurt bijvoorbeeld op basis van woonplaats, maar dus ook op grond van jouw profiel en opgegeven interesses. En daarna? Dan kan het swipen beginnen. De app werkt namelijk ook met een Swipe-systeem.

Betalen en veiligheid

C-date staat dus voor niets anders dan casual dating, zo simpel kan het zijn. Weet je toch niet helemaal wat je je daarbij moet voorstellen? Casual dating wordt gedefinieerd als contacten zonder verplichtingen of verantwoordelijkheden. Of om het ook wel in het Engels te zeggen: with no strings attached.

Hoe dat ongedwongen contact precies vorm krijgt, kan natuurlijk verschillen per ontmoeting, maar denk bijvoorbeeld aan een stevige one-night stand, maar ook een affaire die langere tijd aanhoudt. Het doel van C-Date is om in te spelen op de behoeften van een deel van de daters die vaak te weinig tijd hebben om echt te investeren in een liefdesrelatie.

Steeds meer van de mensen die op zoek zijn naar kortstondig contact doet dat online en C-Date probeert deze mensen bij elkaar te brengen. Behoor jij daar ook toe? Dan wensen we je een spannende date toe, met no strings attached.

Uitschrijven

Heb je een gratis abonnement, dan kun je deze heel gemakkelijk verwijderen. Dit kan via ‘Mijn Profiel’, instellingen en vervolgens het verwijderen van je account. Hierna worden je gegevens direct verwijderd uit de database van de website. Je Premium account loopt af nadat de periode van het abonnement is verlopen; daarna kun je je account ook gemakkelijk verwijderen. Er is geen mogelijkheid om je account tijdelijk te deactiveren.