Bumble

bumble
Wil je graag nieuwe mensen leren kennen, maar heb je niet altijd tijd om ergens naartoe te gaan? Of vind je het soms wat moeilijk om zomaar op iemand af te stappen en contact te leggen? Weet dan dat het tegenwoordig heel normaal is om mensen online te leren kennen. Dat kan via een datingsite of datingapp. Bumble is daar een goed voorbeeld van. We hebben voor je gekeken wat Bumble precies inhoudt en willen onze ervaringen met je delen in deze review.

‘Make the First Move’ – Bumble

Bumble is een dating app die wereldwijd wordt gebruikt, maar gelukkig ook een Nederlandstalige versie heeft. Ook de gebruikersvoorwaarden zijn in het Nederlands beschikbaar, iets waar sommige andere datingsites en apps een voorbeeld aan kunnen nemen. Bij Bumble staat de vrouw voorop en moet je als man de vrouw het voortouw laten nemen. Doet ze dat niet? Dan heb je pech als man zijnde. De man kan bij Bumble niet de eerste stap zetten.

Als dit jou niet bevalt, dan kun je beter een andere dating app installeren zoals de onderstaande app, waar dit wel kan. Deze datingapp heeft bovendien meer Nederlandse gebruikers en dus meer kans op succes.

Bekijk deze dating app

De reviewscore van Bumble

Pluspunten

 • Beschikbaar op alle apparaten
 • Vrouwvriendelijk
 • Gebruiksvriendelijke app

Minpunten

 • Mannen worden achtergesteld
 • Wisselende ervaringen gebruikers

Wij beoordelen Bumble

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is Bumble?

Bumble is een bijzondere app. Wanneer je een kijkje op de website van Bumble neemt, zul je snel zien wat we bedoelen. Bumble heeft namelijk drie verschillende onderdelen. Dit zijn de volgende:

Bumble Date

Dit deel van de app is voor jou geschikt als je op zoek bent naar een leuke partner. Omdat je niet langer alleen wilt zijn of wanneer je de liefde van je leven wilt ontmoeten. Zoals de naam van de app ook al doet vermoeden, staat daten voorop bij Bumble Date.

Bumble BFF

Ben je ergens nieuw en ken je nog niet veel mensen om samen leuke dingen te doen? Maak dan gebruik van Bumble BFF om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde interesses en om vriendschap mee te sluiten. Altijd handig als je bijvoorbeeld pas verhuisd bent.

Bumble Bizz

Wil je een goed netwerk opbouwen of heb je wel een netwerk maar wil je dat verder uitbreiden? Dan is Bumble Bizz daarvoor bij uitstek geschikt.

 • 4.2 beoordeling in Apple App Store
 • Leeftijd 18+
 • 50+ miljoen downloads

Bumble is bedoeld voor mannen en vrouwen. Je bent er aan het juiste adres als je op zoek bent naar een partner van dezelfde maar ook van de andere sekse. Waar je voorkeur naar uitgaat is geen punt bij Bumble en er zijn veel verschillende leden te vinden. De kans is dus groot dat ook jij tegen iemand aanloopt die je aantrekkelijk vindt en waarmee je contact wilt leggen.

Bumble is voor mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder. Ben je een vrouw op zoek naar een leuke man? Dan zet jij bij Bumble altijd de eerste stap. Als je voor Bumble kiest, kun je eerst de app downloaden en daarna een keuze maken tussen een gratis lidmaatschap en een Premium abonnement.

Hoe Bumble werkt

Als je de app gedownload hebt, kun je jezelf aanmelden bij Bumble. Dit kan op twee manieren: via Facebook of Apple ID. Als je eenmaal aangemeld bent, kun je een eigen profiel aanmaken dat door andere leden te bekijken is. Is het profiel klaar en wil je zelf ook profielen bekijken? Dan log je daarvoor in met een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

Eenvoudig registreren

De registratie verloopt eenvoudig omdat bepaalde basisgegevens al uit je Facebook-account worden gehaald. Je naam, geboortedatum en andere basisinfo worden direct in je account gezet. Je moet een profielfoto kiezen waar je zelf op staat. Je kunt dus geen foto gebruiken van je huisdier of je kinderen. Een foto van je kind mag wel, maar alleen als je daar ook zelf bij staat en als het kind volledig gekleed is. Dit laatste is om misbruik van foto’s voor bijvoorbeeld kinderpornonetwerken te voorkomen. Als je een foto gebruikt die niet aan de voorwaarden voldoet, kan je account worden geblokkeerd of verwijderd. Houd daar dus rekening mee.

Swipen en matchen

Bij Bumble kun je je interesse in een persoon laten blijken door naar rechts te swipen. Je veegt naar links als je geen interesse hebt. Diegene krijgt jouw profiel ook te zien tijdens het swipen en mag ook naar rechts of links swipen. Als er een match is, dan mag je de vrouw het gesprek openen. Jullie hebben 24 uur de tijd om met elkaar in contact te komen. Doe je dat niet, dan verdwijnt de match en krijg je dit ook niet meer te zien.

Je kunt per dag bij één openstaand match aangeven dat je de tijd om te reageren met nog eens 24 uur wilt verlengen. Dat hoef je natuurlijk niet altijd te doen, maar het is wel handig als je denkt de single van je dromen ontmoet te hebben. De verlenging is dan in feite je tweede kans op een eerste gesprek.

Ladies first

Het charmante van Bumble is dat de dame altijd degene moet zijn die als eerste een bericht mag versturen. Behalve als er contact wordt gezocht tussen twee dames of twee heren, dan mogen beiden uiteraard als eerste reageren. Maar als bij een man-vrouw match de vrouw niet als eerste reageert, of helemaal niet, dan kan de man niet een bericht sturen. Dan verdwijnt het contact na 24 uur.

Wat deze regels betreft is Bumble een game-changer en wordt het feit dat mannen traditioneel de eerste stap moeten zetten onderuit gehaald. Voor vrouwen is het een uitkomst, voor mannen die graag veel berichten versturen niet. Volgens Bumble heeft dit het doel om de genderrollen gelijk te stellen.

bumble app

Bumble prijzen

De Bumble app is gratis te downloaden in de betreffende appstore van je smartphone. Er zitten ook geen kosten aan verbonden als je gaat swipen. Dit alles is kosteloos en je bent nooit verplicht om iets te betalen. Dit kan echter wel als je van meer functies gebruik wilt maken zoals de Bumble Boost. Met deze functie zet je jezelf naar de voorgrond zodat geen enkele single je kan missen.

Je kunt met een lidmaatschap direct zien wie je leuk heeft gevonden en je kunt er dan ook meteen mee matchen als jij de ander ook leuk vindt. Als extra kun je ook nog eens alle matches eindeloos verlengen zodat niemand van je af komt als je eenmaal interesse getoond hebt.

Gratis lidmaatschap

Weet je nu niet zeker of online daten via Bumble wel iets voor jou is of wil je de datingapp graag eerst uitproberen? Kies dan voor het gratis lidmaatschap van Bumble. Gratis betekent ook echt dat je niets voor de app hoeft te betalen en gebruik kunt maken van een deel van de functies die Bumble aanbiedt. Dit zijn niet alle functies want als je deze graag wilt benutten, moet je voor een betaald lidmaatschap kiezen.

In dat geval krijg je, en dat is natuurlijk wel erg handig, toegang tot alle beschikbare functies van de app van Bumble en wordt je standaard lidmaatschap omgezet naar een Premium lidmaatschap waarvoor je wel maandelijks betaalt.

Bumble Premium abonnement

Ben je begonnen met het gratis lidmaatschap van Bumble en bevalt je dit goed? Dan is het zeker het overwegen waard om dit om te laten zetten naar een Premium abonnement. Het is zeker de moeite om dit te doen als je erg content bent met de Bumble app, nieuwe mensen leert kennen en er nog wel een poosje mee door wilt gaan. De betaalde versie van de datingapp van Bumble biedt je de volgende voordelen:

 • Je kunt altijd zien wie jouw profiel bekeken heeft en je leuk vindt.
 • Bij Bumble kun je swipen als iemands profiel je aanspreekt. Is het toch net niet de persoon die je zoekt en heb je je bedacht? Dan kun je je swipes ook aanpassen en ongedaan maken. Bovendien krijg je met een betaald abonnement ook vijf Super Swipes per week. Heb je een super leuk profiel gezien en wil je aan de ander laten blijken dat je bijzonder geïnteresseerd bent? Dan stuur je deze persoon een Super Swipe.
 • Heb je interesse in iemand en hebben jullie een match maar is deze verlopen? Dan kan die met een betaald abonnement opnieuw geactiveerd worden of kun je deze vlak voordat de match verloopt, verlengen.
 • Naast Super Swipes kun je iedere week een Spotlight krijgen. Hiermee wordt je eigen profiel in het zonnetje gezet en krijg je meer matches.
 • Met een betaald abonnement heb je toegang tot alle extra zoekfilters waardoor het eenvoudiger wordt een goede match te vinden.
 • Met een Premium abonnement heb je toegang tot de Privémodus. Hierin kunnen alleen mensen waarbij jij zelf een like geeft en dus naar rechts swipet, je profiel zien en anderen niet.

Bij Bumble een betaald abonnement afsluiten kost wat meer dan bij de gemiddelde datingapps en datingsites, maar daar krijg je dan ook veel voor terug. Je kunt bij Bumble een abonnement afsluiten voor verschillende periodes. Deze variëren van een maand tot levenslang. Hoe langer een abonnement loopt, des te lager de premie die je per maand betaalt.

Bumble Boost
 • 1 week: € 5,99 (€ 23,96 per maand)
 • 1 maand: € 12,99 (€ 12,99 per maand
 • 3 maanden: € 27,99 (€ 9,33 per maand)
 • 6 maanden: € 44,99 (€ 7,50 per maand)
Bumble Premium
 • 1 week: € 12,99 (€ 51,96 per maand)
 • 1 maand: € 29,99 (€ 29,99 per maand)
 • 3 maanden: € 64,99 (€ 21,66 per maand)
 • 6 maanden: € 80,99 (€ 13,50 per maand)
 • Levenslang: € 129,99 (in één keer)

Bumble alternatief

Bekijk deze dating app

Bumble app en website

Wil je meer over Bumble en alle mogelijkheden van de drie apps weten, dan kun je daarvoor prima op hun website terecht. Om echt gebruik te maken van de datingfunctie van de app, moet je deze downloaden. Downloaden is zo gepiept en je kunt direct met de app aan de slag en op zoek gaan naar leuke profielen. De app werkt op verschillende mobiele devices zodat je altijd en overal toegang hebt tot Bumble.

De app kun je eenvoudig en snel downloaden op je tablet of telefoon. Downloaden van deze app is mogelijk via de Apple Appstore als je een iPad of iPhone hebt en deze werkt zowel op Apple als op Android toestellen – ga daarvoor naar Google Play.

google playapp store

Veiligheid en privacy

De website van Bumble kun je veilig bezoeken want deze is beveiligd. Dit kun je zien aan het slotje bovenin de adresbalk. Omdat je gegevens bij Bumble beschermd zijn, hoef je niet bang te zijn dat deze in handen van derden die er mogelijk misbruik van maken, kunnen vallen. Bumble hanteert heel strikte regels als het om profielen, foto’s en berichten gaat en waar je je als lid aan moet houden.

Wanneer je dit niet doet en de regels overtreedt, loop je zelfs kans geblokkeerd te worden op de app. Respect voor de ander tonen is het belangrijkste bij Bumble en daar moet je je ook gewoon aan houden. Zo blijft het leuk voor iedereen en loop je kans de liefde van je leven tegen het lijf te lopen.

Duidelijke regels

Bumble stelt duidelijke regels als het gaat om het leggen van contacten. Schelden, intimideren en andere vormen van verbaal geweld worden niet getolereerd. Ook het versturen van pornografische foto’s is niet toegestaan. Doe je dit toch dan krijg je in het gunstigste geval een waarschuwing. Het kan echter ook zijn dat de aard van de overtreding zodanig is dat je account direct wordt geblokkeerd of verwijderd. Je bent dus gewaarschuwd.

Bij Bumble staat respect voorop en is het de bedoeling dat je met behulp van de app leuke vrienden maakt of dat je op zoek gaat naar je grote liefde. Lief zijn voor andere mensen, leuk tegen elkaar doen: het is allemaal hoofdzaak op Bumble, want het is immers de bedoeling dat iedereen die lid is, ook geluk vindt.

bumble

Wat je moet weten over Bumble

Bumble is niet voor niets een knock-off van Tinder. De app is namelijk ontwikkeld door Whitney Wolfe en twee andere ex-medewerkers van het grotere Tinder. Whitney was één van de eerste medewerkers van Tinder. Maar na een conflict besloot ze samen met anderen – waaronder de CEO van Badoo – om een nieuwe app op te richten. Bumble is het resultaat. Met hoofdkwartier in de Verenigde Staten heeft de app het doel gesteld om de wereld te veroveren. Of dit ook lukt moeten we nog zien, maar het is zeker een app met een unieke insteek.

We raden Bumble zeker aan als je serieus op zoek bent naar liefde of nieuwe vrienden wilt ontmoeten. De app is niet zo geschikt als je alleen een vluchtige date wilt hebben, maar daarvoor zijn dan ook weer tal van andere apps te vinden die je gebruiken kunt. Je vindt op Bumble mensen die echt serieus op zoek zijn en fake profielen worden er geweerd. Dus hopelijk vind jij ook de liefde van je leven met behulp van Bumble.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Bumble geschikt?

Wat is de minimumleeftijd van Bumble?

Controleert Bumble alle aanmeldingen handmatig?

Wanneer is Bumble opgericht?