BullChat

bullchatBullChat is een chatdienst speciaal voor homoseksuele mannen. Als hetero man of vrouw heb je er niets te zoeken. Als homo man heeft bijna iedereen er wel eens over gehoord. Het is lange tijd dé plek geweest om een snelle ontmoeting te regelen met vaak seks als gevolg. Nog steeds wordt Bullchat voor dit doel gebruikt, maar jammer genoeg is de kwaliteit van de leden sterk achteruit gegaan. Voor een relatie met een man zit je niet goed bij BullChat, daarvoor kun je beter een andere datingsite voor homo’s proberen. De datingsites waar je wel serieuze mannen kunt vinden zijn bijvoorbeeld Gaybuddy, GayParship en LexaGay.

Hoe werkt Bullchat?

Het grote pluspunt van de Bullchat website is dat redelijk anoniem gesprekken aan kunt gaan met de andere personen. Je kunt direct inloggen in de chatroom met een nickname. Je kunt desgewenst een foto bijvoegen en in het kort iets over jezelf vertellen. Je hebt dus geen Facebook account nodig. Veel mannen kiezen ervoor om in de nickname al aan te geven waar ze naar op zoek zijn. Je komt er bijvoorbeeld veelzeggende nicknames tegen zoals “28jr zoekt stel” en “2 guys 25jr”. Uiteraard kun je zelf bepalen hoe je heet op de website, let er wel op dat je niet je eigen naam gebruikt om veilig de website te kunnen gebruiken.

Locatie instellen

Je kunt bij je profiel instellen dat je matches te zien krijgt van mannen die zich bij jou in de buurt bevinden. Maar je kunt er ook voor kiezen om deze optie op “overal”  in te stellen. Dan krijg je de landelijke matches te zien. Dit zijn er dan wel gelijk heel veel. Je ziet dan een lange lijst met gebruikers vanuit alle provincies die ons land rijk is. En of het zinvol is om contact te leggen met iemand die aan de andere kant van Nederland woont is natuurlijk nog maar de vraag. Je hebt meer succes als je je eigen woonplaats opgeeft of een plaats bij je in de buurt.

Klachten over nep profielen

Gebruikers van BullChat klagen wel over de aanwezigheid van nep profielen. Met deze profielen kun je wel chatten maar een afspraak maken is uiteraard niet mogelijk. Veel gebruikers storen zich hier aan. Daarnaast gebeurt het vaak dat een gebruiker de app niet kan openen. Het blijkt volgens sommigen dat je de toegang wordt geweigerd als je kritiek levert op de app of over zaken die daar gebeuren. Dit wordt door deze mensen als zeer frustrerend ervaren. Er zijn ook genoeg verhalen te vinden over drugsdealers op de website en aanbieders van andere diensten. Als je hier niet van gediend bent dan kun je overwegen om een wat serieuzere datingsite te proberen die de profielen handmatig controleert zoals GayParship.

BullChat is gratis

Het gebruik van BullChat is gratis. Ook het gebruiken van de chatmogelijkheid is gratis. Dit heeft echter wel een keerzijde. Tijdens het chatten word je veelvuldig getrakteerd op reclameboodschappen, die de beheerders van BullChat duidelijk nodig hebben om de kosten van de app te kunnen compenseren. Er wordt ook veelvuldig reclame gemaakt voor andere datingdiensten. Maar het feit dat de app gratis is maakt het voor veel mensen toch aantrekkelijk om BullChat te gebruiken. Je kunt ook webcam chatten, zodat je elkaar kunt zien. Dit maakt het natuurlijk gemakkelijker om een date af te spreken.

De laagdrempeligheid kan een nadeel zijn

Het gemakkelijk kunnen inloggen kan een nadeel zijn op BullChat. Veel gebruikers rapporteren dat ze nogal eens mensen tegenkomen met verkeerde bedoelingen. Zo komen er mensen die willen dealen in verboden middelen of op zoek zijn naar kinderporno of andere illegale activiteiten. Dit maakt het leggen van contacten soms erg lastig omdat je niet weet wie je voor je hebt. Natuurlijk kun je zo’n contact afkappen wanneer je merkt dat het een kant op gaat die je niet wilt. Ook het feit dat gebruikers veelvuldig de toegang tot de chat wordt geweigerd zonder duidelijke reden stoort veel gebruikers. Maar ondanks deze minpunten vinden veel mannen BullChat leuk om een contact te leggen. Dit kan alleen voor het chatten zijn maar ook voor het maken van een afspraak voor een date of zelfs het vinden van een partner hoewel het laatste niet vaak voorkomt.

Pluspunten van BullChat

  • Gebruik van de chatdiensten is gratis
  • Direct inloggen met een nickname, geen registratie nodig
  • Contacten zoeken bij jou in de buurt

Minpunten van BullChat

  • Veel reclame tijdens de chatsessies
  • Regelmatig nep accounts
  • Vaak problemen bij het inloggen, de toegang wordt regelmatig geweigerd
  • Contact met drugsdealers en andere aanbieders