Breeze

breeze
Het hele dating gebeuren is de laatste jaren enorm veranderd. Moest je pakweg 10 jaar geleden nog indruk maken in het café of in de discotheek, inmiddels hoef je de woonkamer niet uit om nieuwe mensen te ontmoeten. Dankzij dating apps wordt het een stuk makkelijker om een partner te vinden, al is het door de online opmars ook juist flink oppervlakkiger geworden. Want soms verlangen we toch naar persoonlijk contact, face-to-face, lekker spontaan, even weer zoals het 10 jaar geleden nog was.

Breeze combineert het beste van beide werelden. Deze app van Delftse maak zorgt ervoor dat je wel online matcht, maar voordat je op date gaat nog geen contact hebt. Zo heb je een globaal idee van met wie je op stap gaat, maar blijft het voor de rest wel lekker spontaan. Het gaat bij Breeze weer om het menselijke contact. Het concept is dan ook erg succesvol gebleken en dat snappen we wel. We leggen daarom graag uit hoe deze originele app werkt.

Er is echter iets wat je moet weten. Er zijn namelijk betere alternatieven dan Breeze. Welke datingapps beter zijn dan Breeze? Het beste alternatief voor deze datingapp is:

Bekijk deze dating app

De reviewscore van Breeze

Pluspunten

 • Beschikbaar als app
 • Voor echte ontmoetingen
 • Gebruiksvriendelijk design

Minpunten

 • Betaling per date
 • Weinig gebruikers

Wij beoordelen Breeze

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is Breeze?

Breeze is een datingplatform dat je helpt bij het vinden van nieuwe connecties en liefde in de digitale wereld. Het is meer dan alleen een simpele datingapp; het is een complete ervaring waarmee je kunt daten, chatten en nog veel meer. Met Breeze kun je gemakkelijk nieuwe mensen ontmoeten en een gesprek starten. Of het nu gaat om het vinden van een partner voor een serieuze relatie, het hebben van een leuke flirt of gewoon het leggen van nieuwe vriendschappen, Breeze biedt de mogelijkheid om te zoeken naar wie en wat je maar wilt. Het platform is opgericht in 2019 en heeft sindsdien een gestage groei doorgemaakt.

Ga op offline dates zonder eindeloos swipen en chatten. – Breeze

De datingapp heeft tal van handige functies om je te helpen bij het vinden van de juiste match. Zo kun je filters instellen op basis van leeftijd, locatie en interesses om alleen diegenen te vinden die aansluiten bij jouw voorkeuren. Daarnaast is er een handige chatfunctie waarmee je eenvoudig kunt communiceren met andere gebruikers.

Breeze is beschikbaar op zowel Android- als iOS-apparaten, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek. Het heeft een intuïtieve interface en is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor mensen die niet veel ervaring hebben met daten via apps. Het doel van Breeze is om het datingproces leuk en stressvrij te maken, en met zijn gebruiksvriendelijke ontwerp slaagt het daar absoluut in.

Hoe werkt Breeze?

Het aanmeldproces bij datingapp Breeze is een eitje. Eerst download je de app in de App Store of Google Play Store. Vervolgens open je de app en maak je een account aan met je e-mailadres of telefoonnummer. Je voert je naam in, kiest een wachtwoord en uploadt een foto. Daarna vul je een aantal basisinformatie in, zoals je leeftijd, locatie en wat je zoekt in een partner. Als laatste stap kun je een korte bio over jezelf schrijven en enkele foto’s toevoegen. Klik op ‘Aanmelden’ en je bent klaar om te daten.

Breeze is ontwikkeld voor mensen die genoeg hebben van oppervlakkig swipen en eindeloos chatten en in plaats daarvan weer terug willen naar persoonlijk contact. De enige manier om te zien of er echt een klik is tussen twee personen is uiteindelijk door iemand in het echt te ontmoeten. Wat dat betreft is dat nog altijd de basis bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Deze no-nonsense dating-app wil eindeloos swipen, chatten en ghosten zoveel mogelijk tegengaan en profileert zichzelf als een datingapp, geen matching app.

Hoe het werkt:

 1. Het Breeze algoritme maakt elke dag een selectie van profielen die overeenkomen met die van jou en jouw voorkeuren. Je kiest zelf of die profielen bij je passen of niet.
 2. Bij een match kun je niet chatten zoals dat bij andere apps het geval is. In plaats daarvan geven jullie allebei aan wat jullie beschikbaarheid is.
 3. Breeze organiseert de eerste date voor je, er zijn verschillende activiteiten beschikbaar waar je uit kunt kiezen, maar het is Breeze die je laat weten waar je hoe laat je ergens moet zijn, de rest is aan jou en je datingpartner.

Doelgroep en gebruikers

Breeze is er voor iedereen die een beetje van de twee werelden van daten wilt behouden: die van het online gemak, maar ook die van de persoonlijke touch. Daten is door de opkomst van online platformen een stuk praktischer geworden, maar daarmee is ook het probleem ontstaan dat mensen tegenwoordig maar matchen om het matchen en niet zozeer om echt iemand inhoudelijk te leren kennen. Qua doelgroep is iedereen welkom op de app, alhoewel de app voornamelijk gericht is op singles die op zoek zijn naar een serieuze date: zowel mannen als vrouwen kunnen een account aanmaken.

Voor het matchen zelf hoef je als gebruiker vrij weinig voor te doen, want als je elke dag even de mobiele app opent, zul je zien hoe er 1 of 2 partnervoorstellen voor je klaarstaan. Deze voorstellen zijn gekoppeld aan jouw profiel en de interesses die je hebt ingevuld.

breeze app

Prijzen: kosten abonnement

Het gebruik van de app is en blijft volledig gratis. Je betaalt als gebruiker alleen voor de daadwerkelijke date die dus in een face-to-face setting plaatsvindt. Op het bedrag dat daarvoor wordt neergelegd, verdient Breeze een kleine marge. Er zijn geen advertenties, je persoonsgegevens worden niet verkocht, en er bestaan geen betaalde abonnementen. De kosten van Breeze gaan dus puur uit van het regelen van een date en niet zozeer voor het mogen gebruiken van de app zelf.

Bovendien zijn die kosten niet eens zo ongunstig, want eigenlijk betaal je dus beiden mee voor de organisatie van de date en is er daardoor geen gedoe over wie de rekening uiteindelijk betaalt. Dat scheelt toch weer een hoop gedoe.

Is het betrouwbaar?

Een profiel aanmaken doe je met je telefoonnummer waarna je jouw account dient te bevestigen met een code. Qua betrouwbaarheid zien we liever ook dat er een social media-profiel wordt gekoppeld aan het account zodat alle persoonlijke gegevens automatisch worden gekoppeld in plaats van dat je die als gebruiker handmatig kunt invullen. Het contact met de andere gebruikers vindt heel oppervlakkig plaats op de app zelf omdat het belangrijke uitgangspunt van de dienst de ontmoeting zelf is. Deze vindt plaats op een openbare plek die door jullie beide is goedgekeurd.

Ook is er door beide personen betaald voor de date, wat op zich ook een teken van betrouwbaarheid is — aangezien jullie allebei bereid zijn om voor de date te betalen. De betaling vindt plaats via een beveiligde verbinding.

App/website

Breeze is een dating app die het vinden van een relatie zo eenvoudig mogelijk probeert te maken door de gemakken van mobiele apps. De nadruk ligt daarbij in het interesse tonen en het regelen van de uiteindelijke date. Chatten doe je echter niet via de app, maar op het eerste moment dat jij je date in levende lijve ontmoet. Je hoeft alleen maar aan te geven wat voor soort activiteit je zou willen ondernemen en wanneer je beschikbaar bent. Via de app krijg je dan een melding van de plek en het moment voor de date.

google playapp store

Onze ervaring met Breeze

We nemen je mee op een avontuur met Breeze, de datingapp die ons hart sneller doet kloppen. Na enkele dagen rondneuzen in de digitale datingwereld, kunnen we met overtuiging zeggen dat Breeze een verademing is. Het voelt als een briesje op een hete zomerdag, verfrissend en opwindend tegelijk.

De gebruikers van Breeze zijn een leuke verzameling van interessante individuen. Van avontuurlijke reizigers tot slimme studenten en van sportfanaten tot filmliefhebbers, je vindt hier mensen met een passie. De diversiteit zorgt voor een breed scala aan potentiële daters. Je kunt interesse tonen in degenen die worden voorgesteld en daadwerkelijk een date plannen als je een match hebt. Dat hebben wij echter niet gedaan.

De gebruiksvriendelijkheid van Breeze is een verademing. De app is ontworpen met oog voor detail en het navigeren door profielen verloopt soepel en intuïtief. Met slechts een paar tikken kun je de profielen bekijken die worden voorgesteld. De graphics zijn strak en modern, met levendige kleuren die de app een speelse en eigentijdse uitstraling geven. Alles ziet er netjes en overzichtelijk uit, zonder te veel poespas.

Het uiterlijk van de app is simpelweg meer dan prima. Het kleurenpalet is zorgvuldig gekozen en de lay-out ziet er strak en gestroomlijnd uit. Breeze schept een sfeer van opwinding en nieuwsgierigheid, zonder dat het te schreeuwerig wordt.

Privacy en betrouwbaarheid

Als het op privacy aankomt, doet de datingapp Breeze er alles aan om jouw persoonlijke gegevens veilig te houden. Ze hanteren strikte veiligheidsmaatregelen en beveiligingstechnieken om ervoor te zorgen dat jouw informatie niet in verkeerde handen valt. Met Breeze hoef je je dus geen zorgen te maken over je privacy.

Bij Breeze vinden ze het belangrijk dat je je op je gemak voelt tijdens het online daten. Daarom nemen ze ook maatregelen om nepprofielen te weren. Je zult dus niet snel worden geconfronteerd met valse accounts of oplichters. Dit zorgt ervoor dat je alleen in contact komt met echte mensen die ook serieus zijn over het vinden van een partner.

Wat je moet weten over Breeze

De app Breeze is een vrij jonge datingapp die in 2019 is uitgebracht door een Delftse startup. Het idee daarbij was om ervoor te zorgen dat gebruikers stoppen met matchen om het matchen en chatten om het chatten en gewoon terug gaan naar het persoonlijke contact. De oprichters van Breeze hebben zelf ook digitaal mensen ontmoet en merkten daarbij dat het vaak te oppervlakkig werd. Veel vrijgezelle gebruikers houden het contact alsmaar digitaal om nauwelijks meer met iemand om tafel te zitten.

Met die gedachte in het achterhoofd is Breeze gelanceerd en dat is een enorm succes gebleken. Inmiddels zijn er al duizenden dates geregeld door de app. Met dit originele concept en de no-nonsense mentaliteit willen ze bij Breeze de luchtigheid en menselijkheid weer terugbrengen naar de datingwereld.