Breeze

breezeHet hele dating gebeuren is de laatste jaren enorm veranderd. Moest je pakweg 10 jaar geleden nog indruk maken in het café of in de discotheek, inmiddels hoef je de woonkamer niet uit om nieuwe mensen te ontmoeten. Dankzij dating apps wordt het een stuk makkelijker om een partner te vinden, al is het door de online opmars ook juist flink oppervlakkiger geworden. Want soms verlangen we toch naar persoonlijk contact, face-to-face, lekker spontaan, even weer zoals het 10 jaar geleden nog was.

Breeze combineert het beste van beide werelden. Deze app van Delftse maak zorgt ervoor dat je wel online matcht, maar voordat je op date gaat nog geen contact hebt. Zo heb je een globaal idee van met wie je op stap gaat, maar blijft het voor de rest wel lekker spontaan. Het gaat bij Breeze weer om het menselijke contact. Het concept is dan ook erg succesvol gebleken en dat snappen we wel. We leggen daarom graag uit hoe deze originele app werkt.

Bekijk de singles op Breeze

Voor wie is het?

Breeze is er voor iedereen die een beetje van de twee werelden van daten wilt behouden: die van het online gemak, maar ook die van de persoonlijke touch. Daten is door de opkomst van online platformen een stuk praktischer geworden, maar daarmee is ook het probleem ontstaan dat mensen tegenwoordig maar matchen om het matchen en niet zozeer om echt iemand inhoudelijk te leren kennen. Qua doelgroep is iedereen welkom op de app, alhoewel de app voornamelijk gericht is op singles die op zoek zijn naar een serieuze date: zowel mannen als vrouwen kunnen een account aanmaken.

Voor het matchen zelf hoef je als gebruiker vrij weinig voor te doen, want als je elke dag even de mobiele app opent, zul je zien hoe er 1 of 2 partnervoorstellen voor je klaar staan. Deze voorstellen zijn gekoppeld aan jouw profiel en de interesses die je hebt ingevuld.

breeze app

Hoe werkt Breeze?

Breeze is ontwikkeld voor mensen die genoeg hebben van oppervlakkig swipen en eindeloos chatten en in plaats daarvan weer terug willen naar persoonlijk contact. De enige manier om te zien of er echt een klik is tussen twee personen is uiteindelijk door iemand in het echt te ontmoeten. Wat dat betreft is dat nog altijd de basis bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Deze no-nonsense dating-app wil eindeloos swipen, chatten en ghosten zoveel mogelijk tegengaan en profileert zichzelf als een datingapp, geen matching app.

Hoe het werkt:

  1. Het Breeze algoritme maakt elke dag een selectie van profielen die overeenkomen met die van jou en jouw voorkeuren. Je kiest zelf of die profielen bij je passen of niet.
  2. Bij een match kun je niet chatten zoals dat bij andere apps het geval is. In plaats daarvan geven jullie allebei aan wat jullie beschikbaarheid is.
  3. Breeze organiseert de eerste date voor je, er zijn verschillende activiteiten beschikbaar waar je uit kunt kiezen, maar het is Breeze die je laat weten waar je hoe laat je ergens moet zijn, de rest is aan jou en je datingpartner.

Prijzen: kosten abonnement

Het gebruik van de app is en blijft volledig gratis. Je betaalt als gebruiker alleen voor de daadwerkelijke date die dus in een face-to-face setting plaatsvindt. Op het bedrag dat daarvoor wordt neergelegd, verdient Breeze een kleine marge. Er zijn geen advertenties, je persoonsgegevens worden niet verkocht, en er bestaan geen betaalde abonnementen. De kosten van Breeze gaan dus puur uit van het regelen van een date en niet zozeer voor het mogen gebruiken van de app zelf.

Bovendien zijn die kosten niet eens zo ongunstig, want eigenlijk betaal je dus beiden mee voor de organisatie van de date en is er daardoor geen gedoe over wie de rekening uiteindelijk betaalt. Dat scheelt toch weer een hoop gedoe.

Is het betrouwbaar?

Een profiel aanmaken doe je met je telefoonnummer waarna je jouw account dient te bevestigen met een code. Qua betrouwbaarheid zien we liever ook dat er een social media-profiel wordt gekoppeld aan het account zodat alle persoonlijke gegevens automatisch worden gekoppeld in plaats van dat je die als gebruiker handmatig kunt invullen. Het contact met de andere gebruikers vindt heel oppervlakkig plaats op de app zelf omdat het belangrijke uitgangspunt van de dienst de ontmoeting zelf is. Deze vindt plaats op een openbare plek die door jullie beide is goedgekeurd.

Ook is er door beide personen betaald voor de date, wat op zich ook een teken van betrouwbaarheid is — aangezien jullie allebei bereid zijn om voor de date te betalen. De betaling vindt plaats via een beveiligde verbinding.

App/website

Breeze is een dating app die het vinden van een relatie zo eenvoudig mogelijk probeert te maken door de gemakken van mobiele apps. De nadruk ligt daarbij in het interesse tonen en het regelen van de uiteindelijke date. Chatten doe je echter niet via de app, maar op het eerste moment dat jij je date in levende lijve ontmoet. Je hoeft alleen maar aan te geven wat voor soort activiteit je zou willen ondernemen en wanneer je beschikbaar bent. Via de app krijg je dan een melding van de plek en het moment voor de date.

google playapp store

Meer over Breeze

De app Breeze is een vrij jonge datingapp die in 2019 is uitgebracht door een Delftse startup. Het idee daarbij was om ervoor te zorgen dat gebruikers stoppen met matchen om het matchen en chatten om het chatten en gewoon terug gaan naar het persoonlijke contact. De oprichters van Breeze hebben zelf ook digitaal mensen ontmoet en merkten daarbij dat het vaak te oppervlakkig werd. Veel vrijgezelle gebruikers houden het contact alsmaar digitaal om nauwelijks meer met iemand om tafel te zitten.

Met die gedachte in het achterhoofd is Breeze gelanceerd en dat is een enorm succes gebleken. Inmiddels zijn er al duizenden dates geregeld door de app. Met dit originele concept en de no-nonsense mentaliteit willen ze bij Breeze de luchtigheid en menselijkheid weer terugbrengen naar de datingwereld.