De 3 beste alternatieven voor Tinder: maak je keuze

De 3 beste alternatieven voor Tinder: maak je keuze

  • 07 jul 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Tinder is niet de enige manier om met andere singles in contact te komen. Het is misschien de bekendste dating app van Nederland maar dat betekent niet dat het alleen Tinder is waar je een leuke partner kunt vinden.

Als het op de zoektocht naar een serieuze relatie aankomt dan is Tinder waarschijnlijk niet eens de beste optie. Hoeveel singles op Tinder spreken daadwerkelijk af? Als je bekend bent met hoe Tinder werkt dan leiden veel gesprekken niet tot een date.

Hoe dit komt? Niet iedereen op Tinder is serieus op zoek. Voor de serieuze singles onder ons is dit een doorn in het oog. Waar kun je dan wel terecht? Gelukkig is Tinder verwijderen niet moeilijk en voor je het weet ben je klaar om een alternatief te proberen. In dit artikel zetten we de beste alternatieven voor Tinder op een rij.

1. Badoo

BadooEén van de geliefde plekke voor het ontmoeten van anderen is Badoo. Of je nu in Londen bent, Los Angeles, Tokio of Amsterdam; overal ter wereld zijn de leden van Badoo in grote aantallen vertegenwoordigd. Met honderden miljoenen leden is Badoo een datingsite en app waar je simpelweg niet omheen kunt. Gewaardeerd door velen maar ook berucht in de media; Badoo heeft alles al meegemaakt. Of je nu op de datingsite zit of op de app, beiden zitten boordevol functionaliteiten zodat je je nooit verveelt.

Je kunt foto’s swipen en wachten tot er een wederzijdse interesse is maar je kunt ook direct contact opnemen met de leukste singles die zich bij jou in de buurt begeven. Het is hiernaast niet alleen voor personen die op zoek zijn naar relatiemateriaal, iedereen kan terecht. Zelfs als je alleen maar wilt chatten of vrienden wilt maken kun je terecht bij Badoo. Dit maakt Badoo een all-in-one social netwerk dat gericht is op het samenbrengen van mensen.

Bezoek Badoo

2. Relatieplanet

relatieplanetWie Relatieplanet nog niet kent heeft de laatste tien jaar onder een steen gelegen. Waarschijnlijk is Relatieplanet de bekendste datingsite van Nederland. Nu onderdeel van de Telegraaf Media Groep is een interessant concept dat zich door de jaren heen bewezen heeft. Het is niet vergelijkbaar met Tinder; swipen is niet aan de orde. Je kunt er terecht als je serieus op zoek bent naar een liefdesrelatie. Dat is ook te merken aan de profielen van de leden.

Als je geen volledig ingevuld profiel hebt inclusief een introtekst over jezelf hoor je er niet bij. Dit is wat Relatieplanet in alle eerlijkheid wat unieker dan de rest maakt. In plaats van een halve seconde per swipe op Tinder kun je op Relatieplanet enkele minuten besteden om een profiel te bekijken. Als je van wat meer diepgang houdt dan zit je bij Relatieplanet goed. De snelheid ligt veel lager dan bij de gemiddelde dating app en dat is een pluspunt als je wat minder op het uiterlijk gericht bent maar meer op het innerlijk.

Bezoek Relatieplanet

3. Happn

HappnHappn werkt op een vergelijkbare manier als Tinder. Het enige verschil is dat je niet onbeperkt naar links en rechts kunt vegen. Je ziet namelijk alleen de singles die bij je in de buurt zijn (of zijn geweest). Dit maakt Happn net wat anders dan Tinder waar je alle singles binnen een straal om je heen kunt tegenkomen.

Deze unieke twist maakt Happn voor velen net wat leuker omdat je meteen een opening van een gesprek hebt. Wat deed jij daar? Als je iemand in de trein tegengekomen bent dan kun je deze single snel daarna al in de app vinden, als deze Happn geïnstalleerd heeft. Klik op het hartje om aan te geven dat je hem of haar leuk vindt. Als de ander jou ook leuk vindt dan kun je met elkaar chatten.

Tinder heeft het traditionele daten voorgoed verandert. Het vlugge vegen naar links en rechts heeft echter een gevolg. Er wordt minder aandacht besteed aan de personen achter de foto. Het is soms wat oppervlakkig en draait voor een groot deel om het uiterlijk. Wat is er gebeurt met het “innerlijk is net zo belangrijk”? Met behulp van deze alternatieven voor Tinder kom je erachter online daten meer is dan alleen de goede looks.

De 3 beste alternatieven voor Tinder: maak je keuze
4.7 (93.33%) 3 stemmen

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven