Badoo

badooAls je al een tijdje single bent, dan twijfelen we er niet aan dat je van Badoo hebt gehoord. Het is een platform dat ooit is begonnen als een soort van sociaal netwerk om daarna uit te groeien tot een veelgebruikte datingapp. Met wereldwijd meer dan een half miljard registraties heeft Badoo in ieder geval een forse impact gehad op de levens van vele singles – in positieve en negatieve zin.

“Eerlijk daten.” – Badoo

Als datingplatform heeft Badoo het nodige meegemaakt. Terwijl de app het imago van een hook-up app van zich af wil schudden, blijven de singles (en niet-singles) het daar wel voor gebruiken. Voor Badoo is het reden geweest om zichzelf een nieuwe ‘Eerlijk daten’-slogan aan te meten, maar dit heeft nog niet gewenste effect gehad. Gecombineerd met de vele klachten over de abonnementen, betaalmethodes en beperkingen voor gratis gebruikers zijn veel Nederlanders inmiddels overgestapt naar andere datingapps.

Ben je op zoek naar een liefdesrelatie? Iemand om mee te daten? Zonder de druk om af te spreken, maar alleen wanneer jij dat wil? Het kan op deze andere dating app.

Bekijk deze dating app

De reviewscore van Badoo

Pluspunten

 • Beschikbaar op alle apparaten
 • Veel gebruikers
 • Gebruiksvriendelijke app

Minpunten

 • Niet zo geschikt voor liefde
 • Veel klachten over de voorwaarden
 • Massaal en oppervlakkig

Wij beoordelen Badoo

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is Badoo?

Badoo is een sociaal netwerk voor daten. Met de nieuwe ‘Eerlijk daten’-slogan wil het platform zich meer gaan richten op liefdesrelaties, terwijl de gebruikers van Badoo zich nog steeds meer bezighouden met korte avontuurtjes. De app werd in 2006 opgericht in Spanje en is daarna snel gegroeid als een Facebook-app. Inmiddels heeft de teller van Badoo al meer dan 500 miljoen gebruikers bereikt en blijft dit aantal nieuwe gebruikers nog steeds toenemen. Als een gemeenschap met miljoenen leden in 190 landen vertegenwoordigen ze mensen van alle achtergronden en verledens.

Waarom Badoo

Als je van casual datingapps houdt, zou Badoo een prima keuze voor je kunnen zijn. De benadering van daten lijkt erg op dat van Tinder, maar toch is het wat anders. Swipen is bijvoorbeeld niet mogelijk, maar als vervanger heeft Badoo wel een Kennismakingspel. Als je op zoek bent naar iets dat serieuzer is of liever wordt gekoppeld aan singles op basis van partnervoorstellen, wil je misschien Badoo overslaan en navigeren naar een serieuzer platform zoals deze datingapp:

Bekijk deze dating app

Aanmelden

Badoo proberen? Aanmelden is mogelijk via de website en de apps van het bedrijf. Voor de meeste mensen is de app de eerste keuze. Inloggen bij Badoo is heel eenvoudig omdat het meerdere opties heeft om snel te registreren. Zo kun je met je Facebook-account inloggen, Google, MSN en anderen. Als je liever je e-mailadres gebruikt, dan kan dat ook – mogelijkheden genoeg.

Profielen

Nadat je bent aangemeld en ingelogd kun je meteen doorgaan met het invullen van je profiel. Sommige gegevens zijn al overgenomen uit je aanmeldgegevens, anderen mag je zelf aanvullen. Het is verstandig om daar meteen mee te starten, omdat het de eerste indruk is die anderen van je krijgen.

Badoo geeft handig aan hoe ver je bent met het invullen van je profiel. Heb je nog maar weinig ingevuld? Dan kan de app bijvoorbeeld aangeven dat je profiel tot 15% compleet is. Je kunt bijvoorbeeld meer foto’s toevoegen als je dat nog niet gedaan hebt. Je kunt aan de hand van drie vragen aangeven hoe je over dingen denkt. Wanneer andere je profiel zien in het Kennismakingsspel zien ze ten eerste alleen je naam, leeftijd, locatie (in km bij jou vandaan) en de hoofdfoto.

badoo app

Daarnaast kun je interesses aan je profiel toevoegen – de dingen, klein of groot, die je leuk vindt, zoals je favoriete muzieknummers, films, eten, vakantielanden of sport. Je kunt ook de interesses van anderen zien op hun profiel als een snelle vibecheck – of jullie iets gemeenschappelijk hebben. Je kunt de interesses toevoegen via je profielpagina door interesses te kiezen uit de lijst met categorieën of zelf een interesse in te voeren.

Verder kun je je Instagram koppelen, verifiëren en nog veel meer. Zo kun je ook je stemming delen: heb je behoefte aan koffie, een borrel of een grapje? Deel het op je profiel om anderen een gespreksstarter aan te reiken. Al deze onderdelen van je profiel zorgen ervoor dat anderen een goed beeld van je kunnen krijgen.

Ik wil

Een belangrijk onderdeel van je profiel is het ‘Ik wil’-bericht. Daarmee geef je aan wat je komt doen op Badoo, wat je kunt vertellen met een meerkeuze-antwoord:

 • Chatten en nieuwe mensen ontmoeten
 • Daten
 • Daten met een doel
 • Zien hoe het loopt
 • Een vaste relatie

Omschrijving

Om jezelf nog beter te presenteren in de app kun je ook iets over jezelf vertellen in de omschrijving van jezelf. Wanneer iemand je profiel bezoekt kan deze de tekst lezen, wat je een extra mogelijkheid geeft om je humor te tonen of meer informatie te delen over je doelen. Zie deze tekst als je persoonlijke visitekaartje; hoe mooier deze eruit, hoe meer indruk het maakt. Onderschat de waarde van de omschrijving niet, dit kan het verschil maken tussen wel of geen bericht.

badoo app

Match en chat

Wanneer je met Badoo begint, kom je terecht in het dashboard van de app of website. Vanuit deze homepagina kun je op verschillende manieren in contact komen met andere Badoo-gebruikers. De meest populaire manier is het Leden in de buurt-gedeelte, maar ook het Kennismakingsspel geeft je de mogelijkheid om te matchen met andere gebruikers.

Leden in de buurt

De Leden in de buurt-sectie toont alle gebruikers die bij jou in de buurt zijn en in andere steden om die van jou heen. Met de zoekfunctie en filters kun je mensen vinden op basis van je eigen interesses en voorkeuren. Wil je alleen in je eigen stad zoeken? Het kan door een filter in te stellen op je locatie. Hoe dit precies werkt zal iedereen begrijpen. Met behulp van filters – zoals die van een leeftijdsbereik – kun je de gebruikers tevoorschijn toveren die aan je eisen en wensen voldoen.

De gekleurde bolletjes bij de profiel geven aan wat de online-status van de gebruiker is. Het groene bolletje betekent dat de gebruiker op dit moment online is. Als het bolletje oranje is, dan betekent dat dat de gebruiker onlangs online was. Wanneer geen bolletje wordt getoond, is de gebruikers onlangs niet actief geweest.

Het Kennismakingsspel

Het Kennismakingsspel is één van de geliefde features van Badoo. Volgens Badoo zelf is het Kennismakingsspel ‘waar het op Badoo allemaal om draait – nieuwe mensen ontmoeten, plezier hebben en het onverwachte verwachten’. Het is spannend en werkt met de methode van wederzijds liken. Stel je zoekcriteria in, bekijk foto’s van anderen en geef aan wie je leuk vindt. Dit is waar het om draait: mensen met elkaar kennis laten maken.

In een reeks met foto’s van leden kun je een keuze maken of je ze wilt ontmoeten of niet. Het spel is afgestemd op je interesses en voorkeuren waardoor je alleen de vrijgezellen ziet die aan je eisen en wensen voldoen. Als je zelf vaker wilt verschijnen in het kennismakingsspel wanneer andere Badoo-gebruikers swipen, kun je Extra Weergaven kopen om meer Likes te verzamelen.

It’s a match!

Hebben jij en de ander elkaar leuk gevonden in het Kennismakingsspel? Dan word je beloond met een match: je kunt met elkaar chatten als een match is. Berichten versturen kan in de app met de ingebouwde messenger. Eerder kon dit alleen met tekstberichten, maar tegenwoordig kun je zelfs videobellen met je matches op Badoo.

badoo profielen

Badoo prijzen

Als gratis lid kun je snel en eenvoudig een profiel aanmaken bij Badoo en zoeken naar leden in de buurt. Dit kan op de website, maar ook met de Badoo app. Je kunt gratis de profielen bekijken van andere singles in je omgeving. Als je een lid leuk vindt kun je de persoon liken, maar je kunt ook direct een bericht versturen. Dit is allemaal gratis bij Badoo. Maar niet alles is gratis.

Bij de gratis versie van Badoo heb je bijvoorbeeld te maken met een contactlimiet. Je kunt slechts 5 gebruikers per dag aanspreken. Meer niet. En sommige functies zijn alleen beschikbaar als je betaalt met credits, andere functies zijn alleen te gebruiken als je Badoo Premium hebt.

Credits

De credits van Badoo helpen je om meer aandacht te krijgen. Ze kunnen los aangekocht worden in een pakket met credits. Met de credits kun je bij Badoo gebruik maken van een reeks handige features, zoals deze:

Getoond worden

Meer bezoekers uitnodigen om je profiel te bezoeken? Met de functie ‘Getoond worden’ zet je je profiel in een soort van spotlight. Je profiel valt direct meer en beter op dan gebruikelijk. Je foto wordt gepromoot in de app en op de website zodat iedereen bij jou in de buurt je profiel voorbij ziet komen.

Vaker gezien worden in het Kennismakingsspel

Wil je meer kansen op een match? Met credits kan je foto vaker getoond worden in het Kennismakingsspel getoond. Hoe vaker dit gebeurt, des te meer je gezien wordt door mensen die bij je zouden kunnen passen. En als dat gebeurt verhoog je de kans op een match.

Contactlimiet verhogen

Meer dan vijf gebruikers per dag aanspreken? Met de credits kun je ook je dagelijkse limiet verhogen. Hoewel je meer contacten kunt benaderen als je profiel is geverifieerd, kun je de limiet nog verder verhogen met credits. Met de credits kun je nog 20 extra gebruikers voor de komende 24 uur contacteren.

Stijg naar de top

Stijg naar de top is een van de beste manieren om op te vallen. Het plaatst je profiel bovenaan in de zoekresultaten van gebruikers zich bij jou in de buurt bevinden. Door de hogere positie ben je vaker en meer in zicht voor de gebruikers die gaan zoeken in de buurt en verder.

Cadeautje

Wil je iets anders versturen dan een normaal berichtje? In ruil voor een aantal credits kun je iemand een cadeautje sturen om te tonen dat je de ander leuk vindt. Kies uit de beschikbare virtuele cadeautjes om deze te versturen naar je (toekomstige) match.

Stickers

Wil je je gesprekken opvrolijken? Met credits kun je leuke stickers toevoegen aan je berichten bij. Je kunt uit verschillende stickerpakketten kiezen en zodra je er eentje hebt gekocht met credits is deze voor een onbeperkte duur beschikbaar. De meeste stickerpakketten kosten 250 credits, maar er zijn ook stickers waarvoor je Badoo Premium nodig hebt.

Credits prijzen

De credits van Badoo helpen om je populariteit te laten stijgen en op diverse manieren de aandacht te grijpen. Per keer kun je 100, 550, 1250 of 2750 credits kopen. Dit zijn de prijzen van de credits:

 • 100 credits voor € 4,99
 • 550 credits voor € 18,99 (165 gratis)
 • 1250 credits voor € 26,99 (705 gratis)
 • 2750 credits voor € 39,99 (1945 gratis)

Wil je nooit zonder credits zitten? Dan zou je de Automatisch Opwaardeerfunctie kunnen overwegen. Daarmee wordt het kopen van credits een stuk eenvoudiger, want het vult automatisch je credits aan wanneer je saldo onder de 200 credits komt. Via de betalingsinstellingen kun je opwaardeerfunctie op elk moment uitzetten.

Badoo Premium

Als je het maximale uit je ervaring met de app wilt halen, is Premium wat je nodig hebt. Het betaalde abonnement van Badoo zorgt ervoor dat je beter opvalt en nog sneller andere gebruikers leert kennen. Met het betaalde lidmaatschap krijg je de beschikking over een aantal premium-functies die je meer mogelijkheden tijdens het chatten geven, bij het zoeken naar nieuwe mensen en het delen van foto’s en video’s.

 • Je kunt zien wie jou leuk vond tijdens het Kennismakingsspel.
 • Je kunt onzichtbaar door de profielen bladeren.
 • Je kunt de vorige stem ongedaan maken in het Kennismakingsspel.
 • Je kunt zien welke leden jou hebben toegevoegd aan hun favorieten.
 • Je kunt als eerste chatten met nieuwe leden.
 • Je kunt met de populairste en hotste leden chatten.
 • Je kunt je bericht markeren waardoor deze als eerste gelezen worden.
 • Je krijgt toegang tot een grote variatie leuke stickers die je kunt gebruiken tijdens het chatten.
 • Je kunt Badoo advertentievrij gebruiken.

Badoo abonnement

Om gebruik te kunnen maken van Badoo Premium is een betaald lidmaatschap nodig. Badoo Premium is een dienst op abonnementsbasis welke je voor verschillende perioden kunt kopen. met behulp van een ruim aanbod van populaire betaalmethoden. Het Premium-abonnement voor Badoo wordt automatisch verlengd. Dit zijn de prijzen van Badoo Premium:

 • 1 dag voor € 1,99
 • 1 week voor € 5,99
 • 1 maand voor € 17,99
 • 3 maanden voor € 43,99 (67 dagen gratis)
 • 6 maanden voor € 65,99 (145 dagen gratis)
 • Levenslang voor € 129,99 (geen abonnement, eenmalig)

badoo verificatie

Badoo app en website

Badoo is groot geworden als een afzonderlijke website dat fungeerde als een sociaal netwerk. Al vanaf het begin heeft het sociale netwerk een website gehad waarop je kunt inloggen, zoals Facebook en anderen dat ook hebben. Aanmelden is dus ook nog steeds mogelijk via de gebruiksvriendelijke website die natuurlijk met de tijd is meegegaan. Het design is veranderd, de functies zijn uitgebreid en in het geheel is de Badoo-website een van de betere platforms voor nieuwe contacten.

Ben je geen fan van computers? Vind je het gebruik van een laptop ouderwets? En wil je gewoon daten vanaf je mobiele telefoon? Als je een van deze vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is het goede nieuws dat Badoo ook een app heeft. Dankzij deze handige app blijf je op ieder moment van de dag snel op de hoogte. Binnen een handomdraai kun je inloggen, berichten versturen en profielen bekijken. De app van Badoo is gratis en toegankelijk voor vrijwel alle moderne smartphones. Zo is de app downloaden mogelijk in de app store van Apple en Google Play.

google playapp store

Ervaringen met Badoo

De ervaringen met Badoo zijn gemengd, hoewel je op het internet vooral de negatieve ervaringen leest. Dit geldt niet alleen voor de Badoo-website, maar ook voor vrijwel iedere andere datingsite. Singles die een relatie overhouden, bezoeken de datingsite niet meer en zijn meer bezig met verliefd zijn dan met online daten. Dat is ook de reden waarom je nooit veel positieve ervaringen leest over daten op het internet.

Als het op Badoo aankomt, dan zijn er singles die er een relatie gevonden hebben, een vriendschap of meerdere leuke dates aan over hebben gehouden. Maar uiteraard lukt het niet iedereen. Onze ervaringen met Badoo zijn middelmatig en daarom raden we deze datingapp aan als het beste alternatief:

Bekijk de datingapp die wij aanraden

Onze ervaring met Badoo

Dus, wij besloten om Badoo, de beroemde datingapp, eens uit te proberen en jongens, het was een avontuur. Vanaf het moment dat we de app openden, werden we overweldigd door de enorme hoeveelheid gebruikers. Het was alsof we de poorten openden van de meest bruisende singlesclub ter wereld. Het voelde alsof we op een gigantische profielensite waren beland, omringd door gezichten van allerlei soorten en maten.

Wat ons als eerst opviel, was de gebruiksvriendelijkheid van de app. Het was alsof de ontwikkelaars buitengewone geesten hadden, omdat ze zo’n intuïtieve interface hadden gecreëerd. Navigeren door de app was een fluitje van een cent, en vegen naar links en rechts om mensen te beoordelen voelde bijna als een spelletje. En jongens, wie houdt er nou niet van spelletjes? Maar laten we het niet hebben over degenen die ons naar links hebben geveegd, wij deden het immers alleen om Badoo te testen. De enige kanttekening die wij willen maken is dat het lijkt alsof er nog veel inactieve profielen online staan. Dit hebben wij echter niet zelf kunnen bevestigen, maar het lijkt wel zo.

Wat ook echt indruk op ons maakte, waren de graphics van Badoo. De profielfoto’s van de gebruikers waren soms zo helder en scherp dat we bijna in staat waren om de fantastische contouren van iemands kaaklijn te bewonderen. En het is de 21e eeuw, dus dat is belangrijk. Maar serieus, de app zag er strak en modern uit, zoals een datingapp van de toekomst eruit zou kunnen zien. De designers hebben hun taak duidelijk goed gedaan.

Laten we het nu hebben over de symbolen op Badoo. Deze waren een leuke extra. Het was alsof we een geheime taal hadden ontdekt om onze voorkeuren duidelijk te maken. Maar we moeten toegeven dat het soms verwarrend was om te bepalen welk symbool we moesten gebruiken. Een hartje betekent toch zeker ‘ik vind je leuk’, die is in ieder geval duidelijk.

Als laatste willen we nog even stilstaan bij het uiterlijk van de app. Badoo ziet eruit als de Beyoncé van de datingapps. Het is chic, elegant en aantrekkelijk op een manier die je niet kunt weerstaan. Wanneer je de app opent, voel je je meteen een stuk zelfverzekerder. En laten we eerlijk zijn, wie heeft dat niet nodig als het om daten gaat? Het uiterlijk van Badoo maakte ons enthousiast om op zoek te gaan naar die ene speciale persoon, terwijl we de app alleen maar aan het testen waren.

Kortom, Badoo was een leuk avontuur dat ons in een wereld van singles heeft ondergedompeld. De gebruikers waren divers, de app was gebruiksvriendelijk, de graphics waren geweldig, de symbolen waren intrigerend en het uiterlijk was gewoonweg verleidelijk. Als je op zoek bent naar een datingapp die je hart sneller doet kloppen, dan raden we Badoo ten zeerste aan. Maar wees gewaarschuwd, want je zult misschien verstrikt raken in een draaikolk van verleiding.

Veiligheid en privacy

Om de veiligheid van de gebruikers te garanderen heeft Badoo een aantal richtlijnen opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden. Ze zijn ervoor bedoeld om duidelijk te maken wat wel en niet mag op het sociale netwerk, zodat het een plezierige omgeving blijft. De richtlijnen zijn behoorlijk uitgebreid, maar we gaan even dieper in op de belangrijkste onderdelen.

Geen nepprofielen

Badoo gebruikt zowel een algoritme als een handmatige controle op profielen om te voorkomen dat er nepprofielen zijn. Mocht je profiel aan de kenmerken van een nepprofiel voldoen, dan zou je account verbannen kunnen worden. Dit zijn een aantal van die kenmerken:

 • Liegen over dingen als je leeftijd en locatie.
 • Foto’s van iemand anders plaatsen en versturen.
 • Bewerkte foto’s plaatsen die suggereren dat je iemand anders bent.
 • Foto’s plaatsen waarop je niet herkenbaar bent.
 • Foto’s plaatsen met watermerken, logo’s, tekst of ingrijpende bewerkingen.

Ongewenste gesprekken en inhoud

De laatste jaren is de vraag naar inclusieve datingplatforms steeds geworden en apps als Badoo hebben daaraan bijgedragen. Als je een ander lid geen respect geeft, beledigt of discrimineert, ben je sneller van het platform verwijderd dan je doorhebt. Badoo neemt een sterk standpunt in tegen ongewenste gesprekken, intimidatie en discriminatie. Daar vallen alle vormen van discriminatie onder: van het ras en het hebben van een beperking tot seksuele geaardheid, genderidentiteit en body-shaming.

Online en offline stalken, ongevraagde intieme foto’s of video’s en ongewenste seksuele avances zijn ook niet toegestaan. Als gebruiker van Badoo mag je maar één profiel hebben, geen dingen verkopen via de datingapp en ook mag je commerciële of politieke campagnes voeren op de app. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar al deze zaken zijn reden voor de app om je account te blokkeren.

Profiel verbergen

Als je je profiel op Badoo even niet meer wilt gebruiken, dan kun je het verbergen voor andere gebruikers van de app. Als je profiel verborgen is kunnen anderen het niet meer zien. Maar zelf kun je ook niet meer bij de Leden in de Buurt en het Kennismakingsspel te. Je contacten met wie je eerder contact hebt gehad kunnen je dan nog wel steeds berichten versturen. Deze berichten zijn dan echter niet meer te lezen. Je krijgt ze pas te zien zodra je weer zichtbaar bent.

Je bepaalt verder zelf aan wie je je foto’s laat zien. Dit heb je volledig zelf in de hand. Uiteraard is de kans op een contact veel kleiner als je jezelf oor de rest van de leden verstopt. Een foto vergroot bovendien de kans op een eerste contact met vele procenten. Maar als je toch liever anoniem te werk gaat, dan is dit mogelijk. De privacyinstellingen zijn op ieder ogenblik aan te passen in de instellingen.

Profielverificatie

Badoo geeft alle gebruikers de mogelijkheid om gratis hun profiel te laten verifiëren. Als je je profiel laat verifiëren geef je anderen het bericht dat je profiel echt is. Het zegt: “Ik ben geen catfish. Ik ben wie ik zeg dat ik ben.” Dankzij de profielverificatie maak je volgens Badoo sneller nieuwe vrienden en vind je sneller nieuwe matches. Het zorgt er ook voor dat nepprofielen geweerd worden op de datingapp, omdat zij zich niet kunnen verifiëren.

Je kunt je profiel op deze manier laten verifiëren. Bezoek je profiel en scrol naar ‘Laat je verifiëren’ of tik op de fotoverificatie-badge in de app om het verificatieproces te starten. Je wordt door de app gevraagd om een selfie te nemen terwijl je het willekeurige pose nadoet die in een voorbeeld wordt uitgebeeld. Het is binnen enkele minuten afgerond.

Wanneer je een selfie hebt geüpload naar de app, zal een van onze moderatoren de foto’s vergelijken en je aanvraag voor verificatie goedkeuren of afkeuren. Badoo gebruikt een combinatie van automatische systemen en een team van moderatoren om vast te stellen of de foto’s overeenkomen. Handig om te weten: de selfie verschijnt niet in je profiel en is niet zichtbaar voor bezoekers. Zodra Badoo heeft bevestigd dat jij de persoon op de foto’s bent, verschijnt er een verificatiebadge bij je naam en op je profiel. Daardoor weet iedereen dat jij een echt persoon bent.

Wat je moet weten over Badoo

Badoo in in 2006 opgericht door een groepje technische, maar vooral slimme ondernemers. Nu, ruim vijftien jaar, later is Badoo uitgegroeid tot één van de grootste sociale netwerken ter wereld en onderdeel van het beursgenoteerde Bumble Inc. Samen met de datingapp Bumble vormt Badoo het belangrijkste aanbod apps van dit bedrijf dat meer dan 800 medewerkers heeft.

Het sociale netwerk is niet alleen in Nederland actief, maar in elke uithoek van de wereld – weliswaar met een uiteenlopende populariteit in de 190 landen waar de app beschikbaar is. Wereldwijd heeft Badoo meer dan 523 miljoen gebruikers die zich hebben aangemeld en daarmee is het ook nog steeds één van de snelstgroeiende sociale netwerken in deze categorie. De datingsite en app zijn te gebruiken in meer dan 40 talen en het lijkt erop dat dit aantal alleen maar toeneemt gezien de groei van het netwerk.

badoo