Angst om afgewezen te worden? Zo herken je het

Angst om afgewezen te worden? Zo herken je het

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

model angst

Online daten is een proces van eliminatie. Alleen de beste kandidaten blijven over. Om gezien te worden door deze potentiële partners moet je een profiel aanmaken en je foto’s tonen. Je stelt je open voor anderen om over je te oordelen. Iedere keer dat iemand je profiel bezoekt wordt er een oordeel over je gemaakt. Dat is voor sommigen een eng idee. Andersom is het echter ook het geval. Je bekijkt veel profielen van andere vrijgezellen waarna je een keuze maakt of je de persoon een bericht stuurt of niet. Dat is hoe online daten werkt. Dat iemand je profiel bezoekt en geen bericht verstuurt betekent niet dat je afgewezen bent. De persoon is simpelweg op zoek naar iets anders; je wordt niet afgewezen.

Zelfvertrouwen

Online daten is niet voor iedereen goed voor het zelfvertrouwen. Iedereen wordt afgewezen door andere singles. Dat hoort nu eenmaal bij het proces van het selecteren van de beste kandidaten. Positief blijven is één van de belangrijkste elementen zodat je het niet direct opgeeft als je een keer afgewezen wordt. De angst om afgewezen te worden speelt bij veel singles op de Nederlandse datingsites. Het weerhoudt sommigen er zelfs van om verder te gaan met online daten. Het is een obstakel die overwonnen moet worden om succes te hebben met online daten. De angst voor afwijzing is universeel; iedereen krijgt ermee te maken. Hoe goed je er ook uitziet, afwijzing hoort erbij. Er angst voor hebben is niet nodig en voorkomt dat je blijft steken op het veilige scenario.

Aan de volgende punten kun je merken dat je angst hebt om afgewezen te worden:

  • Je hebt excuses als het op het afspreken aankomt
  • De gedachte aan afwijzingen gaat vaak rond in je gedachten
  • Je maakt je erg druk of de ander je wel leuk vindt
  • Relaxen op een date is niet mogelijk door je gedachten om afgewezen te worden
  • Doordat je bang bent voor een afwijzing doe je je anders voor dan je bent
  • Je hebt moeite met het oppakken van daten na een slechte date

Het is niet persoonlijk bedoeld

Je hebt het profiel van een date bekeken, verzint een uniek en enorm leuk bericht maar vervolgens hoor je nooit iets van de persoon? Het kan het dat je weer afgewezen wordt? Dit scenario komt iedere dag voor. Je bent niet de enige die afgewezen wordt. Het is niet persoonlijk bedoeld om jou af te wijzen. Het heeft vaak zelfs niet met jou te maken maar met de keuzes en voorkeuren van de ander. Zodra je dit beseft kun je vrij berichten versturen zonder je druk te maken over het feit of je nu wel of niet een reactie krijgt.

Hoe je over de angst heen komt

Als er sprake is van angst dan hebben we de natuurlijke neiging om het te vermijden. Dat is niet de juiste aanpak. De angst confronteren is wat werkt. Jezelf blootstellen aan datgene waar je bang voor bent is de beste manier om je angst te confronteren. Bang voor afwijzing? Je lost het op door uit je comfort zone te stappen en de afwijzing op te zoeken. Hoe meer ervaring je met afwijzing krijgt, hoe makkelijker je er mee om leert te gaan. Het geheim van het oplossen van de angst zit in herhaling. Zie het als iets waar je van kunt leren zodat je niet alleen meer succes hebt met daten maar ook in het leven.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven