Affaire beginnen? Dit is wat het betekent en hoe je dat doet

Affaire beginnen? Dit is wat het betekent en hoe je dat doet

  • 15 jun 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

affaire beginnen

Als je een relatie hebt dan is het in principe de bedoeling dat je elkaar trouw blijft. Zo werkt het in de meeste monogame relaties. Er zijn wel stellen die hierover andere afspraken maken, maar over het algemeen zijn mensen redelijk standvastig als het aankomt op het beginnen van een affaire met iemand anders dan de partner. Wanneer je een relatie hebt en daarnaast een tweede relatie met iemand anders begint is de kans dus vrij groot dat je partner daar niet blij mee is.

We spreken van een affaire wanneer jij of je minnaar een vaste relatie heeft naast het contact dat jullie hebben. Dit wordt ook wel vreemdgaan genoemd, hoewel vreemdgaan ook geldt voor een eenmalig seksueel contact, en dat is dan weer geen affaire.

Waarom begin je een affaire?

De meeste mensen beginnen een affaire omdat ze niet gelukkig zijn in hun huidige relatie. Vaak gaat het om stellen die al vele jaren samen zijn. De relatie is een beetje ingedut, het is allemaal wat gewoon en standaard geworden. Soms staat de seks al vele jaren op een laag pitje omdat het allemaal niet meer zo nodig hoeft. Je hoeft de ander immers niet meer te veroveren, dus doen sommige mensen ook geen moeite meer om hun liefdesleven spannend te houden.

Er kunnen ook medische redenen zijn waarom de seks op een laag pitje staat, zowel lichamelijke als psychische. Wat de reden ook is, er zijn veel mensen die een affaire willen beginnen. Soms wordt het stiekem gedaan maar ook wordt het gedaan met toestemming van de partner. Hoe je een affaire kunt beginnen? De vreemdgaan datingsites zijn populair maar ook de werkvloer is nog altijd in trek.

Affaire datingsites

Met slogans als “Life is Short. Have an affair” en “Herleef de passie – Begin een affaire” zijn de datingsites voor affaires populairder dan ooit. Duizenden Nederlanders zijn te vinden op deze datingsites voor mensen die eens wat anders willen. De voordelen van deze websites zijn de anonimiteit en de  gelijkgestemde leden. Waar je op Tinder of Badoo snel herkent kunt worden zal dit niet gebeuren op deze datingsites. Met allerlei technieken wordt je privacy gegarandeerd en kun je op een discrete manier contact hebben met andere leden. Dit zijn op dit moment de datingsites voor affaires met de meeste leden:

Affaire op de werkvloer

De werkvloer is een ware kweekvijver voor affaires. Dat is niet zo vreemd. Een kwart van de Nederlanders heeft erotische dromen over collega’s1. Veel mensen die een buitenechtelijke relatie met iemand aanknopen doen dat met een collega, die in sommige gevallen ook een partner heeft. Het probleem is dan dat je je geheime affaire niet alleen voor je partner verborgen moet houden maar ook voor je collega’s. De praktijk leert dat twee collega’s die een affaire hebben zelf denken dat niemand er vanaf weet maar dat dit toch een beetje anders ligt. Op het moment dat de affaire bekend wordt, bijvoorbeeld omdat er een relatie door op de klippen loopt, blijkt dat heel wat collega’s wisten dat die twee medewerkers al een tijd wat met elkaar hadden.

De risico’s

Als je een affaire begint met een collega loop je meerdere risico’s. Als de affaire uitkomt, kan je dat je relatie kosten. Dat geldt uiteraard ook voor je collega. Maar daarnaast kan het zo zijn dat jullie beiden je baan kwijt raken2. Bij veel bedrijven zijn ze niet gediend van onderlinge relaties, en zeker niet als dit gepaard gaat met vreemdgaan. Ook als jullie na het bekend worden van de relatie besluiten om samen verder te gaan is de kans groot dat één van jullie naar een andere baan uit moet kijken.

Daar komt nog bij dat je het risico loopt dat collega’s jullie veroordelen, bijvoorbeeld omdat ze jullie voormalige partners wel eens op een personeelsfeest hebben gezien en hun sympathie naar hen uitgaat. Realiseer je dus heel goed waar je aan begint als je een geheime affaire met een collega aanknoopt.

bedpartner

Geen relatie voor het leven

In de eerste helft van de vorige eeuw was het de normaalste zaak van de wereld dat als je trouwde je bij elkaar bleef tot de dood jullie scheidde. Echtscheidingen kwamen maar zelden voor. Pas in de jaren zestig werd het gebruikelijker om te gaan scheiden, dit had mede te maken met de ontkerkelijking en de seksuele revolutie. Tegenwoordig loopt gemiddeld 1 op de 3 huwelijken op de klippen3. Daar komt nog bij dat steeds meer mensen ervoor kiezen om niet met elkaar te trouwen maar ongehuwd samen te wonen. Dit maakt de weg vrij voor steeds meer affaires. Er zijn ook veel meer alleenstaanden dan vroeger, omdat er zoveel relaties stranden.

Dus de “vijver” waarin gevist kan worden als je een affaire zoekt wordt ook steeds voller. Ook gaan mensen op latere leeftijd nog uit elkaar. Was het vroeger zo dat mensen die in de 50 of 60 waren en een ongelukkig huwelijk hadden toch maar bij elkaar bleven, tegenwoordig is dat wel anders. Vandaag de dag is de redenering dat als je 50 bent je nog heel wat jaren voor de boeg hebt en dat je die niet wilt slijten in een ongelukkige relatie. Dus gaan mensen op zoek naar een nieuwe partner.

Affaire met een jongere partner

dating app happnVooral mannen die de 50 zijn gepasseerd willen nogal eens een relatie beginnen met een veel jongere vrouw. Dit doen ze vooral om hun ego te strelen, bewijzen dat ze nog in de smaak vallen bij jongere vrouwen. De vrouwen die zich voor dergelijke affaires lenen zijn soms vrouwen die een slechte relatie met hun vader hebben. Soms zijn het golddiggers, jonge vrouwen die een partner zoeken die er warmpjes bij zit zodat ze zich door hun minnaar kunnen laten verwennen. Wat je ook vaak ziet is dat het jonge vrouwen zijn die iemand zoeken met levenservaring en iemand om naar op te kijken.

Het zijn niet alleen oudere mannen die een affaire beginnen met een jongere vrouwen. Er zijn ook steeds meer vrouwen een affaire starten met een veel jongere man. Dit wordt soms een beetje spottend een toyboy genoemd. Vaak zijn het jongens die wat schuchter en verlegen zijn en daarom geen meisje van hun eigen leeftijd durven te versieren. Een oudere vrouw die maar al te graag wil is dan een wat makkelijkere “prooi”.

Waar op letten?

Wanneer je zelf een relatie hebt en een affaire begint met iemand die single is, dan loop je een groter risico op chantage. De ander heeft immers “niets te verliezen”. Als je na een tijdje de affaire wilt beëindigen kan het gebeuren dat je minnaar of minnares ineens op de proppen komt met pikante berichtjes in Whatsapp of misschien zelfs compromitterende foto’s met het dreigement deze naar je vaste partner te sturen als je de affaire beëindigt. Wees daar dus altijd op bedacht als je iets begint met iemand die single is. Dit kun je doen om het te voorkomen:

  • Deel nooit je echte en volledig naam
  • Spreek nooit bij jezelf thuis af
  • Kom samen op een “neutrale” plek
  • Verstuur geen e-mails met je echte email adres
  • Voeg niemand toe als vriend op social media
  • Gebruik een tweede telefoon om te appen

Je zult het risico op chantage niet helemaal kunnen voorkomen. Als je minnaar weet wie je vaste partner is en waar of hoe deze te bereiken is dan is de kans altijd aanwezig dat je gechanteerd wordt. Je zult dit dan alleen kunnen voorkomen door de affaire aan je partner op te biechten. Dan is er immers geen mogelijkheid meer voor je ex-minnaar om te chanteren. Maar je loopt natuurlijk wel het risico dat je partner de relatie beëindigt als hij of zij te horen krijgt dat je hem of haar hebt bedrogen.

Veilige en beschermde seks

condoomVrouwen die een getrouwde man voor zich willen winnen, willen nog wel eens het middel van een ongeplande zwangerschap inzetten. Want als je als man je minnares zwanger maakt dan zit je hoe dan ook aan haar vast. Als je dit perse wilt voorkomen zit er dus niets anders op dan tijdens het vrijen altijd een condoom te gebruiken en er op die manier voor te zorgen dat je minnares niet zwanger kan raken.

Als dit toch gebeurt zal je er rekening mee moeten houden dat je in de problemen zit. Als je minnares de zwangerschap pas bekend maakt als abortus niet meer kan of als zij dit pertinent weigert, dan zal je de consequenties moeten aanvaarden.

Houd er wel rekening mee dat de vrouw misschien behalve met jou ook nog met een andere man het bed heeft gedeeld en dat hij de vader van de baby is. Als je zeker weet dat jullie altijd veilige seks hebben gehad dan zou deze optie een mogelijkheid kunnen zijn. Maar dit zal pas na de geboorte van de baby kunnen worden aangetoond middels een DNA test. Om al deze drama te voorkomen doe je er dus slim aan om beschermde seks te hebben als je een affaire begint.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Reageer