7 Mythes over het daten van vrouwen

7 Mythes over het daten van vrouwen

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Voor jaren hebben de online daters het stigma gedragen wanhopig te zijn. Het was alleen weggelegd voor de personen die in het echte leven geen partner kunnen vinden. Gelukkig zijn de tijden verandert en is het niet meer vreemd of apart om ingeschreven te staan op een datingsite. Er gaan echter nog veel mythes rond waarvan mensen nog steeds denken dat ze waar zijn. Dit zijn 7 mythes over het daten van vrouwen die niet waar zijn:

1. De vrouw wil dat de man de eerste stap zet

Alhoewel er nog steeds veel vrouwen zijn die vinden dat de man de eerste stap moeten zetten is niet meer de absolute regel. Er zijn tegenwoordig proactieve vrouwen die het eerste bericht versturen op een datingsite of op een man afstappen in een café. Het is ouderwets om te denken dat het alleen door man gedaan mag worden. De man hoeft niet meer het voortouw te nemen, vrouwen mogen het ook.

2. De vrouw wilt dat de man de eerste date betaalt

De eerste date kent vaak het ongemakkelijke moment aan het einde van de ontmoeting; wie betaalt? Betaalt de man, de vrouw of wordt de rekening gedeeld? Tegenwoordig kun je er niet meer vanuit gaan dat de man sowieso betaalt, delen komt steeds vaker voor. Als man valt het te begrijpen dat je de eerste date betaalt maar dat betekent niet dat je ook voor alle volgende dates moet betalen. Dat verwachten vrouwen ook niet. Vrouwen zijn onafhankelijker waardoor ze sneller aanbieden om een keer te betalen of de rekening willen delen.

3. Je moet niet tegen een vrouw ingaan

Een vrouw naar de mond praten lijkt misschien een slimme optie maar dat is het vaak niet. Tegen een vrouw ingaan is zelfs beter dan niets zeggen. Vrouwen houden van een man met een eigen mening en zelfverzekerdheid in het tonen van de eigen persoonlijkheid. Een ja/nee knikker begint snel saai te worden en is geen gelijke in een relatie. Dat is niet wat vrouwen willen.

4. Vrouwen zijn emotioneler

Volgens onderzoek blijkt juist dat mannen emotioneel meer gehecht zijn aan een relatie dan vrouwen. Het verschil zit hem er waarschijnlijk in dat mannen beter zijn in het verbergen van de gevoelens. Mannen maken echter vaker rationele keuzes dan vrouwen.

Alleen vrouwen praten over gevoelens

Dat is niet het geval. Mannen kunnen ook over gevoelens praten, alleen heeft de ene man er meer moeite mee dan de ander. Kun je je gevoelens uiten? Doe het dan ook. Een vrouw heeft graag een man die kan praten over zijn gevoel en hoe hij over iets denkt.

Vrouwen willen een macho man

Niet alle vrouwen vallen op het stereotype “macho” man. Een man met veel spieren is voor veel vrouwen niet aantrekkelijk. Het is misschien zelfs oppervlakkig als het als het voornamelijk om de spiermassa zou gaan. Een fit lichaam is wat betreft waarschijnlijk nog beter dan een zwaar gespierd lichaam. Vrouwen zoeken naar meer dan een macho uiterlijk.

Vrouwen willen aan het woord zijn

Alhoewel vrouwen meer dan het dubbele aantal woorden praten in vergelijking met mannen willen vrouwen niet alleen aan het woord zijn tijdens het daten. De vrouw heeft liever dat ze minder praat maar dat je goed naar haar luistert en het gesprek door twee personen gevoerd wordt.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven