50plusmatch

50plusmatch
Daten blijft leuk, op elke leeftijd. We horen het meer en meer. Er zijn namelijk overal vrijgezellen, ook van boven de 50 jaar, die nog lekker actief in het leven staan. En meerdere leuke mensen van deze leeftijdscategorie zouden maar wat graag weer gezellig samen met een ander op pad gaan. Fijn uit eten, een goed gesprek, een fietstocht maken of misschien wel naar een dansavond? Alleen ja… hoe kom je nu in contact met het maatje wat je zoekt? Probeer datingsites en app 50plusmatch eens uit, want het is de grootste en beste ontmoetingsplek voor alle vijftigplussers.

“10.641.593 verstuurde berichten.” – 50plusmatch

Het is superfijn dat dit initiatief bestaat, want zo komen 50-plussers gemakkelijk in contact met elkaar – al vanaf de oprichting in 2006. Dankzij al die jaren ervaring is 50plusmatch een datingapp met expertise en hoge betrouwbaarheid. Niet zonder reden is deze datingsite als beste getest door Vara’s Kassa waarin 50plusmatch werd beoordeeld als veelzijdig, gebruiksvriendelijk, grote gemeenschap voor activiteiten en het grote voordeel dat zowel gratis als betaalde leden berichten met elkaar kunnen uitwisselen.

Bekijk de singles op 50plusmatch

De reviewscore van 50plusmatch

Pluspunten

 • Meeste Nederlandse 50+ singles
 • Handmatige controle profielen
 • Aandacht op 50-plussers

Minpunten

 • Premiumfuncties zijn niet gratis
 • Wereldwijd matchen niet mogelijk

Wij beoordelen 50plusmatch

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is 50plusmatch?

Als je jezelf een 50-plusser mag noemen, dan heb je met eigen ogen gezien hoe de datingwereld is veranderd. Vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog tot 2013 was de tussenkomst van vrienden de meest populaire manier waarop heteroseksuele mensen elkaar ontmoetten. Je goede vrienden en familie waren essentieel voor het vinden een partner. Waarschijnlijk ken je zelf ook nog de tijd dat je werd gekoppeld aan een ander of op een blind date werd gestuurd met iemand die je nog nooit had gezien. Maar dat is allemaal veranderd na de intrede van het wereldwijde web dat het Internet wordt genoemd.

De opkomst van het internet heeft alleenstaanden in staat gesteld om hun vrienden over te slaan bij het ontmoeten van nieuwe mensen. De persoonlijke tussenkomst van hun vrienden en familie was niet meer nodig, want door de eerste datingsites werd het mogelijk om je netwerk uit te breiden met een muisklik. Terwijl de allereerste datingsites zich op iedereen richtten, was 50plusmatch de eerste datingsite die zich ging richten op de alleenstaanden met een leeftijd van 50 jaar en hoger.

50-plussers hebben een eigen Nederlandse politieke partij die opkomt voor hun belangen. Ze krijgen voordelen, profiteren van 50-plus-kortingen, hebben beurzen die speciaal op hun zijn gericht en ook hebben ze datingapps die voor hen zijn ontwikkeld. 50plusmatch is een van de datingapps die exclusief toegankelijk is voor 50-plussers. En dat niet alleen: het is een Nederlands datingplatform met de langste historie en de meeste leden in deze leeftijdsgroep.

Je kunt je gratis inschrijven en vervolgens kun je zelf jouw profiel samenstellen. Het is mogelijk om tot 10 foto’s te plaatsen, wat zeker van belang is. Tevens kun jij je eigen zoekprofiel maken en onbeperkt zoeken naar andere leden. Het is mogelijk om elke dag 10 interesse berichten te sturen en je kunt oproepen bekijken. Tot slot kun je met een gratis lidmaatschap reageren op berichten van betaalde leden.

Bekijken op 50plusmatch

Aanmelden

Inschrijven is eenvoudig en gratis. Dit kan zowel in de app als op de website van 50plusmatch. Aangezien we allemaal steeds vaker de apps gebruiken op onze smartphone, ben je op elk moment van de dag op de hoogte van je berichten op de datingsite. Voor het inschrijven zelf heeft 50plusmatch niet bijzonder veel gegevens nodig. De datingsite vraagt om je geslacht, of je een man of vrouw zoekt, je nickname, e-mailadres en wachtwoord. Inloggen met Facebook, telefoonnummer of ander social mediaprofiel is niet mogelijk bij 50plusmatch.

Wanneer je je inschrijft, dan wordt je profiel eerst handmatig gecontroleerd. Dit is de broodnodige veiligheidsmaatregel die voorkomt dat kwaadwillenden hun weg kunnen vinden naar de 50-plus singles op de website. Zodoende worden alle inschrijvingen met de hand gecontroleerd.

Bekijk hoe de aanmelding verloopt

Profielen

Is het inschrijven gelukt? Dan kun je meteen aan de slag met je profiel. 50plusmatch maakt het je makkelijk en eigenlijk wijst het zich vanzelf. Als je bent ingelogd op de datingsite vraagt het systeem je om jouw profiel samen te stellen. Het is niet verplicht om alles in te vullen, maar weet wel dat een volledig ingevuld profiel tot meer matches leidt. Hoeveel matches wil jij? Juist, zoveel mogelijk. En daarom is het belangrijk om je profiel te perfectioneren.

Bij het invullen van je profiel volg je een aantal stappen om het gereed te maken. Dat begint met het invullen van de basisgegevens, zoals je geboortedatum, woonplaats, kinderen, status, opleidingsniveau en beroep. In de stappen erna wordt er meer gevraagd om op basis van je antwoorden je persoonlijke profiel samen te stellen. Dit is de pagina die andere bezoekers van 50plusmatch te zien krijgen wanneer ze jou vinden – zorg dus voor een verpletterende indruk.

Een uitzonderlijk belangrijk onderdeel van je profiel zijn de foto’s die je plaatst. Dankzij de smartphone is er geen reden om géén foto te plaatsen, waardoor iedereen dat tegenwoordig ook doet. De foto’s die je plaatst – vooral de hoofdfoto – geven anderen een inkijkje in je persoonlijkheid. Als jij zelf zoekt naar een potentiële partner is de hoofdfoto het eerste wat je ziet, daarna pas de provincie, leeftijd en omschrijving. En zoals jij anderen beoordeeld op hun profielfoto, zo doen anderen dat ook bij jou.

50plusmatch app

Omschrijving

Elke profiel bestaat ook uit een profieltekst, een omschrijving van jezelf en wie je zoekt. Als 50-plusser weet je als geen ander wie je bent en wat je zoekt. Ben je een zorgzaam type of laat je je liever verzorgen? Een harde werker of een levensgenieter? Of misschien beide? In de omschrijving kun je dit over jezelf vertellen. Of in andere woorden: wat maakt jou uniek?

“Slimme en creatieve dame zoekt dito levenspartner. Enerzijds ben ik heel zelfstandig en stel ik zelf de televisie in. Anderzijds zou ik dit graag samen willen doen en uiteindelijk willen ‘vechten’ om de afstandsbediening. Het zijn die kleine dingen die ik mis in mijn leven. Kun jij dat missende stukje van mijn puzzel zijn?” – Anonieme gebruiker 50plusmatch.

Bekijken op 50plusmatch

Levenswaarden

Als onderdeel van de 50plusmatch-profielen heeft de datingsite de mogelijkheid om een levenswaardenprofiel samen te stellen. Wat is belangrijk in jouw leven? Welke waarde hecht je aan persoonlijke ontwikkeling? Materiële zaken? En welk doel heeft je carriere? In je levenswaardenprofiel komt naar voren hoe jij in het leven staat en wat jij belangrijk vindt. Om dat profiel te maken onderzoekt de datingsite een aantal levensgebieden. Vanuit ieder gebied -zoals lifestyle, wonen, geld, relaties en werk – kijken ze naar de waarde die dit gebied voor jou heeft.

Houd er rekening mee dat het invullen van het levenswaardenprofiel wel om enige zelfkennis en zelfreflectie vraagt. Weet jij wie je bent en wat je belangrijk vindt in het leven? Als vijftigplusser is de kans groot dat je nu wel een keer wat je drijfveren zijn en wie zou aansluiten op je levensstijl.

50plusmatch zoeken

Match en chat

Een zoektocht naar de perfecte levenspartners begint bij 50plusmatch met een zoekopdracht. Dit is heel eenvoudig, omdat je gewoon kunt zoeken in je regio of op bepaalde kenmerken. De homepage laat je bovendien zien wie een update heeft doorgevoerd en wie het laatst heeft ingelogd. Je kunt ook zoeken tussen de leden die online zijn, wie je profiel heeft bezocht en de nieuwste 50 aanmeldingen. Maar dit zijn nog niet alle manieren om iemand te vinden op 50plusmatch. Er zijn nog veel meer manieren die afzonderlijk in het menu worden getoond.

Videowall

Voor de video- en fotogenieke alleenstaanden is er de Videowall: een plek waar je video’s van jezelf kunt delen. Hou je ervan om te vloggen? Om te praten tegen de camera? Dan is dit onderdeel interessant voor jou.

Blog

Hou je ervan om stukjes te schrijven? Over wat je beweegt of je idealen? Of misschien zelfs een stukje fictie? In de blogs delen de 50-plussers van 50plusmatch hun teksten waar andere leden op kunnen reageren.

Oproepen

Wie kent de oproepjes in de krant nog? Hoewel sommige kranten ze nog steeds plaatsen, zijn oproepjes voor het overgrote merendeel van de kranten verleden tijd. Waarom? Omdat het nu allemaal online kan. Als een van de weinige datingsites heeft 50plusmatch een Oproepen onderdeel waar je je oproepjes kunt plaatsen.

Quizes

Hou goed ben jij in quizes? Als je de nodige ervaring hebt met quizes, dan kun je je kunsten vertonen in het Quizes onderdeel van 50plusmatch. Samen met anderen gezellig een quiz doen, ja, het kan ook op een datingsite.

profiel 50plusmatch

50plusmatch prijzen

Als de uitblinker in gemak heeft 50plusmatch een interessant aanbod voor iedereen die wil daten. Het inschrijven is gratis, een profiel invullen ook en ook kun je foto’s plaatsen zonder kosten te maken. Het is zelfs mogelijk om te navigeren door de website, andere leden te bekijken en alles eens goed testen. Als gratis lid van 50plusmatch kun je zelf onbeperkt zoeken en reageren op berichten. Terwijl de meeste websites en apps om een vergoeding vragen als je berichten wilt lezen, maakt 50plusmatch het gratis om ze te lezen. En ook kun je deze berichten gratis beantwoorden.

Dat gezegde hebbende, het gratis lidmaatschap kent wel een aantal beperkingen. Je kunt bijvoorbeeld niet zien wie jouw profiel heeft bezocht, je kunt zelf het gesprek niet starten en je kunt ook niet chatten of videobellen. Dit zijn de verschillen tussen een gratis en volledig lidmaatschap van 50plusmatch:

Functionaliteiten per lidmaatschap

OmschrijvingGratisVolledig
Profiel aanmaken
Matchprofiel samenstellen
Profielen bekijken
Onbeperkt zoeken
Oproepen bekijken
Reageren op berichten
Persoonlijke berichten versturen
Zien wie je profiel heeft bezocht
Zoekvoorkeuren van anderen zien
Chatten
Videobellen
Things2share gebruiken

Bekijken op 50plusmatch

50plusmatch abonnement

Het volledige lidmaatschap van 50plusmatch is niet gratis. Het is een betaald abonnement dat na afloop van de periode automatisch met een maand wordt verlengd. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten. Dit zijn de prijzen van het volledige lidmaatschap:

 • € 29,99 euro per 1 maand
 • € 59,85 euro voor 3 maanden (€ 19,95 p/m)
 • € 89,70 euro voor 6 maanden (€ 14,95 p/m)

50plusmatch app en website

50plusmatch is beschikbaar op elk apparaat, of het nu een iPhone van de laatste generatie is of een oude pc die nauwelijks wordt gebruikt. De app wijkt qua functies en features niet veel af van de desktopversie, maar de webversies is wel populairder. Je kunt in de app alle functies van je account gebruiken, zoals Things2share gebruiken, blogs lezen en oproepen bekijken. Omdat de app niet altijd vlekkeloos werkt, gebruiken veel 50plusmatch-leden vooral de websiteversie.

Het enige verschil is verder de mobiliteit, aangezien de app zelfs kan worden gebruikt als je niet achter de pc zit. Over het algemeen is de app van 50plusmatch een goede aanvulling op de functies en services van de datingsite. De app van 50plusmatch is te downloaden in de appstores van Google Play en Apple App Store. Het is dus beschikbaar op alle iOS- en Android-apparaten, maar ook via de website op de desktop computer en laptop.

google playapp store

Onze ervaring met 50plusmatch

Laten we het hebben over 50plusmatch, de datingapp die we de afgelopen dagen hebben getest. Deze app is echt een match made in heaven voor de vijftigplussers onder ons. Het voelde meteen vertrouwd en gezellig toen we de app openden. We waren blij verrast om te zien hoeveel actieve gebruikers erop waren. Het leek net alsof we een levendige, digitale versie van een dansavond waren binnengestapt.

De gebruiksvriendelijkheid van de app was ook dik in orde. We vonden het geweldig dat we niet de hele tijd hoefden te zoeken naar waar we naartoe moesten navigeren. De graphics en symbolen waren duidelijk en intuïtief, wat het navigeren supergemakkelijk maakte. We hadden geen enkele moeite om onze weg te vinden naar de profielen van gebruikers bij ons in de buurt.

En wat te zeggen over het uiterlijk van de app? De kleurenpaletten en het design waren mooi en esthetisch verantwoord. En de profielfoto’s van de gebruikers waren stuk voor stuk duidelijk genoeg om naar te kijken. Maar laten we even serieus zijn, het gaat niet alleen om het uiterlijk, toch? We willen ook weten of de app ons helpt bij het vinden van onze perfecte match.

Nou, daar kunnen we niets anders zeggen dan ja, want 50plusmatch heeft echt geweldige zoek- en matchingmogelijkheden. We konden onze voorkeuren instellen voor leeftijd, locatie en interesses, en de app deed zijn magische werk om ons te laten zien wie het beste bij ons paste. Het voelde als een persoonlijke matchmaker die ons hand in hand door het datinglandschap loodste. Maar het is en blijft gewoon een datingapp.

Dus laten we het samenvatten. 50plusmatch is een datingapp die we met een gerust hart kunnen aanbevelen aan alle vijftigplussers die op zoek zijn naar liefde en gezelschap. Met een gezellige, actieve community, een gebruiksvriendelijke interface en geweldige matchingmogelijkheden is het een app die echt voldoet aan je behoeften.

Veiligheid en privacy

Als je over online daten hoort, dan gaat het vaak over jonge singles die op Tinder zoeken naar een eenmalig avontuurtje. Maar voor oudere singles die de leeftijdsgrens van 50 jaar hebben bereikt zijn die apps echter niet zo populair. Ze begeven zich liever op apps en datingsites waar hun leeftijdsgenoten actief zijn, zoals 50plusmatch. Volgens een recent onderzoek uit de Verenigde Staten heeft 19% van de 50 tot 64-jarige alleenstaanden het geprobeerd. En nog eens 13% van de 65-plusser is actief geweest op een datingsite.

Hoewel de datingplatforms een gemakkelijke manier zijn om andere singles te vinden, kunnen ze ook veiligheidsproblemen opleveren. Het probleem ontstaat wanneer je online daten hetzelfde behandelt als traditioneel daten, waarbij je ervan uitgaat dat je de ander blindelings kunt vertrouwen. Bij online daten kan dit je in de problemen brengen, omdat er niet alleen goedbedoelende singles actief zijn op de datingplatforms, maar ook kwaadwillenden.

Om ervoor te zorgen dat je veilig blijft op het datingplatform van 50plusmatch investeren ze veel in de veiligheid van gebruikers en de beveiliging van het platform. Met behulp van een geautomatiseerde en handmatige controle van profielen wordt het oplichters extreem moeilijk gemaakt om toegang te krijgen tot het platform. De veiligheid en anonimiteit staan bij 50plusmatch voorop, zo zeggen ze zelf. Daarom is 50plusmatch lid van Thuiswinkel.org en worden je gegevens beveiligd met een SSL-encryptie.

Termen om te weten

 • Match: wanneer beide gebruikers interesse hebben getoond in elkaars profiel
 • Chat: de mogelijkheid om met andere gebruikers te communiceren via berichten
 • Profiel: de persoonlijke pagina van een gebruiker, waar informatie en foto’s worden weergegeven
 • Leeftijdsbereik: de specifieke leeftijdsgroep waarbinnen gebruikers naar matches kunnen zoeken
 • Bericht: een geschreven tekst die naar een andere gebruiker wordt gestuurd
 • Online status: aangeeft of een gebruiker momenteel actief is op de app
 • Interesses: de hobby’s, activiteiten en interesses van een gebruiker
 • Profielfoto: de foto die een gebruiker kiest om zijn/haar profiel te vertegenwoordigen

Wat je moet weten over 50plusmatch

Duizenden 50-plussers zijn je al voorgegaan, want 50plusmatch is de oudste en grootste datingsite voor deze leeftijdsgroep. Met een gigantische expertise in het matchen van leeftijdgenoten is 50plusmatch een betrouwbare partij om je hart aan toe te vertrouwen. Op 50plusmatch kun je meerdere fijne succesverhalen lezen van leden die nu hun levenspartner hebben gevonden.

Door Vara’s Kassa is 50plusmatch getest als de beste in zijn soort. Met de woorden ‘veelzijdig, gebruiksvriendelijk, community voor activiteiten, gratis en betaalde leden kunnen met elkaar communiceren’ is niets te veel gezegd. Ook klanten hebben deze site heel goed beoordeeld. Alle ingeschreven profielen worden handmatig gecontroleerd, en dit geeft een veilig gevoel. De verhouding tussen ingeschreven mannen en vrouwen ligt min of meer gelijk, en dat is wel zo handig.

Je kan meepraten op Things2share, chatten met online leden, persoonlijke berichten sturen, en een online quiz spelen. Er valt genoeg te beleven, en dat vanuit je eigen stoel. In eerste instantie dan lekker gemakkelijk vanuit thuis natuurlijk, en wie weet wat er verder volgt.

50plusmatch