50liefde

50liefde
Iedereen heeft zijn of haar hele leven lang liefde nodig. Liefde kent dan ook geen leeftijd. Datingsite 50liefde is er speciaal voor 50-plussers. En dan niet alleen om nieuwe liefdes te vinden, maar ook om mensen in deze leeftijdscategorie met in elkaar te brengen om nieuwe vriendschappen te vinden. Een ideale manier om laagdrempelig gelijkgestemden te vinden.

“De datingsite voor 50 plussers.” – 50liefde

Op deze datingsite kan je gebruik maken van een chatbox en een leuke matchgame. Het is een gebruiksvriendelijke website. Mogelijk is het een klein nadeel dat de site iets wat kleinschalig is dan concurrenten. Maar je kan jezelf gratis aanmelden. Zo is het mogelijk om uit te zoeken of deze manier van contact zoeken iets voor jou is, zonder dat het je iets kost.

Bekijk de singles op 50liefde

De reviewscore van 50liefde

Pluspunten

 • Alleen voor 50-plussers
 • Handmatige controle profielen
 • Gebruiksvriendelijke website

Minpunten

 • Premiumfuncties zijn niet gratis
 • Wereldwijd matchen niet mogelijk

Wij beoordelen 50liefde

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is 50liefde?

50liefde is een Nederlandse datingsite voor singles ouder dan 40 jaar. Hoewel we niet kunnen zeggen dat 50liefde de beste optie is voor oudere singles, want dat is 50plusmatch, denken we dat het de moeite waard is om er eens goed naar te kijken. De senioren op de site zijn op zoek naar romantiek, waardoor je niet constant te maken hebt met mensen die iets anders zoeken.

Bekijken op 50liefde

Aanmelden

Na de aanmelding kun je gelijk van vele functies gebruik maken. Je kan zien wie er online is, en recente activiteiten lezen. Er zijn partnervoorstellen die je kan bekijken en beperkt de matchgame spelen. Via zoekpunten en criteria kan je een nieuwe match zoeken, en profielfoto’s bekijken. Tevens kan je profielen bezoeken en lezen, of iemand en smiley sturen. Tip: de accounts met een profielfoto worden drie keer zo vaak bezocht, zorg er daarom voor dat je een leuke en recente foto van jezelf plaatst.

Bekijk hoe de aanmelding verloopt

Er is een handige zoekfunctie, waarmee je direct nieuwe matches vindt. Je kan zoeken op regio, op leeftijd, op online zijn op dat moment, en op het vinden van iemand met profielfoto. Tevens is het mogelijk om op naam te zoeken, bijvoorbeeld om iemand terug te vinden op een later moment.

Spelenderwijs contact maken

Met de functie ‘matchgame’ kan je een leuke game spelen. Je krijgt een profielfoto met de persoonsnaam te zien, je kan dan klikken op een vinkje of een kruisje. Bij het geven van een vinkje, krijgt de ander een melding. En bij een kruisje gebeurt er verder niets.

50liefde prijzen

50liefde is gratis om te proberen, maar dit lidmaatschap is niet genoeg om te kunnen daten. Het is eigenlijk alleen handig om te bekijken hoe alles eruit ziet en of het bevalt. Je kunt zelfs je partnervoorstellen bekijken om te controleren of er weleens matches voor je zijn. Maar als je berichten wilt uitwisselen, contact leggen en uitgebreid zoeken, is een betaald lidmaatschap nodig. Dit zijn de verschillen tussen het gratis lidmaatschap en betaalde lidmaatschap:

Functionaliteiten per toegangsvorm

OmschrijvingStandaardBetaald
Profiel aanmaken
Foto’s toevoegen
Glimlach versturen
Partnervoorstellen bekijken
Matches bekijken
Onbeperkt Matchgame spelen
Persoonlijke berichten sturen
Onzichtbare modus
Profielbezoekers bekijken
Uitgebreid zoeken
Contactgarantie
Gebruikers blokkeren

Bekijken op 50liefde

50liefde abonnement

Wil je onbeperkt de Matchgame spelen? Berichten uitwisselen met je matches? Dan is een lidmaatschap nodig op de datingsite. Het gaat om een lidmaatschap in abonnementsvorm welke automatisch wordt verlengd zodra de vervaldatum is bereikt. Het abonnement is beschikbaar met een looptijd van 1, 3 en 6 maanden. Dit zijn de huidige prijzen van het 50liefde abonnement:

 • € 29,99 euro per 1 maand
 • € 74,97 euro voor 3 maanden (€ 24,99 p/m)
 • € 215,88 euro voor 6 maanden (€ 17,99 p/m)

50liefde app en website

Deze pagina is met name geliefd vanwege het gebruiksgemak. De datingsite is erg gemakkelijk in gebruik, door bijvoorbeeld de duidelijke knoppen en gebruiksvriendelijke navigatie. Je kan gemakkelijk in contact komen met andere leden, die zich in dezelfde levensfase bevinden. Je vindt op de website diverse datingstips en informatie van en door leeftijdsgenoten. En bij de inschrijving kan jezelf kiezen hoeveel informatie je wil geven.

50liefde is alleen beschikbaar via de website, niet als app. Dat betekent ook dat 50liefde niet in een appstore te vinden is. Er is geen Android- of iOS-app van 50liefde.

google playapp store

Onze ervaring met 50liefde

Wij hebben 50liefde enkele dagen uitgeprobeerd en ik moet zeggen, het was een interessant avontuur. De eerste indruk van de gebruikers van deze datingapp was veelbelovend. Je kwam al snel terecht in een lijst met profielfoto’s, variërend van stralende glimlachen tot stoere blikken. Er was voor ieder wat wils, van gepensioneerden tot mensen die net 50 zijn geworden. Het was een gezellige mix van mensen en interesses, wat het nog leuker maakt.

Wat betreft de gebruiksvriendelijkheid van 50liefde, waren wij aangenaam verrast. De site was intuïtief en gemakkelijk te navigeren. De verschillende functies en secties waren duidelijk aangegeven en met een paar tikken op het scherm kon je al je berichten, matches en profielinformatie bekijken. Het was alsof wij de website al jaren kenden, zo soepel verliep het hele proces.

En dan nog de graphics en symbolen op deze datingapp. Nou, daar kunnen wij alleen maar positief over zijn. Het was alsof wij in een simpele profielensite waren beland, vol met leuke graphics en iconen die er goed bij passen. Het ontwerp was traditioneel en stijlvol, met rode kleuren en een overzichtelijke lay-out. Alles was goed vormgegeven en het voelde als een gebruiksvriendelijke ervaring om de app te gebruiken.

Kortom, onze ervaring met 50liefde was ruim in orde. De aanwezige gebruikers waren divers en interessant, de gebruiksvriendelijkheid was top, de graphics en symbolen waren een visueel spektakel en het uiterlijk van de was prima. Als je op zoek bent naar liefde en avontuur, dan is 50liefde absoluut een goede keuze. Wij raden het zeker aan voor iedereen die klaar is voor een spannend datingavontuur.

Veiligheid en privacy

50liefde stelt dat het secuur omgaat met je gegevens en dat ze voldoen aan de strengste eisen voor je veiligheid. Hoe de datingsite de gegevens beschermt wordt er niet bij gezegd. Wat betreft de basismaatregelen kunnen we in ieder geval zien dat 50liefde alle gegevens verzendt met een beveiligde verbinding.

Kom je er niet helemaal uit, dan kan je altijd contact opnemen met de goede klantenservice, welke graag advies op maat aan je geeft. Ook kan je als je iets niet vertrouwd dit bij de klantenservice rapporteren. En wil je gaan betalen voor je account; bij het duurste abonnement geven ze een 100% contactgarantie. Zoals de site zegt: “Liefde is geen toeval.” Kom uit je comfortzone en waag je kansen (kosteloos) op deze datingsite.

Wat je moet weten over 50liefde

Online daten is niet alleen meer voor jongeren en jongvolwassenen. Als je ouder bent dan 50 en jezelf beschikbaar wilt stellen voor het vinden van liefde, dan moet je weten dat er een aantal geweldige opties voor je zijn. Eén van die opties is 50liefde, een datingsite voor 40-plussers en ouder. Dus als je iemand bent die leeftijdsgenoten wil ontmoeten in een omgeving waar alleen singles van een vergelijkbare leeftijd aanwezig zijn, is 50liefde een datingsite waar je dit kunt vinden.

Hoewel 50liefde beweert ‘maatwerk en gemak’ te leveren moet iedereen die zich aanmeldt op de voorwaarden letten. In het verleden is 50liefde in opspraak geraakt en besproken door het consumentenprogramma Radar vanwege de onduidelijke algemene voorwaarden. Consumenten voelden zich misleid door de datingsite omdat het niet gratis bleek te zijn, terwijl het dat wel stelde te zijn. Uiteindelijk is het vooral een kwestie van het lezen van de kleine lettertjes: besef je goed dat het om een abonnement gaat bij 50liefde als je een betaling doet.

50liefde is een site van ConnectionBuilders BV dat een kantoor in Eindhoven heeft heeft. Het Nederlandse bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 65485041.

50liefde