50 plus dating

Daten kan erg moeilijk zijn, vooral voor mensen ouder dan 50. Terwijl jongeren zijn opgegroeid met smartphones en apps, geldt dat niet voor de oudere generaties. Het voelt wat onpersoonlijk, te afstandelijk en misschien voel je je zelfs wat verloren. Maar beetje bij beetje leren steeds meer vijftigers en ouder hun weg te vinden naar de datingapps.

De afgelopen 10 jaar hebben we een explosie van verschillende datingsites gezien – die nu zowel via app als website bereikbaar zijn. Natuurlijk heeft Tinder een onvergetelijke impact gemaakt op online dating, maar dat is niet de enige datingsite. Tegenwoordig zijn er zelfs sites die speciaal zijn ontworpen om 50-plussers en senioren te helpen een date te vinden. Daarom hebben we besloten om onze top 5 dating apps voor 50-plussers te delen: websites en apps waar je liefde kunt vinden, met actieve mensen in contact komt of vriendschappen begint.

Je vindt er enkel gelijkgestemden die net als jij op zoek zijn naar een date, relatie, vriendschap of elke andere vorm van verbinding. Heb je zin om te starten met je datingavontuur? Lees dan snel verder om kennis te maken met de beste dating apps voor 50-plussers. Probeer een van de datingapps uit en wie weet ontmoet jij vandaag nog een leuke date.

50-plussers daten veel

Het lijkt misschien zo alsof alleen jongeren en jongvolwassenen veel daten en zich veel bevinden op diverse online dates. Dit is zeker niet waar. Er zijn namelijk vele 50-plussers die ook veel daten. De wat oudere single gaat steeds vaker online op zoek naar een partner. Uit onderzoek is gebleken dat van de mensen in de leeftijdscategorie 50 tot 65 jaar die gingen samenwonen, meer dan 30% hun partner online heeft ontmoet.

Als 50-plusser kan het lastig zijn om andere singles in het echt te ontmoeten. Zo heb je vaak al een vaste sociale kring van vrienden en collega’s op je werk. Verder ga je natuurlijk ook een stuk minder uit in kroegen of clubs, waar je vroeger eenvoudig andere singles ontmoette. Gelukkig zijn dating apps daar een geweldige oplossing voor.

5 dating apps voor 50-plussers

Alleen omdat je ouder bent, wil nog niet zeggen dat je ongeschikt bent voor een nieuwe liefde. Integendeel, het is een leeftijd waarop je weet wat je wilt. En dat is het beste begin. Achtervolg je dromen en je hart met deze 5 dating apps voor vijftigplussers. Download vandaag nog een van de handige apps, start je datingavontuur en ontmoet je perfecte match.

50plusmatch

1. 50plusmatch

50plusmatch is een datingsite bedoeld voor de actieve 50-plusser. Alle leden van 50plusmatch bevinden zich in dezelfde leeftijdscategorie, zodat je gemakkelijk iemand van dezelfde leeftijd kunt vinden. Maak een profiel aan, schrijf een leuke bio en upload enkele profielfoto’s. Ga op zoek naar profielen die je aandacht en interesse trekken en stuur een leuk berichtje. Het voordeel van 50plusmatch is dat je zowel met een gratis als betaald lidmaatschap met anderen kunt chatten.

Een unieke functie van 50plusmatch is de feature Things2Share. Hiermee kun je alles wat je maar wilt met de andere leden delen. Anderen kunnen daar vervolgens op reageren wat een leuk en makkelijk aanknopingspunt is voor een verder gesprek.

google playapp store

ourtime

2. Ourtime

Ourtime is een datingsite die zich richt op 50-plussers. De leeftijdsgroep van singles van 50 jaar of ouder is een van de meest snel groeiende demografieën op de datingmarkt. Met maar liefst 1,6 miljoen singles speelt Ourtime hierop in. Wil je contact met iemand van je eigen leeftijd, dan is Ourtime de online community voor jou.

Ourtime is onderdeel van Lexa, waardoor je zeker kunt zijn van een betrouwbaar datingplatform. Meld je eenvoudig aan op de datingsite en geef enkele basisgegevens over jezelf op. Daarnaast vraagt Ourtime enkele vragen over jou als persoon, maar ook over de kwaliteiten waar je naar op zoek bent in een partner. De virtuele Ourtime coach, Julie, gaat met behulp van deze antwoorden op zoek naar potentiële matches.

google playapp store

parship

3. Parship

Parship is een van de eerste succesvolle Nederlandse datingsites. Als geen ander heeft dit platform ervaring in het vinden van een geschikte partner voor je. Deze datingsite is voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. Dit betekent dat je er over het algemeen weinig jongeren tegenkomt die op zoek zijn naar korte of oppervlakkige flirt of date. Wat je leeftijd, geaardheid of opleidingsniveau ook is, bij Parship ben je meer dan welkom.

Maak een account aan, vul je persoonlijke profiel in door alle vragen te beantwoorden en upload enkele foto’s. Daarnaast is het belangrijk om een leuke en pakkende profieltekst over jezelf te schrijven. Zo trek je eenvoudig de aandacht van potentiële matches. Laat je verrassen door de partnervoorstellen en stuur een bericht wanneer iemand je interesse wekt.

google playapp store

seniorengeluk

4. Seniorengeluk

Zonder geluk vaart niemand wel? Er is één datingsite die senioren het geluk gunt: Seniorengeluk. Op deze datingsite kan de steeds groter wordende groep alleenstaande ouderen op zoek naar leuke contacten: of dat nu een vriendschap is, date of relatie. Velen vinden er zelfs hun geluk in de liefde.

Deze datingsite met de toepasselijke naam is niet helemaal gratis, maar daar staat wel wat tegenover. Er zijn namelijk géén fictieve profielen en alle aanmeldingen worden handmatig gecontroleerd. Het datingsysteem is eenvoudig te gebruiken en dat is waarschijnlijk een van de redenen waarom senioren het zo graag gebruiken. Ben jij de volgende geluksvogel die een liefde vindt op Seniorengeluk?

google playapp store

50liefde

5. 50liefde

50liefde is de datingsite voor 50-plussers. Zo is het gemakkelijk om iemand te vinden die in dezelfde leeftijdscategorie als jij behoort. Bij 50liefde vind je dan ook alleen maar serieuze singles die op zoek zijn naar een relatie, date of vriendschap.

50liefde heeft een grote database aan actieve leden waardoor het eenvoudig is een match te vinden. Maak een persoonlijk profiel aan en bekijk de partnervoorstellen. Zo kun je op je gemak alle voorstellen bekijken en beoordelen of iemand bij je zou kunnen passen. Stuur een berichtje en chat verder met elkaar.

google playapp store

De vele voordelen van daten als 50-plusser

Het voordeel van daten als 50-plusser is dat veel mensen hun leven op de rit hebben. Je hebt een carrière, een woning, misschien wel kinderen en je hebt al veel meegemaakt en gedaan in je leven. Je hebt wellicht meerdere relaties gehad in je leven en je weet precies waarom sommige relaties wel of niet werkten. Van dit alles heb je veel geleerd en je weet precies wat voor types je moet vermijden in je leven.

Daarnaast weet je ook wat je zelf anders kan of moet gaan doen in een volgende relatie. Je weet precies wie je bent, wat je te bieden hebt aan een ander en waar je persoonlijke behoeften en verlangens liggen. Dit is het grote voordeel van online daten voor 50-plussers, gepensioneerden en ouderen. Je weet wat je zoekt in een partner en je hebt geen zin om je tijd te verdoen aan eindeloze oppervlakkige appjes.

Je zult dit dan ook merken aan de andere gebruikers van deze 50-plus dating apps. Wat deze apps gemeen hebben is dat ze gericht zijn op de wat oudere single. En deze is vaker op zoek is naar een serieuze (lat)relatie.