50 plus dating

Daten kan erg moeilijk zijn, vooral voor mensen ouder dan 50. Terwijl jongeren zijn opgegroeid met smartphones en apps, geldt dat niet voor de oudere generaties. Het voelt wat onpersoonlijk, te afstandelijk en misschien voel je je zelfs wat verloren. Maar beetje bij beetje leren steeds meer vijftigers en ouder hun weg te vinden naar de datingapps. Jij ook?

De afgelopen 10 jaar hebben we een explosie van verschillende datingsites gezien – die nu zowel via app als website bereikbaar zijn. Natuurlijk heeft Tinder een onvergetelijke impact gemaakt op online dating, maar dat is niet de enige datingapp. Tegenwoordig zijn er zelfs sites die speciaal zijn ontworpen om 50-plussers en senioren te helpen een date te vinden. Daarom hebben we besloten om onze top 5 dating apps voor 50-plussers te delen: websites en apps waar je liefde kunt vinden, met actieve mensen in contact komt of vriendschappen begint.

“It takes a long time to become young.” – Pablo Picasso

Wat de datingplatforms voor 50-plussers zo doeltreffend maakt? Je vindt er enkel gelijkgestemden die net als jij op zoek zijn naar een date, relatie, vriendschap of elke andere vorm van verbinding. Heb je zin om te starten met je datingavontuur? Lees dan snel verder om kennis te maken met de beste dating apps voor 50-plussers. Probeer een van de datingapps uit en wie weet ontmoet jij vandaag nog een leuke date. Op basis van onze ervaringen en die van onze bezoekers leveren deze datingplatforms de beste resultaten.

5 beste dating apps voor 50-plussers

Alleen omdat je ouder bent, wil nog niet zeggen dat je ongeschikt bent voor een nieuwe liefde. Integendeel, het is een leeftijd waarop je weet wat je wilt. En dat is het beste begin. Achtervolg je dromen en je hart met deze vijf datingapps voor vijftigplussers. Download vandaag nog een van de handige apps, start je datingavontuur en ontmoet je perfecte match.

50plusmatch

1. 50plusmatch

50plusmatch is een datingsite bedoeld voor de actieve 50-plusser. Alle leden van 50plusmatch bevinden zich in dezelfde leeftijdscategorie, zodat je gemakkelijk iemand van dezelfde leeftijd kunt vinden. Maak een profiel aan, schrijf een leuke bio en upload enkele profielfoto’s. Ga op zoek naar profielen die je aandacht en interesse trekken en stuur een leuk berichtje. Het voordeel van 50plusmatch is dat je zowel met een gratis als betaald lidmaatschap met anderen kunt chatten.

Een unieke functie van 50plusmatch is de feature Things2Share. Hiermee kun je alles wat je maar wilt met de andere leden delen. Anderen kunnen daar vervolgens op reageren wat een leuk en makkelijk aanknopingspunt is voor een verder gesprek.

google playapp store

ourtime

2. Ourtime

Ourtime is een datingsite die zich richt op 50-plussers. De leeftijdsgroep van singles van 50 jaar of ouder is een van de meest snel groeiende demografieën op de datingmarkt. Met maar liefst 1,6 miljoen singles speelt Ourtime hierop in. Wil je contact met iemand van je eigen leeftijd, dan is Ourtime de online community voor jou.

Ourtime is onderdeel van Lexa, waardoor je zeker kunt zijn van een betrouwbaar datingplatform. Meld je eenvoudig aan op de datingsite en geef enkele basisgegevens over jezelf op. Daarnaast vraagt Ourtime enkele vragen over jou als persoon, maar ook over de kwaliteiten waar je naar op zoek bent in een partner. De virtuele Ourtime coach, Julie, gaat met behulp van deze antwoorden op zoek naar potentiële matches.

google playapp store

parship

3. Parship

Parship is een van de eerste succesvolle Nederlandse datingsites. Als geen ander heeft dit platform ervaring in het vinden van een geschikte partner voor je. Deze datingsite is voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. Dit betekent dat je er over het algemeen weinig jongeren tegenkomt die op zoek zijn naar korte of oppervlakkige flirt of date. Wat je leeftijd, geaardheid of opleidingsniveau ook is, bij Parship ben je meer dan welkom.

Maak een account aan, vul je persoonlijke profiel in door alle vragen te beantwoorden en upload enkele foto’s. Daarnaast is het belangrijk om een leuke en pakkende profieltekst over jezelf te schrijven. Zo trek je eenvoudig de aandacht van potentiële matches. Laat je verrassen door de partnervoorstellen en stuur een bericht wanneer iemand je interesse wekt.

google playapp store

seniorengeluk

4. Seniorengeluk

Zonder geluk vaart niemand wel? Er is één datingsite die senioren het geluk gunt: Seniorengeluk. Op deze datingsite kan de steeds groter wordende groep alleenstaande ouderen op zoek naar leuke contacten: of dat nu een vriendschap is, date of relatie. Velen vinden er zelfs hun geluk in de liefde.

Deze datingsite met de toepasselijke naam is niet helemaal gratis, maar daar staat wel wat tegenover. Er zijn namelijk géén fictieve profielen en alle aanmeldingen worden handmatig gecontroleerd. Het datingsysteem is eenvoudig te gebruiken en dat is waarschijnlijk een van de redenen waarom senioren het zo graag gebruiken. Ben jij de volgende geluksvogel die een liefde vindt op Seniorengeluk?

google playapp store

50liefde

5. 50liefde

50liefde is de datingsite voor 50-plussers. Zo is het gemakkelijk om iemand te vinden die in dezelfde leeftijdscategorie als jij behoort. Bij 50liefde vind je dan ook alleen maar serieuze singles die op zoek zijn naar een relatie, date of vriendschap.

50liefde heeft een grote database aan actieve leden waardoor het eenvoudig is een match te vinden. Maak een persoonlijk profiel aan en bekijk de partnervoorstellen. Zo kun je op je gemak alle voorstellen bekijken en beoordelen of iemand bij je zou kunnen passen. Stuur een berichtje en chat verder met elkaar.

google playapp store

De vele voordelen van daten als 50-plusser

Als je ouder bent dan 50 en weer begint met het datingspel, dan ben je niet de enige. Uit onderzoek van Startpagina onder 1.731 Nederlandse vijftigplussers blijkt deze leeftijdsgroep volop vertegenwoordigd is op de datingapps en websites. Van degenen die op zoek zijn naar een relatie gebruikt 72 procent een datingapp of website. Heel verrassend is het echter niet, want het technologische landschap van vandaag biedt meer mogelijkheden om een nieuwe partner te ontmoeten en op afstand met elkaar te communiceren.

Hoewel het idee van daten velen die op leeftijd zijn doet ineenkrimpen, valt er veel te zeggen voor daten als 50-plusser. Niet alleen kan een relatie kan de gezondheid en het welzijn verbeteren, ook kan het de sociale steun vergroten. En oudere daters hebben enkele voordelen ten opzichte van hun jongere tegenhangers.

Een stabiel leven

Het voordeel van daten als 50-plusser is dat veel mensen hun leven op de rit hebben. Je hebt een carrière, een woning, misschien wel kinderen en je hebt al veel meegemaakt en gedaan in je leven. Je hebt wellicht meerdere relaties gehad in je leven en je weet precies waarom sommige relaties wel of niet werkten. Van dit alles heb je veel geleerd en je weet precies wat voor types je moet vermijden in je leven.

Duidelijkheid over behoeften en verlangens

Als oudere single weet je ook wat je zelf anders kan of moet gaan doen in een volgende relatie. Je weet precies wie je bent, wat je te bieden hebt aan een ander en waar je persoonlijke behoeften en verlangens liggen. Dit is het grote voordeel van online daten voor 50-plussers, gepensioneerden en ouderen. Je weet wat je zoekt in een partner en je hebt geen zin om je tijd te verdoen aan eindeloze oppervlakkige appjes.

Je zult dit dan ook merken aan de andere gebruikers van deze 50-plus dating apps. Wat deze apps gemeen hebben is dat ze gericht zijn op de wat oudere single. En deze is vaker op zoek is naar een serieuze (lat)relatie.

seniorengeluk koppel

Er is minder druk

Voor veel oudere volwassenen is daten een plezierige ervaring. Het is anders dan wanneer je jonger bent, omdat er minder druk is om ‘de ware’ te vinden, te trouwen of een gezin te stichten. En dat dan allemaal voor een bepaalde leeftijd.

In feite hoeft daten als een oudere volwassene niet tot een verplichting te leiden. Het hoeft ook geen grootse tijdsinvestering te zijn, want niet iedereen is daarnaar op zoek. Sterker nog, het hoeft niet eens tot romantiek te leiden. Voor sommige 50-plussers is daten gericht op gezelschap en gedeelde interesses, iemand vinden om tijd mee door te brengen, zonder de druk van een gewenste relatiestatus.

Meer zelfbewustzijn

Naarmate we meer over onszelf leren, leren we ook dat we niet te streng moeten zijn voor anderen. We leren ook dat het uiterlijk lang niet zo belangrijk meer is als je ouder wordt, want verouderen doen we allemaal. Het is daarom interessant om op te merken dat de afknappers en dealbreakers van 50-plussers heel anders zijn dan die van jongeren. Sommige eigenschappen krijgen een nieuwe betekenis naarmate we ouder worden.

Volgens een onderzoek van Ourtime zoeken volwassenen van 50 t/m 65 jaar nog steeds naar een vorm van fysieke aantrekkingskracht, zoals jongeren dat ook doen, maar zijn de fysieke en financiële gezondheid veel belangrijker voor oudere singles.

Wij beoordelen 50-plus dating

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod leden
 • Prijzen

Veiligheid en betrouwbaarheid

Na al dat swipen, privéberichten uitwisselen en urenlang chatten kan het vinden van een goede match een beetje aanvoelen als het winnen van de loterij. Je voelt je blij dat er eindelijk iemand is die je lijkt te begrijpen. Het probleem is dat afspreken nog niet lukt. Op de een of andere manier komt er steeds iets tussen. Hoewel je het wellicht wat vreemd vindt, is er nog niet om je zorgen over te maken? Het slechte nieuws is dat niet iedereen op de 50-plus apps serieus en eerlijk is. Datingfraude is een veel voorkomend probleem en vooral 50-plussers zijn daar het slachtoffer van.

Altijd op je hoede blijven

Als het gaat om het vinden van een liefdesconnectie op een datingapp of website, dan is het weggeven van je hart niet de enige zorg. In de digitale wereld waarin we actief zijn is het makkelijker dan ooit om je als iemand anders voor te doen. Achter die charmante foto verschuilt misschien heel iemand anders. En ondanks de lieve berichten kan deze persoon helemaal niet zo liefde voor je zijn. Want iemand die zich voordoet als een ander wil niet alleen je hart stelen, maar vooral je geld.

Hoe belangrijk het ook is om een openbare plek te kiezen voor je eerste ontmoeting en iemand te laten weten waar en met wie je afspreekt, het is net zo belangrijk dat je je persoonlijke informatie beschermt. Of je je nu zorgen maakt over phishing, oplichting of een andere vorm van datingfraude, je moet jezelf beschermen tegen de gevaren van daten in het digitale tijdperk.

Tips om veilig te blijven

 • Bescherm je privacy
 • Deel geen persoonlijke en adresgegevens
 • Wijs alle vragen over geld af
 • Houd het gesprek op het datingplatform
 • Google op de naam van de ander
 • Onderzoek of de afbeeldingen echt zijn
 • Ga videobellen voor een echte ontmoeting

Pluspunten

 • Alleen maar leeftijdsgenoten
 • Gericht op serieuze contacten
 • Gebruiksvriendelijke platforms

Minpunten

 • Meeste apps zijn niet gratis
 • Niet allemaal als app beschikbaar

Wat je moet weten over 50-plus dating

Het lijkt misschien zo alsof alleen jongeren en jongvolwassenen veel daten en zich veel bevinden op diverse online dates. Dit is zeker niet waar. Er zijn namelijk vele 50-plussers die ook veel daten. De wat oudere single gaat steeds vaker online op zoek naar een partner. Uit onderzoek is gebleken dat van de mensen in de leeftijdscategorie 50 tot 65 jaar die gingen samenwonen, meer dan 30% hun partner online heeft ontmoet.

Als 50-plusser kan het lastig zijn om andere singles in het echt te ontmoeten. Zo heb je vaak al een vaste sociale kring van vrienden en collega’s op je werk. Verder ga je natuurlijk ook een stuk minder uit in kroegen of clubs, waar je vroeger eenvoudig andere singles ontmoette. Gelukkig zijn dating apps daar een geweldige oplossing voor.