5 Tips voor mannen die berichten sturen op datingsites

5 Tips voor mannen die berichten sturen op datingsites

 • 06 mrt 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Het is niet moeilijk om een bericht te versturen naar een vrouw maar een reactie te krijgen wel. Of je succes hebt bij een vrouw hangt voornamelijk af van het eerste bericht. Voorkom dat je dezelfde fouten als veel mannen maakt en voorkom dat je dingen zegt die niet door de beugel kunnen. Omdat je elkaar nog niet kent of hebt gezien is het anders. Je moet wat voorzichtiger zijn en daarom moet je berichten meteen vanaf het begin de juiste snaar raken.

Wat je niet moet versturen

Het eerste bericht moet goed overkomen en direct de attentie krijgen die het verdient. Je wil toch niet overkomen als weer zo iemand met geen verbeelding? Het eerste bericht moet eerlijk zijn, gemeend maar ook zeker duidelijk maken dat je interesse hebt. Dit zijn enkele tips over wat je niet moet zeggen in het eerste bericht.

 • Stuur geen berichten over seks of seksuele opmerkingen.
 • Stuur niet alleen “Hallo” naar haar.
 • Stuur niet alleen “Hallo, hoe gaat het?”.
 • Gebruik geen afgezaagde oneliners.
 • Stuur niet direct je telefoonnummer of email.
 • Vraag niet direct om een ontmoeting.

Wat je wel moet versturen

Als je een bericht stuurt naar een vrouw dan is het belangrijk dat het aan deze regels voldoet.

 • Bekijk en bestudeer het profiel van de vrouw voordat je haar een bericht stuurt.
 • Maak een “knip-en-plak” bericht met de mogelijkheid om persoonlijke details toe te voegen.
 • Voeg iets persoonlijks toe aan het bericht.
 • Maak in het bericht een ongebruikelijk compliment.
 • Maak het bericht niet te lang maar ook niet te kort.

De tips

Dit is niet het enige. Om meer succes te hebben met het verzenden van berichten naar vrouwen hebben we deze vijf algemene tips voor je samengesteld.

1. Controleer het bericht

Lees je bericht nog een keer door voordat je het verstuurt. Een spelfout of een verkeerd uitgelegd zin kan voor verwarring zorgen. Zorg ervoor dat je bericht grammaticaal in orde is en dat er geen fouten in zitten. Veel mensen knappen af op slechte en slordig geschreven zinnen. Door het bericht nog een keer te lezen kun je voorkomen dat er duidelijke spel- en grammaticale fouten in de zin zitten.

2. Snel contact leggen

Mannen moeten zo snel mogelijk contact zoeken met een vrouw die ze leuk vinden. Omdat er zoveel mannen lid zijn op de gratis datingsites is de concurrentie groot. Voorkom dat iemand anders haar voor je neus wegkaapt en probeer zo snel mogelijk een gesprek op gang te brengen met de vrouw.

3. Tijd aan de verkeerde vrouwen besteden

Verspil je tijd niet aan vrouwen waarvan je weet dat je niet aan haar eisen voldoet. Als een vrouw op zoek is naar een jonger persoon dan jou dan heeft het niet veel nut om contact met haar te zoeken. Een bericht sturen zal alleen maar voor teleurstelling zorgen. Weet waar je kansen liggen en ga niet op goed geluk berichten versturen. Als je weet dat je niet voldoet aan de eisen ga dan direct door naar het volgende profiel.

4. Probeer snel een ontmoeting te regelen

Probeer zo snel mogelijk af te spreken. Dit is iets wat je moet aanvoelen als het op online daten aankomt. Door snel af te spreken zorg je ervoor dat je niet veel tijd verspilt aan een vrouw waar het uiteindelijk toch niets mee wordt. Door vroegtijdig af te spreken kun je snel erachter komen wat je van haar vindt en andersom.

5. Zelfverzekerd zijn is goed

Het is goed om zelfverzekerd over te komen in je berichten. Vrouwen houden van een man die zeker van zichzelf is. De grens met arrogantie is echter klein. Zelfverzekerdheid ligt dicht bij arrogantie. Zorg ervoor dat je niet als arrogant overkomt. Humor met zelfspot kan helpen als je denkt dat je te zelfverzekerd overkomt.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven