5 Effectieve tips om een goed eerste bericht te sturen

5 Effectieve tips om een goed eerste bericht te sturen

  • 17 jan 1

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Als je door de eindeloze lijst met profielen gaat dan zit er meestal wel iemand tussen die voldoet aan je eisen en wensen. Na veel teleurstellende profielen kom je degene tegen die alle punten op de checklist invult. De persoon is aantrekkelijk, grappig, slim maar ook het leven past bij die van jou. Je gaat met de muis zo snel mogelijk naar de “verstuur bericht” knop om een bericht te versturen. Als je dan direct een snel en ondoordacht bericht stuurt is de kans groot dat je geen reactie krijgt. Hier volgen die manieren die je kunnen helpen om een goed eerste bericht te sturen.

Onderwerp van het bericht

Het bericht dat je wilt gaan sturen moet uniek zijn. Als het niet uniek is valt je bericht niet op tussen de tientallen andere berichten die de persoon krijgt. Zorg ervoor dat het iets totaal anders is dan de persoon verwacht. Een hallo of hi is niet genoeg. Maak het leuk en spannend door iets unieks te verzinnen. Door een vraag te stellen krijg je ook sneller een reactie. Verstuur nooit alleen een hallo of hi. Een onderwerp van een bericht zoals “je bent sexy” werkt al helemaal niet, tenzij een vrouw dit naar een man stuurt. De vrouwen die er goed uitzien krijgen meer dan twintig berichten per dag. Probeer daar maar eens bovenuit te steken. Dat lukt niet met een simpele hallo of hi.

Schrijf een leuke profieltekst

Om goede dating berichten te kunnen versturen is het nodig om ook een goed profiel te hebben. Als de berichten die je verstuurt goed ontvangen worden maar je profiel niet dan krijg je niet veel antwoorden op je berichten. Vrouwen kijken immers eerst naar je profiel voordat ze je bericht beantwoorden. Je profiel moet laten zien dat je jezelf durft te zijn en dat je een toevoeging bent op het leven van de ander. Het is geen probleem om je leven wat kleurrijker te maken dan het is. Dat doet iedereen op de dating sites.

Je komt veel profielen tegen op gratis datingsites waarbij er geen profieltekst wordt ingevuld. Dit is natuurlijk zonde omdat de profieltekst de reclame voor jezelf is waarbij jij jezelf kunt aanprijzen. Om te kijken hoe je je profiel kunt aanvullen en verbeteren bezoek dan je eigen profiel. Bekijk vanuit de ogen van de andere persoon of er alles in staat wat je moet weten. Als je je eigen profiel saai vindt of niet interessant dan wordt het hoog tijd om wat aanpassingen door te voeren. Laat de bezoekers van je profiel lezen en zien waarom jij een toevoeging bent op het leven van de persoon.

Zorg voor inhoud

Als je een bericht stuurt naar een persoon op een online datingsite dan wil je boven de rest uitsteken. Je wilt uiteraard niet dat je het zoveelste bericht verstuurt die niet gelezen wordt. De berichten die je niet moet versturen zijn berichten met alleen Hi, Hoi of Hallo. Ook berichten met Hoe is het? of Alles goed? zijn heel slecht als eerste bericht. Goed uitziende personen krijgen tientallen van deze berichten per dag. Zelfs als de ander je er leuk uit vindt zien is de kans groot dat je geen bericht terug krijgt doordat je zo’n standaard bericht gebruikt.

Neem de tijd om het profiel door te lezen en de foto’s te bekijken. Verwerk iets uit het profiel of wat je gezien hebt op een foto in het eerste bericht. Je kunt ook een eerste bericht versturen over een gemeenschappelijke interesse. Door geen standaard bericht te versturen maak je jezelf een stuk interessanter dan degenen die een standaard en saai eerste bericht sturen.

Het belang van het bericht

Het bericht hoeft niet lang te zijn. Een kort bericht zegt meestal meer dan een lang bericht. Een bericht van 50 tot 100 woorden is prima. Wees creatief en probeer je goede eigenschappen erin naar voren te laten komen. Vertel niet dat je alleen op het uiterlijk afging of de foto. Het profiel en de profieltekst moet de nadruk hebben. Haak in op één van de interesses van de andere persoon en dat je bijvoorbeeld dezelfde interesse voor een onderwerp deelt. Daarmee zet je voor haar ook de deur open voor een antwoord.

Hoe persoonlijker het bericht, hoe beter het resultaat en de kans op een reactie. Vertel in het bericht kort iets over jezelf dat je niet vertelt in je profiel. Vergeet ook niet vragen te stellen. Een vraag die de ander aan het denken zet werkt goed. Stel vragen die niet beantwoord worden in het profiel. Een voorbeeld is “Doe je aan sport?” of “Hou je ook van films?”. Dit geeft de ander het idee dat je erover na hebt gedacht wat je zoekt in een potentiële partner.

Begin met een compliment en een vraag

Door met een compliment te beginnen gevolgd door een vraag maak je het voor de andere persoon makkelijk om te beantwoorden. Door een vraag te stellen laat je zien dat je interesse hebt in de persoon. Dat komt altijd goed over en laat zien dat je de ander wilt leren kennen. Als je een bericht verstuurd met alleen een compliment dan open je niet het gesprek. Door de vraag lok je de ander ook uit om een reactie te geven. Het is immers makkelijker om een vraag te beantwoorden dan een bericht zonder vraag.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Eén reactie

  1. Racheda 28 juli 2017 at 09:13 - Reply

    Die zogezegde Mark Adam vroeg mij om van tinder te gaan. Ik heb dat gedaan en mij er terug opgezet en hij stond er weer op. Met zijn hond. Dr Mark Adam uit Massasuchettes. Die faker kwam uit ghana. Haruna zulka orlando waren zijn bankgegevens in ghana Mvg