10 Vragen die je nooit moet stellen op de eerste date

10 Vragen die je nooit moet stellen op de eerste date

 • 19 jan 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

stel met wapen

Je hebt een leuke match op Tinder, spreekt elkaar een aantal dagen, het gesprek gaat over naar Whatsapp en nu wordt het tijd om af te spreken. De eerste date staat op de agenda. Wat moet je nu allemaal vragen aan je date en wat juist niet? De eerste date is voor velen een nerveus gesprek waarin je snel de controle over de onderwerpen kwijt kunt raken. “Waarom heb ik dat gevraagd?” is een gedachte die geregeld gesteld wordt na een zenuwachtige eerste date. De spanning alleen is soms al genoeg om de meest vreemde vragen te stellen. Alles om de akelige stilte te voorkomen. Weet je niet wat je echt niet mag vragen?

Geen onverwachte vragen

Tijdens de eerste date is het verstandig om niet direct alles te vragen wat je wilt weten. Als je denkt dat het te persoonlijk is vraag het dan niet. Bewaar de vraag voor een volgende date of de date daarop. Vragen die te persoonlijk zijn horen niet gesteld te worden op de eerste date. Je kent elkaar nog maar net en je weet niet of de persoon er klaar voor is om je vragen te beantwoorden. Het is daarom belangrijk om niet meteen te persoonlijke vragen te stellen aan de ander. Hiermee voorkom je rare en ongemakkelijke situaties. Als de ander je vraag niet verwacht is het mogelijk dat je de ander hiermee voor schut zet. Dit kan het einde van de date betekenen.

Wat kun je niet vragen?

Er zijn veel vragen die je niet kunt stellen. Vragen die seksueel getint zijn kun je bijvoorbeeld beter niet stellen tijdens de eerste date(s). Je wordt niet alleen beoordeeld op de antwoorden die je geeft maar ook op de vragen die je stelt. De eerste indruk is heel belangrijk en niet meer uit te wissen. Het is goed om vragen te stellen maar hou het netjes. Door de verkeerde vragen te stellen duurt de date waarschijnlijk niet alleen korter maar mogelijk is het zelfs ook de laatste keer dat je met hem of haar afspreekt. Zelfs als het een grapje is moet je uitkijken met wat je vraagt. Het zou zomaar in het verkeerde keelgat kunnen schieten.

Voorbeelden

Een lijst samenstellen met vragen die je nooit en te nimmer moet stellen is eenvoudig samen te stellen. Waarschijnlijk kun je er zelf ook wel een aantal bedenken. Alle vragen die te persoonlijk zijn of over taboe onderwerpen gaan kun je simpelweg niet stellen. Een aantal vragen die je beter niet kunt stellen op de eerste date:

 • Heb je wel eens sex op de eerste date gehad?
 • Ben je nog maagd?
 • Vind je me sexy?
 • Hoeveel weeg je?
 • Wat is de raarste plek waar je sex hebt gehad?
 • Hoeveel verdien je?
 • Met hoeveel personen heb je sex gehad?
 • Hoelang heb je geen sex gehad?
 • Doe je aan one night stands?
 • Wat vind je van pornofilms?

Wil je weten welke vragen je dan wel kunt stellen? Bekijk deze lijst met dating vragen om goed voorbereid de juiste vragen te stellen.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven