Met online daten is het makkelijker geworden om een leuke single te vinden om mee te daten. Je maakt een profiel, zet er wat leuke foto’s op en het online daten kan beginnen. Je hebt contact met meerdere mensen en het komt uiteindelijk tot een date. Als je echter bindingsangst hebt is het juist veel moeilijk om iemand te behouden. De bindingsangst komt meestal naar voren na enkele dates. Dit is het moment dat het wat serieuzer wordt en er mogelijk al gesproken wordt over de toekomstverwachtingen. Dit kan ervoor zorgen dat je het daten laat voor wat het is. Je ziet toch alleen maar bomen op de weg als het op relaties aankomt. Hoe kun je nu erachter komen dat je bindingsangst hebt? De volgende tekenen kunnen erop duiden dat je bindingsangst hebt.
Je wil niet gekwetst worden
Iemand met bindingsangst kan angsten hebben om verlaten te worden tijdens een relatie. De persoon wil niet overblijven met gekwetste gevoelens. De persoon kiest er liever voor om geen relatie te hebben zodat de persoon ook niet gekwetst kan worden.
Je praat niet graag over je gevoelens
Personen met bindingsangst delen niet snel gevoelens met een date of partner. Diepe gesprekken over emotionele onderwerpen zijn moeilijk. Je vindt het vreemd om je gevoelens met iemand te delen die je nog niet zo goed kent. Het liefste vermijd je deze situaties zoveel mogelijk.
Je bent snel negatief als je nieuwe mensen ontmoet
Het komt vaak voor dat iemand met bindingsangst niet snel openstaat voor het ontmoeten van nieuwe mensen. In plaats van een open gesprek te voeren met de persoon kiest iemand met bindingsangst liever voor de verdediging. Het gesprek wordt hierdoor gesloten met weinig inbreng van persoonlijke meningen en gevoelens.
Je bent bang dat je je vrijheid verliest
Als je denkt aan een relatie dan denk je aan het verlies van je vrijheid. Je partner is opeens dominant en je mag niets meer doen. Dit soort gedachten gaan vaak door je hoofd als je bindingsangst hebt. Je wil je vrijheid behouden en daarom wil je geen relatie.
Je vermijd kansen op een date
Iemand met bindingsangst vindt het moeilijk om kansen op een date aan te pakken. Date voorstellen van vrienden en bekenden worden afgewezen. Je bedenkt verschillende excuses om niet op een date te gaan met iemand die je niet kent.
Je krijgt het benauwd bij de gedachte van een relatie
Als je bindingsangst hebt dan merk je dat je het al benauwd krijgt als je alleen maar een relatie denkt met je nieuwe geliefde. Je wil er eigenlijk helemaal niet aan denken en genieten van het moment. Je wordt sneller geïrriteerd, slaapt slecht, bent gespannen, hebt last van hoofdpijn en je bent bang dat je de controle kwijtraakt.
Je hebt alleen one night stands
Er is een verschil tussen intimiteit en seks. Het is mogelijk om seks te hebben met een persoon zonder dat er gevoelens bij komen kijken. Dat is het geval bij de meeste one night stands. Een one night stand is voornamelijk lichamelijk en dit is voor mensen met bindingsangst prettig.
Je voorkomt klef te zijn met iemand
Knuffelen, elkaars handen vasthouden en tegen iemand aan kruipen is niet weggelegd voor iemand met bindingsangst. Het liefst wordt dit zoveel mogelijk vermeden zodat het contact met de ander niet gezien wordt als een relatie.
Laat anderen maar swipen..
De statistieken en onderzoeken zijn eenduidig: swipen is een makkie, maar het levert bijzonder weinig op. Geen seks, geen liefde: komt het je akelig bekend voor? Daarom raden wij een andere app aan die begrijpt dat liefde vinden geen makkie is, maar een uitdaging. Laat je matchen door Elitedating op basis van je persoonlijkheid.
Meer informatie